Πόσοι πληκτράδες ήξεραν στην αρχή πιάνο πιάνο;

PLHKTRAS1

Ακροατής
αποσο ξερω σχεδων ολοι. Οπως και ολοι φαγαμε το σπασιμο να ενταχοθουμε στη rock νοοτροπια. Ομως το ζητημα είναι αλλο. Ποσα λεφτα πρεπει να σκασεις για να γουσταρεις οταν παιζεις? Και κατα ποσο καλη η κακη είναι η επιρροή της κλασικης μουσικής στα πλήκτρα? πρωσοπικά όταν πήγα να τα συνδιάζσω ολο μεταλ μου έβγαινε

 
Βασικα, εγω ξεκινησα απο πιανο ( και συνεχιζω κανονικα τις σπουδες πιανου ) και μεταπηδησα στα πληκτρα. Κυριως αυτο το εκανα επειδη μου αρεσε ο πλουτος που εδιναν τα keyboards ( απο αποψη ηχου ), καθως και οτι ολα τα συγκροτηματα θελουν πληκτρα και οχι πιανιστα.

Προσωπικα θεωρω σημαντικη την κλασσικη παιδεια, οχι επειδη ετσι ειναι το "κατεστημενο" αλλα επειδη χαρη σε αυτην βελτιωνεις την δεξιοτεχνεια, αποκτας αντοχη ( δεν συγκρινεται με τιποτα ενα βαρυκεντρισμενο πληκτρο με ενα πληκτρο ενος ρωσικου πιανου.. :wink: ) και πολλες φορες, συνδυαζεις 2 διαφορετικα ειδη ( ροκ-κλασσικη ), εκπλησοντας με το αποτελεσμα. Οποτε, η κλασσικη παιδεια ειναι καλη επιρροη για οποιοδηποτε μουσικο ( οχι μονο για τους πληκτραδες ),αρκει να μην οδηγησει σε μονομερεια και ελλειψη φαντασιας για αλλα ειδη.

Οσον αφορα τα λεφτα..Οι περισσοτερες ροκ μπαντες, δεν εχουν ιδιαιτερη προτιμηση στον ηχο ενος πληκτρα ( μεταξυ μας, ακομα και σε κομματια deep purple, τον εχουν γραμμενο ). Απο την αλλη, πιστευω οτι με ενα καλο hammond, μια καλη απομιμηση VOX και Farfisa organ, ενα ουδετερο πιανακι και αρκετα pads strings, εχεις κλεισει σαν πληκτρας σε ροκ μπαντα. Εννοειται πως σε πιο alternative καταστασεις, αλλαζουν πληρως τα δεδομενα, αφου ο πληκτρας πλεον αναλαμβανει μεγαλυτερο ρολο.

Οπως και να εχει, εκτος απο τη τσεπη, απαιτειται και προσηλωση, μελετη και πονος... :roll:

 
Εγώ δεν έμαθα ποτέ πιάνο - μόνο αρμόνιο - αυτό με τους αυτόματους

ρυθμούς. Έτσι είμαι αμιγώς πληκτράς - κάτι σαν τους ηλ. κιθαρίστες

που δεν έκαναν ποτέ κλασική κιθάρα. Καμμιά φορά σκέφτομαι πόσο

καλό θα μου είχε κάνει στην τεχνική να έχω σπουδές πιάνου αλλά

από την άλλη το synth action keyboard έχει τελείως άλλη φιλοσοφία

άλλα πράγμα να παίζεις με το αριστερό χέρι στο modulation ή στα φίλτρα...

και να ψάχνεσαι με τους ήχους - είναι άλλη σχολή που δυστυχώς δε

διδάσκεται σε ωδείο παρά μόνο με την ενασχόληση με μπάντες.

Α! Και δεν χρειάζεται να κουβαλάω 88άρια keyboards στα live!

