λοιπόν είναι λιγουλάκι εκτός θέματος (OT, Off Topic το λένε?) αλλά νομίζω ότι έχει άμεσο ενδιαφέρον.
Ο πατέρας μου, από τότε που πήρε τη σύνταξή του, το έχει ρίξει στη φιλοσοδία. Το 2ο βιβλίο που έβγαλε "Εγώ κι εμείς" αφορά διάφορα θέματα, αλλά κυρίως τη γλώσσα (και μάλιστα τη φωνητική γλώσσα...)
Αφού το ενημέρωσα για τη συζήτηση που γίνεται εδώ, και του έκανα λογαριασμό (D.Sideris) αποφάσισε ότι δε μπορεί να συμμετάσχει (είναι σε σχετικά προχωρημένη ηλικία) και έτσι μου έστειλε ένα κείμενο το οποίο και δημοσιεύω, μαζί με ένα μικρό σχόλιο προς τον κ. Χαραλάμπους:
Το απόσπασμα απ'το βιβλίο είναι συννημένο (η σχηματοποίηση των σελίδων είναι λίγο χαλασμένη, αλλά δουλεύει κι έτσι το βιβλίο τέλος πάντων).
Απάντησση_σε_Χαραλάμπους.pdf
Ο πατέρας μου, από τότε που πήρε τη σύνταξή του, το έχει ρίξει στη φιλοσοδία. Το 2ο βιβλίο που έβγαλε "Εγώ κι εμείς" αφορά διάφορα θέματα, αλλά κυρίως τη γλώσσα (και μάλιστα τη φωνητική γλώσσα...)
Αφού το ενημέρωσα για τη συζήτηση που γίνεται εδώ, και του έκανα λογαριασμό (D.Sideris) αποφάσισε ότι δε μπορεί να συμμετάσχει (είναι σε σχετικά προχωρημένη ηλικία) και έτσι μου έστειλε ένα κείμενο το οποίο και δημοσιεύω, μαζί με ένα μικρό σχόλιο προς τον κ. Χαραλάμπους:
Θεωρώ ότι κάθε σοβαρή συζήτηση για τη γλώσσα μας είναι εποικοδομητική. Εποικοδομητική θεωρώ ότι είναι και η συζήτηση για την αποκατάσταση του πολυτονικού του κ. Χαραλάμπους, μολονότι έχω διαμετρικά αντίθετη γνώμη. Τόσο τα όσα γράφονται στο κείμενο από την «Κίνηση Πολιτών για την Επαναφορά του Πολυτονικού Συστήματος» όσο και η σχετική συζήτηση που γίνεται στο Noiz, ενέχουν μια θεμελιώδη σύγχυση: Ενώ η συζήτηση γίνεται για τη γραφή, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται αφορούν στη γλώσσα. Π.χ. το γνωστό του Σολωμού «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα», μιλάει για τη γλώσσα και όχι για τη γραφή. Ο ίδιος εξάλλου άφησε κείμενα γραμμένα σε φωνητική γραφή. Το ίδιο η επίθεση που λέγεται πως έκανε ο Κίσιγκερ εναντίον μας στρέφεται κατά της γλώσσας και όχι κατά της γραφής. Η αλλαγές στη γραφή δεν είναι συνώνυμες με αλλαγές στη γλώσσα, εκτός αν την αλλοιώνουν. Παρακάτω περιλαμβάνω ένα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο μου «Εγώ και Εμείς».
Το απόσπασμα απ'το βιβλίο είναι συννημένο (η σχηματοποίηση των σελίδων είναι λίγο χαλασμένη, αλλά δουλεύει κι έτσι το βιβλίο τέλος πάντων).
Απάντησση_σε_Χαραλάμπους.pdf