Πως συνδυαζονται single coils με humbuckers ?

aris 17561 είπε:
εδω εχεις ενα ποιντ... οταν αλλαξω μαγνητη στην φεντερ εχω στο μυαλο μου τον ηχο του 59 ( διπλου) η του jazz ...
Μόνο που δε φοράς αυτόν. Ο δε super distortion μάλλον είναι αρκετά πιο δυνατός και 59 να φόραγε η κιθάρα... μην ξεχνάς ότι και σε μονούς μαγνήτες υπάρχουν πάρα πολλοί. Μήπως αν πας σε κάτι πιο hot κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα? Έτσι και αλλιώς με τέρμα γκάζια δεν παίζεις συνέχεια? Ή τη Fender την έχεις για πιο χαλαρές καταστάσεις? (οπότε ίσως ο super distortion δεν είναι ό,τι καλύτερο)

Επίσης τα booster ρυθμίζονται ;)

marathon είπε:
με απλή πρόσθεση 1+1=2...ρε Άρη ούτε ο 15χρονος δεν κάνει τέτοιες ερωτήσεις....

δηλαδή κατά τη γνώμη σου ο διπλος δεν είναι παρά ένας δυνατότερος μονός;

καμία διαφορά στο χαρακτήρα του ήχου δεν ακούς;
Ρε παιδια γιατι με αποπερνετε ετσι ? Κουβεντα κανουμε !!! Αν ενοχλουν τοσο τα θρεντ μου να κοψω... Τοσο καιρο τα λεμε απο εδω μεσα... δεν εκανα και τιποτα...

Λοιπόν, να κάνω μια μαντεψιά και να θίξω ένα πολύ μεγάλο θέμα  ;D ;D

Άρη νομίζω ότι έχεις έναν ή πολλούς ήχους που ακούς στο κεφάλι σου και δοκιμάζεις εξοπλισμό δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να τον πετύχεις. Αν έχω δίκιο τότε πάρτο πιο χαλαρά, ασχολήσου λίγο με κάτι άλλο, κάνε καμιά άσκηση ή γράψε κανα κομάτι, και άκου τι ήχος βγαίνει με τον εξοπλισμό που έχεις (και τα άπειρα διαφορετικά settings που έχεις να δοκιμάσεις). Οταν ξέρεις ακριβώς τι έχεις στα χέρια σου και τι θέλεις να πετύχεις, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να δείς ότι χρειάζεσαι 1 2 3 συγκεκριμένα πράγματα.

Καλως ήρθες στο tone quest... που να κλείσεις και το distortion! Βάλε καλύτερα καμιά πανοπλία και ψάξε για το δισκοπότηρο, πιο γρήγορα θα ξεμπερδέψεις ;)

Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν ακούς κανέναν ήχο και ό,τι θυμηθείς χαίρεσαι.

Σταμάτα να κυκλοφορείς στα διάφορα φόρα και να διαβάζεις για εκείνο ή το άλλο και κάτσε πάνω από τον ενισχυτή και την πεταλιέρα που έχεις τώρα, με ΜΙΑ κιθάρα και μη σηκωθείς αν δεν βγάλεις δέκα ήχους που να καραγουστάρεις.

Αν δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά μεταξύ μονού και διπλού, δεν θα την καταλάβεις στο ίντερνετ.

