Ποιο Delay ?

argimet

Θαμώνας
Τις επομενες μερες θα αγορασω delay και θελω την αποψη σας.Οι βασικες επιλογες μου ειναι το MXR Carbon Copy και το Way Huge Aqua Puss.Θελω αναλογικο γι'αυτο εχω επιλεξει αυτα τα δυο το μονο ψηφιακο που μπορει να παρω ειναι το Hardwire DL-8 Stereo Delay Looper.Απο εσας θελω αποψεις για το πιο να παρω και φυσικα θελω και γνωμες απο ατομα που εχουν καποιο.Οποιος θελει μπορει βεβαια κατι μεχρι το πολυ 200 ευρω.Ο ηχος θελω να πλησιαζει του Edge και θα το χρησιμοποιω σε σολο.Ευχαριστω εκ τον προτερων.

Αν και δεν ειναι analog τσεκαρε το boss space echo ειναι πολυ καλο.

Νομιζω πως ο edge μεσα στα πολλα αλλα....πεταλια, εχει και το memory man της electro harmonix.(αρκετα καλο αλλα δεν ειναι analog)

Εγω παντως προτιμω τα digital για reverb και delay....(γουστα ειναι αυτα...) 8)

εχει και το memory man της electro harmonix.(αρκετα καλο αλλα δεν ειναι analog)
ειναι analog & το χρησιμοποιησε μονο στα 2 πρωτα αλμπουμ...

τα βασικα delay του  Edge ειναι φυσικα digital & ειναι τα Korg SDD-3000 & TC-2290

με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αξιοπρεπες digital delay με tap tempo βγαζεις τον ηχο του (λεμε τωρα.... ;D)

Το Aqua Puss αποριπτεται.Τωρα μενει το Carbon Copy με το Hardwire DL-8 και ειδα και το nova repeater απλος δεν ξερω αμα ειναι σε ποιοτητα καλο οπως συνηθως ολα τα πεταλια της tc electronic.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
argimet είπε:
Το Aqua Puss αποριπτεται.Τωρα μενει το Carbon Copy με το Hardwire DL-8 και ειδα και το nova repeater απλος δεν ξερω αμα ειναι σε ποιοτητα καλο οπως συνηθως ολα τα πεταλια της tc electronic.
Το Nova Repeater τυχαίνει να το έχω και μιλάμε για εξαιρετικό μηχάνημα. Σούπερ ήχος, πολύ εύχρηστο tap tempo (δες σχετικά βίντεο στο youtube)... γενικώς εάν δεν έχεις ανάγκες ενός programmable delay νομίζω είναι αδύνατο να μην καλυφθείς. Μάλλον θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις ένα ψηφιακό με καλό ήχο και λοιπές ευκολίες (όπως το Nova Repeater ή το DL-8) ή αν θές να δοκιμάσεις κάτι σε αναλογικό, όπως το Carbon Copy ή το Memory Man. Πάντως μιλάμε για πολύ καλά μηχανήματα όλα τους.

βασικά απ ότι σε κόβω θέλεις ένα delay με το οποίο να μπορείς να πειραματίζεσαι. Γιαυτό θα σου πρότεινα να ξανασκεφτείς το ψηφιακό σαν επιλογή. Η ευελιξία των ψηφιακών δεν συγκρίνεται με των αναλογικών ειδικά αν θέλεις να μιμηθείς τον ήχο ενός κιθαρίστα που χρησιμοποιεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους αυτό το εφέ. Είναι λίγα για παράδειγμα τα αναλογικά, με delay time μεγαλύτερο από 600ms.  Και εκτός απ αυτό, η άποψη που λέει ότι το ψηφιακό χάνει σε ήχο είναι μύθος στις μέρες μας. Έχουν βγει τόσα μοντέλα από τόσες εταιρίες που έχουν πετύχει ζεστό και όμορφα χρωματισμενο ήχο. Τα τρία που εχω ξεχωρίσει είναι τα εξής:

Electro harmonix - stereo memory man with hazarai (που εκτός από πολύ τρελό και ευέλικτο, έχει αναλογικό lo και hi pass filter για να χρωματίζει τις επαναλήψεις.)

