Μεταβολή ήχου preset στο Amplitube (σε συνδυασμό με το SONAR)

elavd

Googlelavd
Noiz Addict
Έχω το εξής πρόβλημα:

Ανοίγω το Amplitube ως stand-alone εφαρμογή και βρίσκω με κάποιο preset που μου αρέσει, πχ έναν ήχο με overdrive.

Αν ανοιξω το Amplitube μέσω του SONAR (ως FX insert σε ένα audio κανάλι), ο ήχος του preset που άκουγα πριν δεν είναι ο ίδιος.

Το overdrive πχ που έφτιαξα πιο πριν έχει λιγότερο gain. Μου δίνει την εντύπωση σαν να να μην παίρνει το 100% σήμα του effect, αλλά κάποιο ποσοστό του.

Κάνω κάτι λάθος στη συνδεσμολογία;

Το έχει παρατηρήσει κι άλλος αυτό το φαινόμενο;  :-\

Περίεργο πρόβλημα!

Δεν μου έχει τύχει ποτέ αλλά μπορείς να δοκιμάσεις τα παρακάτω για να εντοπίσεις αν λύνεται:

*)Τι sample rate χρησιμοποιείς; Υπάρχει διαφορά στη συμπεριφορά του Amplitube αν <<κατέβεις>> στο standard 44.1, 16bit?

**)Το amplitube το εφαρμόζεις εξαρχής στο line της κιθάρας σου, ή ηχογραφείς το dry σήμα αρχικά, και μετά εφαρμόζεις το vst? Δοκίμασε και τα 2, για να συγκρίνεις.

***)Εφόσον κάνεις το δεύτερο, μήπως παρατηρείς διαφορά αν εφαρμόσεις το Amplitube σε stereo από ότι σε mono σήμα;

Τέλος, τσέκαρε τις ρυθμίσεις εντός και εκτός DAW, ώστε να είναι ακριβώς οι ίδιες.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με Cubase σε συνδιασμό με Guitar Rig και Amplitube.

Στους καθαρούς ήχους είναι μικρό το πρόβλημα, αλλά με Distorted ήχους χάνεται ο όγκος και γενικά δεν είναι ο ήχος που ακούγεται όταν ανοίγουν οι εφαρμογές μόνες τους.

Έχει βρει κανείς άκρη με αυτό το θέμα;

Διαφορά σε input level μου μυρίζει...το amplitube έχει μετρητές και knobs για input gain.

Για δοκίμασε Ηλία μπας και...

:)

Trending...

Νέα θέματα

Back