sheraton η κατι αλλο?

less40

Μόνιμος θαμώνας
καλησπερα σημερα επαιξα μια used epiphone sheraton 2 και μου κατσε τελεια στο χερι λες και μελεταω συνεχεια

μ 'άυτην .

Το θεμα ειναι οτι το παληκαρι θελει να την πουλησει 500 ευρω μαλλον τσιμπημενη για 3ο χερι..

Η ερωτηση μου ειναι  ,υπαρχει κατι αμεσα ανταγωνιστικο (ibanez etc)πριν βιαστω να την παραγγειλω?

Ενδιαφερομαι ειδικα για αναλογο μπρατσο γιατι αν δε σε βολεψει αυτο ολα τα αλλα ειναι περιττα..

Ο ηχος που θελω ειναι jazz αποκλειστικα (warm χωρις πολυ attack)

η βοηθεια  σας  θα ειναι  ειναι πολυτιμη  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεδομένου ότι είναι 3ο χέρι και μάλιστα στα 500€, δε λέει...

Εφόσον σε ενδιαφέρει αποκλειστικά για jazz θα σου έλεγα να κινηθείς προς Archtop κιθάρα και σιγκεκριμένα θα σου πρότεινα να δεις αυτή τη Hagstrom:

http://guitare.playback-europe.com/hagstrom-hj-600_vintage_sunburst-12297.html

578€ δε νομίζω ότι είναι πολλά για μια τέτοια κιθάρα ;)

;)

Δες και το αντίστοιχο θέμα του trigga για αυτή την κιθάρα:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=153820.0

Εχει και μερικές ibanez με τετοιο στυλ μπρατσου...ειχε ο Ζαχος αλλά νομίζε την έδωσε.

Anyway χωρίς να έχω δοκιμάσει νομίζω όμως ότι η hagstrom είναι η καλύτερη λύση...είναι και archtop

Τωρα 500 ευρώ τρίτο χέρι...ασε καλύτερα...

http://www.thomann.de/gr/epiphone_sheraton_II_bk.htm

Και ακόμα κάτι δε ξέρω αν θα σε βολέψει ακριβώς και πόσο παει αλλά..

http://www.noiz.gr/index.php?topic=154421.0

ευχαριστω  :)

μηπως καποιος που εχει παιξει sheraton και hagstrom μπορει να μου πει για τις διαφορες και τα κοινα σημεια ?

Ειναι κριμα που δεν μπορω να δοκιμασω καπου την hagstrom γιατι φαινεται  καλη..(αραγε εχει λεπτο βολικο μανικι?)

Γενικα ποια θα επιλεγατε σαν κλυτερη κατασκευαστικα?

less40 είπε:
αραγε εχει λεπτο βολικο μανικι?)
Μη τα πετάς ετσι αυτα ρε θα σε φάνε....

Hagstrom δυσκολα θα βρεις να δοκιμάσεις.

Γιατι οχι ,αφου παω για τενοντιτιδα αυτο τον καιρο με ενδιαφερει το πιο ανετο παιξιμο..
τοτε μαλλον ΧΟΝΤΡΟ μανικι χρειαζεσαι (σου μιλαει ενας παθων που κατεστρεψε το χερι του με τα λεπτα μανικια και εγινε καλα με τα ..χοντρα ;)

Superfunk είπε:
Γιατι οχι ,αφου παω για τενοντιτιδα αυτο τον καιρο με ενδιαφερει το πιο ανετο παιξιμο..
τοτε μαλλον ΧΟΝΤΡΟ μανικι χρειαζεσαι (σου μιλαει ενας παθων που κατεστρεψε το χερι του με τα λεπτα μανικια και εγινε καλα με τα ..χοντρα ;))   
Αλήθεια SF τα λεπτά μανίκια που έπαιζες τι μέγεθος ήταν; Tο κλασικό modern C της Fender ή ακόμα πιο λεπτά;

μια τελε του 63 & μια στρατ του 68 με Α μπρατσο (σκετος εφιαλτης.....σαν μπουζουκια ηταν αλλα βλεπεις στα 80s ηταν της μοδας τα...λεπτα...) :P

(εδω να ξεκαθαρισουμε οτι οι Fender χρησιμοποιουσε τα designations Α,Β,C & D  οχι για να καθορισει το παχος του μπρατσου ή το προφιλ του αλλα το ΦΑΡΔΟΣ του nut με Α το στενοτερο και D το φαρδυτερο...λανθασμενα μετα επικρατησε η σημερινη ορολογια ...παντως οντως τα Α μπρατσα ηταν πολυ λεπτα (τετοια προτιμουσε και ο.....Χεντριξ!!)

