qesh
Παλιά καραβάνα
Δεν το εγραψα εγω.Μεταφέρθηκε με το paste του linkRayDTutto είπε:Φίλος, είναι λάθος το όνομα. ΦίλιππΑς είναι το σωστό.![]()
Δεν το εγραψα εγω.Μεταφέρθηκε με το paste του linkRayDTutto είπε:Φίλος, είναι λάθος το όνομα. ΦίλιππΑς είναι το σωστό.![]()
Ναι, κάπως έτσι το βλέπω το πράγμα. Άλλωστε έχω σχεδόν όλα τα άλμπουμ του θείου από το 1964 ως το 1978, οπότε δεν υπάρχει κάποια αρνητική προκατάληψη.qesh είπε:Οπως εμενα πχ μου φαινεται εμετική η εκτελεση του little wing απο Vai-Satriani-Malmsteen αφου το εχουν παιξει ο Hendrix, οι Derek and the Dominos (που κατα τυχη παιζει κι ο θειος) ο Sting, ο Steve Ray Vaughan ο John Mayer κλπ κλπ
Αυτός δεν είναι που τραγουδούσε το hit "Μνια καρδγιά"; ;DΕπίσης μια και ανέφερες την Ευρώπη υπάρχει κι αυτό
Δεν τον βλέπω και πολύ Jazz.Aφού μας το λέει και τραγουδιστά ο άνθρωπος:I have the blues και δεν πάτε να χτυπιέστε όλοι εσείς οι τζαζεμένοι γύρω μου.marathon είπε:Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Eric "ψιλοτζαζίζει". Εδώ πήγε στο Montreux το 97 με Marcus Miller, David Sanborn, Steve Gadd, Joe Sample
Eric Clapton & Marcus Miller And David Sanborn Everyday I Have The Blues Live in Montreux HD
Nταξ...ήταν ο χειρότερος από όλους...
Δές όλο το DVD (ούτε και στο υπόλοιπο είναι Jazz)...και σκέψου στη θέση του Eric τον Larry Carlton...drumplus είπε:Δεν τον βλέπω και πολύ Jazz.Aφού μας το λέει και τραγουδιστά ο άνθρωπος:I have the blues και δεν πάτε να χτυπιέστε όλοι εσείς οι τζαζεμένοι γύρω μου.
???Γιατί εμένα μου φαίνεται τέτοιος?Δεν χρειάζεται άρα δεξιοτεχνία στο να ανασύρεις απο το παρελθόν επιλεγμένα μπλούζ αριστουργήματα, να τα κάνεις δικά σου με μοναδικό τρόπο, και να έχεις ενα στύλ να παιξίματος που όσο κι αν χτυπιέται κάποιος να μην ακούγεται σαν και σένα?Εκτός αν το δεξιοτέχνης σημαίνει πολύ γρήγορος (στα όρια της αντι-μουσικότητας) οπότε παει αλλού η δουλειά, εχει συζητηθεί τόσες φορές που δεν αξίζει να ξαναγίνει το ίδιο εδώ.Σύμφωνα με το Great American dictionery "virtuoso=A musician with masterly ability, technique, or personal style."drumplus είπε:ούτε ποτέ ήταν κανένας φοβερός δεξιοτέχνης κιθαρίστας
Ο οποιος παρεπιπτόντως εχει διασκευάσει το Layla.....στη θέση του Eric τον Larry Carlton...![]()
+2112spy είπε:Αν θέλω να ακούσω γλυκανάλατη εκτέλεση με strings, θα προτιμήσω την Jo Stafford
Αν θέλω να ακούσω κιθαριστική εκτέλεση, θα προτιμήσω τον Jim Hall ή τον Joe Pass:
Αν θέλω να ακούσω την παραδοσιακή jazz άποψη, θα ακούσω τον Cannonball Adderley ή τον Bill Evans:
Μετά από αυτούς, τι να μου πει η lame εκτέλεση ξενοδοχείου του θείου Eric; Πείτε μου, είμαι ανοιχτός...
![]()
χαχαχαχαχαχα τρελη ατακα θα συμφωνισω μαζι σου!ο κλάπτον επειδή ξέρει καλή κιθάρα και έχει και φωνή αποφάσισε να νταλαροποιηθεί 8)
το οποιο δεν το εχει γραψει ο κλαφτον.....Ο οποιος παρεπιπτόντως ςχει διασκευάσει το Layla.....
Among the original songs are "I Looked Away" (Eric Clapton, Bobby Whitlock), "Bell Bottom Blues" (Clapton), "Keep on Growing" (Clapton, Whitlock), "I Am Yours" (Clapton, Nezami), "Anyday" (Clapton, Whitlock), "Tell the Truth" (Clapton, Whitlock),"Why Does Love Got to Be So Sad?" (Clapton, Whitlock), "Layla" (Clapton, Jim Gordon), and "Thorn Tree in the Garden" (Whitlock).bluezlick είπε:+2112
το οποιο δεν το εχει γραψει ο κλαφτον.....
Όπα ... μόλις άκουσα και αυτά που έβαλε ο Spy...nikosgi είπε:Είναι η καλύτερη εκτέλεση του Autumn leaves που άκουσα σήμερα...
ο κλάπτον γύρω στο '65 ήταν ήδη θρύλος, και λόγω της δεξιοτεχνίας του και λόγω του μοντέρνου τρόπου (για τότε) που έπαιζε τα μπλουζ. Για αυτό και είχαν γεμίσει οι τοίχοι με το σύνθημα clapton is God. Το slowhand φυσικά δεν έχει να κάνει με ταχύτητα.drumplus είπε:OK παιδιά για να μην τρελαθούμε κιόλας, ποτέ ό Eρίφης δεν είχε και καμιά ιδιαίτερη σχέση με τη κλασική jazz ούτε ποτέ ήταν κανένας φοβερός δεξιοτέχνης κιθαρίστας αλλά ούτε και το παιξε ποτέ έτσι (slow-hand).
O oποιός επίσης έχει διασκευάσει (με τον Lukather), το Pump του Jeff Beckqesh είπε:Ο οποιος παρεπιπτόντως εχει διασκευάσει το Layla.....
Γι αυτό σ αγαπάω ρε Ηλία... :-*ez είπε:ΟΚ, να σας πω γιατί αρέσει σε μένα ο Κλάπτον... Γιατί μέσα απο τη μουσική ξεπέρασε ανείπωτες προσωπικές τραγωδίες, προβλήματα με ουσίες που τον έφεραν πολλές φορές στο χείλος του θανάτου, γιατί πάντα τιμάει αυτούς που παίζει μαζί, γιατί ξέρει να κουρνιάζει στο βάθος του πάλκου και να δίνει χώρο και χρόνο σε άλλους μουσικούς και τέλος γιατί μου δίνει την εντύπωση πως η μουσική τον έκανε καλύτερο άνθρωπο.
Ποτέ δε μιλάει άσχημα για συναδέλφους, είναι αξιοπρεπής και ταπεινός και παίζει με ό,τι έχει. Το γούστο του μπορεί αν θέλετε να το αμφισβητήσετε, αλλά αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γούστο του καθενός, οπότε...
Κιθαριστικά και συνθετικά, είναι αστείο να σχολιάσω...
Καλα αυτο και χωρις να το ακουσω το ειχα για καπως αυτονοητο να σου πω την αληθεια...RayDTutto είπε:το Autumn Leaves δεν θα γραφτεί με χρυσά γράμματα δίπλα στο Layla τι να κάνουμε;![]()