Report - Musikmesse 2014

Status
Not open for further replies.

Yameth

Jack of all trades
Moderator
Staff member
Έφτασε και φέτος η ώρα για την ετήσια έκθεση στη Φρανκφούρτη.

Σε 4 ώρες πετάω και κατα τις 11 τοπική ώρα θα είμαι στην μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση Οργάνων και Μουσικής Τεχνολογίας, την Musikmesse και Prolight + Sound  2014 η οποία θα διεξαχθεί από 12 - 15 Μαρτίου 2014, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα στο κόσμο, όπου 2.242 εκθέτες από 57 χώρες παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Απο αυτό το σημείο θα ανεβάζω ότι μου τραβάει το ενδιαφέρον.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα σας. Εδω ειμαι και ανεβάζω επιγραμματικά διάφορα μικρά και μεγάλα που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον.

e7epevu9.jpg

Η μακριά είσοδος.

9abegyge.jpg

Fender Custom shop - 6000 Euro το κομμάτι.

uha3ageq.jpg

Fender American Deluxe Dimension 5 - 2378 Euro η απάντηση στα μπάσα με humbuckers.

ara4age7.jpg

Fender Modern player dimension - 593 Euro made in Mexico.

seneperu.jpg

Νέα μοντέλα Jackson Dinky & Rhoads js32 - 308 Euro

zybu3u8y.jpg

Ενισχυτής 12w 10" pawn shop vaporizer - 593 Euro. Ομορφος.

e5y3u7at.jpg

Στην αυλή το Agora stage

9u7uju7a.jpg

yva3ypen.jpg

vy9eryga.jpg

Το προγραμμα συναυλιών. Φετος ειναι 3 οι ελληνικές παρουσίες. Μπράβο στα παιδιά!

junuha2e.jpg

Τι σας λέει;

Φέτος η Gibson παρουσιάζει τον γύρο του θανάτου συνδυάζοντας, lifestyle, τσίρκο, μοτό και... Les Paul.

uhy3yre6.jpg

u7yme5up.jpg

agagyset.jpg

Hall 3 - Drums κ.α. Φορέστε ωτοασπίδες!

8asyjeqe.jpg

No comment!

napa8uva.jpg

Η πρώτη DW Ακρυλική.

qemy4e5a.jpg

Drumkraft με ενδιαφέρουσα πατέντα στις βάσεις πιατινιών για μα μη τα σπάτε εύκολα... Λυγίζει η βάση στο χτύπημα.

havy8edy.jpg

Setup cajon της Dixon.

unuraret.jpg

Pearl cajon. Ανοίγει και γίνεται τύμπανο οταν βαρεθείτε το καθιστό.

hahe7yqa.jpg

Και με ζίλιες...

e9ajeraj.jpg

Korg και Vox... μια εταιρία.

a6u6agu8.jpg

Νέο controller / synth

qapurepe.jpg

Specs. Ελπίζω να διαβάζεται.

za9a4yve.jpg

Αυτή η σειρά κάτι μου θυμίζει...

8azypyru.jpg

Μα δεν ειναι πανέμορφα ukalele? Με optional piezo pickup. By Vox.

asu3a8at.jpg

Η πεταλιέρα ´χριστουγεννιάτικο δέντρο' . Λάμπες. Αλλά δεν τα άκουσα.

emaquge5.jpg

e3e9e3e3.jpg

Επιτέλους το χρώμα μου!

bujevaje.jpg

All time Classic!

3ata6ybu.jpg

Rainger FX και Dr Freakenstein. Πολύ δημιουργικός ο τύπος. Εχω εκτενή συνέντευξη για αργοτερα όμως.

