Νέος drummer και γείτονες

nkarafo

Ακροατής
Xairete, eimai enas neos dramistas. Ousiastika poli neos kai asxetos. Mou ekane doro kapoia fisiologika drums o aderfos mou epeidi efige gia Gallia. Tha spoudasei ekei kamposa xronia kai mou ta afise se mena. Ego omos exo paiksei monaxa liges fores prospathontas na eksaskitho stin polikatoikia pou zo.

Distixos omos dexomai polles diamartiries kai paratiriseis apo tous geitones akomi stis ores mi koinis isixias. I polikatoikia den exei ixomonosi kai den exo lefta gia na valo.

Ti mou proteinetai na kano, giati akougetai poli dinata kai den mporo na paikso????

:cry:

Efxaristo ek ton proteron.

P.S. Den exei oute gkaraz. :cry: :cry:

Γεια σου φίλε,

Welcome! Πρώτα απ'όλα γράφε στα ελληνικά και όχι greeklish, γιατί εδώ έτσι γράφουμε όλοι. Κι εμένα μου φαινόταν περίεργο στην αρχή, αλλά το συνήθησα :) Στο θέμα μας τώρα: drums παίζει ο αδερφός μου. Είχε τεράστια προβλήματα (κι αυτός από τη γειτονιά, και η γειτονιά απ'αυτόν εδώ που τα λέμε :lol:). Πού κατέληξε; Πρώτα λάστιχα πάνω σε όλα τα drums. Δεύτερον, παλιές μπλούζες πάνω στα πιατίνια. Τελικά αναγκάστηκε να triggάρει τα πάντα, και τώρα περιμένει και 3 πιατίνια triggers ώστε να παίζει σαν άνθρωπος, χωρίς να ενοχλεί και χωρίς να ενοχλείται ;)

Συγγνώμη, απλά όταν γράφω ελληνικά μερικές φορές δεν φαίνονται. Εξάλλου δεν θέλω να χάνουμε και την μητρική μας γλώσσα...

Όσον αφορά αυτά που έγραψες, που μπορώ να τα βρω και πόσο κάνουν; Είναι ακριβά; Επίσης είναι σε διαφορετικά μεγέθη ή είναι όλα τα ίδια;

Κάποιος σε προηγούμενη απάντηση σε άλλο θέμα έγραφε για κάποια προστατευτικά δέρματα. Αυτά τα δέρματα είναι τα λάστιχα που γράφεις;

Συγχωρέστε με βρε παιδιά, αλλά είμαι τελείως άσχετος. 8O

Από την στιγμή που παίζεις σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας δεν μπορεί να σου πεί κανένας τίποτα. Μόνο να σε παρακαλέσουν μπορούν αλλά αυτό γίνεται δεκτό μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.(σπάνια δηλαδή)

Δηλαδή αν φτιάχνανε μια οικοδομή δίπλα θα τους κάνανε παράπονα για τον θόρυβο?Και εκεί σίγουρα θα δουλεύανε και σε ώρες κοινής ησυχίας.

Εκεί δηλαδή γιατί δεν μιλάνε??

Anyway αν τα παράπονα είναι λογικά και σε ήπιους τόνους μπορείτε να καταλήξετε σε κάποια συμφωνία για το ποιές ώρες να παίζεις.

Αν είναι σε μορφή απειλών κτλ πες τους να φωνάξουν την αστυνομία και κλείσ' τους την πόρτα!

Ναι, το θέμα είναι όμως ότι δε μπορείς και να είσαι πλακωμένος με ΟΛΟΥΣ και να περιμένουν πότε θα πεθάνεις για να ηρεμήσουν λίγο. Λίγη κατανόηση κι απ'τη δικιά μας την πλευρά χρειάζεται. Εγώ δεν παίζω drums, αλλά ακούγοντας αρκετή ώρα μουσική κάθε μέρα σε πολύ δυνατή ένταση είχα πάντα πρόβλημα. Δε λέω ούτε ότι δεν πρέπει να ακούω, ούτε ότι ένας drummer, πιανίστας ή τρομπετίστας πρέπει να μονάσει για να εξασκηθεί. Αλλά εκ των πραγμάτων τα drums είναι πολύ δυνατό όργανο, και μάλλιστα με οξείς και κοφτούς ήχους, και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ένα δίκιο στα παράπονα ανθρώπων που μένουν δίπλα, κάτω ή απέναντι.

