Πρόβλημα (;) με nut

koraxprs

Της παρέας
Καλημέρα.

Θέλω να ρωτήσω για το εξής: Έχω μια PRS Swamp Ash Special (2003) και την έχω σεταρισμένη για χορδές 10άρια καντίνια-11άρια μπάσσα (Ernie Ball Skinny Top Heavy Bottom). Εχθές που την έβγαλα για να παίξω παρατήρησα ότι το nut είχε στραβώσει από τη μεριά των μπάσσων και είχε απομακρυνθεί απ' την ταστιέρα περίπου 1 mm. Χαλάρωσα με προσοχή τις χορδές και επανήλθε. Δοκίμασα να ξανακουρδίσω, αυτή τη φορά προσέχοντας οι χορδές να μη σφηνωθούν από πριν (λόγω πάχους) στο nut και τώρα είναι πάλι λίγο σαν ξεκολλημένο απ την ταστιέρα αλλά λιγότερο, πάντα από τη μεριά των μπάσσων. Είναι σοβαρό πρόβλημα αυτό; Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ

 
Μήπως να άνοιγες λίγο τα αυλάκια του nut; Το πρόβλημα, πάντως στο nut είναι...

Τι λέτε και εσείς, παίδες;

 
Το σκέφτηκα, αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω και το άρθρο του superfunk που διάβασα δε με κατατόπισε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη λεπτομέρεια (διοτι κατα τ'άλλα ήταν κατατοπιστικότατο).

Ψυλλιάζομαι πως θα τρέχω πάλι στον Περαία...

 
Από ότι κατάλαβα απλά ξεκόλλησε το κόκκαλο (nut).

Χαλάρωσε τις χορδές τόσο ώστε να μπορείς να το βγάλεις από την κιθάρα, βάλε λίγη ξυλόκολλα στο μέρος που έρχεται σε επαφή με το ξύλο, τοποθέτησέ το στην κιθάρα και άστο έτσι ένα 24ωρο.

Μην χρησιμοποιήσεις κάτι πιό δυνατό από απλή ξυλόκολλα, διότι αν θές αργότερα να το αφαιρέσεις θα παιδευτείς πάρα πολύ.

 
kwstas79 είπε:
Από ότι κατάλαβα απλά ξεκόλλησε το κόκκαλο (nut).

Χαλάρωσε τις χορδές τόσο ώστε να μπορείς να το βγάλεις από την κιθάρα, βάλε λίγη ξυλόκολλα στο μέρος που έρχεται σε επαφή με το ξύλο, τοποθέτησέ το στην κιθάρα και άστο έτσι ένα 24ωρο.

Μην χρησιμοποιήσεις κάτι πιό δυνατό από απλή ξυλόκολλα, διότι αν θές αργότερα να το αφαιρέσεις θα παιδευτείς πάρα πολύ.
εαν εχει ξεκολησει καλυτερα ειναι να το κολησει με μια δυνατη κολλα ετσι κ αλλιος απο οτι ειδα σε φωτο θα μπορεσει πολυ ευκολα στο μελλον να βγει, με οποιαδηποτε κολα εαν κοληθει!

τωρα εαν θες να χρησιμοποιησεις ξυλοκολα(η εμπειρια μου στο θεμα μου λεει οτι δεν προκειτε να κολησει το ιδιο καλα) δεν χρειαζετε 24ωρες προς  θεου! ετσι για να εισαι σιγουρος αφησε την κανα 3ωρο κ εισαι ετοιμος!

 
Προφανώς είναι ξεκολλημένο το nut από τη μία πλευρά. Αν γενικώς την πηγαίνεις σε μάστορες για  ρυθμίσεις κλπ, θα σου πρότεινα να ζητήσεις από αυτόν να βάλει λίγη κατάλληλη κόλα εκεί την επόμενη φορά. Κανονικά πρέπει να αφαιρεθεί, να ξυστούν οι παλιές κόλες κλπ. Μέχρι τότε... μήπως απλά μπορείς να το κρατάς στη θέση του ενώ κουρδίζεις? (Π.χ. με το δείκτη του δεξιού χεριού ενώ γυρίζεις το κλειδί με το αριστερό? )

Είναι καλή κιθάρα και είναι κρίμα να αδικείται από ένα μέτρια επισκευασμένο nut.  :)

 
Δεν ηρθε και το τελος του κοσμου μη φοβασαι...

Βγαλε ολες τις χορδες.

Κεντραρε ξανα το nut.

Κολλησε το με UHU (ΠΟΤΕ με δυνατοτερη κολλα γιατι θα κλαψεις πικρα αν ποτε θελησεις να το αλλαξεις...) .

Αφησε το 2 ωριτσες.

Ξαναβαλε χορδες.

Ετοιμος!

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top