λογος για τελε...

Με τοσο Preamp distortion που ειχε βαλει ο τυπος οχι twang αλλα ουτε ...γκρανκ..δεν ακουσα.. :) :)

Δεν ειναι θεμα επιλογης του Suhr για γκαζωμενες ..tele :) απλα συνεδεσαν τον λαθος παικτη με τη λαθος κιθαρα....(δηλ.απλα κακο marketing εκαναν,η κιθαρα ειμαι σιγουρος οτι με καθαρο ηχο και με "σωστο" παιξιμο θα ακουγονταν μια χαρα...tele) αν βεβαια το βιντεακι αυτο εχει σκοπο να πουλησει Suhr Tele αλλοιως αν ειναι απλα επιδειξη των παικτικων δυνατοτητων ενος παικτη παω πασο.

θεωρω οτι οσο πιο δυνατα και με οσο περισσοτερο break up απο τον ενισχυτη τοσο περισσοτερο τονιζεται και η κιθαρα.με εναν πχ λαμπατο 50αρη amp ΔΕΝ τον ακους επι της ουσιας κατω απο το 2-3.το master κομπρεσαρει και σου αλλιωνει τα παντα.οσο δυνατοτερα τοσο καλλιτερα.εξου και το non master πολλων καλων amp,βλεπε matchless-marshall παλια-fender-divited by 13 klp klp...
εγω πουθενα στο βιντεο δεν ακουσα power amp breakup ,κλασσικο μεταλλαδικο preamp γκαζι ακουσα...

τον πραγματικο ηχο καθε οργανου (οχι μονο της κιθαρας) τον καταλαβαινεις στο δυνατο και ΚΑΘΑΡΟ παιξιμο απο τη στιγμη που επισερχεται οτιδηποτε distortion το σημα κλιπαρεται και αρα δεν ειναι το αρχικο (αυτη τη δουλεια αλλωστε κανει το distortion.... :)

το 90% των ανθρωπων που αγαπανε την Tele θα ακουσουν πρωτα τον πεντακαθαρο ηχο της και ΜΕΤΑ τα γκαζια της (τα οποια και φυσικα ΥΠΑΡΧΟΥΝ και δαγκωνουν αγρια αν ξερεις τι κανεις... ;))

τελος παντων to each his own...

Superfunk είπε:
Με τοσο Preamp distortion που ειχε βαλει ο τυπος οχι twang αλλα ουτε ...γκρανκ..δεν ακουσα.. :) :)

.....

το 90% των ανθρωπων που αγαπανε την Tele θα ακουσουν πρωτα τον πεντακαθαρο ηχο της και ΜΕΤΑ τα γκαζια της...
Superfunk, πόσο δίκιο έχεις...

Για μένα, ο απόλυτος ορισμός του ήχου της telecaster είναι το ακόλουθο κλιπ από κομμάτι του μέγιστου Roy Buchanan

http://www.box.net/shared/f2xdlrmog8

...και ειδικά η μαγική στιγμή όταν αλλάζει από τον neck στον bridge μαγνήτη.

Ενταξει τωρα τι του κανεις του καυμενου του.. παιδιου... :) πας και τον συγκρινεις με το τερας ,ειναι σαν να κανονιζεις match μεταξυ Liverpool & Πανελευσινιακου!! :) :) :) :)

spy είπε:

.....

το 90% των ανθρωπων που αγαπανε την Tele θα ακουσουν πρωτα τον πεντακαθαρο ηχο της και ΜΕΤΑ τα γκαζια της...
Superfunk, πόσο δίκιο έχεις...

Για μένα, ο απόλυτος ορισμός του ήχου της telecaster είναι το ακόλουθο κλιπ από κομμάτι του μέγιστου Roy Buchanan

http://www.box.net/shared/f2xdlrmog8

...και ειδικά η μαγική στιγμή όταν αλλάζει από τον neck στον bridge μαγνήτη.
+2112 στο Superfunk

ρε παιδια ο roy ειναι εκτος συναγωνισμου! he is the master of the telecaster! τελος!

Καλα ντε, στο mojo το διαβασα μην βαρατε..! Βασικα κανω edit το "βιαζε" γιατι ειναι λιγο ακυρο, παιδεραστης διαβασα πως ηταν οχι βιαστης..

εντελως ακυρο και το "παιδεραστης".

...Κομμωτης ηταν ο ανθρωπος και αλκοολικος...πουθενα και ποτε δεν ακουστηκε κατι τετοιο,ουτε καν η επισημη βιογραφια του δεν το αναφερει (ηταν γενικα πολυ "ησυχος" ανθρωπος και παντρεμενος απο μικρος)

Superfunk είπε:
(ηταν γενικα πολυ "ησυχος" ανθρωπος και παντρεμενος απο μικρος)
Αυτά ήξερα κι εγώ και παραξενεύτηκα λίγο με το προηγούμενο post...

