stratigos_lee
Θαμώνας
το βιντεο ειναι απο cs-70 αλλα πρεπει να δουλευει και σε ολα τα συνθια με saw κυματομορφη,2 vco,lfo
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
η ανασύνθεση των ήχων του Βαγγέλη μονο δύσκολη δεν είναι μιας ακόμα και το περιβόητο CS-80 χωλαίνει μπροστά στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας που πια όλα τα έχει κάνει προσιτά σε όλους.stratigos_lee είπε:αναρωτιεμαι αν με τις ιδιες ρυθμισεις του τυπου σε καποιο αλλο συνθ ,θα εβγαινε ο ιδιος ηχος .
Το πρόβλημα με τον Βαγγέλη είναι οτι ειναι πολυτάλαντος. Ξεκινησε με ροκ & ποπ , συνέχισε με καθαρόαιμη ηλεκτρονική και συγκεκριμένα electro και στην πορεία παραμορφώθηκε σαν κατι τι κλασικό ας το πούμε. Στο ηλεκτρονικό κομμάτι είναι όμως που έχει μεγαλουργήσει , χωρίς βέβαια να αμφισβητώ το πολύ σημαντικό έργο στους formynx και aphrodite child. Το ακουστικό στοιχείο στην ηλεκτρονική του δεν είναι καθόλου μα καθόλου πρωτοτυπο αν το πρώτο του ταλέντο είναι στα πλήκτρα το δεύτερο του είναι σίγουρα στα κρουστά. Ούτε και διαφωνω με την ανάμειξη μιας και ο τροπος με τον οποίο γίνεται θα πρέπει να γίνει μάθημα στα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια. Ο άνθρωπος ειναι απλώς μια ιδιοφυία.Wow! είπε:@kilon
Το λάθος που κάνουν αρκετοί είναι ότι αποδίδουν τον "ήχο" του Vangelis, αποκλειστικά στα synthesizer. Αυτό είναι όμως εντελώς λάθος, ειδικά για τις δουλειές της δεκαετίας του 70 (αυτές δηλαδή που έθεσαν τις βάσεις για τον ήχο του). Πιο συγκεκριμένα, ο Vangelis κάνει εκτενέστατη χρήση ακουστικών οργάνων, κυρίως κρουστών από κάθε γωνιά του πλανήτη και είναι η σωστή ανάμιξη των ηχοχρωμάτων που δίνει αυτό τον αέρα στη μουσική του.
pliktras είπε:Ρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου πει ποιος ειναι αυτό ο Βαγγέλης?
Το είδα και σε ξένα φορουμ αυτο με τον βαγγέλη τι είναι αυτος?
Επίσης ειναι Έλληνας?
Αυτό δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό γνώρισμα ούτε του Παπαθανασίου, ούτε του Jarre. Κατά την πορεία του κάποιους ήχους τους έφτιαξε ο ίδιος, κάποιους άλλους τους έφτιαξε κάποιος άλλος για αυτόν και κάποιοι είναι preset. Αυτό δεν αφαιρεί τίποτε και κατά την γνώμη μου δεν είναι μεμπτό, ή μάλλον δεν είναι τόσο μεμπτό όσο θα ήθελαν κάποιοι να είναι. (Υποθέτω ότι ο εν λόγω μουσικός πρέπει να είναι ή ο Dominique Perrier η ο Michel Geiss, αν και δεν έχει σημασία).Παρόλα αυτά είναι ξεκάθαρο οτι ο Βάγγος προτιμά τους έτοιμους ήχους ή τους ήχους που φτιάχνει άλλος γαι αυτόν. Και αυτός ο άλλος τυγχάνει να είναι ο ίδιος που έχει φτιαξει πολλούς από τους ήχους του Jean Michel Jarre. Για αυτό και λέω οτι άλλο συνθέτης και άλλο ηχοσυνθέτης.
Συμφωνώ ότι είναι χρονοβόρο (έως και τραγικά χρονοβόρο) αλλά διαφωνώ ως προς το ότι οι επαγγελματίες μουσικοί δεν ασχολούνται πολύ με την δημιουργία ήχων. Κι ένα παράδειγμα: το Chorus των Erasure είναι κατά 99,9% φτιαγμένο from scratch από αναλογικά synthesizers, χωρίς MIDI και το έχει φτιάξει ο Clarke χωρίς την βοήθεια κανενός. Και νομίζω ότι ο Clarke είναι επαγγελματίας (αν και δεν μου αρέσει ο όρος επαγγελματίας όσον αφορά στη μουσική).Οι επαγγελαμτίες μουσικοί δεν ασχολούνται πολύ με την δημιουργία ήχων μιας και όπως και να το κάνουμε είναι χρονοβόρο
Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί επιχείρημα, παρ' όλη την αναμφισβήτητη και τεράστια αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν υπάρχει κανένα synthesizer (τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζω εγώ) το οποίο να έχει την δακτυλιοειδή διαμόρφωση (ring modulation) του CS-80. Δεν βρίσκετε αξιοπερίεργο που εκτός του ότι το CS-80V προσπαθεί να εξομοιώσει το CS-80 (μέχρι και το interface είναι σαν να είναι το ίδιο το CS-80 - άραγε αυτό το κάνει πιο πιστευτότο περιβόητο CS-80 χωλαίνει μπροστά στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας που πια όλα τα έχει κάνει προσιτά σε όλους.