 
Οι περισσοτεροι εχουν σπουδες κλασσικου πιανου αν και υπαρχουν και αυτοδιδακτοι που γ....!Η μουσικη βασικα ειναι να την εχεις μεσα σου.Τα ωδεια δεν πιστευω οτι φτιαχνουν μουσικους απλα εκτελεστες μουσικων εργων,σολιστες μπλα μπλα.....Χανεις ολο το feeling στο ωδειο.Εκτος αν εισαι λατρης της κλασσικης.Εγω θεωρω οτι καθε μουσικη εμπειρια απο κλασσικη,τσαζ μεχρι τα νησιωτικα του Παριου,ειναι σημαντικη.Οσο πιο πολλα και διαφορετικα πραγματα ακουει ενας μουσικος τοσο πιο πολυ διευρυνει τον τροπο που παιζει η ακομα και που γραφει.

 
συμφωνο για τα ωδεία. Μπορώ να πω η ατάκα του γιοκαρίνη " σε ένα γιάλινο οξυζενέ ωδείο " είναι απολύτως σωστή. Οσο για τον αν ακούς πειρισσότερα είδη αποκάς γενικότερη αντίληψη συμφωνώ. Ομως το να ακούς λίγο απο πολλά ποιο πολύ ανούσιο και καταστροφικό είναι παρά ουσιόδες. Για να πείς οτι έχεις επηρεστεί απο ένα είδος λιγο πολύ πρέπει να το έχεις λιώσει. Οσο για το οτι δεν δείνουν συμασία στο άκουσμα θα συμφωνήσω . Ομως μπορείς να μου πείς έναν πληκτρά της rock που μπορείς να πείς οτι είναι επηρεασμένος απο τη κλασική μουσική? ο Lord ;exei bg;alei kati cd τώρα τελευταία όμως είναι μόνος του και όχι με μπάντα. Διαφωνώ οτι το αριστερό χέρι έιναι μόνο για ψάξιμο ήχων modulation. Εχεις αλλο ένα ξερό. Ειδικά με διπλά πλήτρα μπορείς στην ουσία να προσθέσεις άλλο ένα όργανο στη μπάντα και να κάνεις παπάδες.

 
Να συμπληρωσω ομως, οτι ολα ειναι δεκτα αν γινονται και με μετρο..Τι να τα κανω τα 4 πληκτρα και τους παπαδες, οταν ετσι υποβιβαζεις το αποτελεσμα μιας μπαντας, δημιουργωντας μια βαβουρα..Γι'αυτο συμφωνω απολυτα με κατι που ελεγε ο παλιος καθηγητης μου στο αρμονιο..."Ολοι παιζουμε πληκτρα..λιγοι ομως παιζουν μουσικη" :roll:

 
Πότε η παιδεία βγαίνει σε βάρος του αποτελέσματος;;; Μόνο όταν αυτή είναι χαμηλής ποιότητας.

Όταν μαθητεύεις μαθαίνεις ΜΟΥΣΙΚΗ μέσα από κάποιο ΟΡΓΑΝΟ (το λέει και τ' όνομά του). Ακόμη και ο πιο στεγνός οργανοπαίχτης (εκτελεστής) καλείται να παίξει ΜΟΥΣΙΚΗ. Πριν όμως μάθεις να παίζεις πρέπει να μάθεις να ΑΚΟΥΣ (όπως και πριν ζωγραφίσεις πρέπει να μάθεις να βλέπεις, πριν γίνεις συγγραφέας πρέπει να μάθεις να διαβάζεις κλπ κλπ). Για να μπεις και να παίξεις σε μια μπάντα χρειάζεται μεγάλη εμπειρία, ειδικά μάλιστα όταν παίζεις ελεύθερα. Εμπειρία στο παίξιμο, στην ενορχήστρωση, στο άκουσμα. Αυτή αποχτιέται σιγά σιγά, μέσα και από τέτοιες δραστηριότητες. Αλλά μη νομίζουμε ότι το σύστημα μουσικής εκπαίδευσης που εφαρμόζεται κατά κανόνα στην Ελλάδα είναι και το μόνο - και σίγουρα όχι το καλύτερο...

