Ποιές λάμπες για Fender Hot Rod Deville;

oselifer

Της παρέας
Τις έχω 14 μήνες.Δεν έχουν εμφανίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα,αλλά νοιώθω οτι η απόδοση του ήχου έχει πέσει.

Πρέπει να τις αλλάξω όλες ή μόνο τις τελικές;

Και πως θα επιλέξω ποιές να πάρω;Δεν το έχω ξανακάνει..  ;D

Πρέπει να τις αλλάξω όλες ή μόνο τις τελικές;
μόνο τις τελικές θα αλλαξεις,οι προενισχυτριες αντεχουν ακομα ...8-10 χρονακια ;)

Ενα οποιοδηποτε αξιοπρεπες σετ απο λυχνιες θα ειναι χαλαρα καλυτερο απο τις μετριες λυχνιες που ηδη φοραει ο ενισχυτης σου.

Οι αγαπημενες μου καινουργιες 6L6 ειναι αυτες

http://www.thomann.de/gr/tad_rt214_roehre_6l6gcstr_quartett.htm

ειναι ρεπλικα της καλυτερης 6L6 λυχνιας που φτιαχτηκε ποτε (Sylvania/Philips 7581A) & συγκρινοντας την με το τελευταιο (και φυλασομενο ως κορην οφθαλμου) σετ αυθεντικων Sylvania/Philips 7581A που μου εχει μεινει μπορω να πω οτι τις "πιανει" κατα ενα 80%, ποσοστο πολυ υψηλο κατα τη γνωμη μου....

γενικα το κινεζικο εργοστασιο στην Shuguang (οπου φτιαχνονται & αυτες οι λυχνιες) βγαζει ωραιες "αμερικανικες" λαμπες τις προτιμω απο αυτες που φτιαχνονται στα ρωσικα εργοστασια της SOVTEK (τετοιες ειναι αυτες που φοραει τωρα ο ενισχυτης σου) & της SVETLANA.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.

Αλλά δε θα χρειαστεί rebias;

Πραγματικά οι Shuguang είναι αρκετά καλές! Οι κινέζικες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Μέσα στα ονόματα Valve Art, Shuguang, Sino, Gold Lion κρύβονται διαμάντια.

Και οι συγκεκριμένες TAD είναι με το label STR, που σημαίνει Special Tube Request. Υποτίθεται ότι η παραγγελία από τον αγοραστή γίνεται με τις προδιαγραφές που έχει απαιτήσει.

Πάρα πολύ καλές λυχνίες με απίστευτο tone και καταπληκτικό χαμηλό. Το μόνο που δεν μ'αρέσει είναι ότι αρπάζουν λίγο πιο γρήγορα από τις J/J ή τις Svetlana. Βέβαια αυτό είναι προτέρημμα για κάποιον άλλο.

oselifer είπε:
Ό,τι και να βάλεις, μπορείς να πεις, ότι θα χρειαστεί biasing. Προσοχή, στις συγκεκριμένες, έχουν μια ιδιαιτερότητα να "ισορροπούν" μετά από κανένα 10λεπτο από τη στιγμή που θα ανοίξεις το power. Οπότε το τελικό biasing να γίνει μετά ...

myster_maze είπε:
Πάρα πολύ καλές λυχνίες με απίστευτο tone και καταπληκτικό χαμηλό. Το μόνο που δεν μ'αρέσει είναι ότι αρπάζουν λίγο πιο γρήγορα από τις J/J ή τις Svetlana. Βέβαια αυτό είναι προτέρημμα για κάποιον άλλο.
Χρήσιμο αυτό γιατί σε ενισχυτές με μεγάλο headroom θα δίνουν ίσως καλύτερη απόδοση με ωραιότερο "κορεσμό" σε χαμηλή ένταση... συμφωνείτε? Eκ των TAD σε σύγκριση με τις JJ και τις Svetlana Winged C (τις κανονικές, όχι τις New Sensor) ποια σας αρέσει περισσότερο?

