Πρόβλημα με προενίσχυση σε ηλεκτροακουστική κιθάρα

mikeguitar

Της παρέας
Γεια σας συνφορουμίτες , έχω κάμποσο καιρό να γράψω.

Έχω μια ηλεκτροακουστική κιθάρα Ibanez AEL-10BK.http://www.musicorama.gr/products/ibanez-ael-10-bkΤο πρόβλημα είναι το εξής τη συνδέω σε αυτοενισχυόμενη κονσόλα ΥΑΜΑΗΑ ΕΜΧ-2000 αλλά έχω δοκιμάσει και σε πιο σύγχρονη ενός φίλου και ενισχυτή κιθάρας στο Νάκα είτε με καρφί-καρφί, είτε με xlr-καρφί.Συνήθως παίζω με τα controls(πρίμα,μπάσα,μεσαία) στην μεσαία ρύθμιση.Κάνει πολύ έντονο βουητό.Όταν έχω χαμηλή ένταση δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου αλλά δεν ακούγεται και η κιθάρα.Όταν έχω πιο δυνατά την ένταση ακούγεται η κιθάρα αλλά ο θόρυβος από το βουητό υπερισχύει από τον ήχο της κιθάρας.Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε μια λύση να δοκιμάσω μπας και βαρέσω καμια μπασαδούρα,χωρίς αυτό το ενοχλητικό βουητό.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!! ::) ::) ::)

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Δε νομίζω όμως ότι είναι τόσο απλό το πρόβλημα για να λυθεί απλά με μια τάπα.Όταν την δοκίμασα σε ενισχυτές του Νάκα, δε θα μου λέγανε λογικά γι'αυτό το προϊόν ;

Eίναι κάτι που συνεχίζει αν mute-άρεις τις χορδές και τις εμποδίσεις να πάλλονται; Γιατί κι εμένα με μπέρδεψε λίγο η μπασαδούρα που είπες. Και εκ πρώτης όψεως θα σου πρότεινα κι εγώ τάπα. Αλλά από την άλλη μου φαίνεται παράξενο να είναι σε τέτοιο βαθμό. Η δική μου υπόθεση έχει να κάνει με τον πιεζοκρύσταλλο και αν πατάει καλά το saddle. Δοκίμασε να χαλαρώσεις χορδές, να βγάλεις το saddle, -τσέκαρέ το όσο το έχεις στα χέρια σου για ανωμαλίες στην πατούρα, βάλτο να πατήσει σε κάτι επίπεδο, ένα τραπέζι, μπας και δεν έχει καλή πατούρα. Ξαναβάλε και ξαναδοκίμασε. Μπορεί να κάτσει αλλιώς.

Πνοή και Νύξη είπε:
Eίναι κάτι που συνεχίζει αν mute-άρεις τις χορδές και τις εμποδίσεις να πάλλονται; Γιατί κι εμένα με μπέρδεψε λίγο η μπασαδούρα που είπες. Και εκ πρώτης όψεως θα σου πρότεινα κι εγώ τάπα. Αλλά από την άλλη μου φαίνεται παράξενο να είναι σε τέτοιο βαθμό. Η δική μου υπόθεση έχει να κάνει με τον πιεζοκρύσταλλο και αν πατάει καλά το saddle. Δοκίμασε να χαλαρώσεις χορδές, να βγάλεις το saddle, -τσέκαρέ το όσο το έχεις στα χέρια σου για ανωμαλίες στην πατούρα, βάλτο να πατήσει σε κάτι επίπεδο, ένα τραπέζι, μπας και δεν έχει καλή πατούρα. Ξαναβάλε και ξαναδοκίμασε. Μπορεί να κάτσει αλλιώς.
Ναι δοκίμασα να mutaro όπως είπατε τις χορδές,μπασαδούρα εννοώ να παίξω καμια συγχορδιά χωρίς να μου τρυπάει τα αυτιά.Η κιθάρα είναι από πρόσφατο setup σχετικά και είναι σε καλή κατάσταση το saddle της.Με το action δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί στη μι μπασο η απόσταση στο 12ο τάστο είναι κάπου 4,5 χιλιοστά αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.Αυτό με τον πιεζοκρύσταλλο δεν το κατάλαβα.

Αν μπορείς, ανέβασε ηχητικό δείγμα, μπας και καταλάβουμε καλύτερα. :)

Οκ.Πώς θα ανεβάσω ηχητικό δείγμα ;Αν είναι να στείλω κάποια στιγμή.Θέλω να μην πονάνε τα αυτάκια μου από το βουητό.Η κιθάρα μου βγάζει έναν ήχο πολύ διαπεραστικό σε συνδυασμό με το βουητό δηστυχώς.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
mikeguitar είπε:
Οκ.Πώς ανεβάζω ηχητικό δείγμα ;
Το γράφεις και επισυνάπτεις το αρχείο (από το "Συνημμένα και άλλες επιλογές" / "επιλογή αρχείου".

