Για να παίξεις τον ρόλο του πληκτρά σε ένα συγκρότημα καλά, δεν είναι θέμα σπουδών και κλασσικού πιάνου.
Αν όμως σπουδάζεις είναι καλό, γιατί είσαι πιο εξασκημένος
Εγώ πίστευα πάντα οτι δεν μαθαίνεις μουσική από σπουδές.
Απλά με τις σπουδές ασκήσΑΙ και είσαι πιό σταθερός.
Στην μπάντα το πιο δύσκολο για εμένα είναι να προσαρμόσω (δηλαδή απλοποιήσω) το παίξιμό μου, έτσι ώστε να παίζω απο μια διασκευή π.χ. τα μέρη των πλήκτρων που πραγματικά χρειάζονται, για να μην χαλάω το σύνολο.
Δεν βοηθά στα πλήκτρα να δουλεύεις σαν πιανίστας παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις που πραγματικά χρειάζεται (που σηκώνει το κομμάτι)
Πάντως ξέρω οτι η πληθώρα συκροτημάτων ψάχνει για πληκτρά που να ξέρει να φτιάχνει τον ήχο του, ώστε οι διασκευές να έχουν και τον απαραίτητο ρεαλισμό,
εκεί που διαφωνώ λίγο με τον freeminder είναι για τον ρόλο του πληκτρά στην μπάντα., Εγώ πιστέυω οτι ο πραγματικός ρόλος του πληκτρά είναι να δώσει στην μπάντα το απαραίτητο χρώμα που χρειάζονται στα κομμάτια τους , και αν ξέρει μπορεί να κάνει με τις επιλογές του πιο θεαματική την ενορχήστρωση, και να δώσει την την διαφορά στους ακροατές, άρα είναι εξίσου σημαντικός με τον ρόλο των υπολοίπων. Αυτό δεν υπάρχει στην ύλη των ωδείων, εκτός και αν εχουν εξελιχθεί τα πράγματα.
Τα ωδεία για εμένα ούτως η άλλως είναι σαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Χρειάζονται, αλλά τι γίνεται εκει μέσα άστο.
Καλά είμαι και λίγο κομπλεξικός μάλλον , γιατι οταν βλέπω κάποιον πιανίστα ή καθηγητή μουσικής με πολλές κλασσικές σπουδές, και θέλω να τον πλακώσω στο ξύλο, γιατι εγώ δεν τα κατάφερα να σπουδάσω μουσική που ήθελα, γιατι ήμουν τεμπέλης και προτιμούσα τα πρακτικά, και τους ζηλεύω.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, :lol: :lol: :lol:
ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΚΤΡΑΣ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ :twisted: