Roland JC-120 Θαυμα?

Van Der Alexius

Θαμώνας
Τι έχετε να πείτε για το ανεξήγητο φαινόμενο που λέγεται [glow=red,2,300]Roland JC-120[/glow]

Βασικά μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς γιατί θα τρελαθώ?? solid state+clean? ΜΑΖΙΙΙ??

για πείτε και υπέρ-κατά, αν αξίζει τα λεφτά ή υπάρχει καλύτερος clean στα ίδια?...

οι solid state amps είναι παρεξηγημένοι νομίζω..εδώ μέσα ,που οι περισσότεροι είμαστε ροκάδες, είναι φυσικό να μας αρέσει το σκάσιμο και η ζεστασιά της λάμπας..στην τζαζ μουσική οι περισσότεροι κιθαρίστες χρησιμοποιούν solid state amps, νομίζω είναι πιο καθαροί κ ελεγχόμενοι για την τζαζ μουσική...

Σε κάποιες περιπτώσεις οι ss amps είναι ότι πρέπει (όπως είπε και ο αποπάνω  :D σε jazz παιξίματα πχ).

Ειδικά αυτός ο ενισχυτής είναι απο τους αγαπημένους μου και ας μην είναι λαμπάτος. Έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ήχο που δεν ξέρω, κάτι μου κάνει..!

φυσικά είναι γενικά αποδεκτός και αυτό φαίνεται απο το γεγονός πως η roland τον βγάζει τόσα χρόνια (σε διάφορα μοντέλα).

Έχει καταπληκτικά καθαρά, αλλά θέλει πολύ ψάξιμο με τα drive (ειδικά το δικό του) γιατί συμπεριφέρεται κάπως παράξενα....!

Ειχα παιξει πανω στον jc120 σε studio και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση.Σε ταξιδευουν αυτα τα καθαρα  ;)  Δεν μπορω να σε βοηθησω ομως να βρεις κατι καλυτερο στα ιδια χρηματα(γιατι δεν ξερω παρα πολλα) Απλα μετα πας αναγκαστικα σε λαμπα που εγω προσωπικα θα επαιρνα κατι απο τα παρακατω...

http://www.thomann.de/gr/bogner_alchemist_112_combo.htm

http://www.thomann.de/gr/vox_ac15_cc1.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_65_twinreverb.htm

ή ισως κατι αλλο απλα αν λεγαμε για mesa boogie ξεφευγουμε πολυ στην τιμη ;)

Μια από τις πιο all-time classic λύσεις για υπέροχο καθαρό ήχο. Ο πιο διάσημος πρεσβευτής της ποιότητας και καθαρότητας των καλών και προσεγμένων solid state.

"Jazz" γιατί οι τζαζίστες αρέσκονται στα διαμαντένια, πεντακάθαρα cleans (που μετά τα "μουνταίνουν" με hollowbodies, neck μαγνήτες και ενίοτε το tone πολύ χαμηλά). "Chorus" λόγω του διάσημου, true stereo ενσωματωμένου chorus εφφέ. Το κάθε ένα από τα δυο του ηχεία οδηγείται από ξεχωριστό ενισχυτή στα 60 βατ και ο υπέροχος ήχος του chorus του προέρχεται από το ακόλουθο "άγιο δισκοπότηρο" των chorus pedals, to CE-1 της Boss...

CE-1IMAGE.jpg

...που βγήκε το '76 και πήρε το σχεδιασμό του κατευθείαν από το κύκλωμα του εν λόγω ενισχυτή που είχε βγει ένα χρόνο νωρίτερα. Πάμπολλοι μουσικοί τον έχουν χρησιμοποιήσει για τα διάσημα καθαρά του, είτε για άλλα όργανα πλην κιθάρας, είτε έχοντάς τον αποκλειστικά για κιθαριστικά καθαρά και αλλάζοντας σε άλλον ενισχυτή για τα βρώμικα.

allobarr είπε:
φίλε frunobulax θα λέει πιστεύεις ο συγκεκριμένοσ ενισχυτής με ηλεκτρο-ακουστική?
δεν ξέρω τι κιθάρα εννοείς, αλλά αν μιλάμε για κάτι τζαζο-σκαφοειδές τότε ναι, σίγουρα θα είναι καλό setup!

Γιατί σου φαίνεται περίεργο το solid state και το clean;Οι τρανζιστοράτοι ενισχυτές είναι πιό καθαροί συνήθως,απο τους λαμπάτους.(Μήπως κάτι δεν κατάλαβα;)

Κατά τα άλλα,αυτός ο ενισχυτής είναι ένα μεγάλο απωθημένο μου.Αυτό το chorus δεν υπάρχει πουθενά.Και πρέπει να είναι και μια πολύ καλή βάση, για να βάλεις ότι πετάλι θέλεις.