aris 17561 είπε:
Ρε παιδια γιατι με αποπερνετε ετσι ? Κουβεντα κανουμε !!! Αν ενοχλουν τοσο τα θρεντ μου να κοψω... Τοσο καιρο τα λεμε απο εδω μεσα... δεν εκανα και τιποτα...
μηπως παιζεις βρωμικα με τον διπλο και καθαρα με τον μονο ?
Συγνωμη τωρα, με ολο το θαρρος , αυτο δεν ειναι ερωτηση! (εκτος και αν ηταν το πρωτο η δευτερο ποστ σου σε αυτο το forum)
Φανταζομαι την απαντηση την ξερετε εκ γενετης ετσι ?
κι αν θες σώνει και καλά να πάς από neck σε bridge, πάρε μια από τις άλλες εφτά κιθάρες σου που έχουν και στις δύο θέσεις διπλό (ή μονό)
Με αλλα λογια ποσο απεχει ηχητικα ο μονος + μπουστερ σε σχεση με τον διπλο χωρις μπουστερ ?
καμία διαφορά στο χαρακτήρα του ήχου δεν ακούς;
Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν ακούς κανέναν ήχο και ό,τι θυμηθείς χαίρεσαι.
Σταμάτα να κυκλοφορείς στα διάφορα φόρα και να διαβάζεις για εκείνο ή το άλλο και κάτσε πάνω από τον ενισχυτή και την πεταλιέρα που έχεις τώρα, με ΜΙΑ κιθάρα και μη σηκωθείς αν δεν βγάλεις δέκα ήχους που να καραγουστάρεις.

Αν δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά μεταξύ μονού και διπλού, δεν θα την καταλάβεις στο ίντερνετ.
Από περιέργεια,πόσο χρονών είσαι;
ρε Άρη ούτε ο 15χρονος δεν κάνει τέτοιες ερωτήσεις....
συνδύασέ τα λίγο και ίσως πάρεις απάντηση στο πρώτο quote.

Should Not Be είπε:
Λοιπόν, να κάνω μια μαντεψιά και να θίξω ένα πολύ μεγάλο θέμα  ;D ;D

Άρη νομίζω ότι έχεις έναν ή πολλούς ήχους που ακούς στο κεφάλι σου και δοκιμάζεις εξοπλισμό δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να τον πετύχεις.
Aυτο δεν θα ηθελα ποτε να το βρω στο 100% ... αν το βρω ισως ξενερωσω με το αθλημα... Αυτο που με γοητευει στην μουσικη ειναι η ολη προσπαθεια ανανεωσης του εξοπλισμου και το αποτελεσμα αυτου... Τον ηχο μου το ψαχνω 10 χρονια και παντα οταν φτανω εκει που θελω ψανχω το επομενο... Αυτο με συναρπαζει...

Τωρα πλεον που εχω κανει την συλοηγη που ονειρευομουν οταν ημουν 16 χρονων , θελω να νοικοκοιρεψω τα πραγματα...

Εχω την φεντερ , και 2 επιλογες... η την κανω κανονικη φεντερ με τρεις μονους , η την κανω μη κανονικη φεντερ με hsh...

Γιαυτο ανοιξα αυτο το θρεντ για να δω ποια η αποψη σας σχετικα με την συνδεσμολoγια HSS...

Σταμάτα να κυκλοφορείς στα διάφορα φόρα
Στο μονο φορο που μπαινω και ποσταρω ειναι το νοιζ...

Την διαφορα μονου και διπλου την εχω καταλαβει... απλα λεω οτι ενας μονος με μπουστερ οπως ειπαμε πριν ,  μαζι με τα γκαζια ,  τα ντραμς ,  τα μπασα ,  και τις φωνες , ισως και τα πληκτρα , αναρωτηθηκα ποσο εμφανης θα ειναι η διαφορα σε σχεση με εναν κανονικο διπλο...

Παραυτα , ανεβασα λιγο τους μονους , κατεβασα το διπλο και εχουν ερθει τα πραγματα σε μια ισοροπια , κατα καποιον τροπο...