Κατά τα άλλα, άλλο είναι το πιάνο και άλλο τα πλήκτρα - το μόνο τους κοινό είναι το κλαβιέ.

 
Για να παίξεις τον ρόλο του πληκτρά σε ένα συγκρότημα καλά, δεν είναι θέμα σπουδών και κλασσικού πιάνου.

Αν όμως σπουδάζεις είναι καλό, γιατί είσαι πιο εξασκημένος

Εγώ πίστευα πάντα οτι δεν μαθαίνεις μουσική από σπουδές.

Απλά με τις σπουδές ασκήσΑΙ και είσαι πιό σταθερός.

Στην μπάντα το πιο δύσκολο για εμένα είναι να προσαρμόσω (δηλαδή απλοποιήσω) το παίξιμό μου, έτσι ώστε να παίζω απο μια διασκευή π.χ. τα μέρη των πλήκτρων που πραγματικά χρειάζονται, για να μην χαλάω το σύνολο.

Δεν βοηθά στα πλήκτρα να δουλεύεις σαν πιανίστας παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις που πραγματικά χρειάζεται (που σηκώνει το κομμάτι)

Πάντως ξέρω οτι η πληθώρα συκροτημάτων ψάχνει για πληκτρά που να ξέρει να φτιάχνει τον ήχο του, ώστε οι διασκευές να έχουν και τον απαραίτητο ρεαλισμό,

εκεί που διαφωνώ λίγο με τον freeminder είναι για τον ρόλο του πληκτρά στην μπάντα., Εγώ πιστέυω οτι ο πραγματικός ρόλος του πληκτρά είναι να δώσει στην μπάντα το απαραίτητο χρώμα που χρειάζονται στα κομμάτια τους , και αν ξέρει μπορεί να κάνει με τις επιλογές του πιο θεαματική την ενορχήστρωση, και να δώσει την την διαφορά στους ακροατές, άρα είναι εξίσου σημαντικός με τον ρόλο των υπολοίπων. Αυτό δεν υπάρχει στην ύλη των ωδείων, εκτός και αν εχουν εξελιχθεί τα πράγματα.

Τα ωδεία για εμένα ούτως η άλλως είναι σαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Χρειάζονται, αλλά τι γίνεται εκει μέσα άστο.

Καλά είμαι και λίγο κομπλεξικός μάλλον , γιατι οταν βλέπω κάποιον πιανίστα ή καθηγητή μουσικής με πολλές κλασσικές σπουδές, και θέλω να τον πλακώσω στο ξύλο, γιατι εγώ δεν τα κατάφερα να σπουδάσω μουσική που ήθελα, γιατι ήμουν τεμπέλης και προτιμούσα τα πρακτικά, και τους ζηλεύω.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, :lol: :lol: :lol:

ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΚΤΡΑΣ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ :twisted: :cry: :cry:

 
Cos_dr το τι γινεται στα ωδεια, ειναι μεγαλο θεμα, το οποιο ομως δεν εχει σχεση με το τι σπουδαζει ενας πληκτρας. Οπως και μονος σου ειπες, καμια μπαντα δεν αναζητα "πληκτρα με πτυχιο πιανου και συνθεσης, για να στελεχωσει ερασιτεχνικη μπαντα" :roll:

Και μεχρι στιγμης, δεν εχω γνωρισει κανεναν πληκτρα, που να παιζει στα κομματια με στυλ "κλασσικου πιανιστα". Απο τη μια ειναι λιγο παραδοξο, γιατι δεν ταιριαζει στα κομματια, και απο την αλλη οταν παιζεις rock organ, δεν μπορεις να κανεις κλασσικες αλλαγες ( εκτος αν παιζεις στους Dream ).