TC electronic - nova repeater (με την γνώση ποιότητα από τις φέτες τις εταιρίας)

Boss - space echo (μια πολύ καλή απομίμηση του θρυλικού delay της  roland)

Προσωπικά προτίμησα και κατέληξα στο hazarai γιατί είχε έναν εντελώς δικό του τρελό και ψυχεδελικό χαρακτήρα, είναι πολύ εύχρηστο και ευέλικτο και έχει πολλές λειτουργείες μαζί και λούπα με απίστευτες δυνατότητες!

Μην απορρίψεις απ την αρχή όλο αυτό το σημαντικό κεφάλαιο. Πρώτα άκου όσο πιο πολλά μπορείς και μόλις βρεθείς μπροστά στο πετάλι που θα σε τρελάνει θα είσαι σίγουρος για την επιλογή σου! ;)

Είναι πολλές πραγματικά οι επιλογές,

απο nova delay μέχρι memory lane 2...

Αν είναι το πρώτο "καλό" σου delay

θα σου πρώτεινα να δείς το tc nova delay.

Είναι πολύ τίμιο delay και πολύ καλό για τα λεφτά του.

Σίγουρα θα χρειαστείς το tap αν θες edge style delays

οπότε είσαι κομπλέ, αν θές να ανέβεις σε κατηγορία

(χρηματική αλλά και ποιότητα ήχου) μετά πας σε timefactor,

echolution & memory lane 2. Πολύ διαφορετικά μεταξύ τους

και άλλου παπά ευαγγέλιο.

zappa είπε:
Αν είναι το πρώτο "καλό" σου delay

θα σου πρώτεινα να δείς το tc nova delay.
Για το nova delay δεν βγαινω και το οριο των 200 ευρω το εχω βαλει γιατι σκοπευω να αγορασω οποιο αγορασω απο το ebay.

if_it_is είπε:
βασικά απ ότι σε κόβω θέλεις ένα delay με το οποίο να μπορείς να πειραματίζεσαι. Γιαυτό θα σου πρότεινα να ξανασκεφτείς το ψηφιακό σαν επιλογή. Η ευελιξία των ψηφιακών δεν συγκρίνεται με των αναλογικών ειδικά αν θέλεις να μιμηθείς τον ήχο ενός κιθαρίστα που χρησιμοποιεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους αυτό το εφέ. Είναι λίγα για παράδειγμα τα αναλογικά, με delay time μεγαλύτερο από 600ms.  Και εκτός απ αυτό, η άποψη που λέει ότι το ψηφιακό χάνει σε ήχο είναι μύθος στις μέρες μας. Έχουν βγει τόσα μοντέλα από τόσες εταιρίες που έχουν πετύχει ζεστό και όμορφα χρωματισμενο ήχο. Τα τρία που εχω ξεχωρίσει είναι τα εξής:

Electro harmonix - stereo memory man with hazarai (που εκτός από πολύ τρελό και ευέλικτο, έχει αναλογικό lo και hi pass filter για να χρωματίζει τις επαναλήψεις.)

TC electronic - nova repeater (με την γνώση ποιότητα από τις φέτες τις εταιρίας)

Boss - space echo (μια πολύ καλή απομίμηση του θρυλικού delay της  roland)

Προσωπικά προτίμησα και κατέληξα στο hazarai γιατί είχε έναν εντελώς δικό του τρελό και ψυχεδελικό χαρακτήρα, είναι πολύ εύχρηστο και ευέλικτο και έχει πολλές λειτουργείες μαζί και λούπα με απίστευτες δυνατότητες!

Μην απορρίψεις απ την αρχή όλο αυτό το σημαντικό κεφάλαιο. Πρώτα άκου όσο πιο πολλά μπορείς και μόλις βρεθείς μπροστά στο πετάλι που θα σε τρελάνει θα είσαι σίγουρος για την επιλογή σου! ;)
+2112

τσεκαρε το memory man with hazarai

Ναι...  ;D

Και από ότι φαίνεται...

ΤΟΝ ΠΑΛΟΥΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑ

;D  ;D  ;D ROFL

Το Nova Repeater το εχω εδω και λιγο καιρο και με εκανε να αφησω σπιτι το αγαπημενο μου DD-3 (japan made).

Καταπληκτικος ηχος ,πολλες δυνατοτητες (δεν τις χρησιμοποιω τις περισσοτερες "εξτρα" ευκολιες του,ενα απλο ευηχο delay ηθελα),συγκρινεται αμεσα με τα ακριβα ρακ της εταιριας.

Απο αξιοπιστια δεν γνωριζω πως θα τα παει,θα δειξει με τη χρηση

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back