Oι τρανζιστοράτοι είναι πιο "καθαροί" από τους λαμπάτους με την έννοια ότι είναι πιο ψυχροί και αχρωμάτιστοι στην απόδοση του ήχου που κάποιος τους προσφέρει. Όσο παραμένουν στα καθαρά (και δεν τους σπρώχνουμε στην... τραυματική εμπειρία της παραμόρφωσης) έχουν ακριβώς αυτά τα προσόντα, όμως οι λαμπάτοι δίνουν τον γνωστό απαράμιλλο χρωματισμό (πάντα μιλάμε για καθαρά και όχι για dist ή od) που για πολλούς είναι αναντικατάστατος, πχ. πολλοί τζαζίστες προτιμούν και πάλι Twin Reverbs ή παλιούς Mesa Boogie ΜΚΙ ή ΙΙ αντί για τρανζιστοράτους.

Από την άλλη πάλι, υπάρχουν και high-end τρανζιστοράτοι, οι οποίοι έχουν και το μεγάλο προσόν ότι είναι πανάλαφροι και απιστευτα εύκολοι στη μεταφορά. Πάντως όσον αφορά στον JC-120, η απόδοσή του με διάφορα βρωμοπεταλάκια είναι συνήθως αμφίβολη, ακριβώς γιατί δεν τα "κολακεύει" ιδιαίτερα όσο πχ. το ηχόχρωμα των λυχνιών (ή από τον ήχο που προκύπτει από το παράλληλο "πουσάρισμα" που τους κάνουν).

ή υπάρχει καλύτερος clean στα ίδια?...
φυσικα και υπαρχει.

ΟΛΟΙ οι πραγματικοι ενισχυτες κιθαρας (δηλ.οι ΛΑΜΠΑΤΟΙ) της προκοπης τον τρωνε για πρωϊνο στα καθαρα,ειδικα αν ΔΕΝ χρησιμοποιεις κιθαρα σκαφος με διπλους...αν κοτσαρεις μια tele η μια strat πανω σε αυτο το....πραμα θα ακουσεις κατι τετοιο...

IcePick-Logo.jpg

;D ;D

καποια εποχη (82-88) ηταν πολυ της μοδας στα live και απο τοτε οποτε τους βλεπω...τρομοκρατουμαι  ;D ;D...ειναι πρακτικα αδυνατον να βγαλεις ηχο με αυτα τα κατασκευασματα (καλα δεν μιλαμε καν για το πως ακουγονται τα πεταλια od μπροστα τους....σκετη πανωλεθρια... ;D)

τωρα αν εχεις καμμια es175 & παιζεις μονο το Autumn Leaves καλοι ειναι..... ;D (αλλα και παλι αν ζουσε ο Wes ή ο Grant Green & του εδινες αυτο το πραμα αντι για τον Twin reverb του μαλλον θα το πλακωνε στις κλωτσ(ι)ες ;D ;D) ή κλασσικοι ηχοι τζαζ που ολοι μας ακουμε ΔΕΝ εχουν γραφτει με ss amps αλλα με ωραιους λαμπατους ενισχυτες (ουτε καν τεραστιας ισχυος οπως πολλοι νομιζουν),απλά επειδη πολλοι jazz fusion κιθαριστες χρησιμοποιουσαν τον (απαισιο κατα τη γνωμη μου) chorused ηχο του συγκεκριμενου ενισχυτη  στα 70s & 80s τον λεμε και καλα "jazz" ενισχυτη....(βεβαια οι περισσοτεροι απο αυτους εχουνβαλει μυαλο απο τοτε,ακου ας πουμε τον τωρινο εκπληκτικο ηχο του Scofield που παιζει με VOX & Boogie & ακου και τον ψιλοφρικτο ηχο που ειχε στα 70s & 80s που επαιζε με ss)

τον ...καταπληκτκο ;D καθαρο ηχο του σε...rock εφαρμογες......αλλωστε μπορεις να τον ακουσεις στις....παραγωγες των Duran-Duran ,Spandau Ballet & Kajakookoo που ταλαιπωρουσαν τα αυτακια μας στα 80s..... ;D ;D

επισης ειναι εξαιρετικοι αν σου αρεσουν τα πλαστικα γεματα chorus καθαρα τυπου Metallica ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
    Ως πρωην κατοχος του JC (μαζι με ενα alesis quadraverb  :) :) :) ) οφειλω να πω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο ωραια και ροδινα. Μερος της φημης του κατα τη γνωμη του οφειλεται στο βομβαρδισμο clean chorused ηχων των 80's κατα τη διαρκεια των οποιων ηταν ενας απο τους πλεον πολυχρησιμοποιημενους ενισχυτες, ακριβως λογω του καπως clinical clean ηχου του και τους τονους (αρκετα καλου) chorus που ειχε, καθως και λογω της χρησιμοποιησης του στο χωρο της jazz αν και οπως ειπωθηκε νομιζω οι περισσοτεροι προτιμουσαν τους polytone τους και τους twin τους.