Πολύ αμφιβάλλω kilon. Αν πάρεις ένα παλμογράφο και δεις το CS-80v και το CS-80 θα διαπιστώσεις μεγάλες διαφορές. Επίσης αν πάρεις ένα φασματοσκόπιο και βάλεις μία sawtooth κυματομορφή, π.χ. στα 440Hz και στα δύο θα δεις μεγάλη διαφορά στις συχνότητες πάνω από 2KHz. Η τεχνολογία TAE της Arturia (φέξε μου και γλύστρησα) θα μπορούσε να εξομοιώσει αυτό π.χ. με ένα convolution φίλτρο στα 96KHz για να μπορέσει να φέρει το φάσμα συχνοτήτων εκεί που είναι το φάσμα του CS-80. Όταν γίνει αυτό δεν θα το πουλάνε πλέον 300 ευρώ.Κακά τα ψέμματα αν και το CS-80 VST κόστιζε όσο κοστίζει ακόμα το CS-80 όχι απλά θα ήταν καλύτερο άλλα έτη φωτός μπροστά.
Γιατί τόσο πάνω κάτω κοστίζει και ένα Korg MS-2000 π.χ. αν αφαιρέσεις όλα τα υπόλοιπα. Και 300 ευρώ καμμιά φορά μου φαίνονται πολλά. Αν στο CS-80V προσθέσεις τους επεξεργαστές DSP, 1 AD και 1 DA μετατροπέα, καμμιά 20αριά κουμπάκια, 1 κλαβιέ 4-5 οκτάβες, LEDs, τροφοδοτικά και δεν συμμαζεύεται θα πάρεις... το Origin που προφανώς δεν κάνει 300 ευρώ, και που αν ήταν TAE, επειδή μπορούν όλα αυτά να τρέχουν μέσα στο ίδιο μηχάνημα, με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς, θα έπρεπε να κοστίζει 15.000 ευρώ τουλ. ;DΚάνε την εξή ερώτηση στον εαυτό σου γιατι ένα VST κοστίζει μέχρι 300 ευρώ
Μόνο; Έχει και με 600.000 ευρώ πρόγραμμα, κάποιας γερμανικής εταιρείας που μου διαφεύγει το όνομά της, για την κατασκευή και συναρμολόγηση κομματιών πολεμικών αεροσκαφών. ;D6000 για 3d .
Εδώ πέτυχες διάνα. Εϊναι πολύ εύκολο να γράψει κάποιος ένα τμήμα κώδικα που θα εξομοιώνει π.χ. έναν ταλαντωτή. Αυτό το κάνει μία φορά και απο κει και ύστερα υπάρχει αυτό που λέμε εμείς οι προγραμματιστές maintenance (συντήρηση). Παίρνεις τον κώδικα τον ντύνεις με στολή CS-80V, τον δίνεις στην αγορά, παίρνεις λεφτουδάκια, μετά τον ντύνεις ως Minimoog V, τον δίνεις στην αγορά, ξαναπαίρνεις λεφτουδάκια με ελάχιστη προσπάθεια όπως πολύ σωστά είπες, κ.ο.κ. Μετά πλακώνουν οι χρήστες, τσιγκλάνε την εταιρεία να βάλει π.χ. PWM στους ταλαντωτές, και ΕΑΝ η εταιρεία πάει καλά το κάνει. Μπορεί να το κάνει κάποιος όλα αυτά στο hardware? Προφανώς και ευτυχώς όχι.Πόσο αξιοπιστο είναι η συγκριση οταν τοσο η τιμη οσο και η προσπάθεια παραγωγης ενος προϊόντος ειναι πολύ μικρότερη.
Αυτό δεν το κατάλαβα πολύ καλά: εννοείς ότι δεν υπάρχει χρήστης που να εκμεταλλεύεται πάνω από 20% το software που χρησιμοποιεί ή ότι δεν υπάρχει εταιρεία που να παράγει software που να βασίζεται τουλάχιστον 20% σε κάποια υπάρχουσα τεχνολογία;κάνεις δεν εκμεταλεύεται έστω το 20% τις τεχνολογιας στην παραγωγη music software
Μόνο;OurDarkness είπε:Μόνο; Έχει και με 600.000 ευρώ πρόγραμμα, κάποιας γερμανικής εταιρείας που μου διαφεύγει το όνομά της, για την κατασκευή και συναρμολόγηση κομματιών πολεμικών αεροσκαφών. ;D6000 για 3d .