Οσο για την ενορχηστρωση...οι περισσοτερες μπαντες που αναζητουν πληκτρα ή τα θελουν για να γεμισουν καποια κομματια, ή τα θελουν επειδη εχουν την αναγκη να φαινονται "classic rock 70s". Σιγουρα, υπαρχουν πολλα κομματια στα οποια θα χρειαζονται "τονοι" απο πλατες, και layers πανω στα υπολοιπα οργανα, αλλα μια rock μπαντα, θα μπορουσε να παιξει εξισου καλα και χωρις πληκτρα. Δεν λεω πως τους κανουμε χαρη, ουτε πως και εκεινοι μας εχουν για "γλαστρες", ομως στην ουσια, εχουμε ενα ρολο αρκετα background..Δεν ειναι βεβαια απαραιτητως κακο... :roll: Ειμαστε οι μονοι που μπορουμε να παμε για κατουρημα στη μεση ενος προγραμματος :twisted:

Τελος..ενας συνειδητοποιημενος πληκτρας ( με ή χωρις κλασσικες σπουδες ), δεν χρειαζεται πολυ κοπο για να "προσαρμοσει" το παιξιμο του...Οπως ειχα πει και πιο πανω ( μαλλον ειχε πει ο δασκαλος μου )

"Ολοι παιζουμε πληκτρα..λιγοι παιζουν μουσικη" :roll:

 
Το σωστο ειναι η δυο κιθαρες η μια κιθαρα και ενα keyboard σε ενα group. Τοτε ο πληκτρας εχει πραγματικα ενεργο ρολο. Οταν υπαρχουν δυο κιθαρες ο ρολος του πληκτρα ειναι περισσοτερο διακοσμητικος.

 
Από αυτά που διάβασα μου ήρθε στο μυαλό κάτι που&συνάντησα στην μπάντα μου αλλά όχι μόνο.

Συνοψίζεται στο: Κρατάμε όργανο άρα πρέπει να παίζουμε συνεχώς.

Αυτό ισχύει για όλα τα όργανα. Κιθάρες(2 και 1), πλήκτρα, μπάσο, τύμπανα κ.λ.π. με τα δυο τελευταία λιγότερο. Αυτό ισοδυναμεί με ατέλειωτη βαβούρα. Η σιωπή, στην&θεωρία καλείται και παύση, είναι πολύ σημαντική στην μουσική. Ακόμα η επανάληψη συνοδείας με κάποιες ανεπέσθητες παραλλαγές(ντουμπλάρισμα) δημιουργεί ακόμα περισσότερο θολούρα και εξαφανίζει τη δυνατότητα για παιχνίδι στις&δυναμικές&του κομματιού. Μία λύση για να αναδεικνύονται οι χαρακτήρες των οργάνων και να "ακούγεται" το αποτέλεσμα είναι να μοιράζονται τα συνοδευτικά μέρη τόσο με εναλλαγές οργάνων όσο και με χρήση διαφορετικών μερών.

Υ.Γ. Εγώ είμαι κυρίως κιθαρίστας και στην μπάντα μου υπάρχουν 2 κιθάρες, πλήκτρα και μπλιμπλίκια και έχω καεί άσχημα. Τελικά κατέληξα στο ότι οι δύο κιθάρες πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ροκ ενορχηστρώσεις αρκετά σπάνια ώς καθόλου. Κλασικά παραδείγματα τέτοιων "ελλειπών" ενορχηστρόσεων είναι Jimi Hendrix, Rory Galagher, Led Zeppelin, Deep Purple και ειδικότερα σε ζωντανές ηχογραφήσεις.

 
Ναι, και απο ότι κατάλαβα απο την τελευταία πρότασή σου φίλε freeminder ( :D ), μάλλον δεν είμαι συνειδητοποιημένος πληκτράς. !!

τώρα συγχίστηκα :oops: :oops:

δεν ξαναβάζω post, μέχρι να πάψω να οαίζω πλήκτρα, και επιτέλους να παίξω μουσικη, να μπώ κι εγώ στο club των λίγων!!!!

Ο δάσκαλός σου τι λέει , οτι πάιζει πλήκτρα η μουσική?

