δηλαδη επιμενεις οτι στις μισες,και βαλε ,χωρες της Αφρικης οπου γινονται εμφυλιοι,κτηνωδιες και μαζικες σφαγες και εξαιτιας τους επικρατει η πληρης εξαθλιωση ,η πεινα και το σταματημα ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ δραστηριοτητας ...φταινε οι.....καπιταλιστες και οι....εταιριες που....θελουνε να τις...εκμεταλευτουν....και οχι τα θρησκευτικα ,πολιτικα και ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ μιση μεταξυ των 567 φυλων που εχει καθε χωρα...neeq είπε:Τωρα αμφισβητεις τη wikipedia, κι αυτο δε μ'αρεσει. ;D
Πηγαν τα αγγλακια στην Αφρικη, αλλα το μετανιωσαν προσφατα και φυγανε βρεΑφησαν μονο μερικες εταιρειες, ισα ισα να διοριζουν κυβερνησεις, καλη ωρα οπως στην Ελλουαντα
Αυτη η καχυποψια σου...μη δεις ιδιωτικο στρατο, αμεσως...αποικια...
Το διαιρει και βασίλευε δε σου λέει τίποτα?δηλαδη επιμενεις οτι στις μισες,και βαλε ,χωρες της Αφρικης οπου γινονται εμφυλιοι,κτηνωδιες και μαζικες σφαγες και εξαιτιας τους επικρατει η πληρης εξαθλιωση ,η πεινα και το σταματημα ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ δραστηριοτητας ...φταινε οι.....καπιταλιστες και οι....εταιριες που....θελουνε να τις...εκμεταλευτουν....και οχι τα θρησκευτικα ,πολιτικα και ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ μιση μεταξυ των 567 φυλων που εχει καθε χωρα...
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεταιΑπλα θα ηθελα να μου εξηγησεις ΠΩΣ ακριβως εκμεταλευεσαι μια χωρα η οποια λογω εμφυλιου ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ....... οποτε δεν εχει και τιποτα να της...κλεψεις....
Μια τεραστια και αραιοκατοικημενη χωρα η οποια εχει τοσους μεταναστες οσους και...κατοικους ,νομιζω μαλιστα οτι οι Νορβηγοι μεταναστες ειναι διπλασιοι απο τους κατοικους,μια χωρα που εχει τεραστια πετρελαϊκα αποθεματα,πραγματικα,οχι φανταστικα,μια χωρα με τεραστιο φυσικο πλουτο ...μηδενικο ελλειμα και αστειο δημοσιο χρεος,και μια χωρα με ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ που φτανει και το 60%....Η Νορβγηγία πχ είναι απομονωμένη,επειδή δεν είναι στην ΕΕ ?
ενω ΠΡΙΝ πανε εκει οι αποικιοκρατες οι Αφρικανοι,οι οποιοι απο οτι θυμαμαι δεν ειχαν ανακαλυψει ουτε τον....τροχο μεχρι τοτε,ζουσανε ευτυχισμενα και μονιασμενα.... :Το διαιρει και βασίλευε δε σου λέει τίποτα?Τα εθνικιστικά και θρησκευτικά μίση είναι το δεκανίκι για τέτοιες υποθέσεις.
Οι σκανδιναβοί είναι πολύ προσεκτικοί σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής ,απ ότι διάβασα πριν λίγο ,μια και έχουν περάσει αρκετά χρόνια που έκατσα σχεδόν ένα χρόνο σε Σουηδία-Νορβηγία-Φιλανδία και προκειμένου να μην πω καμιά μπαρούφαSuperfunk είπε:Μια τεραστια και αραιοκατοικημενη χωρα η οποια εχει τοσους μεταναστες οσους και...κατοικους ,νομιζω μαλιστα οτι οι Νορβηγοι μεταναστες ειναι διπλασιοι απο τους κατοικους,μια χωρα που εχει τεραστια πετρελαϊκα αποθεματα,πραγματικα,οχι φανταστικα,μια χωρα με τεραστιο φυσικο πλουτο ...μηδενικο ελλειμα και αστειο δημοσιο χρεος,και μια χωρα με ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ που φτανει και το 60%....
