Online Safety Act - Παρακολουθεί κανείς να νέα στο εξωτερικό;

Άγιος

Ειμαι ενας Λαιστρυγόνας
Noiz Addict
Που λέτε, στην Αγγλία από τέλη Ιουλίου για να επισκεφτείς σχεδόν οτιδήποτε στο ίντερνετ πρέπει να δείχνεις την ταυτότητα σου προκειμένου να αποδείξεις ότι δεν είσαι ανήλικος (και καλά, αυτός είναι ο επίσημος λόγος) και από ότι ακούω πολλές μικρές ιστοσελίδες στην Αγγλία απλά κλείνουν γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πολυπλοκότητα αυτού που τους ζητάνε και του κόστους γενικά, τα ενδεχόμενα πρόστιμα είναι τεράστια. Ελπίζω να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια οι ιδιοκτήτες του Noiz αν κάτι τέτοιο εφαρμοστεί και στην Ελλάδα...

Μιας και μένω στην Αγγλία και είμαι...terminally online να σου πώ οτι μέχρι στιγμής μόνο σε ένα site...πικάντικου περιεχομένου μου έχει ζητηθεί η συγκεκριμένη ταυτοποίηση. Σου ζητείται είτε κάποιο έγραφο (διαβατήριο, δίπλωμα κλπ) ή να περάσεις μια διαδικασία αυτοματοποιημένου facial recognition (ανοίγεις κάμερα και μετά σου λέει κοίτα δεξιά, άνοιξε στόμα, κάνε το τάδε το δείνα κλπ). Πέραν αυτής της μιας περίπτωσης, δε μου έχει ζητηθεί αλλού, η περιήγηση είναι επι το πλείστον όπως ήταν ανέκαθεν.

Για να μη παρεξηγηθώ, το συγκεκριμένο μέτρο είναι βαθιά προβληματικό απο αρκετές σκοπιές, και οι ανησυχίες σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί σίγουρα δεν είναι αβάσιμες. Απλά μεταφέρω την εικόνα μέχρι στιγμής.

Πριν μερικές μέρες έψαξα λίγο για το θέμα εδώ και εκεί και το youtube μου πραγματικά πλημμύρισε με αφηνιασμένους Βρετανούς να λένε ότι αυτό δεν συμβαίνει για την προστασία των παιδιών και τα σχετικά, καλέσματα σε επανάσταση και δευτέρα παρουσία κανονική. Χαίρομαι που δεν εφαρμόζεται οριζόντια και κάθετα και γενικά ότι δεν πάει καλά γιατί όπως πολλοί υποπτεύονται πρόκειται για πρόβα τζενεράλε για την EE και τον υπόλοιπο κόσμο

πρόκειται για πρόβα τζενεράλε για την EE και τον υπόλοιπο κόσμο
Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, η ΕΕ είχε αντίστοιχο νομοσχέδιο στα συρτάρια εδώ και χρόνια. Για κάποιο λόγο, η Δανία ως προεδρείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το ξαναέβαλε στο τραπέζι με μεγάλη ένταση και προς το παρών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να το σταματήσει.

Πηγαίνω στο Eurobubble συχνά πυκνά για άλλα θέματα, το κλίμα για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση δε με γεμίζει με αισιοδοξία.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, η ΕΕ είχε αντίστοιχο νομοσχέδιο στα συρτάρια εδώ και χρόνια. Για κάποιο λόγο, η Δανία ως προεδρείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το ξαναέβαλε στο τραπέζι με μεγάλη ένταση και προς το παρών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να το σταματήσει.

Πηγαίνω στο Eurobubble συχνά πυκνά για άλλα θέματα, το κλίμα για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση δε με γεμίζει με αισιοδοξία.
Λέει στον σύνδεσμο που ανάρτησες ότι κοιτάνε να το εφαρμόσουν στον τζόγο στο πορν και στην αγορά αλκοόλ... και άλλα.... Προσωπικά αυτά τα τρία δεν με αφορούν, οπότε περιμένω να δω ποια είναι τα ''άλλα''. Αν μου ζητηθεί για παράδειγμα να επιβεβαιώσω με κάποιο ασφαλή τρόπο ότι είμαι ενήλικος προκειμένου να γράφω εδώ θα το κάνω, αλλά ασφαλή τρόπο, όχι να φιγουράρει η ταυτότητα μου μετά στο 4chan...