Τα πράγματα που σου λέω αρχίζουν από τσάμπα (παλιές μπλούζες :lol:) και φτηνά (λάστιχα) και πάνε μέχρι πολύ ακριβά. Ο αδερφός μου για τα triggers και τα 3 πιατίνια τώρα πρέπει να έχει δώσει κανα διχίλιαρο ΑΝΕΤΑ.

Από την στιγμή που παίζεις σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας δεν μπορεί να σου πεί κανένας τίποτα. Μόνο να σε παρακαλέσουν μπορούν αλλά αυτό γίνεται δεκτό μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.(σπάνια δηλαδή)Δηλαδή αν φτιάχνανε μια οικοδομή δίπλα θα τους κάνανε παράπονα για τον θόρυβο?Και εκεί σίγουρα θα δουλεύανε και σε ώρες κοινής ησυχίας.

Εκεί δηλαδή γιατί δεν μιλάνε??

Anyway αν τα παράπονα είναι λογικά και σε ήπιους τόνους μπορείτε να καταλήξετε σε κάποια συμφωνία για το ποιές ώρες να παίζεις.

Αν είναι σε μορφή απειλών κτλ πες τους να φωνάξουν την αστυνομία και κλείσ' τους την πόρτα!

Λάθος.

Κάθε πολυκατοικία έχει έναν κανονισμό. Αν ο κανονισμός είναι σωστά φτιαγμένος, τότε έχει πρόβλεψη για τους μουσικούς, όπως έχει πρόβλεψη και για άλλα θέματα (π.χ. αν θες να έχεις ένα σαρκοφάγο λιοντάρι στην πολυκατοικία δεν μπορείς να το έχεις, ακόμη και αν μέχρι στιγμής δεν έχει φάει κανέναν). Αν η πολυκατοικία δεν έχει κανονισμό και οι γείτονες φτάσουν πραγματικά στο αμήν, είναι δικαίωμά τους να συντάξουν έναν τέτοιο κανονισμό (ή να τροποποιήσουν τον υπάρχοντα) και τότε θα τους δοθεί το δικαίωμα να σε πετάξουν έξω ή να σωπάσεις.

Το παράδειγμα της οικοδομής δεν είναι καλό διότι εύκολα μπορεί να αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν σκοπίμως θόρυβο - ακόμη και αυτοί όμως είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας.

Οι ώρες μη-κοινής ησυχίας δεν είναι ώρες που ο καθένας μπορεί να κάνει όση φασαρία γουστάρει, αλλά οι ώρες κοινής ησυχίας είναι ώρες που κανένας δεν μπορεί να κάνει φασαρία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πέρα από τα παραπάνω, αν ο φίλος μας είναι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης, ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει στην σύνταξη του κανονισμού της πολυκατοικίας, οπότε δεν μπορεί εκ' των πραγμάτων να κάνει τίποτε.

Αυτά.

Δυστηχώς αυτές τις λίγες φορές που έχω παίξει, δεν υπάρχει κάποιος συμβιβασμός. Δεν αντέχουν άλλο. Και αυτοί με το δίκιο τους. Είναι παλιά πολυκατοικία και δεν έχει ηχομόνωση και ακούγεται πολύ δυνατά ακόμα και όταν δεν βαράω δυνατά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι λες και παίζω δίπλα τους. Είναι φοβερό το να μένεις σε τέτοιες πολυκατοικίες. Αφού εδώ ο άλλος τραβάει το καζανάκι από τον κάτω όροφο και το ακούω και εγώ.

Αλλά όμως δεν θα ήθελα να τα αφήσω τα drums. Πως θα παίζω και δεν θα με ακούν και αυτοί?

Αλλά όμως δεν θα ήθελα να τα αφήσω τα drums. Πως θα παίζω και δεν θα με ακούν και αυτοί?
Να κάνεις αυτά που σου είπε ο menelaos.

Ναί αλλά όμως από πού να τα προμηθευτώ αυτά και πόσο περίπου θα κάνουν; Επίσης θα κάνουν όλα τα μοντέλα των δερμάτινων προστατευτικών ή πρέπει να κάνω πρώτα μια έρευνα αγοράς;

Σωστός ο Wow!. Ισχύει ότι δε μπορείς να κάνεις καθόλου φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας, αυτό δε συνεπάγεται ότι σε άλλες ώρες κάνεις ό,τι θες. Υπάρχει βέβαια η τεράστια περίπτωση να έρθει αστυνομία και να σου πει "ρε φίλε, οι γείτονες είναι μαλάκες, μην τους ακούς", αλλά αυτό θα είναι λάθος της αστυνομίας και όχι των γειτόνων.

