MMX ή MCX

kwnstantelos

Ακροατής
Καλησπερα.Σκεφτομαι να αγορασω μια Drums Pearl οποτε εχω "χαθει".Οι τελικες μου επιλογες ειναι δυο.Καινουρια pearl MCX η μεταχειρισμενη (σχεδον καινουρια(προσωπικη εμπειρια)) MMX.Θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε.Ειδικα οσοι εχουν παιξει και με τις δυο.Η τουλαχιστον τις εμπειριες απο MMX.

Προς ενημερωση ή μαλλον διαπυστωση:Επειδη δεν μπορουμε να αγορασουμε πολλα Set για διαφορετικα ειδη μουσικης πρεπει να καλυψουμε οσες περισσοτερες περιπτώσεις γινετε οποτε σιγουρα θα τα στησω για μπουζουκια αλλα και για jazz concert.

Ευχαριστω προκαταβολικα Παναγιώτης

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η ΜΜΧ είναι ''ανώτερης'' σειράς μοντέλο ''Masters Premium'' έναντι της MCX ''Masters Custom'' και πιό ακριβή. H βασική τους διαφορά είναι οτι η MCX είναι 6φυλλη ενώ η MMX 4φυλλη. Αυτό σημαίνει οτι η ΜΜΧ έχει πιο soft ήχο κατα τη γνώμη μου πιο κατάλληλο για τη μουσική που θέλεις να παίξεις. Η MCX είναι καταλληλότερη για rock ήχους. Αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα στα MMX.  ;)

Δεν ξέρω... η σειρά reference προσωπικά πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο απο τους περλαίους... Απο ντέμοζ που έχω ακούσει ψηφίζω MCX... με κλειστά!

Ότι κάτσει στο αυτί σου μπέτερ μπρόδα...

Καλές αγορές .........  ;D

Απο προσωπικη εμπειρια σε  σειρες pearl που ειχα στο παρελθον οπως ΜLX-MMX-CBX τα ΜΜΧ ειναι πολυ καλα τυμπανα λογο οτι ειναι πιο λεπτο κελυφος μαζι με  στεφανια σε καθε κοθρο και ειναι και καλα για πολλα στυλ μουσικης αλλα σε αυτα τα λεφτα θα πηγαινα καλυτερα σε Gretsch new standart τα οποια ειναι πολυ αξιολογα λογω κατασκευης και hardware και με πολλη καλο και καθαρο ηχο και σε εφαμιλη τιμη.

το ολο θεμα ειναι οτι η ΜΜΧ ειναι μεταχειρησμενη και πιστεyω η τιμη ειναι αρκετα καλη.με πεαρλ ρακ/ βασεις/10,12,14,16 tom 14 ταμπουρο και 22 κασα.Γυρω στα 3500 ευρω.Ενω η MCX ειναι καινουρια στα 3900 συν ενα οχταρι τομ

σου στελνω καποια ενδιαφεροντα link kai επειδη προσφτα πηγα στο Γαβρηλο εχει 2 σετ gretsch new standard 22-8-10-12-14-16 με ταμπουρο η χωρις τιμη δεν σου γραφω για να μη θεωρηθει διαφημιση απλα πηγαινε να τα παιξεις και να εχεις αποψη και για κατι αλλο δεν ειναι κακο!!!!!!!!!!!

http://cgi.ebay.de/Pearl-Limited-Edition-Burl-Mahogany-Drumset-Gold-HW_W0QQitemZ350324355190QQcmdZViewItemQQptZDrums_Percussion?hash=item5190f57076

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310195968310&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Με τόσα που διαθέτεις παίρνεις και τα δύο μεταχειρισμένα ή καινούρια από ebay και ξεφεύγεις από τυχόν διλήμματα. Τα ΜCX έχουν ποιο στακάτο ήχο και λιγότερο resonance αλλά και πάλι τις τυχόν διαφορές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα δέρματα και λιγότερο τα τύμπανα που είναι εξαιρετικά σε κάθε περίπτωση. Δες και τις αγγελίες. Έχει ένα tama starclassic ότι πρέπει για Live και σου μένουν χρήματα για ένα καθαρόαιμο jazz σετάκι(gabriel,gretsch,reference,mmx.......). Άσε που 3500 είναι πολλά για MCX που λές,το πολύ κανά 2500 για 8,10,12,14,16,22 να δώσεις. ;)

kwnstantelos είπε:
Καλησπερα.Σκεφτομαι να αγορασω μια Drums Pearl οποτε εχω "χαθει".Οι τελικες μου επιλογες ειναι δυο.Καινουρια pearl MCX η μεταχειρισμενη (σχεδον καινουρια(προσωπικη εμπειρια)) MMX.Θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε.Ειδικα οσοι εχουν παιξει και με τις δυο.Η τουλαχιστον τις εμπειριες απο MMX.

Προς ενημερωση ή μαλλον διαπυστωση:Επειδη δεν μπορουμε να αγορασουμε πολλα Set για διαφορετικα ειδη μουσικης πρεπει να καλυψουμε οσες περισσοτερες περιπτώσεις γινετε οποτε σιγουρα θα τα στησω για μπουζουκια αλλα και για jazz concert.