Λέει στον σύνδεσμο που ανάρτησες ότι κοιτάνε να το εφαρμόσουν στον τζόγο στο πορν και στην αγορά αλκοόλ... και άλλα.... Προσωπικά αυτά τα τρία δεν με αφορούν, οπότε περιμένω να δω ποια είναι τα ''άλλα''. Αν μου ζητηθεί για παράδειγμα να επιβεβαιώσω με κάποιο ασφαλή τρόπο ότι είμαι ενήλικος προκειμένου να γράφω εδώ θα το κάνω, αλλά ασφαλή τρόπο, όχι να φιγουράρει η ταυτότητα μου μετά στο 4chan...
Το θέμα είναι ότι για τζόγο ήδη απαιτείται ταυτοποίηση για δημιουργία λογαριασμού από τις mainstream εταιρίες, οπότε δεν υπάρχει λόγος για EU-wide μέτρο, γι'αυτό και αρκετός κόσμος φοβάται ότι αυτό θα είναι η αρχή για ολοκληρωτικού τύπου surveillance.

Συμφωνώ/διαφωνώ, δεν έχει σημασία, οριακά πρόλαβα τις wild west εποχές του internet και νομίζω ότι αυτά που ξέραμε τελειώσανε. Από τη μία το καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος έχει αποκτηνωθεί στα social media, από την άλλη δε νιώθω άνετα με την προοπτική του να έχω μια και ενιαία ταυτότητα στον φυσικό και στον digital κόσμο.

Το θέμα είναι ότι για τζόγο ήδη απαιτείται ταυτοποίηση για δημιουργία λογαριασμού από τις mainstream εταιρίες, οπότε δεν υπάρχει λόγος για EU-wide μέτρο, γι'αυτό και αρκετός κόσμος φοβάται ότι αυτό θα είναι η αρχή για ολοκληρωτικού τύπου surveillance.

Συμφωνώ/διαφωνώ, δεν έχει σημασία, οριακά πρόλαβα τις wild west εποχές του internet και νομίζω ότι αυτά που ξέραμε τελειώσανε. Από τη μία το καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος έχει αποκτηνωθεί στα social media, από την άλλη δε νιώθω άνετα με την προοπτική του να έχω μια και ενιαία ταυτότητα στον φυσικό και στον digital κόσμο.
Δεν πιστεύω ότι οι αρχές έχουν κάποιο πρόβλημα να ταυτοποιήσουν τώρα κάποιον χρήστη του ίντερνετ που κάνει φερειπείν επικριτικές αναρτήσεις για μια κυβέρνηση. Πιστεύω ότι αυτό που θέλουν είναι να κάνουν τον πολλή κόσμο να σκέφτεται δυο φορές πριν αναρτήσει κάτι γιατί ''κοίτα, το ξέρεις ότι σε ξέρουμε'' και με αυτόν τον τρόπο να αυτολογοκρίνεται προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Θέλουν δηλαδή να φέρουν τους ομιλούντες προ των ευθυνών τους. Διαφωνώ βέβαια κάθετα με αυτό που γίνεται στην Αγγλία και την ενδεχόμενη εφαρμογή του στην ΕΕ

Δεν πέρασε πολλής καιρός... Να τα και εδώ... Ετοιμάστε τις ταυτότητες σας...