2u5uja5y.jpg

Η ακριβή σειρά της Joyo. Πάνω απο 100 ευρώ... Το πράσινο overdrive σκοτώνει!

bynete2e.jpg

Πάρτε μια Fano του τριχίλιαρου! Καλή αλλά ειναι πολλά τα λεφτά Αρη.

zyga9emu.jpg

Huber. Στο ιδιο μοτίβο

9esese9y.jpg

2600 ευρώ. Εξαιρετική κιθάρα.

emazanam.jpg

Αλλά η Faber Les Paul Special στα 345 ευρώ μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για όσους μπορούν.

mame5ezy.jpg

Και υπάρχουν περισσότερες επιλογές μέχρι τα 650.

Καλημέρα απο Φρανκφούρτη! Τελευταία μέρα για μένα αφού αύριο θ ανοίξει στο κοινό η έκθεση και προβλέπεται κοσμοσυρροή. Γράφω απο το iphone μου που τελικά είναι η μόνη συσκευη που μπορώ να εμπιστευθώ... Οπότε τα κειμενα είναι λακωνικά.

Πάρτε μια άποψη απο το Press room της εκθεσης οπου βρισκονται οι δημοσιογράφοι απο ολα τα περιοδικά του κόσμου.

yby6ybe2.jpg

Που συνδέεται με ενα εξαιρετικό cafe με happy hour στις 5!

4ygarunu.jpg

e7epe4ep.jpg

Στα κτιρια 8, 9, 11 εξελίσσεται παράλληλα η έκθεση Pro light and sound με P.A. Στο προαύλιο ειναι στημένα διάφορα line array συστήματα.

enamy6yj.jpg

Οι εντάσεις ανθρώπινες και απολαυστικές. Ακούγοντας Steely Dan απο ενα Nova array, δεν ήθελα να φύγω!

yzadupeh.jpg

Ολα τα λεφτά στο Pro Audio. Τα περίπτερα τεράστια και corporate.

u3apy9ub.jpg

Η σειρά SI Expression της Soundcraft με εντυπωσίασε προσωπικά καθώς απευθύνεται σε μικρά venues.

y5ytuhe6.jpg

H Yamaha Steinberg Nuage με εντυπωσίασε επίσης καθώς πρόκειται για επιφάνεια εργασίας και I/O που συνεργάζεται με το Nuendo 6.

Δεν άντεξα εκεί πολύ. Very corporate και B2B. Έφυγα για τα δικά μας.

ysyjuhyq.jpg

Επιστρέφοντας στις αίθουσες με τα μουσικά, πέτυχα ενα κύριο που συνέδεε τα νέα λευκά mid range monitors της ομώνυμης εταιρείας.

9umagegu.jpg

Οταν σηκώθηκε ο Dr Lipinski  πόζαρε διπλα στα γνωστά πια στον κύκλο του mastering, ηχεία του.

tuzynasa.jpg

Οι action cameras με διάφορες βάσεις στο περίπτερο της Zoom. Το Youtube αποτελεί πλέον έμπνευση και αφορμή για προϊόντα.

e2y3age2.jpg

Το εξακάναλο Zoom Η6 audio recorder με επιλογή διάταξης μικροφώνων stereoΧ/Υ, Mid-side, Shotgun και διπλό XLR/TRS. Δίπλα του παρουσιάστηκε το Η5 που είναι μια πιο προσιτή έκδοση με 4 κανάλια.

rupezemy.jpg

Δεν χρειάζονται συστάσεις για το νέο Nord A1 analog modeling synthesizer. Στην ουσία έχει την ίδια μηχανή με το Lead 4, αλλά με διαφορετικό και απλοποιημένο interface.

qety7yqy.jpg

Η SPL πάντα μου άρεσε σαν εταιρεία. Οτι βγάζει έχει ένα σοβαρό επίπεδο.

ejyjabez.jpg

Φέτος πρόσθεσε στη γκάμα της τον Hi End προενισχυτή ακουστικών Phonitor, με τεχνολογία -120V.

uvagyre3.jpg

Η κάρτα που περίμενα. Η UH-7000 απο την Tascam είναι USB Stereo με έμφαση στην ποιότητα των μετατροπέων A/D και D/A απο την Burr-Brown και αθόρυβους προενισχυτές μικροφώνου.

ymyqyte7.jpg

Μεγάλη η παρουσία των Gibson brands σε πολλές αίθουσες αφου η γκάμα των προιόντων, όλο και μεγαλώνει. Προσωπικά μου άρεσε η ώθηση και νέα πνοή που πήρε η Tasam με τη νέα διοίκηση.

