να σε ηξερα λιγα χρονια πριν που τα εβγαζα απο τους boogie μου και τα πεταγα στα σκουπιδια (τα αντικαθιστουσα με σοβαρα μεγαφωνα) να σου χαριζα 2-3.... ;D ;D ;Dηθελα να ρωτησω τα c90 των mesa boogie πωλουνται ξεχωριστα ?
Τρελη ζωη περνανε οι ρακοσυλλεκτες που μαζευουν τα σκουπιδια του Superfunk..να σε ηξερα λιγα χρονια πριν που τα εβγαζα απο τους boogie μου και τα πεταγα στα σκουπιδια (τα αντικαθιστουσα με σοβαρα μεγαφωνα) να σου χαριζα 2-3
Aκριβως αυτο ψαχνω θελω οταν παιζω στα πρωτα ταστα της Μι να μην μπουκωνει και να χανεται ο ηχος.Αυτο το παθαινω με τo μεγαφωνο του marshall μου ενα celestion "custom voiced by Klain Main"γενικα για metal χρειαζεσαι μεγαφωνο που να μη μπουκωνει καθολου και να "μη καταλαβαινει Χριστο
Για ποια Μι μιλάμε ακριβώς? Ποιας οκτάβας? Υπόψιν επίσης ότι πολλοί metallers παίζουν downtuned ή με 7χορδες, ακόμη και με 8χορδες.audiobox είπε:Έπειτα, η νότα ΜΙ, έχει βασική συχνότητα πολύ χαμηλά στα 80 hz, στις συχνότητες αυτές σχετικά δύσκολα ανταποκρίνονται τα ηχεία κιθάρας
και που θα τα βρει αν επιτρεπεται?(η JBL εχει 30 χρονια να βγαλει μεγαφωνα κιθαρας,μονο πανακριβα και μεταχειρισμενα μπορει καποιος να τα βρει)jkstigma είπε:
αγοραζεις τα ηχεια βρισκεις και τα σχεδια τις καμπινας απο τηνjbl και κατασκευαζεις μια καμπινάκλα.Superfunk είπε:και που θα τα βρει αν επιτρεπεται?(η JBL εχει 30 χρονια να βγαλει μεγαφωνα κιθαρας,μονο πανακριβα και μεταχειρισμενα μπορει καποιος να τα βρει)
επισης να τονισω οτι τα μεγαφωνα που προτεινω ειναι τα πλεον "αμπουκωτα" ;D που υπαρχουν (ουσιαστικα ΡΑ μεγαφωνα ειναι),αν μπουκωσουν και αυτα αλλου ειναι το προβλημα....![]()
και εγω vintage 30 εχω τωρα.blackie είπε:Με ολα αυτα που εχετε πει μεχρι τωρα,ντρεπομαι να παρω θεση...
Μεχρι στιγμης παντως προτιμω τα Celestion Vintage 30...
Θελω ωστοσο να δουλεψω και τα Eminence governor
κατσε γιατι μπερδευτηκα,αγοραζεις τα ηχεια (δηλ.τις καμπινες) και μετα αγοραζεις και τα σχεδια τους? ???jkstigma είπε:αγοραζεις τα ηχεια βρισκεις και τα σχεδια τις καμπινας απο τηνjbl και κατασκευαζεις μια καμπινάκλα.
το εκανε ο δασκαλός μου
ειχε αγορασει τα σχεδια απο την jbl.
συντομα θα το κάνω.
;D και θα το ποσταρω να γουσταρουμε
τα ίδια περίπου λέει κι εδώaudiobox είπε:Μιλάμε για την Μι μοργκάνα, σε νορμάλ κούρδισμα (νομίζω είναι η Ε3) με βασική συχνότητα 160hz και πρώτη αρμονική κάτω, στα 80hz με διαφορά μόλις 3-4 db από την βασική, δηλαδή μιλάμε ότι τα 80hz σκάνε μιά χαρά πρώτο πλάνο. Και με την ευκαιρία της συζήτησης, να και κάτι πολύ χρήσιμο :
http://www.phy.mtu.edu/~suits/notefreqs.html
Εκείνη τη στιγμή, το έγραφα από μνήμης και είπα "νομίζω η Ε3". Το θέμα ήταν αν η Μι σου δίνει χαμηλές στα 80Hz ή και χαμηλότερες συχνότητες, ώστε να οδηγεί τα κιθαριστικά ηχεία στα όρια των χαμηλών συχνοτήτων τους και να το ζορίζει, κάνοντας τα να μπουκώνουν. Αν είναι η Ε2 ακόμα χειρότερα γιατί με βασική στα 80Hz, είναι ήδη ακριβώς στα όρια των κιθαριστικών ηχείων. Άμα πας να φουλάρεις και τα μπάσα από το eq, αρχίζουν εύκολα τα "μπρρρ... και γκρρρ...."skantzos είπε:τα ίδια περίπου λέει κι εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_pitch_notation
η μπάσα μι είναι η νότα E2, στα 82,407 Hz. Δεν καταλαβαίνω τι λες για την E3 και αρμονική "κάτω"... επίσης μην ξεχνάς ότι η κιθάρα γράφεται μια οκτάβα πάνω για να "χωράει" στο κλειδί του σολ