Υποστηρίζω ανεπιφύλακτα κάθε μέτρο παρακολούθησης, ταυτοποίησης, ελέγχου και περιορισμών για την εξασφάλιση της προσωπικής μου ασφάλειας. Η αρχική μου επιφύλαξη, που συνδεόταν με την ιδέα της ελεύθερης αγοράς ή τον σκεπτικισμό για την παγκοσμιοποίηση, έχει πλέον αντικατασταθεί από την πεποίθηση ότι αυτές οι μέθοδοι είναι απαραίτητες για την προστασία μας. Αυτοί οι αυξημένοι έλεγχοι και περιορισμοί έχουν οδηγήσει σε μια καθημερινά ενισχυμένη αίσθηση ασφάλειας και μείωση της ανησυχίας.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι η πλήρης ταυτοποίηση και ο έλεγχος των δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο δεν αποτελούν απειλή, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο για την πρόληψη του εγκλήματος και τη διασφάλιση της ομαλότητας.
Η υποχρεωτική ψηφιακή ταυτοποίηση εξαλείφει την ανωνυμία, η οποία αποτελεί το κύριο καταφύγιο για:

Ο έλεγχος των επικοινωνιών επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό και την εξάρθρωση δικτύων πριν προβούν σε ενέργειες.
Η ταυτοποίηση καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διανομή παράνομου υλικού και τον εντοπισμό των δραστών.
Η πλήρης ιχνηλασιμότητα των συναλλαγών και των επικοινωνιών αποτρέπει ή επιταχύνει την επίλυση τέτοιων περιστατικών.

Η ανεξέλεγκτη ανωνυμία οδηγεί σε:
Ο έλεγχος της πηγής διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν προέρχονται από ταυτοποιημένες οντότητες, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή.
Η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης του χρήστη λειτουργεί ως ισχυρό αποτρεπτικό μέσο κατά των αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Η παγκόσμια οικονομία εξαρτάται από την εμπιστοσύνη:

Οι αυστηροί έλεγχοι και η ταυτοποίηση (π.χ. KYC - Know Your Customer) στις ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ενισχύουν τη διαφάνεια.

Ο έλεγχος των δικτύων διανομής προστατεύει τους δημιουργούς και τις επιχειρήσεις από την παράνομη αντιγραφή (πειρατεία), διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Η ανταλλαγή ενός μέρους της ιδιωτικότητας με την πλήρη ασφάλεια και τη διαφάνεια στο ψηφιακό περιβάλλον είναι, κατά την άποψή μου, μια απολύτως λογική και απαραίτητη εξέλιξη στην πορεία προς μια πιο ελεγχόμενη και επομένως ασφαλέστερη κοινωνία.

Όποιος ανταλλάσσει την ελευθερία του για την ασφάλεια του καταλήγει με τίποτα από τα δυο --- Κάποιος σπουδαίος το είπε αυτό πολύ πριν το ίντερνετ

Αν είχες την παραμικρή εικόνα για το ποιοι και πως χρησιμοποιούν τα προσωπικά σου δεδομένα θα είχες άλλη άποψη φίλε cos_dr

Αν είχες την παραμικρή εικόνα για το ποιοι και πως χρησιμοποιούν τα προσωπικά σου δεδομένα θα είχες άλλη άποψη φίλε cos_dr
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν την έχω; Έχω πλήρη εικόνα, άποψη αλλά και εκπαίδευση και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για το GDPR, για το ρόλο και τα καθήκοντα και σύμφωνα με τον 4624/2019 και ήταν προϋπόθεση για ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα και από το οποίο και πληρωνόμουν. Ξέρω πολύ περισσότερα γι αυτό το θέμα και πολλά τεχνικά θέματα αφού ασχολούμαι με τους υπολογιστές και τα δίκτυα και την εξέλιξή τους από τα 5 μου χρόνια και είμαι ΠΕΝΗΝΤΑ και έτσι δεν ισχύει αυτό που ΛΕΣ. Μάλλον, έχω την ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα προσωπικά και εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη. Αυτή την άποψη που έγραψα.
Και δεν είμαι ηλίθιος 🤣 , ξέρω τι γράφω.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν την έχω; Έχω πλήρη εικόνα, άποψη αλλά και εκπαίδευση και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για το GDPR, για το ρόλο και τα καθήκοντα και σύμφωνα με τον 4624/2019 και ήταν προϋπόθεση για ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα και από το οποίο και πληρωνόμουν. Ξέρω πολύ περισσότερα γι αυτό το θέμα και πολλά τεχνικά θέματα αφού ασχολούμαι με τους υπολογιστές και τα δίκτυα και την εξέλιξή τους από τα 5 μου χρόνια και είμαι ΠΕΝΗΝΤΑ και έτσι δεν ισχύει αυτό που ΛΕΣ. Μάλλον, έχω την ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα προσωπικά και εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη. Αυτή την άποψη που έγραψα.
Και δεν είμαι ηλίθιος 🤣 , ξέρω τι γράφω.
Όπως λέει το ρεπορτάζ στο βίντεο που ανάρτησα ο πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με χώρα που δεν την δεσμεύει το GDPR για την επιβολή αυτών των μέτρων. Και αν το GDPR σταθεί εμπόδιο στο ολοκληρωτικό φακέλωμα των πολιτών θα καταργηθεί ή θα αντικατασταθεί με κάτι πιο βολικό, τζάμπα πιστοποιήσεις πήρες

