Κ εγώ έτσι νόμιζα, αλλά μου έχει τύχει σε 2 τουλάχιστον γκρουπ να δίνω το ρυθμό στον ντράμερ.
Επίσης μου έχει τύχει να είμαι σε γκρούπ να δίνει το ρυθμό ο κιθαρίστας. Πως γίνεται αυτό;
Αυτό συμβαίνει ανάλογα με το ποιος μπορεί να δώσει με περισσότερη σιγουριά αυτό που κάνει. Άσχετο αν είναι σωστό ή λάθος να συμβαίνει αυτό. Αλλά αναφέρομαι σε ερασιτεχνικές φάσεις.
Επίσης υπάρχουν πολλά είδη μουσικής στα οποία πχ ο μπασίστας κρατάει ατελείωτα ένα γκρουβ και οι άλλοι από πάνω του παίζουν ότι του φανεί του λωλοστεφανή (πολύ σύνηθες σε λάτιν)
Ακόμα παρατηρούσα με φίλο ντράμερ το Painkiller των Judas Priest, στο κομμάτι Leather rebel, κάνει κάποια στιγμή μια παύση και μπαίνει ένα hihat. Αν το μετρήσεις το κομμάτι αντιλαμβάνεσαι ότι το hihat είναι εντελώς of tempo. Οι μουσικοί μπαίνουν μετά όλοι μαζί κανονικότατα. Το συμπέρασμα που καταλήξαμε είναι ότι ρυθμό μάλλον ο κιθαρίστας δίνει
Επίσης όχι το μπάσο δεν είναι απλα για να γεμίζει τις συχνότητες. Δίνει σαφή ρυθμό και time keeping στη μπάντα. Για την ακρίβεια αν είσαι σε μπάντα και δεν ακούς τον μπασίστα... baaaaaaaad. veeeeeery bad