Maple Tαστιέρα..

alekelis

Της παρέας
Ρε παιδιά πως θα καθαρίσω την ταστιέρα μου?

Το γνωστό "λαδολέμονο" κάνει ή δεν κάνει για maple??

Το γνωστό "αυγολέμονο" είναι για ταστιέρες μη λουστραρισμένες. Δηλαδή όχι για maple.

Όπως καθαρίζεις την υπόλοιπη κιθάρα σου έτσι και την λουστραρσμενη maple ταστιέρα.

Mmm, maple  8)

Έχω διαβάσει κάπου, (και το έχω εφαρμόσει επιτυχώς) ότι το λεγόμενο Naptha (κατά κόσμον Ζιπέλαιο) κάνει τη δουλειά που θες ;)

elavd είπε:
Έχω διαβάσει κάπου, (και το έχω εφαρμόσει επιτυχώς) ότι το λεγόμενο Naptha (κατά κόσμον Ζιπέλαιο) κάνει τη δουλειά που θες ;)
Το έχω ακούσει και εγώ αυτό, αλλά μου φάνηκε κάπως περίεργο...

Τι λέτε?

2 λεπτά boys, απ'ότι ξέρω με νάφθα καθαρίζεις τα πορώδη ξύλα (όπως rosewood) από τα λίπη και τα περιττά έλαια που έχουν απορροφήσει.

Μήπως δεν έχω καταλάβει καλά αυτό που ρωτάς alekeli?

alekelis είπε:
Το έχω ακούσει και εγώ αυτό, αλλά μου φάνηκε κάπως περίεργο...

Τι λέτε?
Και ο Guru του setup Dan Erlewine το αναφέρει εδώ.

Βέβαια ο ίδιος λέει ότι το καλύτερο καθαριστικό είναι το ΣΑΛΙΟ!!!  8)

Μετά θα λενε "του πήγε το παιδί την κιθάρα για σεταπ και αυτός την έφτυσε κανονικα".. ;D ;D ;D ;D ;D

Στην παράγραφο solvents ο μαστρο-Dan αναφέρεται στα fretboards, όχι στο λουστραρισμένο maple που είναι ένα και το αυτό με το μπράτσο.

Λίγο πολύ βάζεις ότι θες πάνω στο maple αλλά δεν το παρακάνεις. Το αυγολέμονο δεν είναι τόσο πολύ καθαριστικό (ΙΜΗΟ) όσο είναι λιπαντικό και δεν έχει νόημα σε λουστραρισμένη επιφάνεια που δεν απορροφάται.

μπορεις να καθαρισεις ενα maple μπρατσο ακριβς με το ιδιο καθαριστικο που χρησιμοποιεις για το σωμα της κιθαρας......και το μεν και το δε ειναι φινιρισμενα με πολυεστερα/πολυουρεθανη και δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος διαφορετικης μεταχειρησης.

Oι maple ταστιέρες που έχω συναντήσει εγώ βρωμίζουν αργά αργά και καθαρίζονται πολύ εύκολα (από μένα τουλάχ.) στεγνά & χωρίς υγρά. Στις rosewood, now that's a bitch. H βρωμιά εκεί δεν φαίνεται εύκολα και όταν θυμηθείς να κοιτάξεις από κοντά, βλέπεις την... κατάντια (εννοείται και στις δυο περιπτώσεις ότι τις σκουπίζουμε, όπως και τις χορδές, μετά τη χρήση). Πάντως, μετά το καθάρισμα σημειώνω ότι το Dunlop 02 Conditioner που ενίοτε χρησιμοποιώ δεν κάνει για maple ταστιέρες, όπως λένε και οι οδηγίες χρήσεώς του (χωρίς να ξέρω το γιατί όμως). Πέραν αυτών, δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε ένα παλιότερο πολύ καλό θρεντ για τους καθαρισμούς ταστιερών...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε μου μην κάνεις το λάθος που έκανα στη maple ταστιέρα του μπάσου μου.

Μην τολμήσεις και βάλεις lemonoil γιατί σε μένα τουλάχιστον αυτό της εταιρίας που έβαζα στην αρχή μετά από δύο χρόνια την κατάντησε να έχει μια πρασσινωπή όψη :-[ :-[.

Δεν ήξερα και δεν ρώτησα μέχρι να την πάθω.... :'(

Επομένως ποτέ lemonoil σε maple ταστιέρα μου το έχει πει και γνωστός μάστορας οργάνων στη Θεσσαλονίκη.

;D

Δεν ειπα οτι το τριβω και με μισος, απαλα και ελαχιστα βρεγμενο για να φευγουν οι βρωμιτσες. Δεν εχω παρατηρησει καποια φθορα στο λουστρο.

AQUA FORTE σε συνδιασμο με ΝΕΦΤΙ η ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ η αντε ΧΛΩΡΙΝΗ (παραδοσιακη πρασινη οχι τις αλλες τις μπουρδες που μυριζουνε ραβανι!).ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Michael είπε:
...Δεν εχω παρατηρησει καποια φθορα στο λουστρο.
Πρεσβυωπία από 22 χρονών?  ;D

Πέραν της πλάκας, το maple είναι φινιρισμένο και δεν χρειάζεται ειδικό προϊόν για να το καθαρίσεις. Η -όποια- βρώμα δεν κολλάει ισχυρά πάνω του.

Ακριβώς!!

Ένα απλό καθαριστικό σπρέυ (έστω αυτό που είναι για guitar bodies, π.χ Ernie Ball gutiar polish)  και ένα βαμβακερό πανί και "καθάρισες".

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back