Όπως λέει το ρεπορτάζ στο βίντεο που ανάρτησα ο πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με χώρα που δεν την δεσμεύει το GDPR για την επιβολή αυτών των μέτρων. Και αν το GDPR σταθεί εμπόδιο στο ολοκληρωτικό φακέλωμα των πολιτών θα καταργηθεί ή θα αντικατασταθεί με κάτι πιο βολικό, τζάμπα πιστοποιήσεις πήρες
Δε με νοιάζουν αυτά που κάνει ο πρωθυπουργός. Δεν πήρα πιστοποιήσεις για να αγωνιστώ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Άμα η συνεργασία είναι επικερδής και συμφέρουσα τη χαιρετίζω. Εγώ τις πήρα και ας είναι τσάμπα. Άμα δεν τους αρέσουν αυτά στα οποία είμαι πιστοποιημένος ας μη με προσλαμβάνουν. Και καλά κάνουν, να πάρουν πιο πολλά μέτρα, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

Ευχάριστα νέα. Θα σταματήσω να βλέπω βλακειες στο ίντερνετ και να σκοτώνω το χρόνο μου.
Δεν έχεις και άδικο, το πολύ πολύ να πάρω μια τηλεόραση και αν βλέπω βλακείες εκεί αντί για το youtube, έτσι και αλλιώς το ίντερνετ είναι νεκρό εδώ και χρόνια

Όσο πιο δυστοπικά, τόσο το καλύτερο. Όσο ελεγχόμαστε και αριθμοποιούμαστε, τόσο πιο δημοκρατικοποιούμαστε και γίνεται η κοινωνια αξιοκρατική. Τώρα λέμε, αυτον να τον βοηθήσουμε γιατί είναι τού Κώστα, δικός μας. Μετά τι θα λέμε? Αυτός είναι του 23518648;. Δεν κολλάει. Η δημοκρατία είναι αυστηρο πολίτευμα και όσο αυστηροποιειται τόσο θα λειτουργεί καλύτερα.

Και εγώ είμαι υπέρ του ολοκληρωτισμου ώστε να έχω κάποιον να γράφω στις μπ@λ@ς μου και επιτέλους να οδηγηθουμε σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση.Απεχθανομαι την χλιαροτητα εξάλλου το λέει και στο Ευαγγέλιο για τους χλιαρους θα τους ξεράσω από το στόμα μου.

Θα έχουμε αντιδράσεις και εδώ όπως στη Βρετανία, απλά ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι απαγόρευση των σοσιαλ στους ανήλικους σημαίνει ότι όλος ο κόσμος θα πρέπει να είναι με την ταυτότητα στο χέρι για να χρησιμοποιεί το ίντερνετ... Μόλις το καταλάβουν αυτό θα αρχίσουν και εδώ τα πανηγύρια και μπορεί να υποχωρήσει ο αρχηγός μας κάτω από το πολιτικό κόστος

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back