Το μόνο που δεν μ'αρέσει είναι ότι αρπάζουν λίγο πιο γρήγορα από τις J/J ή τις Svetlana.
αυτες αρπαζουν πιο γρηγορα

http://www.thomann.de./gr/tad_rt812roehre_6l6wgc_duett.htm

αυτες που προτεινα παραπανω εχουν φοβερο headroom (σχεδον οσο οι original 7581A ,ενταξει ειμαι λιγο...υπερβολικος...σχεδον.... ;D) & αρπαζουν αργοτερα απο τις από τις J/J ή τις Svetlana (τουλαχιστον στον Boogie μου που εχει το απολυτο headroom)

υποτιθεται πως ναι,προσωπικα τις εχω βαλει χυμα σε πολλους hot rod & μια χαρα παιζουν ,μη νομιζεις αλλωστε πως ο ενισχυτης σου εχει περασει απο διαδικασια ρυθμισης bias  ;D,δεν χαλανε την παραδοση στη Fender (ποτε ο Leo δεν εκανε λεπτομερες  bias στους ενισχυτες του (βεβαια τοτε οι λυχνιες ηταν καλυτερης ποιοτητας αλλα και παλι....)

Δεν μιλάω για τις WGC αλλά για τις GC όπως πόσταρες πριν. Οι WGC είναι τελειώς διαφορετικές τονικά ( και πιο κοντές ) και μoιάζουν περισσότερο με τις παλιές G.E.

Τις θεωρώ πιο bright από τις GC....

bloody_sunday είπε:
Χρήσιμο αυτό γιατί σε ενισχυτές με μεγάλο headroom θα δίνουν ίσως καλύτερη απόδοση με ωραιότερο "κορεσμό" σε χαμηλή ένταση... συμφωνείτε? Eκ των TAD σε σύγκριση με τις JJ και τις Svetlana Winged C (τις κανονικές, όχι τις New Sensor) ποια σας αρέσει περισσότερο?
Οι SED είναι πολύ ουδέτερες και flat. Καθαρές αρκετά και αρπάζουν σιγά σιγά.

Οι J/J με τις TAD μοιάζουν αρκετά τονικά, με τις TAD να πλεονεκτούν, ειδικά στο χαμηλό (headroom). Σε χαμηλές εντάσεις δεν μπορώ να πω ότι οι διαφορές είναι ταιράστιες...

Ωστόσο, είναι ευκαιρία, να αλλάξεις και τις μικρές μιας και μπαίνεις στην διαδικασία. Τρεις μικρές είναι ένα 30άρι ακόμη που δεν θα πάει χαμένο... και από τις μαμίσιες θα δεις σίγουρα διαφορά, προς το καλύτερο.

myster_maze είπε:
Ωστόσο, είναι ευκαιρία, να αλλάξεις και τις μικρές μιας και μπαίνεις στην διαδικασία. Τρεις μικρές είναι ένα 30άρι ακόμη που δεν θα πάει χαμένο... και από τις μαμίσιες θα δεις σίγουρα διαφορά, προς το καλύτερο.
Έχεις κάποια πρόταση για αυτές;

Πάντως το θέμα του rebias με έχει προβληματίσει.Μόνος μου δε νομίζω να μπορώ να το κάνω.

Υπάρχει κάποιος τεχνικός στην Αθήνα να το κάνει σωστά και πόσο κοστίζει περίπου;

Μπορείς να βάλεις πάλι TAD αλλά πολύ καλές και πιο φτηνές, είναι και οι J/J. Καταπληκτικές 12ΑΧ7 είναι και οι καινούργιες TungSol, λίγο ακριβές βέβαια. Παντού έχω χρησιμοποιήσει και τις ταπεινές ElectroHarmoniX, οι οποίες είναι πολύ καλές για τα χρήματα τους.

