όλη η αλήθεια...ez είπε:Πάντα είχα την αίσθηση πως οι αληθινοί καλλιτέχνες πρέπει ν' ακολουθούν την έμπνευση και το όραμα που έχουν. Αν υπάρχει μιά πιθανότητα να πετύχουν, νομίζω αυτή περνάει μέσα απο τη δική τους ματιά.
όλη η αλήθεια...ez είπε:Πάντα είχα την αίσθηση πως οι αληθινοί καλλιτέχνες πρέπει ν' ακολουθούν την έμπνευση και το όραμα που έχουν. Αν υπάρχει μιά πιθανότητα να πετύχουν, νομίζω αυτή περνάει μέσα απο τη δική τους ματιά.
Τι να σε παρεξηγήσω, εγώ πίνω (αυτή τη στιγμή), coca cola χωρίς ζάχαρη ;D ;D ;D.npap είπε:ΥΓ. ντάξει μη με παρεξηγoύτε... buckler χωρίς αλκοόλ πίνω αυτή τη στιγμή ο ξενέρωτος... ;D
Κάνω παράθεση στον εαυτό μου για να αναφέρω τον lars von trier.fusiongtr είπε:Άλλο παράδειγμα εκτός του Χίτσκοκ?
Σταλια - σταλιά ο Αγγελόπουλος γέμιζε Φοίνικες. Κι ας κοιμόταν το ευρύ κοινό. Συμπεριλαμβανομένου και εμού. Κι αν δεις 2-3 φορές τις σινεφίλ ταινίες όλο και κατι παραπάνω θα καταλάβεις απο τα υπονοούμενα αλλά μη προφανή. Το θεμα είναι ποιός αντέχει... και στο κατω - κάτω γιατί να μπει στη διαδικασία;Jazzjoker είπε:Μα αφού μιλάς για "ευρύ κοινό". Φυσικά και δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Hitchckock αν δεν κατάλαβαν 10. Αν δεν κατάλαβαν 10.000 όμως, ε εκεί του τη λες μια σταλιά.
Νομίζω πως πολύ σωστά το χτυπάς το θέμα, φίλος. Κοινό είδος, άλλο επίπεδο. Η διαφορά του σαχλού απο το αστείο και της ρόμπας απο το κουστούμι, για να μιλήσω με Λάκις τερμς.Εγώ νομίζω πως το κοινό το διαλέγει ο δημιουργός με τη κλάση που διαθέτει. Εύπεπτες κωμωδίες έφτιαχνε ο Μπλέικ Έντουαρτς, εύπεπτες κωμωδίες έφτιαχνε και ο Στάθης Ψάλτης .
.....
Αν κάπου μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός χαμηλού επιπέδου μασημένης τροφής, εμένα με πάει σε περιπτώσεις που συγκρίνουμε καλλιτέχνες τύπου Πάολα με τον Νταλάρα πχ -τον οποίο απεχθάνομαι Grin-και οι δυο τους εμπορικοί, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ποιγιοτηκότερος της Πάολας που δεν έχει κανένα επίπεδο για να ρίξει, εκτός από κανένα σουτιέν , ή στριγκάκι Grin
Η εντύπωσή μου είναι πάντως ότι αν σε καταλαβαίνουν πάνω από 10.000, φοίνικα δεν παίρνεις. ;Dyameth είπε:Σταλια - σταλιά ο Αγγελόπουλος γέμιζε Φοίνικες.
npap είπε:ή έχει τα ανάλογα "μπαλάκια" ώστε να διαχωρίσει τις έννοιες "προσαρμογή" - "συμβιβασμός" , αποποιούμενος τη δεύτερη και υπηρετώντας με σεβασμό στην διαφορετικότητα την πρώτη, ή το χασε το κορμί της τέχνης στα ζάρια...
