aris 17561 είπε:
Την διαφορα μονου και διπλου την εχω καταλαβει... απλα λεω οτι ενας μονος με μπουστερ οπως ειπαμε πριν , μαζι με τα γκαζια , τα ντραμς , τα μπασα , και τις φωνες , ισως και τα πληκτρα , αναρωτηθηκα ποσο εμφανης θα ειναι η διαφορα σε σχεση με εναν κανονικο διπλο...
Φίλε Άρη, νομίζω πως δεν έχει νόημα να ψάχνεις διαφορά μονού ή διπλού με τον τρόπο που την ψάχνεις στις ποσότητες παραμόρφωσης που χρησιμοποιείς. Όχι, δεν θα είναι εμφανής η διαφορά καθόλου στο ηχητικό αποτέλεσμα μέσα απο τις συνθήκες που παραθέτεις. Ίσως θα είναι λίγο πιο εμφανής στο χέρι σου και στο πόσο "συμπαγή" θα νιώθεις τον ήχο σου, αλλά κάποιος που θα σε ακούει απο κάτω, δε θα καταλαβαίνει ουσιαστική διαφορά μεταξύ διπλού ή μπουσταρισμένου μονού με το gain στο 11.
Άρα ίσως και να μην έχεις καταλάβει την διαφορά μονού διπλού, σε χρηστικό επίπεδο. Όπως είναι η κιθάρα σου είναι μια χαρά για να σου δίνει
τεράστια ποικιλία ήχων! Μπορείς λοιπόν είτε σε περίπτωση που θές ομοιογένεια στο gain σου, να ανοίγεις ένα μπούστερ όταν περνας στις μονές θέσεις, είτε αν ΔΕΝ ΘΕΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ (πχ γρήγορη μετάβαση απο crunch σε clean ρυθμικά, ή γρήγορη μετάβαση απο crunchy ρυθμικά σε lead), να μη χρησιμοποιείς μπούστερ και να είσαι στο μεταίχμιο μεταξύ 2 ήχων. Μή ξεχνάμε ότι ο neck μαγνήτης δέν προορίζεται τόσο για σόλο, είδικα στην φασαρία που παραθέτεις παραπάνω. Οι
Gibson το γράφουν κιόλας (Rhythm - Treble), όπως επίσης έχουν και χωριστά controls για κάθε μαγνήτη, για να μπορεί ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ.
EDIT: Αν τελικά δε σε ενδιαφέρει κάτι άλλο πέρα απο τα γκάζια, μαγκιά σου, αλλά γι' αυτό δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνο απο ΕΝΑΝ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ και τέλος.. Άντε κι ένα tone.. Αντρικά πράγματα..
Γενικά φίλε απ ότι είδα στον εξοπλισμό σου όντως έχεις άπειρα πράγματα. Εγώ είμαι 28, παίζω κιθάρα 14 χρόνια κι ενώ έχουν περάσει απο τα χέρια μου διάφορα όργανα.. Ακόμα μαθαίνω την Στρατοκάστερ μου. Για να έχουν υπάρξει τόσοι κιθαρίστες που έχουν παίξει τα ΠΑΝΤΑ με αυτό το όργανο, σίγουρα υπάρχει τρόπος να παιχτούν... Εγώ απλα προσπαθώ να τον βρώ. Τα τελευταία 2,5 χρόνια τις έχω πουλήσει ΟΛΕΣ και παίζω μόνο με τη Στρατ μου και με ακουστική.
Όπως σου είπαν και οι φίλοι παραπάνω, πάρε το χρόνο σου και ΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΌΡΓΑΝΟ ΣΟΥ. Αν έχεις 15 όργανα, θα χρειαστείς τουλάχιστον τον 15πλάσιο χρόνο, ΑΝ δε χαθείς στην πορεία..
Αυτά απο εμένα..
edit2: κι εγώ μπήκα στο κανάλι σου στο youtube.. Ναι, είσαι πολύ κουλός...!!!