Τέλος πάντων, για αρχή φρόντισε να ακουμπήσεις καμιά μπλούζα στα πιατίνια (εκτός hi hat προφανώς), και να πάρεις κάποιο λάστιχο για τη μπότα γιατί το μπάσσο ακούγεται μέχρι τα θεμέλια ενός ουρανοξύστη αν παίζεις στον τελευταίο όροφο :lol: Μετά πάρε τα υπόλοιπα λάστιχα. Τα triggers έιναι καλή ιδέα, αλλά θέλουν λεφτά, οπότε κάνε τα υπόλοιπα και παράλληλα άρχισε να μαζεύεις.

Α, και κάτι ακόμα: καλύτερα να κρατάς τα λεφτά σου να αγοράσεις ένα σύστημα για triggers, παρά να αγοράσεις 10 crash και 5 china και να μη μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις παρά μόνο μια φορά το μήνα σε πρόβα.

Αν είσαι σε ωδείο (καλό θα είναι απ'όλες τις πλευρές), κανόνισε να πηγαίνεις εκεί να μελετάς. Επίσης μπορείς να αγοράσεις και ένα ελαστικό pad για να εξασκείσαι πάνω. ;)

Δηλαδή για να καταλάβω.

Και εγώ σε μια τέτοια πολυκατοικία μένω.

Η από πάνω οικογένεια έχει κανα δυο πιτσιρίκια που όλο φωνάζουνε κοπανάνε και τέτοια.

Μπορώ δηλαδή να ζητήσω να τους γίνει έξωση??

Η πχ ακριβώς απέναντι έχουμε ένα μπιλιαρδάδικο/καφετέρια που εκτός από τον καθημερινό θόρυβο όποτε έχει ποδ. αγώνα γίνεται χαμός.

Μπορώ να ζητήσω να κλείσει??

Ήδη νομίζω ότι έχω αρχίσει να θυμίζω την διαφήμιση της vodafone(νομίζω)

Ναί αλλά όμως από πού να τα προμηθευτώ αυτά και πόσο περίπου θα κάνουν; Επίσης θα κάνουν όλα τα μοντέλα των δερμάτινων προστατευτικών ή πρέπει να κάνω πρώτα μια έρευνα αγοράς;
Εξαιρώντας φυσικά τα triggers, τα υπόλοιπα είναι φθηνά και απλά πράγματα. Πήγαινε σε ένα μαγαζί με drums και έχε και 100¤ μαζί σου και θα είσαι μια χαρα ΝΟΜΙΖΩ. Επαναλαμβάνω όμως πως ΕΓΩ δεν είμαι drummer, οπότε ελπίζω κάποιος πιο ειδικός να σε βοηθήσει περισσότερο.

Δηλαδή για να καταλάβω.Και εγώ σε μια τέτοια πολυκατοικία μένω.

Η από πάνω οικογένεια έχει κανα δυο πιτσιρίκια που όλο φωνάζουνε κοπανάνε και τέτοια.

Η πχ ακριβώς απέναντι έχουμε ένα μπιλιαρδάδικο/καφετέρια που εκτός από τον καθημερινό θόρυβο όποτε έχει ποδ. αγώνα γίνεται χαμός.

Ναι. Δε θυμάσαι πόσα club και bar κλείνουνε λόγω θορύβου; Μια καφετέρια εδώ κοντά ήταν κλειστή μια βδομάδα και έκανε ηχομόνωση γιατί τους δημιουργήσανε πρόβλημα οι γείτονες.

Για τα πιτσιρίκια: ναι μπορείς να καλέσεις και αστυνομία. Αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι είμαι χαλαρός σε τέτοιες ενοχλήσεις και θέλω να είναι χαλαροί και οι άλλοι απέναντί μου. Αντί να είμαστε όλοι "ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΟΡΥΒΟ", λέω να είμαστε όλοι "θα κάνουμε κάποιο θόρυβο, αλλά θα σκεφτόμαστε και τους άλλους." Ζούμε σε πόλεις, σε πολυκατοικίες και η ανοχή είναι πολύ βασικό προτέρημα. Όμως χρειάζεται όλοι να τους σκεφτόμαστε όλους, όχι να λέμε "εγώ θα παίζω και τον γράφω όποιον έχει πρόβλημα." ;)

Δηλαδή για να καταλάβω.Και εγώ σε μια τέτοια πολυκατοικία μένω.