RayDTutto είπε:
;)
Να εξηγησω και γω λιγο την οπτικη μου για να μην παρεξηγουμαστε ;)

Αφου εχεις δυο μονους διαθεσιμους (και ας μην τους γουσταρεις που λεει ο λογος) ψαξε να βγαλεις κατι καλο απο αυτους κι ας σου ξενισει με την πρωτη!  ;)

Εγω για παραδειγμα με δυο πεταλια και ενα ενισχυτη( και τα πεταλια βαριεμαι να τα συνδεσω) καθομαι και ανεβοκατεβαζω τα κουμπια, παιζοντας με τουτο εδω

cigarboxguitar5.jpg
που ο μαγνητης του ειναι απο εδω

http://www.noiz.gr/index.php?topic=180079.msg488875#msg488875

(Τσεκαρε τη φωτογραφια του μαγνητη ;)) μονο και μονο για να ψαξω τον ηχο και τις δυνατοτητες του! Με τον δικο μου εξοπλισμο, οχι του σατριανι ουτε του wylde ουτε του Χιωτη... λεμε τωρα  ;D

Ελπιζω να γινομαι κατανοητος!

aris 17561 είπε:
Aυτο δεν θα ηθελα ποτε να το βρω στο 100% ... αν το βρω ισως ξενερωσω με το αθλημα... Αυτο που με γοητευει στην μουσικη ειναι η ολη προσπαθεια ανανεωσης του εξοπλισμου και το αποτελεσμα αυτου... Τον ηχο μου το ψαχνω 10 χρονια και παντα οταν φτανω εκει που θελω ψανχω το επομενο... Αυτο με συναρπαζει...

Τωρα πλεον που εχω κανει την συλοηγη που ονειρευομουν οταν ημουν 16 χρονων , θελω να νοικοκοιρεψω τα πραγματα...

Εχω την φεντερ , και 2 επιλογες... η την κανω κανονικη φεντερ με τρεις μονους , η την κανω μη κανονικη φεντερ με hsh...

Γιαυτο ανοιξα αυτο το θρεντ για να δω ποια η αποψη σας σχετικα με την συνδεσμολoγια HSS...
Respect, αν και τελείως διαφορετική προσέγγιση στη μουσική από τον περισσότερο κόσμο (και εμένα μαζί)... ομολογώ δεν είχα καταλάβει ότι το κάνεις συνειδητοποιημένα.

Την διαφορα μονου και διπλου την εχω καταλαβει... απλα λεω οτι ενας μονος με μπουστερ οπως ειπαμε πριν ,  μαζι με τα γκαζια ,  τα ντραμς ,  τα μπασα ,  και τις φωνες , ισως και τα πληκτρα , αναρωτηθηκα ποσο εμφανης θα ειναι η διαφορα σε σχεση με εναν κανονικο διπλο...
Τι μονό και διπλό, μέσα σε κανονικό τραγούδι και ειδικά μέταλ, και ειδικά με τον ηχητικό εξοπλισμό κρεβατοκάμαρας, όποια από τις κιθάρες σου και να βάλεις δεν πρόκειται να ακούστεί διαφορά. Αφού λοιπόν σου αρέσει το ψάξιμο, πάρε ενα combo λαμπίτσα 5W και δες μία μία τις κιθάρες σου τι ήχους μπορείς να βγάλεις από την κάθε μία μόνο με το volume και τα χέρια σου... και μετά με άλλη πένα... και με το tone... και μετά με τον άλλο μαγνήτη... και το eq του ενισχυτή αν έχει... αφού για tone ψάχνεις, άσε το ισοπεδωτικό distortion για όταν ξέρεις τι και πόσο και πώς θα το χειριστείς (δε λέω να μην παίζεις καφρίλες για να γουστάρεις, αλλα να μην προβληματίζεσαι με αυτές!). Από αυτή τη φάση έχεις περάσει στην αναζήτησή σου?

aris 17561 είπε:
Αυτο που με γοητευει στην μουσικη ειναι η ολη προσπαθεια ανανεωσης του εξοπλισμου και το αποτελεσμα αυτου...
μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με τη μουσική, σόρυ

ο μουσικός νοιάζεται και τρώγεται και βασανίζεται με το ΤΙ παίζει,  όχι ΜΕ ΤΙ το παίζει

gdevelek είπε:
μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με τη μουσική, σόρυ

ο μουσικός νοιάζεται και τρώγεται και βασανίζεται με το ΤΙ παίζει,  όχι ΜΕ ΤΙ το παίζει
ok συμφωνω !!! Χωρις ειρωνεια , τι πρεπει να κανω τωρα ? να το σταματησω το σπορ ?

