haryy
Noiz Addict
Πέρα για πέρα λάθος, εντελώς αβάσιμο.airborne είπε:Και επίσης ας μην ξεχνάμε ότι πλέον εάν δουλεύεις με PC laptop η σύνδεση FireWire θα πρέπει να αποφεύγεται. Πόσοι έχετε δει τώρα τελευταία λάπτο με Texas Instruments FireWire controller???
Πριν κατηγορησεις μια θεση ως αβασιμη καλο θα ηταν να εχεις κανει λιγο research. Εχω τη δυνατοτητα να δοκιμαζω διαφορα audio interfaces σε διαφορετικα συστηματα και μπορω να εχω μια αποψη για το τι δουλευει και τι οχι.nektarios είπε:Πέρα για πέρα λάθος, εντελώς αβάσιμο.
Εάν οι εταιρείες είναι ανάξιες να "γράψουν" σωστούς οδηγούς εσένα σου φταίει ο Firewire Controller;
Κλασσικό παράδειγμα που σαφώς αγνοείς ο Controller της Ricoh που φοράνε πολλά Sony Vaio.
Με οσα κεφαλαια και να γραφεις το ΑΒΑΣΙΜΟ δεν παυει να ισχυει το γεγονος οτι οι μονοι controllers που ειναι ευρεως αποδεκτοι για τη χρηση που κανουμε εμεις ειναι οι Texas Instruments. Εσυ λες οτι εχεις 2 Vaio, ποιες καρτες εχεις ομως αν επιτρεπεται?nektarios είπε:Airborne πήρες πολύ φόρα, πάτα φρένο.
Έχω στην κατοχή μου 2 λαπτοπ Sony Vaio με Ricoh controller καθώς και 3 διαφορετικές external firewire κάρτες και ΔΕΝ έχω αντιμετωπίσει ΠΟΤΕ κανένα μα κανένα πρόβλημα.
Οι κάρτες που έχω και που δοκίμασα κυμαίνονται απο 200 έως 1200 ευρώ.
Άρα αυτό που είπες επαναλαμβάνω είναι εντελώς ΑΒΑΣΙΜΟ.
Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι αγνοούν την κρισιμότητα του όρου και της χρήσης "μουσικό pc" αν επιτρέπεται η έκφραση, για αυτό και έχουν μονίμως προβλήματα.
Νεκταριε "πασακα" μου δεν θα κατσω να ασχοληθω με το τι πιστευεις εσυ που εχεις 2 Vaio και νομιζεις οτι εχεις αποψη για ολα τα λαπτοπ της αγορας. Και μονο ο ειρωνικος σου τονος απο το πρωτο σου μηνυμα λεει πολλα.nektarios είπε:Airborne παλικάρι μου ζορίζεσαι πάρα πολύ.
Ας τα πάρουμε τα πράματα όμως από την αρχή.Πάμε σιγά σιγά.Στράτα στρατούλα.
Το ΤΙ chipset όσο stable και να είναι, δεν σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου και της εν γένει μουσικής τεχνολογίας.Σε ενημερώνω λοιπόν ότι σε όλα τα live performance μου έχω χρησιμοποιήσει επιτυχώς την κάρτα RME fireface με τα Sony Vaio χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.Επίσης κατά καιρούς σε στούντιο και σε διάφορα projects έχω χρησιμοποιήσει fw interfaces από m-audio μέχρι echo επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα.Tυχαίο;Δεν νομίζεις.
Εάν θεωρείς ότι το fw πρωτόκολο αργοπεθαίνει και έχει πολλά προβλήματα, ζήτα από τους ανά τον κόσμο κατασκευαστές του να σου ζητήσουν ταπεινά συγνώμη.Έσφαλαν και δεν θα το ξανακάνουν.Είμαι σίγουρος.
Πες λοιπόν στα διάφορα "ξένα" μουσικά φόρουμ που επισκέπτεσαι, ότι ένας τρελός στην ελλάδα, και σε ένα ελληνικό μουσικό φόρουμ, ισχυρίζεται ότι κανει άριστα την δουλειά και με chipset non TI, και ότι τους προκαλώ να τις βγάλουμε έξω και να τις μετρήσουμε.( τις fw υλοποιήσεις εννοώ.)
Πάμε τώρα στο πιο αστείο της υπόθεσης.Παρέθεσες ένα βιντεάκι όπου ένας άμοιρος χρήστης αντιμετωπίζει προβλήματα με clicks, και βάζεις το χέρι σου στην φωτιά και εσύ όπως και εκείνος ότι το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά και μόνο στο fw chipset.Και είναι τραγικά αστείο διότι η μοναδική πληροφορία η οποία δίνεται είναι η υλοποίηση του fw chipset και τίποτα άλλο.Σκέψου το λίγο.
Και μην βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα καταπίνοντας αμάσητη την κάθε π@π@ρι@ την οποία βλέπεις στο youtube από τον κάθε επιστήμονα.
Άντε πασάκα μου...
Χαχαχα! Μου αρεσε το small printpkole είπε:Ο ένας λέει πολύ σωστά ότι έχουν παρατηρηθεί πολλές (εως πάρα πολλές) φορές προβλήματα με τα chipset καθώς και μαρτυρίες πολλών χρηστών για τη σταθερότητα του TI.
Αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα chipset πλην TI έχουν σώνει και καλά πρόβλημα.
Ο άλλος λέει ότι έχει 2 vaio με τα οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστέψουμε.
Όχι όμως ότι σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τα ανωτέρω προβλήματα.
Ποιός λοιπον ο λόγος που "μαλώνετε";
Το φόρουμ είναι για να ανταλλάσουμε απόψεις και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.
Ψέματα σας είπα.
Το φόρουμ είναι ή για να μαλώνουμε ή για να στέλνουμε τα θέματα στην παιδική χαρά.
;D ;D ;D
Λοιπόν όπως αναμενόταν το μάθημα ελληνικής γλώσσας δεν το γλιτώνουμε.Το περίμενα.airborne είπε:Και επίσης ας μην ξεχνάμε ότι πλέον εάν δουλεύεις με PC laptop η σύνδεση FireWire θα πρέπει να αποφεύγεται. Πόσοι έχετε δει τώρα τελευταία λάπτο με Texas Instruments FireWire controller???
Ούτως ή αλλιώς το post μου δεν είχε σκοπό να "αστυνομεύσει" (γι 'αυτή τη δουλειά έχουμε άλλους ;D ;D ;D).airborne είπε:Χαχαχα! Μου αρεσε το small print
Μα ακριβως αυτο λεω κι εγω. Δεν εχω να χωρισω κατι με το Νεκταριο, και αν προσεξεις ουτε τον αμφισβητησα στα λεγομενα του (για τι οτι το Vaio του δουλευει καλα), ουτε ειπα οτι τα TI Chipsets ειναι πανακεια και οτι ολα τα αλλα εχουν προβλημα σωνει και καλα.
Απλα ειχα ενσταση και την εξεφρασα γιατι αποκαλεσε αβασιμο κατι που ειπα και διεκρινα μαλιστα και αρκετη δοση ειρωνιας στο ποστ του. Οποτε και απαντησα γιατι θεωρησα οτι καποιος αλλος χρηστης μπορει να επωφεληθει απο αυτο το μικρο debate και να ειναι πιο υποψιασμενος για τυχον αγορες.
Οποτε πιστευω πως ειναι υγιής αυτη η μικρη "φορουμιακη" διενεξη.![]()
Σε ευχαριστω πολυ για το μαθημα, τα διδακτρα θα τα στειλω με Paypalnektarios είπε:Λοιπόν όπως αναμενόταν το μάθημα ελληνικής γλώσσας δεν το γλιτώνουμε.Το περίμενα.
Λες ότι ΠΛΕΟΝ όποιος δουλεύει με λάπτοπ ΠΡΕΠΕΙ να ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ την σύνδεση Firewire.
Και σου τονίζω: Αυτό που λες πολύ απλά είναι ΑΒΑΣΙΜΟ διότι ΕΓΩ που χρησιμοποιώ σε 2 χ-ψ λάπτοπ την σύνδεση firewire με διάφορες fw κάρτες ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα.Άρα;
Τέλος από τα κατεβατά που αραδιάζεις και επαναλαμβάνεσαι χωρίς νόημα φαίνεται ποιος έχει εξαγριωθεί και ποιος όχι.
Καλό απόγευμα.
Δεκτό, συμφωνώ με το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ, πιο σωστή προσέγγιση, αλλά...trolley είπε:Με δύο λόγια, αν πας να πάρεις ένα laptop φθηνότερο των 1.000 ευρω ΓΙΑ να το χρησιμοποιήσεις με μία firewire κάρτα ήχου, είναι ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ότι θα αντιμετωπίσεις προβλήματα παρά αν είχες πάρει μία κάρτα USB2.
Όχι, φυσικά και δεν εννοώ τα MacBook Pro. To "καλο" με τα Μακ είναι ότι υπάρχουν σε κάθε edition συγκεκριμένα μοντέλα. Αρκεί να ψάξεις λίγο και βλεπεις εύκολα αν υπάρχει πρόβλημα η όχι. Γενικά αυτή τη στιγμή το MacBook pro ίσως να είναι η πιο ασφαλής λύση για FireWire interfaces.nektarios είπε:Aν ειρωνεύομαι συχνά εδώ όπως λες (ευχαριστώ που με διαβάζεις) υπάρχουν κύριοι για να επαναφέρουν στην τάξη.
Λες ότι πρέπει να διαβάζω αυτά που γράφεις για να μάθω κάτι παραπάνω.
Τι δηλαδή;Toυς αφορισμούς σου περί firewire controllers;
Ή μήπως ότι η υλοποίηση ΤΙ είναι μακράν η πιο stable;
Aυτό το γνωρίζω καλύτερα από εσένα.
Στο δωμάτιο μου βρίσκονται 3 σταθεροί υπολογιστές με ΤΙ chipset εντός.
Ειλικρινά μου δίνεις την εντύπωση ότι ακόμα δεν έχεις καταλάβει το point της διαφωνίας μου μαζί σου.
Anyway...
(ελπίζω όταν λες ότι υπάρχουν ελάχιστα λάπτοπ με αξιόπιστους controllers πλέον να μην συμπεριλαμβάνεις στην κατηγορία αυτή και τα mac)