Δεν μου πολυαρεσε αφενος λογω του clinical ηχου στα καθαρα που ανεφερα και παραπανω αλλα κυριως λογω του οτι θα πρεπει να ψαξω παρα πολυ στη μνημη μου για να θυμηθω χειροτερα od/dst.

βασικα μ'αρεσουν τα καθαρα των μεταλλικα, μ'αρεσει που εχουν ογκο και πλαστικιζουν. Γενικα μαρεσει ο ηχος του st.anger και στα βρωμικα και στα καθαρα και τον θεωρω πρότυπο ηχου στο ειδος αυτης της μουσικης. (ο μπαρμπαjames απo οτι ξερω ηχογραφει τα βρωμικα με τον diesel vh4 και τα καθαρα με τον roland)

τρομερος ενισχυτης αλλα βαρυς!!

superfunk ειπες πολλα που δεν ισχυουν αλλα θα μεινω σε ενα

κλασσικοι ηχοι τζαζ που ολοι μας ακουμε ΔΕΝ εχουν γραφτει με ss amps αλλα με ωραιους λαμπατους ενισχυτες
θελεις να αρχισεις να μου λες τζαζ κιθαριστες που επαιζαν με λαμπατους και εγω με κιθαριστες που επαιζαν με τρανζιστορατους να δουμε ποιος θα τελιωσει πρωτος?

να το θεσω αλλιως: ξερεις να μου πεις απ εξω ονοματα δεκα τζαζ κιθαριστων (χωρις να κοιταξεις στο google ;D ;D)

φιλικα ;)

φιλικα
Τωρα εμενα κοροϊδευεις ή τον εαυτο σου με το..."φιλικα"? ;D

Αφου ξερω οτι θες να με δεις νεκρο και με το σπιτι μου καμμενο,ενω γυρω απο τον ξεκοιλιασμενο σκυλο μου,τις σπασμενες τελε μου και τους καρβουνιασμενους Boogie μου θα  χορευουν εξαλλα μεταλλαδες και τζαζιστες παιζοντας καταιγιστικα αρπισματα σε Ibanez με λαιμους μπουζουκιων και JC120 με το chorus στο 10... ;D ;D

να το θεσω αλλιως: ξερεις να μου πεις απ εξω ονοματα δεκα τζαζ κιθαριστων (χωρις να κοιταξεις στο google Grin Grin)
μπορω να κοιταξω τη...δισκοθηκη μου?? ;D ;D

για να δουμε λοιπον:

1.Wes (μια και εισαι ειδικος στη τζαζ δεν γραφω επιθετο :))

2.Charlie Christian

3.Joe Pass

4.Grant Green (του οποιου τον ηχο θεωρω απλα ως ΤΟΝ ηχο αναφορας για τζαζ) 

5.Tal Farlow

6.Howard Roberts

7.Ed Bickert

8.Kenny Burell

9.Herb Ellis

10.Jim Hall

αντε τωρα ..σειρα σου..και οποιος πει τους περισσοτερους κερδιζει τραντζιστορακι.. ;D ;D

A,αν μπορεις θυμησε μου ποιος εισαι γιατι πρεπει να εχουμε πιει πολλες μπυρες μαζι για να με γνωριζεις τοσο καλα ωστε να ξερεις τις γνωσεις μου γυρω απο την jazz... ;D,αφου ειμαστε τοσο καλοι φίλοι στην πραγματικη ζωη γιατι να μενουμε δυο..ιντερνετικοι αγνωστοι?

βασικα μ'αρεσουν τα καθαρα των μεταλλικα, μ'αρεσει που εχουν ογκο και πλαστικιζουν.
τοτε παρτον,τετοια καθαρα με λαμπατο ΔΕΝ μπορεις να βγαλεις. ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Kankudai. είπε:
να το θεσω αλλιως: ξερεις να μου πεις απ εξω ονοματα δεκα τζαζ κιθαριστων (χωρις να κοιταξεις στο google ;D ;D)
Κι εγώ που παίζω χριστιανικό ροκ ξέρω να σου πω..  >:(

Superfunk είπε:
Αφου ξερω οτι θες να με δεις νεκρο και με το σπιτι μου καμμενο,ενω γυρω απο τον ξεκοιλιασμενο σκυλο μου,τις σπασμενες τελε μου και τους καρβουνιασμενους Boogie μου θα  χορευουν εξαλλα μεταλλαδες και τζαζιστες παιζοντας καταιγιστικα αρπισματα σε Ibanez με λαιμους μπουζουκιων και JC120 με το chorus στο 10... ;D ;D
:o :o :o ωρέ superfunk μας έσκισες πρωί-πρωί..καμιά ταινία τρόμου έβλεπες χθες μωρε?

καλημέρα παρεπιπτόντως :) :)

Πάντως ο εν λόγω ενισχυτής χρησιμοποιήται (κυρίως παλιότερα) κι από τζαζ βιολονίστες. Καλά τα 2 12άρια αλλά τα 35 κιλά του είναι too much!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
2
Εμφανίσεις
402
Απαντήσεις
9
Εμφανίσεις
3K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα