Παλιό PC Πολλά Tracks

S3nTiNeL

Μόνιμος θαμώνας
Έστω ότι έχω ένα κομμάτι με 5-6 Tracks στο DAW μου, τα οποία είναι Panned, Equalized και γενικώς έτοιμα από πλευράς Mix, αλλά το PC δεν τα σηκώνει κατά το Playback(κάνει διακοπές ο ήχος λόγω παλιού PC και ON-Board κάρτας ήχου).

Αν κάθε track το κάνω export σε Wav μορφή και ξανά import σε ένα New Project θα κρατηθούν τα Pan, Equalizer κ.τ.λ. ;

Αν έχουν Plugins τα tracks, έχεις ελπίδα. Κάνε Freeze αν έχει το DAW σου, είναι πιο βολικό.

Αν πάλι τα tracks είναι "γυμνά", και απλά παίζεις με το EQ Και το PAN του προγράμματος, δε νομίζω να κερδίσεις πολλούς πόρους.

messalion είπε:
NAI  ;D ;D
εκ παραδρομης δεν διαβασα καλα το αρχικο σου ποστ και απαντησα σαν μαλακας - ζητω συγνωμη

λοιπον

αν κανεις export το κομματι σε wav θα παρεις ΜΟΝΟ το κομματι σε wav - οχι αν εχεις ανοιξει plug ins και vsts - θα κανεις απλα import το κομματι σαν κυματομορφη δλδ - αν με καταλαβαινεις πες μου - αλλιως να στο κανω πιο λιανα  ;D ;D

...δεν θα κρατηθουν τα pan! κανε freeze! Βασικα ΠΑΡΕ ΠΙΣΙ γιατι αμα δεν μπορεις να μιξαρεις

6 καναλια, σε λιγο δε θα μπορεις να μπαινεις ουτε στο noiz για να ρωτας τις αποριες σου!!! χεχε! :D :P

Και export να τα κάνεις σαν audio mix down, θα κρατηθούν ΌΛΕΣ οι ρυθμίσεις σου( και το pan).  To freeze (.vst)είναι για να αποφύγεις το export. Φυσικά εξυπακούεται ότι θα κάνεις export ένα-ένα κανάλι χωριστά (με solo ) . Πιστεύω ότι από άποψη χρόνου το ίδιο θα πάρει more or less (είτε επιλέξεις export είτε freeze). Απλά με το export «χαιρετάς» οιαδήποτε άλλη παραμετροποίηση. Από την άλλη αν έχεις καταλήξει στις ρυθμίσεις σου, ειναι το ίδιο και το αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
messalion είπε:
μισο...............να δω αν καταλαβα καλα

επιλεγεις τα καναλια που θελεις μεσα στο DAW και το freeze σου κανει audio τα καναλια αυτα σε ξεχωριστο καναλι ??
Όχι δεν κάνει χωριστό κανάλι, απλά «παγώνει» το vst. Δηλαδή ακούγεται με το .vst, απλά δεν «τρέχει» το .vst (και έτσι δεν χρησιμοποιείς επεξεργαστική ισχύ)

messalion είπε:
μισο...............να δω αν καταλαβα καλα

επιλεγεις τα καναλια που θελεις μεσα στο DAW και το freeze σου κανει audio τα καναλια αυτα σε ξεχωριστο καναλι ??
Όχι. Το freeze είναι άσχετο με το να στείλεις ένα-ένα τα tracks στο master και μετά να τα εισάγεις. Ο Λάκης εννοεί ότι θα είναι το ίδιο από άποψης χρόνου να κάνει είτε το ένα είτε το άλλο. Δεν ξέρω για το Cubase, αλλά στο Live που χρησιμοποιώ όντως περίπου το ίδιο είναι, μιας και το freeze παίρνει κάποιο χρόνο.

edit: με πρόλαβε ο έγκριτος νομικός, αλλά here goes anyway.  ;D

The Genius Loci είπε:
Δεν ξέρω για το Cubase, αλλά στο Live που χρησιμοποιώ όντως περίπου το ίδιο είναι, μιας και το freeze παίρνει κάποιο χρόνο.
και στο cubase τον ίδιο χρόνο θέλουν πάνω κάτω.

Και τώρα μου ήρθε το :"το .VST παγώνει. Το παγόνι δεν .vst!" ;D ;D ;D ;D

χμμμμ - χαμενος χρονος μου ακουγεται - βεβαια σε καποιους μπορει να φανει χρησιμο.....αν εχουν παλιο pc - σιγουρα δλδ ειναι χρησιμο σε ατομα με παλιο pc οπως ο φιλος μας......

thnx guys ;D ;D

LK είπε:
Και τώρα μου ήρθε το :"το .VST παγώνει. Το παγόνι δεν .vst!" ;D ;D ;D ;D
αμα εχει κοιομηθει ο ανθρωπος το μεσημερι ειδες τι κατεβαζει ο νους του ??

χαχαχα ;D ;D ;D

messalion είπε:
αμα εχει κοιομηθει ο ανθρωπος το μεσημερι ειδες τι κατεβαζει ο νους του ??

χαχαχα ;D ;D ;D
A! H μεσημεριανή σιέστα είναι απαραίτητος  :P ;) ;D

Μου λύσατε τα χέρια.
Ρε σεις ποιός τον έλυσε; Γρήγορα τις χειροπέδες!

;D ;D

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα VST instruments, τα synth δηλαδή, και εδώ μπορούν να ευνοηθούν και πιο πρόσφατα PC

manosx είπε:
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα VST instruments, τα synth δηλαδή, και εδώ μπορούν να ευνοηθούν και πιο πρόσφατα PC
Και εγώ όταν κάνω freeze σε midi channel*  το κάνω μόνον  ;) (ποτέ σε audio)

*Εκεί είναι πιο πιθανό να θέλω να αλλάξω ένα ήχο μέχρι τελευταία στιγμή

manosx είπε:
τοτε θα παρω πισω την προηγουμενη δηλωση μου ως προς το οτι ειναι χασιμο χρονου και θα ανακαλεσω λεγοντας οτι "ισως τελικα να μου φανει και χρησημο"

:) :) :)

ευχαριστω παιδια - μου δεσατε τα χερια (παλι θα διαβαζω νυχτιατικα ρε γαμωτο μου  ;D ;D ;D)

Trending...

Νέα θέματα

Back