Προβλημα με ηχογραφηση και αποριες

AWE

Θαμώνας
Λοιπον παιδια, θα μπω κατευθειαν στο θεμα. Θελω να ηχογραφησω ερασιτεχνικα καποια πραγματα στον Η/Υ με την κιθαρα. Συνδεω την κιθαρα σε μια πεταλιερα και την πεταλιερα στην onboard καρτα ηχου μου, ωστοσο μπορει να ηχογραφειτε οτι παιζω, αλλα οταν παιζω δεν ακουω τιποτα απο τα ηχεια. δηλαδη παιζω χωρις να ακουω τι παιζω κανονικα,ακουω μονο το γκλανγκ-γκλανγκ απο τις χορδες αλλα οταν μετα παταω το Play απο το Αdobe Audition που χρησημοποιω ακουγετε. Τι μπορω να κανω?

Επισης επειδη δεν εχω γνωσεις καθολου, θελω να ρωτησω: ο,τι ηχογραφω, πως μπορω να τα αλλαξω ηχο και να τα επεξεργαστω? Ενοω, πχ τα VST και τα VSTi plugins κλπ ειναι για Midi ετσι δεν ειναι? Αρα αυτα που ηχογραφω εγω, μπορω μονο να αλλαζω delay,reverb,chorus κλπ? δωστε μου τα φωτα σας να ψαχτω να δω τι παιζει. ευχαριστω εκ των προτερων, περιμενω τις απαντησεις σας

 
για μόνιτορ αφου λες οτι έχεις ον μποαρντ καρτα ηχου, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ακουστικά που θα συνδέεις στην πεταλιέρα, αν η πεταλιέρα σου έχει δυνατότητα

 
Κατ'αρχάς καλημέρα!

Λοιπόν, εγώ έχω να προτείνω τα εξής :

1. Εφ'όσων χρησιμοποιείς την εσωτερική κάρτα ήχου, πρέπει επάνω στον πύργο του PC να έχει έξοδο για ακουστικά. Μπορείς λοιπόν να συνδέσεις τα ακουστικά σου εκεί.

2. Βεβαιώσου οτι στις ρυθμίσεις του Audition έχει την εσωτερική κάρτα ήχου σου ως In/Out.

3. Τα VST όργανα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνο με midi. Ωστόσο, τα VST plugins που είναι για εφέ (reverb, delay, chorus, flanger, distortion etc.) μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε κυματομορφή, εκτός εάν είναι midi plugins.

Ελπίζω αυτά να σου ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. 'Ο,τι άλλο χρειαστείς ρώτα!

 
Εισαγωγή παράθεσηςΚατ'αρχάς καλημέρα!

Λοιπόν, εγώ έχω να προτείνω τα εξής :

1. Εφ'όσων χρησιμοποιείς την εσωτερική κάρτα ήχου, πρέπει επάνω στον πύργο του PC να έχει έξοδο για ακουστικά. Μπορείς λοιπόν να συνδέσεις τα ακουστικά σου εκεί.

2. Βεβαιώσου οτι στις ρυθμίσεις του Audition έχει την εσωτερική κάρτα ήχου σου ως In/Out.

3. Τα VST όργανα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνο με midi. Ωστόσο, τα VST plugins που είναι για εφέ (reverb, delay, chorus, flanger, distortion etc.) μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε κυματομορφή, εκτός εάν είναι midi plugins.
4. Μπορείς να πάρεις ένα guitar sytnh (αν θυμάμαι σωστά ότι λέγεται έτσι) και αυτό που παίζεις να πηγαίνει ως midi στο πισι. Αποτέλεσμα? Βάζεις ό,τι ήχο θες!!!! Ακόμα και πιάνο ή drums!!!!

 
παιδια σας ευχαριστω πολυ. οσον αφορα τα ακουστικα που ειπε καποιος ποιο πανω, τα βαζω και παλι τιποτα, δεν ακουγεται τιποτα.. δεν καταλαβαινω..

 
παιδια, δεν καταλαβαινω. συνδεω κιθαρα-> πεταλιερα.  πεταλιερα->καρτα ηχου.  και απτην καρτα ηχου-> βγαινουν τα ηχεια κανονικα, αλλα δεν ακουγεται απο κανενα προγραμμα ΤΙΠΟΤΑ οσο παιζω. ηχογραφειτε κανονικα, δηλαδη αν πατησω play ακουω τι ηχογραφησα, αλλα οσο παιζω δεν ακουγεται τιποτα παλι. Εχω αγανακτησει. Τι πρεπει να ρυθμισω? και το audition ναι βλεπει την καρτα ως In/Out. αλλα με κανενα προγραμμα δεν ακουγεται τιποτα. ουτε με cool edit,ουτε με audition, ουτε με audacity, ουτε με αλλα. Μου ερχεται να σπασω την καρτα ηχου

 
Ο φιλος iliasbass μαλλον εννοει το προγραμμα. Υπαρχει ενα κουμπακι (δυστυχως δε γνωριζω το interface των προγραμματων που χρησιμοποιεις για να σου πω ακριβως που ειναι) που σου επιτρεπει να μονιτοραρεις οτιδηποτε παιζεις. Διαβασε και το μανουαλ για να κατατοπιστεις καλυτερα.

 
Κατ'αρχας ξεκιναμε απο τα βασικα:

απο την καρτα ηχου μπορεις να ακουσεις μουσικα αρχεια απο το pc;

εχεις ηχεια συνδεδεμενα;

αν ναι η καρτα ηχου εχει ενα πενιχρο μικτη τον οποιο θα ενεργοποιησεις κατω δεξια (εικονιδιο ηχειο, δεξι κλικ, ιδιοτητες ή κατι τετοιο).

απο τις συσκευες θα τσεκαρεις στην αναπαραγωγη το audio out της καρτας, και στην ηχογραφηση το audio in.

Πιθανοτατα δεν θα δυσκολευτεις ιδιαιτερα μια και οι on board καρτες ειναι χαμηλων μουσικων απαιτησεων οποτε εχουν και την αναλογη ευκολια χρησης...

 
AWE είπε:
αλλα οταν παιζω δεν ακουω τιποτα απο τα ηχεια...
Sorry αλλα κεκτημενη ταχυτητα...

Νομιζω πως θα πρεπει να ορισεις την καρτα ηχου για αναπαραγωγη των προγραμματων...

στα vista εικονιδιο ηχειο κατω δεξια δεξι κλικ συσκευες (αναπαραγωγη-εγγραφη),διπλο κλικ πανω στην καρτα(ιδιοτητες) και τσεκαρισμα στο "για προχωρημενους" το ¨να επιτρεπεται οι εφαρμογες να αναλαμβανουν τον ελεγχο της καρτας...

 
αδερφε εχω XP αυτο που λες δε το βρηκα πουθενα. οσον αφορα το προηγουμενο, τα τσεκαρα, αλλα τιποτα απολυτως

 
καλα παιδια δε θα το πιστεψετε. τωρα ακουω τι παιζω,αλλα δεν ηχογραφειτε... εχω μεινει αναυδος...  ???

 
τα καταφερα! αμην ρε επιτελους. να στε καλα ολοι για τη βοηθεια σας, σας ευχαριστω παρα πολυ

 
Εχω το ιδιο προβλημα με το Adobe Audition 3. Αγανακτησα (καλα, δεν προσπαθησα πολυ να βρω λυση, προσπαθησα παντως) και τελικα γυρισα στο αγαπημενο Adobe Audition 1.5 (δηλαδη το Cool Edit Pro 2.1)!

Φιλε, εσυ πως το ελυσες το προβλημα;

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top