 
Δεν ειναι θεμα συνειδησης, αλλα θεμα αισθητικης πιστευω. Εαν η δικη σου αισθητικη ειναι τετοια, ωστε να γεμιζει καθε κομματι, ακομα και σε στιγμες που ισως για καποιον αλλον να μην ταιριαζει, τοτε δεν μπορει να πει κανεις τιποτα γι'αυτο ( εκτος αποτα ατομα που παιζετε στην ιδια μπαντα ).

Σε ολες τις περιπτωσεις, θα συμφωνησω με τον Underground. Ειναι παρα πολυ μεγαλη βαβουρα, οταν σε μια μπαντα με 2 κιθαρες ( ρυθμικη και lead ), o πληκτρας συμπεριφερεται σαν lead οργανο. Αφου οπως και να το κανουμε δεν ειναι, γιατι να βασανισουμε ολους τους υπολοιπους σε μια μπαντα?

Οσο για το δασκαλο μου, εδω και 6 χρονια εχει φυγει για Αμερικη και παιζει πιανο σε ενα τζαζ τριο. :wink: Ειναι απο τους πληκτραδες που καταλαβαν οτι αν δεν παιξεις εστω και λιγο πραγματικο πιανο ( και τζαζ φυσικα :roll: ), δεν μπορεις να ολοκληρωθεις σαν ανθρωπος :lol:

 
Για να πω κι εγώ τη δική μου ιστορία, ξεκίνησα με κλασσικό πιάνο σε ωδείο και τα σχετικά αλλά μετά από μια 6ετία το γύρισα στο δίσκαλο (ή μήπως δύσκολο) organ. Μετά από μια 5ετία κι εκεί, κατέληξα αποκλειστικά ως πληκτράς για λόγους που ήδη αναφέρθηκαν από άλλα μέλη, ας μην επαναλαμβανόμαστε... :lol:

Πάντως θα πρέπει κάποια στιγμή να το πάρω απόφαση και να επιστρέψω στα ωδεία για να το πάρω αυτό το ρημάδι το πτυχίο (οργάνου βέβαια) γιατί κρίμα είναι... :?

 
Ναι, εσύ φίλε freeminder μιλησες για συνείδηση - συνειδητοποίηση.

Παντως το ποιος είναι lead σε μια μπάντα, ενα σχήμα εξαρτάται απο το ρεπερτόριο της, όπως και να το κάνουμε, ετσι είναι.

Σε σημείο που αν εχεις δεί οι πληκτράδες πλέον σε πολλές μπάντες, εκτός απο τα πλήκτρα τους , κουβαλάνε πλέον και το λαπτοπ τους και δουλευουν και μίξη , και σε πολλά κομμάτια οι υπόλοιποι πατάνε σε αυτούς,

Ακόμα και σε ροκ, ποπ , funk διασκευες και όχι μόνο διασκευές , αλλά και πρωτότυπη μουσική.

Αυτό γιατι δεν ισχύει το όπως και να το κάνουμε έτσι είναι που είπες, ούτε κανόνας δεν είναι.

Και το αλλοι πάιζουν κιθάρα ή πλήκτρα και άλλοι μουσική, είναι τόσο αναχρονιστικό, όσο σχεδόν το τα λές οτι αν δεν ακούς και παίζεις κλασσική μουσική, δεν ξέρεις απο μουσική που λέγαν κάποτε.

 
Μα το νοημα της φρασης, δεν ειχε να κανει με το αν παιζει καποιος κλασσικη μουσικη ή εχει κλασσικη παιδεια.

Το νοημα της φρασης αντιστοιχουσε σε μουσικους, που δεν ξερουν να "σωπαινουν" το οργανο τους, οταν πρεπει. Σε μουσικους που "βαραινουν" μια μπαντα, παιζοντας περισσοτερα, με κυριο λογο την αναδειξη της δεξιοτεχνειας και των γνωσεων του. Γι'αυτο ο ανθρωπος ειμαι "Πληκτρα ολοι παιζουμε.."...και βεβαια συνεχισε λεγοντας "μουσικη λιγοι"...Ελπιζω να εγινε κατανοητη η φραση, η οποια δεν ειναι καθολου αναχρονιστικη. Ισα ισα που πιστευω οτι αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα των μεσων ερασιτεχνικων μπαντων και μουσικων. Πολυ "μπλα μπλα" για το τιποτα ειναι οι περισσοτερες, με αποτελεσμα τα κομματια να φουσκωνουν, να γεμιζουν και στο τελος να γινεται μια βαβουρα απο 3 οργανα που συγχρονως δειχνουν τι παιζουν...