Παντως τωρα που το λες αυτο λογικα το νοιζ θα πρεπει να σβησει το 90% των θρεντ που δεν εχουν θεμα ``παιδια πως μπορω να παιξω το ταδε σημειο `` αλλα θεματα

`` ποιον ενυσχητη``

``ποιους μαγνητες``

`` ποιες χορδες``

``ποια κιθαρα``

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο καθενας μας αποζητα βοηθεια , χωρις την κριτικη για τις προσωπικες του επιλογες και τον τροπο που προσεγιζει την μουσικη...

aris 17561 είπε:
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο καθενας μας αποζητα βοηθεια , χωρις την κριτικη για τις προσωπικες του επιλογες και τον τροπο που προσεγιζει την μουσικη...
Ισως τελικά πρέπει να κυκλοφορήσεις και σε κανένα ξένο "φόρο" να δείς πως γίνεται αυτό, γιατί στο Ελλάντα... ::)

ίσως έχουμε κάτι προσωπικό μαζί σου όσοι σου φωνάζουμε, σήμερα και όχι μόνο... τι λές; αφού μόνο εσύ τα ακούς από όλους όσους ψάχνουν εξοπλισμό... παίζει κανένα άλλο ενδεχόμενο;

gdevelek είπε:
ίσως έχουμε κάτι προσωπικό μαζί σου όσοι σου φωνάζουμε, σήμερα και όχι μόνο... τι λές; αφού μόνο εσύ τα ακούς από όλους όσους ψάχνουν εξοπλισμό... παίζει κανένα άλλο ενδεχόμενο;
ρε συ δεν ξερω... εγω απλα ειμαι αυθορμιτος.... πειτε μου τι λαθος εκανα με αυτο το θρεντ... Μου ερχεται κατι το γραφω για την κουβεντα... Στειλτε μου π.μ. αν θελετε να τα πουμε... Δεν τρεχει τιποτα... ας το ληξουμε το θεμα ,  και το θεμα του θρεντ γενικοτερα...

Άρη, μην ανησυχείς, έχουμε ευθυγράμμιση 6 πλανητών, γεγονός σπάνιο, και όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για αστρολογικό κόλαφο. Όλοι τσιτωμένοι ξυπνάμε τώρα τελευταία... Ίσως φταίνε αυτά που μας ψεκάζουν ή μας "ταϊζουν", ίσως να μας χάλασε λίγο η κακοκαιρία, εκεί που νομίζαμε πως μπήκε η άνοιξη.

Στο θέμα σου πάντως, μου έκανε εντύπωση η περιγραφή της σχέσης σου με την μουσική και τον μουσικό εξοπλισμό. Είπες κάτι πολύ προφανές που ισχύει για όλους όσους ψάχνουν έστω και λίγο τον ήχο τους... (δηλαδή για όλους όσους γράφουν στο forum...). Μην το αφήσεις να σου στερήσει όμως αυτό που πραγματικά, πιστεύω, αισθάνεσαι με την μουσική. Η μουσική δεν είναι τεχνολογικό επίτευγμα. Νομίζω πως όλες οι απαντήσεις που ψάχνεις, βρίσκονται στο χρόνο που θα παίζεις και ακούς, χωρίς να σκέφτεσαι τον ήχο αλλά την μουσική. Και αυτή είναι μία σημαντική υπενθύμιση για όλους.

darshan είπε:
Άρη, μην ανησυχείς, έχουμε ευθυγράμμιση 6 πλανητών, γεγονός σπάνιο, και όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για αστρολογικό κόλαφο. Όλοι τσιτωμένοι ξυπνάμε τώρα τελευταία... Ίσως φταίνε αυτά που μας ψεκάζουν ή μας "ταϊζουν", ίσως να μας χάλασε λίγο η κακοκαιρία, εκεί που νομίζαμε πως μπήκε η άνοιξη.