η sheraton θεωρειται λεπτο η χοντρο μπρατσο ?

εγω την επαθα απο deluxe american strat με 10ρες ,δεν εκανες bend με τιποτα και γω το ζορισα..

εδω και 3-4 μηνες τωρα δεν φευγει οπονος απο τον αντιχειρα... :-[

Mια που είχα δοκιμάσει πριν 1,5 χρόνο είχε μπράτσο μέτριου παχους, αλλά αρκετά φαρδύ.

βαζε παγους (απο το φαρμακειο) οσο πιο συχνα μπορεις και θα σε βοηθησει.. περαστικα..

δε θυμαμαι τι μανικι ειχε αλλα ειδα μια hagstrom τελευταια που εχει παρει ο γιωτης ο σαμαρας και ηταν παρα πολυ καλη απο ηχο..

ευχαριστω παιδια (απο βδομαδα παω για φυσιοθεραπεια)

τελικα τι θα επιλεγατε  hagstrom η sheraton?

???

ξερω οτι ειναι υποκειμενικο αλλα ας παρω καμια γνωμη..

Έχω μια Epiphone Sheraton II εδώ και ένα περίπου χρόνο. Προσωπικά θεωρώ ότι για τα χρήματα που κοστίζει έιναι πολύ καλό και αξιόπιστο όργανο. Δε θα πω βάζει πολλές ακριβότερες ξαδέρφες της κάτω γιατί πολύ απλά δεν έχω παίξει με τέτοιες (Gibson 335 τύπου ακριβές κιθάρες εννοώ) όπως έχει γραφτεί στο φόρουμ παλιότερα απλά θα πω ότι προσωπικά για μένα ήταν Love at first sight (and touch/hearing θα συμπλήρωνα). Πάμε να τα δούμε ένα ένα... Θα ξεκινήσω από το μπράτσο που είπες ότι σε ενδιαφέρει λόγω τενοντίτιδας. Έχει U-shape neck και το radius της ταστιέρας είναι μεγάλο (10άρι ή 12άρι με πιο πιθανό το 12άρι γιατί είναι σχεδόν flat). Ο ήχος τώρα... Λες ότι τη θες για αποκλειστιά jazz ήχο. Δυστυχώς εγώ έχω σχέση με τη jazz όσο η ανιθοσαλάτα με το καζάν ντι πι. Στα αυτιά μου, με τους μαμίσιους μαγνήτες και σε fender ενισχυτή (pro junior συγκεκριμένα) μου ακούγονται συχνοτικά γεμάτοι πράγμα που με ξετρέλανε από την πρώτη στιγμή που την άκουσα. Η κιθάρα για Humbuckers που φοράει στη bridge θέση θα έλεγες ότι έχει λίγο attack, κάτι που όμως χάνεται στον neck. Έχω την εντύπωση ότι θα πετύχεις τον jazzy tone που θέλεις χωρίς δυσκολία με ένα σετάκι βαριές χορδες, παίξιμο στον neck μαγνήτη και "παιχνίδι" με το tone του για να τον φέρεις στη "μουντάδα" που θέλεις. Εκτός των άλλων θεωρώ ότι είναι απίστευτα χλιδάτη κιθάρα στην εμφάνιση (εγώ έχω την natural finish). Από εκεί και πέρα λες ότι σου έκατσε πολύ καλά στο χέρι, προσπάθησε α την ακούσεις και στον ενισχυτή σου (δε μας είπες από ήχο πως την έκρινες αν την άκουσες με ενισχυτή) και αποφάσισε! Πάντως για τρίτο χέρι είναι πολλά 500 ευρώ (εγώ την πήρα του κουτιού σε ένα ταξίδι μου στην αμερική 600 δολλαρια, δηλαδή 450 ευρώ).

ευχαριστω φιλε μου εισαι πολυ κατατοπιστικος,

την epiphone την δοκιμασα σε ενα marshal και μου αρεσε οταν την εβαλα στο ..return (!)

γενικα μου αρεσε και σκεφτομαι αυτην η την HAGSTROM HJ-800 ,θα ριξω μαλλον κληρο.... :)

Ναι αλλά στο Playback είναι σίγουρο ότι δίνουν και την ημίσκληρη θήκη δώρο.

Στο Thomann δεν είναι σίγουρο αυτό ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back