myster_maze
Παλιά καραβάνα
Γιατι να μην δουλευει? Που εχεις προβλημα?
Αυτο ακριβως σκεφτομουνα, αλλα προβληματιζομαι επειδη το διακοπτακι εχει 6 ποδια, ενω σε ενα στερεο jack μπορω να δωσω μεχρι τρια διαφορετικα σηματα(T-R-S). Αν εχω μελετησει σωστα, χρειαζομαι τουλαχιστον 4 διαφορετικα σηματα. Και σκεφτομαι το πως ακριβως θα γινει η συνδεση.Sottos είπε:Για το footswitch θα χρειαστείς ουσιαστικά ένα διακόπτη για σασί τύπου dpdt 4 ή 6 επαφών για να επιλέγεις κανάλι. Οι 2 ή 3 επαφές της μιας πλευράς είναι για κλείνει/ανοίγει το drive channel ενώ οι άλλες 2 ή 3 για να ανοίγει/κλείνει το καθαρό. Πρέπει αυτά να γίνονται/συνδέονται αντίθετα: π.χ. on clean και off drive. Αυτό βέβαια απαιτεί να αφαιρέσεις το διακοπτάκι, να περάσεις νέα καλωδιάκια πανω στο pcb, ενα jack στο σασί του ενισχυτή και καλώδιο 4-6 κλόνων να πηγαίνει στον εξωτερικό διακόπτη.
Και αυτο το εχω στα υποψην, και δε μου φαινεται δυσκολο συμφωνα με το schematic ;Dκαι φυσικα να βάλεις out jack για καμπίνα στο μέλλον! Με αλλο μεγάφωνο ακούγονται τελείως διαφορετικά οι μικροί combo.
ThanksSottos είπε:Για τα Ohm του μεγαφώνου, η ss amps αντέχουν συνήθως απο 4-16Ω χωρίς πρόβλημα. Καλύτερα ειναι βέβαια από άποψη ισχύος να βάλεις ίδιας τιμής μεγάφωνο/καμπίνα με το εσωτερικό.
Πολύ καλή ιδέα, ειδικά με το d-sub που ειναι σχεδιασμενο για ευαισθητα σηματα. Και μετά βάζεις και διακόπτη για reverb, για boost solo και άλλα τρελά κολπα!DaveMurrayJr είπε:Thanks
Σχετικα με το footswitch παλι, αμα το βαλω στη θεση του διακοπτη που εχει τωρα, αλλα αντι για στερεο jack χρησιμοποιησω βυσμα τυπου midi(5 επαφες) ή d-sub(σα των αναλογικων monitor, 15 επαφες, ειναι και θωρακισμενα τα καλωδια) και απλα μεινουν κενες καποιες επαφες? Πιστευω οτι δε θα εχω προβλημα, και στην περιπτωση του d-sub μου περισσευουν και 11 ή 9 επαφες για κανενα αλλο footswitch στο μελλον...
Αν αλλαξεις την R22 με καποια χαμηλοτερης τιμης θα μειωσεις το gain του U2A και λογικα δεν θα σου "πεταγεται" ετσι. Αν δεις στο U3B η αντισταση στο loop (R15) ειναι στα 220Κ ενω η R22 ειναι στα 470Κ. Δοκιμασε μια 220Κ ή μικροτερη να δεις αν θα εχει διαφορα. Επισης οπως ειπε κι ο maze αν βαλεις καποιο μικρο πυκνωτακι θα "λειανεις" τις ακμες στο κλιπαρισμα. Προτιμουνται να ειναι της ταξης των picoFarad και οχι nano που ειναι πολυ μεγαλοι για την περιπτωση και λογικα θα σου "πνιξουν" τα πριμα.DaveMurrayJr είπε:Οταν οι διοδοι ειναι εκτος κυκλωματος, με το gain κλειστο, το volume του drive παιζει σαν ενα καθαρο καναλι(πολυ πιο υσηχο, και με λιγο διαφορετικο eq). Οσο ανεβαινει το gain, η ενταση ανεβαινει απαγορευτικα πολυ(οχι μονο λογο σπιτιου, αλλα και για τα αυτακια μου). Με το λιγο πειραγμα που εκανα, βρηκα να μου αρεσει ο ηχος με το gain στο 7-8, και το volume αναγκαστικα κοντα στο 1 και κατι. Πολυ καλο overdrive, που μοιαζει αρκετα στο βασικο βρωμικο που εχω στην πεταλιερα μου( ;D ;D ;D).
To D-sub θελει πολλη προσοχη στο κολλημα γιατι θα εχεις σχετικα φαρδια καλωδια που θα πρεπει να κολληθουν σε μικρες επαφες (με πλαστικη βαση...)DaveMurrayJr είπε:Μαλλον θα καταληξω στο d-sub για το footswitch.
Σχετικα με το 072, εχω καταληξει σε αυτο και στο tubescreamer μου, οποτε δυσκολα θα το αλλαξω
Σιγουρα θα προσθεσω πυκνωτη, γιατι θελω να μου φαει και λιγα πριμα.
Τελος, θα δοκιμασω και με led.
Αρα θα βαλεις κι αλλα footswitch στο μελλον... ;DDaveMurrayJr είπε:Μαλλον θα καταληξω στο d-sub για το footswitch.
Αυτο πιστευω οτι το 'χω(βλ. φωτοalderbody είπε:To D-sub θελει πολλη προσοχη στο κολλημα γιατι θα εχεις σχετικα φαρδια καλωδια που θα πρεπει να κολληθουν σε μικρες επαφες (με πλαστικη βαση...)
Αυτο δε το καταλαβα ???. Τι να μη βραχυκυκλωσει?Προσεχε μονο με την εξοδο του SS ενισχυτη να μην βραχυκυκλωσει γιατι θα παρει φωτια! ...σε αντιθεση με τους λαμπατους που δεν παθαινουν τπτ! Ισα-ισα καλυτερα οταν βγαζεις το βυσμα...
ε, αφου εισαι αυτοματιστης κατι θα καταφερνεις...DaveMurrayJr είπε:Αυτο πιστευω οτι το 'χω(βλ. φωτο)
Fender Frontman 15G ενισχυτής κιθάρας
€50
Αθήνα
Fender Made in Japan Hybrid II Stratocaster
€1,400
Αθήνα
Fender Jimi Hendrix Artist Series Tribute Stratocaster 1997 (USA)
€2,800
Ηράκλειο
Gibson Les Paul Standard '60s Figured Top 2022 Iced Tea
€2,000
Αθήνα
Fender Supersonic 60w
€1,000
Αθήνα
Fender Jaguar 60th Anniversary Limited USA
€2,400
Μαραθώνας