Το μπιλιαρδάδικο δεν είναι στην πολυκατοικία και δεν διέπεται η λειτουργία του από τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Αν αυτοί κάνουν φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας μπορείς να τους την πεις (αν και οι αρχές δείχνουν ανοχή στην ποδοσφαιρολατρεία για λόγους που δεν αξίζει να αναλυθούν τώρα).

Τα παιδάκια είναι άλλη υπόθεση. Ως γνωστόν είναι γλυκούλικα και χαριτωμένα και αν πας στην αστυνομία να διαμαρτυρηθείς γι' αυτά σε βλέπω στην Τατιάνα με τον υπότιτλο "Ιδού το ανθρώπινο κτήνος" :) :) :)

Γιατί εγώ δεν είμαι γλυκούλης και χαριτωμένος?? :lol: :lol:

Δηλαδή από ότι κατάλαβα πάλι καλά που μένω σε πολυκατοικία με λογικούς/ανεκτικούς ενοίκους.

Γιατί αλλιώς θα είχα καταντήσει με ταξιδιωτική κιθάρα στο κελί 33! :oops: :oops: :cry:

Χαίρετε παιδιά. Είδα που αναφέρατε τα triggers και επειδή την ψάχνω τον τελευταίο καιρό θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας ή/και τις γνώσεις σας.

Έχω το εξής πρόβλημα : ΕΧΩ ΒΑΡΥ ΧΕΡΙ

Παίζοντας drums λοιπόν, δημιουργώ μεγάλο θόρυβο γύρω μου. Και λες, οκ, στην πρόβα, έχουμε και το ρικοφον για ηχοαπορροφηση, πάει στο διάλο, κάνουν και την παλαβή οι band-mates, βγαίνει η πρόβα.

Πρόσφατα όμως, έτυχε να παίξω σε ένα rock cafe, που... δεν ήταν έτοιμο για τις δυναμικές μου και είχαμε χάλια ήχο, κι όλα αυτά εξ'αιτίας μου. Σκέφτηκα τη λύση να χρησιμοποιώ MESH HEADS με TRIGGERS στα τύμπανα για να ελέγχω λίγο την ένταση που θα βγαίνει προς τα έξω αφ'ενός, αφ'ετέρου δε να μπορώ να χτυπιέμαι και να με αυξομειώνει ο ηχολήπτης άμα θελει, απ'το να με κοιτά μοβορικα. Τι λέτε; Αν έχετε άλλες πιθανές λύσεις, θα χαρώ να τις ακούσω.

Φιλικά (πάντα) Dr. Rhythm

Για πολλά χρόνια, στο πατρικό μου και ως αρχάριος drummer έπαιζα χωρίς να έχω μουφαρισμένα τα τύμπανα. Ίσως έτυχε και δεν μου έκανε κανείς ποτέ παρατήρηση. Σπίτι διώροφο στο κέντρο του Περιστερίου και πυκνοκατοικημένο.

Κάποια στιγμή αποφάσισα μόνος να παραγεμίσω όλα τα τύμπανα με αφρολέξ και πανιά μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Μάλλον το έκανα για να μην ακούγονταν οι ασχετίλες που έπαιζα. Τουλάχιστον στα δέρματα παρέμενε η επαναφορά αλλά απο ήχο......

Στα πιατίνια πανιά και τα γνωστά. Αυτά όπως είπαν οι συνάδελφοι, είναι η φθηνή λύση. Τώρα, θα βρεις πιο συγκεκριμένα πράγματα αν κάνεις τον κόπο και ψάξεις το forum. Βλέπεις είναι κοινό το πρόβλημα.

Λύσεις υπάρχουν πολλές θα δεις.

Παιδια επειδη ειμαι νεος ντραμερ και θα παω το σετακι μου σε πολυκατοικια απο Σεπτεμβριο σκεφτομαι ή ηχομονοση με αυγοθηκες και φελιζολ, η δερματα και πανια πανω στα ντραμς τα οποια ομως δεν νομιζω να κανουν δουλεια. Δεν εχω ακουσει ομως τιποτα για τα triggers!!! Ειδα πως ειναι αλλα τι δουλεια κανουν δεν καταλαβα :(

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back