Ευχαριστω προκαταβολικα Παναγιώτης
καλημέρα .. από τη στιγμή που είσαι μεταξύ μόνο των 2 .. το ΜΜΧ (λιγότερα shells) έχει σίγουρα "λιγότερο βαρύ¨ήχο από το MCX ... ή πιο soft .... επομένως στη θέση θα έπερνα αυτό ...

τα 3500 παραμένουν πολλά ....

τα starclassics στην αγγελία πρέπει να είναι τα 100% birch ... τα οποία επίσης δεν αρέσουν σε αρκετό κόσμο ... (εμένα πχ είναι τα αγαπημένα μου αλλά ... ;D ;D)

τέλος τα reference θα τα χαρακτήριζα ιδιαίτερα (ειδικά το 20φυλλο ταμπούρο) και δεν αρέσουν σε αρκετό κόσμο... :)

όπως και να το κάνουμε είναι 4 τοπ κιτς.... ;D

Όντως τα 3500 είναι πολλά δεδομένου οτι καινούρια τα σημερινά MMP έχουν περίπου 2700 το 5άρι σετ με ταμπούρο.

Λοιπον εχοντας περάσει απο αυτο το δίλημα στο παρελθον και όντας κατοχος ενός MCX (8,10,12,14,16,22) Νομίζω οτι μπορω να σε βοηθησω.

Λοιπόν κατασκευαστικα τα δυο σετ έχουν ορισμενες διαφορές. Εχουμε κ λέμε :

το ΜΜΧ ειναι 4 φυλλα με reinforcment rings που θεωρητικα σημαινει

λιγοτερη ενταση

πιο "ξυλινος ηχος"

περισσοτερο  resonance

Τα MCX ειναι 6 φυλλα που θεωρητικα σημαινει

περισσοτερη ενταση

περισσοτερη ατακα

λιγοτερη ευαισθησια

στην πραξη βεβαια μην φανταζομαστε και τεραστιες διαφορες, αυτα ειναι και σε μεγαλο ποσοστο θεμα μαρκετιν των εταιριων, οταν εχουν να πουλησουν 20 διαφορετικες σειρες.

Επίσης τα MCX έχουν "αναβαθμισμένο" hardware σε σχεση με τα ΜΜΧ αφου ειναι νεοτερη σειρα, αλλα ουτως ή αλλως το hardware της pearl ειναι εξαιρετικο

Αν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες μπες στο pearldrummers forum εκει υπαρχουν απειρα λυμενα θεματα σαν το δικο σου, και απειροι καμμενοι να σε βοηθησουν

Στο προκείμενο τωρα ($$$$$$) Ενα σετακι 4  MCX (22 10 12 14) κανει περίπου 1400 θυμαμαι εγω το ειχα παρει απο Ελλαδα (εξάρχεια μερια) σε τιμη 300 ευρω κατω απο thomman. Το σεπτεμβρη που προσθεσα  ενα 8 τμ και ενα 16 βαθυ εδωσα αλλα 300 ή 400 δε θυμαμαι. Εν παση περιπτωσει με 1800 2000 παιρνεις τουμπανο καινουργιο σετακι

Αν τωρα βρεις το ΜΜΧ σε μια τιμη 50% κατω απο ενα αντιστοιχο MCX και σε καλη κατασταση νομιζω οτι αξιζει τον κόπο. Λεω 50% γιατι αφενος μιλαμε για μεταχειρισμενο οποτε με το καλημερα εχουμε ενα 30 35 % κατω και αφετερου προκειται για μια σειρα που εχει σταματησει να βγαινει.

Αυταααα

Σε ευχαριστω για την τοποθετηση φιλε μου.Βασικα θελω να ρωτησω το Pearlforum Που ειναι? τα MCX απο που τα πηρες?εισαι ευχαριστημενος?γιατι εγω θα τα παιξω και σε μπουζουκια και δεν τα εχω ακουσει και δεν τα ξερω καθολου.3500 εννοουσα τα ΜΜΧ αλλα και με το Hardware και  rack.

kwnstantelos είπε:
Σε ευχαριστω για την τοποθετηση φιλε μου.Βασικα θελω να ρωτησω το Pearlforum Που ειναι? τα MCX απο που τα πηρες?εισαι ευχαριστημενος?γιατι εγω θα τα παιξω και σε μπουζουκια και δεν τα εχω ακουσει και δεν τα ξερω καθολου.3500 εννοουσα τα ΜΜΧ αλλα και με το Hardware και  rack.
ΓΙΑ το φορουμ λυθηκε το θεμα. Εγω τα πήρα απο το Drumstore γιατι ηταν αρκετα πιο φτηνα απο οσα ευρωπαικα ιντερνετικα ειχα βρει (απο Αμερικη με μεταφορικα & Δασμους δε συμφερει). Νομίζω οτι αν πάς θα έχει και καποιο MCX σετακι να το ακουσεις

Οσον αφορα τα τυμπανα ειμαι 100% ευχαριστημενος. Το σετ φυσαει

Τωρα 3500 για μεταχειρισμενα ΜΜΧ μου φαινονται παρα πολλα.

Με 3500 παιρνεις 5αρι σετ MCX & Hardware (Σετ=1500 + snare=300 + πετάλι 300 + 5 βάσεις*150 + Rack*200 = 3050) και με τις τιμες σχετικα large

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back