από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να ενδιαφέρεσαι πλέον της υγιούς "αφόδευσης" του θυμικού σου και για την κατανόηση ενός μηνύματος που μπορεί να μεταφέρει το όποιο πόνημά σου, είσαι για μένα υποχρεωμένος να εξαντλήσεις τα περιθώρια της αισθητικής σου ώστε το μήνυμα αυτό να είναι καταληπτό (με μόνη "κόκκινη γραμμή" την αλλοίωση του)...Επί της ουσίας , συμφωνούμε.
Απλά είναι στιγμές που με απασχολεί αν αυτό που κάνω (και τύχει να μην το καταλάβει κάποιος-κάποιοι) είναι γιατί εγώ δεν ήμουν αρκετά σαφής ή γιατί "αυτοί" είναι απλά "απρόσεχτοι".
ΥΓ...και μια που μιλάμε για "σινεμά", στα τέλη 80ς στις παρυφές σεμιναρίου κινηματογράφου στο Αγρίνιο, με ρετσίνα και κοψίδια στα χέρια, ο Θανάσης Τσιώλης (μεγάλη συμπάθειά μου ως άνθρωπος) μου είχε κόψει την όρεξη (να πρεσβεύσω το "απόλυτο') αναλογιζόμενος συχνά πυκνά στην κουβέντα για το ποσοστό της δικής του ευθύνης που στην προβολή του "Ένας ερωδιός για τη Γερμανία" του Τορνέ ήταν 30 άτομα και όχι 500...όπως καταλαβαίνεις κρατάει χρόνια η κολόνια και μάλιστα και σε επίπεδο συναυτουργίας...και δεν είναι αναγκαία η "μετάφραση" του έργου στο κοινό απο τον "ειδικό". Προσωπικά το θεωρώ αδυναμία του. Αλλά πόσοι είναι ικανοί να το προσφέρουν;
Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και γι αυτό συνήθως χωριζόμαστε στους "κουλτουριάρηδες" και τους "εμπορικούς". Οι μεσαίοι λείπουν.
ετσι ειμαστε εμεις οι εμπορικοι καλλιτεχνες...απολυτοι... ;DΡε συ Νίκο αυτά τα "ΟΛΑ" "ΚΑΝΕΝΑΣ" "ΤΙΠΟΤΑ" "ΠΑΝΤΑ" σου, τόσα χρόνια στο φόρουμ και ακόμα να τα συνηθίσω.....
Εγώ είμαι περισσότερο της Σωκρατικής σχολής περί του οίδα....Superfunk είπε:ετσι ειμαστε εμεις οι εμπορικοι καλλιτεχνες...απολυτοι... ;D
γιατι ειπα εγω το αντιθετο?Άσε που διάβαζα πρόσφατα μια συνέντευξη του Springsteen που έλεγε (πάνω κάτω) ότι ακριβώς αυτή η ανασφάλεια για τις ικανότητες/δυνατότητές τους είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε Springsteen, Dylan, Young προκειμένου να γράφουν καινούρια κομμάτια, να βγάζουν καινούριο δίσκο, να κάνουν καινούρια συναυλία.... Να τους δωθεί να δείξουν ότι μπορούν να αναγεννηθούν, οτι μπορούν καλύτερα, οτι μπορούν ψηλότερα.
Πιθανόν.Superfunk είπε:γιατι ειπα εγω το αντιθετο?
αυτο ισχυει για ολους τους....καλλιτεχνες...και ο Ζαμπετας ας πουμε την ιδια κινητηρια δυναμη ειχε,την αγαπη για τη μουσικη....Η κινητήριος δύναμη εδώ είναι το πάθος μου για αυτό που νομίζω θα βγει καταπληκτικό και η αγάπη μου για τη σύγχονη κλασσική μουσική!
Fluxus? ;D ;Datreu73 είπε:Μετά την ολοκλήρωση των έργων, ο αγαπητός μικρός εξάδελφος έβαζε φωτιά στα σπίρτα και παραστεκόταν - συνήθως ως μόνος μάρτυρας - στην καταστροφή τους.
σίγουρα...αλλά και αυτός είχε ΔΕΗ, ΟΤΕ, χαράτσια...και παιδιά να προικίσει....δεν εγραφε εμπορικα κομματια "για να κονομησει"...![]()