ΙΔΙΑ δηλ. με την Ελλαδα δηλαδη...... ;D
Τα πετρελαια διαρκουν τουλαχιστον 30 - 40 χρονια με τα υπαρχοντα κοιτασματα της χωρας.... εντωμεταξυ ολο και βρισκουν καινουργια, συν οτι το υπαρχον οικονομικο αποθεμα της Νορβηγιας αρκει για να δινει συνταξεις για ΠΟΛΛΕΣ δεκαετιες... εχω ζησει καιρο εκει, ειμουνα και το καλοκαιρι και βλεπω πεντε πραματα.samy paraga είπε:Τα πετρέλαια τελειώνουν στη Νορβηγία
Κατερίνα Στανίση - Σε έχω κάνει Θεό - Katerina Stanisiharilatron είπε:Οι Αφρικανοί (όλοι) είναι απείθαρχος λαός και δύσκολο να τιθασευτούν. Πρέπει να τους χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτισμικές τους ρίζες και να τους βάλουμε να μαλώσουν μεταξύ τους για να τους πάρουμε το rosewood.
Χένρυ Κίσσιγκερ
Eχεις μια μανια με τις offshore, μονο που ουτε η Κυπρος, ουτε η Ιρλανδια, ουτε η Πορτογαλια, μπηκαν σε μνημονιο εξαιτιας των offshore. Πολυ δε περισσοτερο η Ισπανια.Προσωπικά νομίζω γνωρίζεις από παλαιώτερη κουβέντα πως είμαι εναντίον της ΕΕ σύμφωνα με τις αντιλήψεις μου περί συμμετοχής ισότιμων εταίρων σε συνασπισμούς χωρών κλπ .Θα προτιμούσα τον απομονωτισμό για κάποιο διάστημα ,μέχρι να τα βρούμε με τον εαυτό μας και να ετοιμαστούμε σα χώρα ,ώστε να μπει άξια και ως ισότιμο μέλος σε μια ένωση χωρών.
Πέραν αυτού ,αυτή η ένωση θα έπρεπε να είναι πραγματική και όχι στα χαρτιά, με κοινό φορολογικό καθεστώς-βλ Ζεράρ Κουραμπιέ ,βλ γάλλοι που φορολογούνται στην Ελβετία κλπ ,έλληνες με βουλγαρικές πινακίδες κα.
ΟΦ σορ εταιρείες είχε και έχει και η Κύπρος ,αλλά τι εταιρείες ήταν ? ;D
Ακόμα και η Ιρλανδία που αναφέρεις γνώρισε μια τρομερή άνοδο στα 90 με αυτό το φορολογικό σύστημα ,αλλά τελικά κατέρρευσε,όχι βέβαια σαν εμάς ,πάντως έπεσε σε μνημόνιο .
Προσωπικά και χωρίς να είμαι γνώστης οικονομικών ,αυτή η συνεχής και ουσιαστικά ανεξέλεγκτη ροή κεφαλαίων με ασσύληπτους ρυθμούς ,ούτε ελέγχεται φορολογικά,αλλά ούτε προσφέρει μακροπρόθεσμα στα κράτη και τους λαούς.
Από τα ελληνικά παραδείγματα που συναντώ καθημερινά ,βλέπω κάτι βιλάρες να ανήκουν σε οφσορ ,κάποιες θαλαμηγούς σημαίας Κύπρου και μερικά πορσικά εταιρείας στο Παναμά ,αλλά δεν βλέπω τπτ κεφάλαια και τπτ κύκλους εργασιών των εν λόγω εταιρειών στη χώρα ,οπότε για πιο λόγω θα πρέπει να τις ανέχομαι ? Μήπως για το χαράτσι της ΔΕΗ που θα πληρώνουν? ή για τις βενζίνες που θα καίνε και θα εισπράττουμε το φόρο κατανάλωσης?
Η Ιρλανδία είναι ένα παράδειγμα που για συγκεκριμένους λόγους -μορφωτικό επίπεδο και φορολογία-μάζεψε έξυπνα τότε κάμποσες εταιρίες λογισμικού κλπ ,νομίζω όμως πως είναι το μόνο και όπως πρωείπα ,ή είμαστε ένωση ,ή είμαστε σκορποχώρι .