Και κάτι ακόμα.

Υπάρχει (αν δεν κάνω λάθος) ένα switch που γράφει phase.

Δεν το γυρνάς προς τα δεξιά μπας και μειωθεί ο θόρυβος?

fusiongtr είπε:
Και κάτι ακόμα.

Υπάρχει (αν δεν κάνω λάθος) ένα switch που γράφει phase.

Δεν το γυρνάς προς τα δεξιά μπας και μειωθεί ο θόρυβος?
Οκ έγινε θα το δοκιμάσω αν δεν αλλάξει κάτι θα προσπαθήσω να στείλω ηχητικό μήνυμα.

Σε αυτή την κιθάρα το phase ειναι ενας απλός διακόπτης που τον πατας για ενεργοποιηση ξαναπατάς για απενεργοποίηση.Ορίστε και το ηχητικό δείγμα σε σημεία που έχει παύσεις η κιθάρα νομίζω ακούγεται το βουητό ξεκάθαρα.Ειδικά στην αρχή.Επίσης θέλω να προσθέσω ότι στην κονσόλα το gain το έχω καμια γραμμούλα πιο πάνω από το μισό.Εάν την ανεβάσω κι'άλλο αυξάνεται το πρόβλημα.

Test_guitar.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν είναι feedback όπως το ακούω.

Άρα ξεχνάς τάπες και τα ρέστα.

Δεν μπορώ να υποθέσω τι είναι, σαν φύσημα μου ακούγεται.

Θα το ακούσουν κι άλλοι πάντως, πιο έμπειροι.

Δεν άκουσα το αρχείο, αλλα όπως το περιγράφεις εχει πρόβλημα η ενίσχυση. Είτε ειναι της κιθάρας είτε της κονσόλας. Γράψε με μικρόφωνο την κιθάρα να το τσεκάρεις. Σε αντίθετη περίπτωση φταίει το piezo και συνεχίζεις εγγραφή με μικρόφωνο που θα έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα κατα τη γνώμη μου

Σίγουρα για πολλούς η ακρόαση της κιθαρας με μικρόφωνο είναι η καλύτερη επιλογή.Εμένα όμως η κιθάρα μου έχει προενίσχυση με κουρδιστήρι balance phase και notch frequency.(αυτό το τελευταίο δεν ξέρω πολύ καλά τι είναι.)Όταν λες φταίει το piezzo είναι μεγάλη η ζημιά δηλαδή σε κόστος ;Γενικά δε θέλω να παίζω με μικρόφωνο τη στιγμή που έχει ειδικό σύστημα προενίσχυσης η κιθάρα.

Σίγουρα για πολλούς η ακρόαση της κιθαρας με μικρόφωνο είναι η καλύτερη επιλογή.Εμένα όμως η κιθάρα μου έχει προενίσχυση με κουρδιστήρι balance phase και notch frequency.(αυτό το τελευταίο δεν ξέρω πολύ καλά τι είναι.)Όταν λες φταίει το piezzo είναι μεγάλη η ζημιά δηλαδή σε κόστος ;Γενικά δε θέλω να παίζω με μικρόφωνο τη στιγμή που έχει ειδικό σύστημα προενίσχυσης η κιθάρα.

Σόρρυ το εστειλα διπλα α .Και τι είναι το πιεζο που βρισκεται ποιος το πιέζει ;

Για να μην φλυαρούμε η κιθάρα σου και η κονσόλα μαζί κοστίζουν όσο ένας καλός προενισχυτης. Δοκίμασε το gain της κονσόλας και απο κει και πέρα αποφασίζεις

jimmie99 είπε:
Για να μην φλυαρούμε η κιθάρα σου και η κονσόλα μαζί κοστίζουν όσο ένας καλός προενισχυτης. Δοκίμασε το gain της κονσόλας και απο κει και πέρα αποφασίζεις
Ναι φυσικά έτσι είναι εγώ πάντως έχω την εντύπωση ότι πιο πολυ της κιθάρας είναι το πρόβλημα γιατί έχει δοκιμαστεί  και σε διάφορους ενισχυτές πιο σύγχρονους.Δεν τίθεται θέμα φλυαρίας.Όποιος έχει πρόβλημα γι'αυτό είναι το Forum.Επίσης θα ήθελα να μάθω ήντα'ναι το πιέζο. :)Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο,για να κάνω κάτι να σταματήσει το φύσημα maybe ;

Trending...

Νέα θέματα

Back