Εγώ πάλι δεν μπορώ να διαβάσω βιβλίο στα ελληνικά (ξένου συγγραφέα φυσικά) γιατί λείπει αυτό το "κάτι" που λέει και ο SF. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει ο άλλος αν το διαβάσεις μεταφρασμένο..Ειδικά αν είναι ποίηση, χάνει όλη της την ομορφιά...Αφήστε δε, που τα ξένα βιβλία είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ. Για όποιον έχει ακουστά την τριλογία "Millenium" του Stieg Larsson (Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά κλπ.) η ελληνική έκδοση κάνει 24 ευρώ (72 ευρώ δηλαδή και τα 3 μαζί) και εγώ τα πήρα στα αγγλικά (από ελληνικό κατάστημα) με 8,90 ευρώ το ένα!
Αλέξανδρε, μάλλον τον αδικείς τον Bukowski. Είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας/ποιητής, και ομολογώ, πως μου πήρε πολύ καιρό, μέχρι να είμαι σε θέση να τον κατανοήσω.
Και φυσικά όταν τον διάβασα στο πρωτότυπο, άλλαξα γνώμη..εκεί κατάλαβα τη διαφορά στη μετάφραση. Αν θες να με ακούσεις, σου προτείνω από τα ποιήματά του να διαβάσεις: "Dinosauria, We", "Roll the Dice", "Bluebird", "Nirvana" (είναι και στο Orphans του Tom Waits) και το "Laughing Heart" (που πάλι το έχει διαβάσει ο Waits σε βίντεο ;D ) Αν πάλι θες κάτι σε νουβέλα, "Post Office" & "Women" ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ. (Επίσης έχουν γυριστεί και δύο πολύ καλές ταινίες βασισμένες στα βιβλία του, το "Factotum" με τον Matt Dillon, και το "Barfly" με τον Mickey Rourke.) Θα σου πρότεινα να δείς και το ντοκυμαντέρ που έχει γυριστεί για τον Bukowski (Born Into This), αλλά είναι μέσα -μεταξύ άλλων- ο αντιπαθέστατος μαλακοπίτουρας Bono, και βιάζει ένα από τα ποιήματα του Bukowski. (συγκεκριμένα το Roll the Dice) Το απόσπασμα αυτό, υπάρχει στο youtube, και είναι το βίντεο, με τα περισσότερα αρνητικά comments, που έχω δει ;D
To "And the ass saw the angel" δεν το έχω διαβάσει. Ακόμα. Το Bunny, το διάβασα πριν κάνα δίμηνο...και μου άρεσε. ΠΟΛΥ. Δεν το περίμενα ότι θα έγραφε τόσο καλά ο Cave..
Να προτείνω αυτό εδώ το βιβλιαράκι, σε όσους αρέσει ο Cave:
http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1787508&prid=1041742&deid=0