Εκει πλεον μπαινει το θεμα της αισθητικης και της ομαδικοτητας του καθε μουσικου. Δεν νομιζω οτι σε αυτο εχω αδικο!

Οσο για το θεμα ,αν ο πληκτρας ειναι lead μουσικος, θα πρεπει να διαχωρησουμε τα ειδη μεταξυ τους, και να δουμε ποσο επιδραση εχουν τα πληκτρα πανω σε αυτα. Πχ, εαν πας να παιξεις Queen χωρις πιανο και synths, τοτε ναι, τα κομματια "χανουν". Αν πας ομως να παιξεις ομως το Immigrant Song, και ο πληκτρας περα απο τις "πλατες" που μπορει να παιξει, αρχισει να παιζει μερη ολοκληρα και να κατεβαζει παπαδες, επειδη ξερει να τους κατεβαζει, τοτε τι κερδιζει ο ακροατης, εκτος απο μια βαβουρα κιθαρας-πληκτρων?

 
Το πιάνο είναι το μόνο όργανο που δεν παίζουν αυτοδίδακτοι, αυτοι απλά πιέζουν πλήκτρα. Με αντικειμενικά κριτήρια αν δεν έχεις μελετήσει το αρκετες φορες βαρετό κλασικό πιάνο δεν πρόκεται ποτέ να παίξεις πλήκτρα σωστά, ίσως να κάνεις για χαμάλης, να κρατάς πλάτες δηλαδή.

Εχω σπουδάσει 12 χρόνια κλασικό, με αρμονίες φούγκες και τα συναφή, επίσης ανήκουστο μουσικός να μην ξέρει αρμονία, πως θα συνεννοηθείς; τα αυτοδίδακτα πάνε μέχρι μπάντες της γειτονιάς ή του πανεπιστημίου για ανώτατο επίπεδο μουσικής έκφρασης απαιτούνται πέρα από το ταλέντο, γνώσεις και άσκηση.

Με τα σύνθια έπλεξα για να ροκάρω όταν ήμουν φοιτητής και τώρα βέβαια επανέρχομαι στο κλασικό για να παίξω τζαζ και να κάνω τις ενορχηστρώσεις μου, το σύνθι έγινε πλέον καλοκαιρινή διασκέδαση. Ετσι το κάτι ελαφρύ, όταν δεν θέλεις να σκέφτεσαι και πολύ ή όταν χρειάζεσαι λεφτά.

Αρμονίστες δεν υπάρχουν ουσιαστικά, στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο πιανίστες που ροκάρουν ή ψάχνονται με ήχους. Τα υπόλοιπα είναι μετριότητες. Μπορει να φανώ λίγο σκληρός αλλά όσα έχω δει από μουσική δωματίου, σκυλάδικα, ροκάδικα και υπόγεια της τζαζ με κάνουν να απεχθάνομαι την νοοτροποία της μετριότητας των αυτοδίδακτων ελλήνων μουσικών την οποία καμμιά φορά υιοθετώ κι εγώ,μην το παίξουμε και αθωοι.

 
Band, επιτρεψε με να διαφωνησω μαζι σου. Ειναι απολυτο το να καταδικαζεις καποιον ο οποιος ειναι αυτοδιδακτος. Οι γνωσεις αρμονιας, αντιστιξης, φουγκας και συνθεσης, εχουν αποτελεσμα, οταν ο κατοχος τους, εχει ανοιχτο μυαλο, ξερει να συνεργαζεται και δεν τους βλεπει ολους "δουλους".