Αν δλδ αύριο πάω τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 0 -λέμε τώρα- και μαζέψω εδώ -αστειεύομαι ;D- όλες τις εταιρίες που ήταν στην Ιρλανδία ,αυτό τι θα έδειχνε στα περί ΕΕ ιδανικά ? Μάλλον ότι την έχω γραμμένη και την ένωση και τα ιδανικά της .
Εν κατακλείδι πιστεύω πως ηΕΕ σαν ένα μεγάλο ''κράτος'' που θα μπορούσε να είναι θα είχε λόγο και επιρροή στο πως θα κινηθούν τα κεφάλαια και όχι όπως τώρα συμβαίνει να παριστάνει το τροχονόμο τερματοφύλακα
8)
;Dharilatron είπε:Οι Αφρικανοί (όλοι) είναι απείθαρχος λαός και δύσκολο να τιθασευτούν. Πρέπει να τους χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτισμικές τους ρίζες και να τους βάλουμε να μαλώσουν μεταξύ τους για να τους πάρουμε το rosewood.
Χένρυ Κίσσιγκερ
αυτό ακριβώς! ;D ;D ;D ;D
Δεν νομίζω να ανέφερα τπτ για Πορτογαλία,Ισπανία ,ούτε πως οι Ιρλανδοί είχαν οφσορ εταιρίες και γι αυτό έπαθαν ζημιά .Για την Κύπρο απ αυτά που έχω διαβάσει λέγεται πως μαζεύτηκε χρήμα από ρώσους ''άγνωστης προέλευσης'',βασικά δεν είδα να επενδύεται και κάπου .fenderiarhs είπε:Eχεις μια μανια με τις offshore, μονο που ουτε η Κυπρος, ουτε η Ιρλανδια, ουτε η Πορτογαλια, μπηκαν σε μνημονιο εξαιτιας των offshore. Πολυ δε περισσοτερο η Ισπανια.
Εγω γιατι υποπτευομαι οτι αυτη η δαιμονοποιηση των offshore, τοσο διαδεδομενη στους ελληνες πολιτικαντηδες , και τους οπαδους συγκεκριμενων ιδεολογικων αποχρωσεων (εκ των οποιων αμφιβαλλω αν ενα 1% γνωριζει τι ειναι οffshore και τι σημαινει παγκοσμια οικονομια ;D ;D ;D ;D ;D ;D), υποκρυπτει στην πραγματικοτητα ενα αγχος για ακομα μεγαλυτερο κρατος με τα συν αυτω παρελκομενα.
Καλο ειναι να ψαχνουμε και λιγο πριν...ρωτησουμε...Επίσης στο ερώτημα για το Λουξεμβούργο να προσθέσω και την Ελβετία.
στα...παπαρια τους μια και δεν εχουν ξοδεψει ουτε ΕΝΑ ευρω απο τα εσοδα που τους εφεραν,μια και δεν προσελαβαν εκατομμυρια ΔΥ με τα χρηματα αυτα αλλα τα επενδυσαν ΟΛΑ σε funds για τις μελλοντικες γενεες...Τα πετρέλαια τελειώνουν στη Νορβηγία
Μιας και αναφερομαστε στον Νορβηγους ας σημειωσουμε οτι εχουν περιπου 780.000 μονιμους ΔΥ σε περιπου 5 εκατομμυρια πληθυσμου.Superfunk είπε:....
στα...παπαρια τους μια και δεν εχουν ξοδεψει ουτε ΕΝΑ ευρω απο τα εσοδα που τους εφεραν,μια και δεν προσελαβαν εκατομμυρια ΔΥ ....
τι να μην υπολογίσουμε αφού αυτό και μόνο είναι η Ελβετία.χωρις να υπολογισουμε τις υπηρεσιες τον τραπεζικο τομεα
Πρώτον, ποια ακριβώς είναι η πηγή σου γι' αυτή την πληροφορία;georgekz750 είπε:Μιας και αναφερομαστε στον Νορβηγους ας σημειωσουμε οτι εχουν περιπου 780.000 μονιμους ΔΥ σε περιπου 5 εκατομμυρια πληθυσμου.