Στο θέμα σου πάντως, μου έκανε εντύπωση η περιγραφή της σχέσης σου με την μουσική και τον μουσικό εξοπλισμό. Είπες κάτι πολύ προφανές που ισχύει για όλους όσους ψάχνουν έστω και λίγο τον ήχο τους... (δηλαδή για όλους όσους γράφουν στο forum...). Μην το αφήσεις να σου στερήσει όμως αυτό που πραγματικά, πιστεύω, αισθάνεσαι με την μουσική. Η μουσική δεν είναι τεχνολογικό επίτευγμα. Νομίζω πως όλες οι απαντήσεις που ψάχνεις, βρίσκονται στο χρόνο που θα παίζεις και ακούς, χωρίς να σκέφτεσαι τον ήχο αλλά την μουσική. Και αυτή είναι μία σημαντική υπενθύμιση για όλους.
σωστο ειναι αυτο... πολυ σωστο...

αν ασχολησε μονο με την μουσικη και τιποτε αλλο , σου φτανει και μια σκουαιερ... Αν ξερεις να παιζεις καλα , μπορεις να κρεμασεις μασελες με μια σκουαιερ...ολοι το ξερουμε αυτο...Ολο το πακετο συναρπαζει τον μουσικο...

aris 17561 είπε:
.... πειτε μου τι λαθος εκανα με αυτο το θρεντ...
  Δεν έκανες κάποιο λάθος,απλά η προσέγγισή σου στο θέμα της μουσικής είναι περισσότερο ποσοτική παρά ποιοτική.

Αυτό,που προσπαθούν να σου εξηγήσουν όλοι (ή τουλάχιστον οι πιο πολλοί) είναι πως ίσως θα έπρεπε να ρίξεις περισσότερη βαρύτητα στην εξάσκηση και εξοικείωσή σου με τον υπάρχοντα εξοπλισμό σου (που πάλι κατά την προσωπική μου εκτίμηση,είναι υπερβολικός) ,ώστε να δεις τα όριά του (αλλά και τα δικά σου ως κιθαρίστας) και να μην αναλώνεσαι σε στείρα απόκτησης νέων gadgets.

Πριν λίγο διάστημα ο Yameth στην υπογραφή του είχε ένα γνωμικό,που ίσως θα πρέπει να το έχεις ως γνώμονα:

"Δεν έχει σημασία τι έχεις,αλλά τι μπορείς να κάνεις με αυτό".

Όλα τα παραπάνω στα γράφω χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας,ειλικρινά.

Παρακολούθησα το κανάλι σου στο youtube και όντως παίζεις πολύ καλά(για τα δικά μου,τουλάχιστον,δεδομένα).

Φαίνεται πως το έχεις το θέμα,οπότε.. Δούλεψέ το!  :)

hadgi είπε:
Παρακολούθησα το κανάλι σου στο youtube και όντως παίζεις πολύ καλά(για τα δικά μου,τουλάχιστον,δεδομένα).

Φαίνεται πως το έχεις το θέμα,οπότε.. Δούλεψέ το!  :)
συγνωμη !!! εισαι σιγουρος οτι μπηκες στο σωστο καναλι ? Που ακριβως εντοπισες οτι το εχω ? Πιο κουλος δεν γινεται...

hadgi είπε:
Στην υπογραφή σου... ::)

και στις πληροφορίες,που δίνεις ο ίδιος στο προφίλ σου στο νόιζ

Φαντάσου πως εγώ παικτικά είμαι χειρότερος.. :P
οκ ρε συ αφου μπηκες στο λινκ της υπογραφης μου , στο σωστο μπηκες... σε ευχαριστω πολυ παντως... Να σαι καλα...