Απο την αλλη, ιδιαιτερα στη τζαζ που αναφερθηκες οτι παιζεις, υπαρχουν πολλα παραδειγματα πιανιστων, που δεν σπουδασαν τιποτα, ομως καθιερωσαν ενα δικο τους στυλ και τροπο παιξιματος.

Και πρεπει να πω οτι εγω δεν αισθανομαι χαμαλης οταν παιζω σε μικρα συγκροτηματα, ακομα και αν παιζω πλατες. Μπορει να σπουδαζω ακομα κλασσικο πιανο και να κανω κλασσικες σπουδες φουγκας, ομως απο τη στιγμη που η δουλεια ενος πληκτρα σε ενα κομματι ειναι να κραταει πλατες, τοτε αυτο θα κανω...Εξαλλου, η ομαδικοτητα ειανι αυτο που μετραει σε μια μπαντα..Αλλιως, ολοι θα ειχαμε 3 "γιαπωνεζους" και θα καναμε μπαντα με ενα ατομο. :roll:

 
Ναι μια χαρά είναι οι πλάτες και θέλουν και γνώσεις για να τις κάνεις σωστά.Όμως υπάρχουν παιξίματα και παιξίματα για πλάτες και αναφέρθηκα στους τύπους που πολύ καλά γνωρίζεις ότι το χέρι τους μόνο για να κρατάει συγχορδίες είναι. Μην μπλέκουμε την ομαδικότητα με τη γνώση, το πας κατευθείαν στη διαχείρηση της γνώσης το οποίο αποτελεί φιλοσοφικό ερώτημα. Και τα γκρουπάκια στην ελλάδα είναι για κλάματα, οι περισσότεροι "μουσικοί" είναι κολλημένοι και τα ταλέντα λιώνουν στις πίστες της Αθήνας. Δεν τα ξέρουμε αυτά; ή βλέπουμε μόνο δυο καλούς τζαζίστες και βγαζουμε γενικό συμπέρασμα;

Δεν έχω ακούσει κανέναν τζαζιστα να παίζει μελωδίες καθαρές (και όχι ατονικές συγχορδίες) που να είναι αδιάβαστος.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια πιστεύω πως πληθαίνουν οι καλοί μουσικοί και οι καλές φωνές, πρέπει να δημιουργηθούν και κατάλληλοι χώροι βέβαια, όχι φέημ στόρυ.

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένα αυστηρό ξεκαθάρισμα στο χώρο να θεσμοθετηθούν μερικά βασικά κριτήρια επαγγελματοποίησης.

 
Δηλαδή φτάνουμε στο σημείο να έχουμε ως απαίτηση απο τους διάφορους οργανοπαίχτες να έχουν κάνει τις απίστευτες σπουδές για να είναι αποδεκτός ώς μουσικός....

Δεν ειμαι επαγγελματίας ούτε έχω την πείρα ((16-17 χρονών ειμαι)) όμως έχω γνωρίσει άτομα που είπαν μια μέρα εγώ αρχίζω κιθάρα εσυ μπασσο ο άλλος ντραμς και ο παράλλος φωνητικα και παρόλο που παίζουν έναν χρόνο το αποτέλεσμα είναι τρομερό... Σε αντίθεση έχω δεί ταλέντα ((πραγματικά πολύ καλούς μουσικούς)) που δεν μπορούν να συμμετέχουν ή που πάνε να παίξουν και κατι λείπει .. μπορεί το στύλ μπορεί και τα ακούσματα...Δεν ξέρω... Ακόμα πολλοί "δάσκαλοι" της μουσικής ήταν αυτοδίδακτοι...

Πολλες φορές η δασκάλα μου στο πιάνο μου λέει δεν με νοιάζει αν παίζεις σωστές νότες απλώς με νοιάζει το αποτέλεσμα να ακούγεται σε εμένα δεμένο και καλό....

Κάποιος στο forum είχε πεί ότι το πιάνο έχει μεγάλη διαφορά απο τα synth γιατί στο πιάνο δεν έχεις να σκέφτεσαι για εφε και τέτοια....

Τώρα όλα είναι υποκειμενικά...

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top