Πως τοποθετω ΣΩΣΤΑ τις χορδες μαμα?

Superfunk

R.I.P.
Θρύλος του Noiz
Τα προβληματα ξεκουρδισματος δεν οφειλονται σχεδον ΠΟΤΕ στην "ποιοτητα" των κλειδιων αλλα στο nut & φυσικα στον ΤΡΟΠΟ με τον οποιο κανουμε restringing .

Εδω θα δειτε τον ΣΩΣΤΟ τροπο.

http://www.youtube.com/user/FruduaTv#p/u/5/eo5i2wkXaoY

φανταζομαι ηδη τα επομενα threads που θα ανοιξεις  ;D

ο ξαδερφος του Φροντο σπερνει κυριολεκτικα

Aυτό το θρέντ, όπως και το ''πως κάνουμε σέτ απ σε στρατοκάστερ'' να καρφιτσωθούν παρακαλώ

Superfunk είπε:
Τα προβληματα ξεκουρδισματος δεν οφειλονται σχεδον ΠΟΤΕ στην "ποιοτητα" των κλειδιων αλλα στο nut & φυσικα στον ΤΡΟΠΟ με τον οποιο κανουμε restringing .
...και απο τον κανίβαλο που "παιζει" (αν και το "κακοποιεί" ταιριαζει καλυτερα) το συγκεκριμένο οργανο (see sig)...ειπαμε, εχουμε και ένα προσωπο στην κενωνία... ;)

Να συμπληρώσουμε στον τρόπο αυτό ότι η επόμενη βόλτα πρέπει να καθήσει κάτω από την πρώτη ώστε η χορδή να μην βρίσκει το "σκαλοπάτι" της άκρης.

Αστέρι πάντος ο Frudua παιδιά. Πολυ ωραία video και έχει πολλά καλά ακόμα μέσα στο link του στο youtube!  ;D

μήπως λέει πολλές βόλτες γύρω από την χορδή? Εξαρτάται και από το πάχος των χορδών βέβαια. Με δεκάρες, συνήθως κάνω 1-2 λιγότερες απ'όσες λέει γιά κάθε χορδή.

Πολύ καλό video, απαραίτητες και οι συνέχειες του για το κούρδισμα.

αυτό το βίντεο αξίζει τα λεφτά του 100%. Γενικά το κανάλι αυτου του τύπου είναι αυτό που έλειπε όλον αυτό τον καιρό. Εγώ θα ζητούσα και video tutorials για intonation, rod adjactments κτλ. (ναι υπάρχουν videos αλλά όχι πολύ καλά...). Γενικά, είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι να κάνουμε μόνοι μας setup τις κιθάρες μας αντί να δίνουμε λεφτά και πολλές φορές να αναγκαζόμαστε να μπαίνουμε σε λίστες αναμονής.

thanks Superfunk, u're the dude!  ;) +1000

Πολυ καλο βιντεακι αλλα σαν τον τελευταιο τσακωμο του εθνικου σταρ τιποτα...Το βλεπω συνεχεια ενω παιζω κιθαρα..Με βοηθαει στην εμπνευση..

Παντως ακομα και σωστα να βαλεις τις χορδες οπως δειχνει ο τυπακος πρεπει και το νατ να ειναι σε καλη κατασταση αλλιως η τριβη που δημιουργειται ειναι που ξεκουρδιζει την κιθαρα.Οπως πολλοι απο εσας θα ξερουν λιγο μολυβακι στις εγκοπες κανει θαυματα.Ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν βγαινουν κοθαρες με tune o matic,locking nut και fine tuners.Εχει ολα τα πλεονεκτηματα...

psycho969 είπε:
Παντως ακομα και σωστα να βαλεις τις χορδες οπως δειχνει ο τυπακος πρεπει και το νατ να ειναι σε καλη κατασταση αλλιως η τριβη που δημιουργειται ειναι που ξεκουρδιζει την κιθαρα.Οπως πολλοι απο εσας θα ξερουν λιγο μολυβακι στις εγκοπες κανει θαυματα.Ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν βγαινουν κοθαρες με tune o matic,locking nut και fine tuners.Εχει ολα τα πλεονεκτηματα...

Γιατι το locking nut επηρεαζει αρνητικα τα ακουστικα χαρακτηριστικα της κιθαρας.Οσο για tune-o-matic και fine tuners βγαζει η kahler μια πολυ καλη γεφυρα που μπορεις να ρυθμισεις την χορδη καθ'υψος, κατα μηκος και συμφωνα με το radius της ταστιερας!!!

η ibanez μου έχει tune-omatic και microtuners αλλά δεν έχει... τρέμολο ούτε locking nut  ??? ???

4133472529_d7195d90b1_o.jpg

πρέπει να παίζαν πολύ... PRO 8) όταν τη σχεδιάζανε, τα microtuners φυσικά δεν τα έχω αγγίξει ποτε. Χάθηκε ο κόσμος να βαλουν ένα νορμαλ tailpiece  :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
skantzos είπε:
η ibanez μου έχει tune-omatic και microtuners αλλά δεν έχει... τρέμολο ούτε locking nut  ??? ???

4133472529_d7195d90b1_o.jpg

πρέπει να παίζαν πολύ... PRO 8) όταν τη σχεδιάζανε, τα microtuners φυσικά δεν τα έχω αγγίξει ποτε. Χάθηκε ο κόσμος να βαλουν ένα νορμαλ tailpiece  :)
Ούτε τα βιολιά έχουν Floyd... από αρχαιοτάτων χρόνων... :D

Μηπως ομως κανει πολλες στροφες???

4-5 που λεει αυτος μου φαινονται παρα πολλες!

Μεχρι να αρχισουν να καθονται καλα

και να μη ξεκουρδιζονται θα πρεπει να τις αλλαξεις παλι!

efthimissef είπε:
Μηπως ομως κανει πολλες στροφες???

4-5 που λεει αυτος μου φαινονται παρα πολλες!

Μεχρι να αρχισουν να καθονται καλα

και να μη ξεκουρδιζονται θα πρεπει να τις αλλαξεις παλι!
και εγώ έτσι νομίζω. πχ. λέει για την μπάσα μι, 3-4 στροφές. Αν το κάνω, δεν θα υπάρχει χώρος για να τυλιχτούν αρμονικά, νομίζω πως 2 στροφές αρκούν. Η μι καντίνι όμως θέλει 4-5. Συνήθως το υπολογίζω με το μάτι σαν extra μήκος χορδής μέχρι το επόμενο tuning post περίπου.

μήπως λέει "πολλές" στροφές ώστε να κρατά επαρκή αντίσταση η χορδή ;

η δύναμη που αντέχει ένα τυλιγμένο σκοινί γύρω από κάποιο κύλινδρο είνα εκθετική ως προς τον αριθμό των περιελίξεων, αυτό σημαίνει πως αν αφαιρέσεις μια στροφή, η δύναμη αυτή πέφτει πολύ, πράγμα που ενδεχομένως συνεπάγεται ευκολώτερο ξεκούρδισμα

Trending...

Νέα θέματα

Back