Kαλα δεν ξερω, ισως να τον μπερδεψα με καποιον αλλον...Anyway sorry για την παραπληροφόρηση..!

Υπάρχει φήμη ότι ο Roy ''ταπεινώθηκε'' σε ένα jamαρισμα απο τον φοβερό και τρομερο Gatton...Τώρα αν είναι αλήθεια...who knows,and who cares anyway

Λιγο δυσκολο να ...ταπεινωθηκαν μια και για αρκετο καιρο ηταν...συγκατοικοι....και μαθαιναν ο ενας απο τον αλλον (ο Ντανυ μαλιστα τον θεωρουσε ..δασκαλο του),σε τετοια επιπεδα ΜΟΥΣΙΚΩΝ (προσεξε ΜΟΥΣΙΚΩΝ οχι ...κιθαριστων) οι συγκρισεις ειναι ατοπες....(τεχνικα ο Ντανυ οντως ηταν πιο....ζογκλερ αλλα και ο Ρόυ ειχε αυτο το ....απλησιαστο δικο του στυλ,ο Ντανυ ηταν περισσοτερο εγκυκλοπαιδεια της αμερικανικης μουσικης......και μπορουσε να παιξει ολα τα ειδη το ιδιο καλα,ο Ρου ειχε περισσοτερο επικεντρωθει στα μπλουζ & country στυλ..)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάρτε μία οκτάλεπτη "μονομαχία" μεταξύ Roy και Danny στη μορφή ανθολογίας από τις (κατ' εμέ) καλύτερες στιγμές τους:

http://www.box.net/shared/5uei5rqckg

Τώρα, ποιός ταπεινώνει ποιόν, ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ. Δυστυχώς και οι δύο άφησαν "unfinished business"...

Εεε, μια τελευταία διαπίστωση, ξανακοιτώντας τα videos με τον Govan:

Μπορεί να μη με ενθουσιάζει (μα καθόλου ρε γαμώτο  ???) ο συγκεκριμένος παίχτης , αλλά τα links μου φαίνονται περισσότερο λόγος για μελέτη (για τους πιο πολλούς απο εμάς) παρά λόγος για Tele  ;)

Superfunk είπε:
εντελως ακυρο και το "παιδεραστης".

...Κομμωτης ηταν ο ανθρωπος και αλκοολικος...πουθενα και ποτε δεν ακουστηκε κατι τετοιο,ουτε καν η επισημη βιογραφια του δεν το αναφερει (ηταν γενικα πολυ "ησυχος" ανθρωπος και παντρεμενος απο μικρος)
κ ειχε κ μπολικα παιδια!

αυτην την φημη την εχω διαβασει κ εγω. μου φαινετε πολυ ακραια...

παντος εφυγε αδικα....

μεταξυ roy k danny τα ειπε ολα ο superfunk!

ο roy ειναι ενας απο την αγια μου τριαδα! περα απο το απιστευτο παιξιμο του αυτο που τρελενει ειναι το feeling του! ο Danny παλι ειναι απο τους πολυ αγαπημενους κ ηταν ο πρωτος κι8αριστας που ακουσα κ σκεφτηκα πολυ σοβαρα να παρατησω την κιθαρα...

ας ειναι καλα εκεινη που ειναι κ οι δυο τους κ ειμαι σιγουρος οτι θα τζαμαρουν ατελιωτες ωρες οπως τοτε που ηταν συγκατικη

Silot είπε:
Εεε, μια τελευταία διαπίστωση, ξανακοιτώντας τα videos με τον Govan:

...τα links μου φαίνονται περισσότερο λόγος για μελέτη (για τους πιο πολλούς απο εμάς) παρά λόγος για Tele  ;)

ο Danny παλι ειναι απο τους πολυ αγαπημενους κ ηταν ο πρωτος κι8αριστας που ακουσα κ σκεφτηκα πολυ σοβαρα να παρατησω την κιθαρα...
Να λοιπόν η διαφορά: Βλέποντας τον Govan σκεφτόμαστε (ίσως λανθασμένα) "Αν ξεκινούσα από 6 ετών και μελετούσα 10 ώρες τη μέρα, μάλλον θα έπαιζα σαν αυτόν. Οπότε ας μελετήσω". Βλέποντας το Roy, τον Danny και κάποιους άλλους σκεφτόμαστε "Όποτε και να ξεκινούσα, όσο και να μελετούσα, σαν αυτόν δεν θα έπαιζα. Οπότε, μήπως να τα παρατήσω;"

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back