Πολλές επιλογές, ανάλογα πόσα θέλεις να δώσεις... 

oselifer είπε:
Πάντως το θέμα του rebias με έχει προβληματίσει.Μόνος μου δε νομίζω να μπορώ να το κάνω.
Εγω θα σου προτεινα να μη πολυσκας,ο ενισχυτης σου ειναι ενας ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ενισχυτης φτιαγμενος για καινουργιες λυχνιες.. ;) βαλε τις λυχνιες και μονο αν δεν σου αρεσει ο ηχος προχωρα σε rebiasing ,το εργοστασιακο bias στους HR ειναι 60 mA & για τις 2 6L6,χαλαρα μεσα στο "πεδιο ανοχης" των λυχνιων που προτεινουμε..ετσι κι αλλοιως τιποτα δεν θα παθει ο ενισχυτης αν ειναι λιγο πιο καυτος η πιο κρυος απο οτι "πρεπει"... ;D,αντε αν ειναι πολυ καυτος να φθαρουν γρηγοροτερα οι λυχνιες,σιγα τα αυγα δηλ. ασε που οι Fender ειναι συνηθως "cold" biased απο το εργοστασιο οποτε μη πολυσκας..παλια εσκαγα και εγω ... ;D τα τελευταια χρονια ομως  ειμαι fan της σχολης Mesa Boogie...δηλ.αλλαζε λυχνιες και μη πολυσκας με το bias ;D (στους MB δεν μπορεις να ρυθμισεις το Bias)

αν ειχες κανα παλιο bf & sf Fender οντως το Biasing καλο θα ηταν να το κοιταξεις..αλλα σε εναν μοντερνο Fender ενισχυτη οπως ο HR προσωπικα δεν θα ασχολουμουν..

Στα λεγόμενά σου SF έχω δεί -και σας είχα αναφέρει- απόδειξη.... την διάρκεια των 8 ετών για ενισχύτριες λυχνίες και των 10 σε προενισχύτριες.... Και όλα αυτά σε Hot Rod Deluxe επαγγελματία μουσικού.....

studio54GR είπε:
Στα λεγόμενά σου SF έχω δεί -και σας είχα αναφέρει- απόδειξη.... την διάρκεια των 8 ετών για ενισχύτριες λυχνίες και των 10 σε προενισχύτριες.... Και όλα αυτά σε Hot Rod Deluxe επαγγελματία μουσικού.....
Στον δικό μου Blues Deville 2x12 έχω να αλλάξω λάμπες 4 χρόνια και ακούγεται μια χαρά. Έχει παιξει σε πολλά live και έχει πολλές ώρες χρήσης με τις ίδιες λάμπες (θέλει σέρβις αλλά δεν είναι οι λάμπες το πρόβλημα του)

myster_maze είπε:
Καταπληκτικές 12ΑΧ7 είναι και οι καινούργιες TungSol, λίγο ακριβές βέβαια.
+11111 πραγματικά έχουν μεταμορφώσει τον ενισχυτή μου! Δεν είναι τυχαίες οι κριτικές που λαμβάνουν....

Τις συνδίασα με τις SED Winged C 6L6 και δένουν άριστα! Αυτες οι τελικές είναι από τις πιο καθαρές και ουδέτερες λάμπες. Για λίγο μεγαλύτερη έμφαση σε χαμηλομεσαίες συχνότητες ίσως καλύτερες να είναι οι TAD με τις JJ  από κοντά  ...

ΥΓ μαμά φόραγε SOVTEK 5881 τελικές και SOVTEK 12AX7 pre amp

Παιδια παρεπιπτόντως  για τον marshall avt20 (ECC83) ποια  λαμπα προτείνεται ; Τον εχω 6 χρονια χωρις καμια αλλαγή.  :-X 

Superfunk είπε:
Εγω θα σου προτεινα να μη πολυσκας,ο ενισχυτης σου ειναι ενας ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ενισχυτης φτιαγμενος για καινουργιες λυχνιες.. ;) 
οκ θα τις βάλω πάνω και βλέπουμε..

Το τελευταίο ερώτημα μου είναι αν φέρνει κάποιος τις tad στην Ελλάδα γιατί είναι κρίμα να δώσω 20 ευρώ μεταφορικά στον thomann για ένα κουτάκι με δυο λάμπες.

Trending...

Νέα θέματα

Back