aris 17561 είπε:
Την διαφορα μονου και διπλου την εχω καταλαβει... απλα λεω οτι ενας μονος με μπουστερ οπως ειπαμε πριν ,  μαζι με τα γκαζια ,  τα ντραμς ,  τα μπασα ,  και τις φωνες , ισως και τα πληκτρα , αναρωτηθηκα ποσο εμφανης θα ειναι η διαφορα σε σχεση με εναν κανονικο διπλο...
Φίλε Άρη, νομίζω πως δεν έχει νόημα να ψάχνεις διαφορά μονού ή διπλού με τον τρόπο που την ψάχνεις στις ποσότητες παραμόρφωσης που χρησιμοποιείς. Όχι, δεν θα είναι εμφανής η διαφορά καθόλου στο ηχητικό αποτέλεσμα μέσα απο τις συνθήκες που παραθέτεις. Ίσως θα είναι λίγο πιο εμφανής στο χέρι σου και στο πόσο "συμπαγή" θα νιώθεις τον ήχο σου, αλλά κάποιος που θα σε ακούει απο κάτω, δε θα καταλαβαίνει ουσιαστική διαφορά μεταξύ διπλού ή μπουσταρισμένου μονού με το gain στο 11.

Άρα ίσως και να μην έχεις καταλάβει την διαφορά μονού διπλού, σε χρηστικό επίπεδο. Όπως είναι η κιθάρα σου είναι μια χαρά για να σου δίνει τεράστια ποικιλία ήχων! Μπορείς λοιπόν είτε σε περίπτωση που θές ομοιογένεια στο gain σου, να ανοίγεις ένα μπούστερ όταν περνας στις μονές θέσεις, είτε αν ΔΕΝ ΘΕΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ (πχ γρήγορη μετάβαση απο crunch σε clean ρυθμικά, ή γρήγορη μετάβαση απο crunchy ρυθμικά σε lead), να μη χρησιμοποιείς μπούστερ και να είσαι στο μεταίχμιο μεταξύ 2 ήχων. Μή ξεχνάμε ότι ο neck μαγνήτης δέν προορίζεται τόσο για σόλο, είδικα στην φασαρία που παραθέτεις παραπάνω. Οι Gibson το γράφουν κιόλας (Rhythm - Treble), όπως επίσης έχουν και χωριστά controls για κάθε μαγνήτη, για να μπορεί ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ.

EDIT: Αν τελικά δε σε ενδιαφέρει κάτι άλλο πέρα απο τα γκάζια, μαγκιά σου, αλλά γι' αυτό δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνο απο ΕΝΑΝ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ και τέλος.. Άντε κι ένα tone.. Αντρικά πράγματα..

Γενικά φίλε απ ότι είδα στον εξοπλισμό σου όντως έχεις άπειρα πράγματα. Εγώ είμαι 28, παίζω κιθάρα 14 χρόνια κι ενώ έχουν περάσει απο τα χέρια μου διάφορα όργανα.. Ακόμα μαθαίνω την Στρατοκάστερ μου. Για να έχουν υπάρξει τόσοι κιθαρίστες που έχουν παίξει τα ΠΑΝΤΑ με αυτό το όργανο, σίγουρα υπάρχει τρόπος να παιχτούν... Εγώ απλα προσπαθώ να τον βρώ. Τα τελευταία 2,5 χρόνια τις έχω πουλήσει ΟΛΕΣ και παίζω μόνο με τη Στρατ μου και με ακουστική.

Όπως σου είπαν και οι φίλοι παραπάνω, πάρε το χρόνο σου και ΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΌΡΓΑΝΟ ΣΟΥ. Αν έχεις 15 όργανα, θα χρειαστείς τουλάχιστον τον 15πλάσιο χρόνο, ΑΝ δε χαθείς στην πορεία..

Αυτά απο εμένα..

edit2: κι εγώ μπήκα στο κανάλι σου στο youtube.. Ναι, είσαι πολύ κουλός...!!! :):):)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back