3yda9egy.jpg

The Roland empire. Απο που να το πιάσεις και που να τ´ αφήσεις! Ηταν τόσα τα νέα προϊόντα που εγώ μονο 2-3 κατάφερα να δοκιμάσω. Σίγουρα η σειρά Aira ξετρέλανε κόσμο με τα προσιτά TR-8, TB-3, κλπ, που φέτος είναι έτοιμα για παράδοση.

Αυτό που με ενθουσίασε ήταν το GP-10 με τον απόλυτο συνδυασμό κιθάρας και συνθ σε ενα μικρό και απλό πεντάλ και η νέα ME-80 πεταλιέρα με τους 8 ποδοδιακόπτες.

2yjy8a2a.jpg

u5yma5am.jpg

azerabuj.jpg

Την κιθαριστική σειρά παρουσίαζε ο Alex Hutshings.

Συνεχίζοντας μετά απο μια μικρή ανάπαυλα τις εντυπώσεις μου απο την έκθεση, θα ήθελα να αναφερθώ σε 2-3 θέματα που νομίζω είναι άξια αναφοράς (πέρα απο τις προφανείς παρουσιάσεις προιόντων).

Θα ξεκινήσω με τις ιδιαίτερες κιθαριστικές κατασκευές. Κάθε χρόνο στα μικρά περιφεριακά περίπτερα συναντάει κανείς ιδιαίτερες προτάσεις απο νέους κατασκευαστές. Κάποιες (πολύ λίγες) θα τις δούμε και τις επόμενες χρονιές ενώ οι περισσότερες συνήθως εξαφανίζονται λόγω έλειψης ανταπόκρισης απο το κοινό. Φέτος διέκρινα τα εξής:

zadahyza.jpg

Tribe guitars απο το Μιλάνο που κατασκευάζονται απο δύο φιλαράκια (Davide Garbujo και Filadelfo Castro) με ιδιαίτερο το γεγονός πως το σώμα είναι μεταλικό.Ενδιαφέρουσα εκδοχή για Tele. Αν θες να ξεχωρίσεις δεν έχεις παρα να επιλέξεις μια απο τις 60 που φτιάχνουν κάθε χρόνο.

www.tribeguitars.com

Επανέρχομαι στα νέα απο την Φρανκφούρτη μετα απο μια ανασύνταξη των σημαντικότερων κατα τη γνώμη μου, εκθεμάτων.

Ξεκινάω με τον David Rainger δημιουργό των Rainger FX. Ο κύριος αυτός είναι ο... Dr Freakenstein ο ίδιος. Απο την εμφάνιση μέχρι τα πετάλια του που είναι μοναδικά απο τη σύλληψη μέχρι το design. Δεν ανταγωνίζεται την Boss και τους άλλους παραδοσιακούς κατασκευαστές αλλά προσφέρει ειδικά εφέ για όσους δεν ψάχνουν άλλο ένα overdrive.

To Minor Concussion όπως εξηγεί ο ίδιος στο βίντεο, κάνει pump σε συνδυασμό με ότι ρυθμικό (μπότα π.χ.) του δώσετε στην είσοδο μικροφώνου που διαθέτει, αυξομειώνοντας την ένταση της κιθάρας με τον ρυθμό. Κάτι που συνηθίζεται στη dance αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί και στο ροκ.

Το Air Traffic Controller, είναι ένα ιδιαίτερο overdrive με μέρος synthesizer που χρησιμοποιεί την κιθάρα σαν γεννήτρια ήχου, με White noise, Low Pass Filter, κ.α.

Περισσότερα: http://www.raingerfx.com

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back