Les Paul Special project !

argytar

Noiz Addict
Mιας και οι καιροί είναι χαλεποί και δεν βλέπω να παίρνω Gibson Les Paul Special σύντομα και μιας και έχω μερικά υλικά λέω να.... φτιάξω μία!

Αυτό είναι το thread της κατασκευής για όσους φίλους ενδιαφέρονται και θα ενημερώνεται όποτε έχω κάποια πρόοδο (εννοείται με πολλές φωτοζζ)

Προς το παρόν τα υλικά που έχω είναι:

1. Seymour Duncan Vintage P90 SoapBar Bridge (rated at 9.1 Ohm)

2. Lollar 5% underwound neck pickup (7.8 Ohm)

3. Tone Pros Tulip Tuners

4. Tone Pros tune-o-matic bridge (αυτο ειναι υπο σκεψη)

5. CTS pots

6. Switchcraft Jacks and jackplate

7. Raw pickguard material

8. Wilikinson aluminum wraparound bridge

9. ΕΝΑ κομμάτι Κορίνα περίπου ένα μέτρο σε μήκος και 46 εκ σε πάχος

10. Αναλίνες και λάδι φινιρίσματος

11. Τυπωμένα templates

12. ΝΟS Gibson Holy headstock venneer

13.truss rods

14. Cloth coated wire

Η κιθάρα θα είναι από ένα κομμάτι.

Έχω τις εξής επιλoγές:

1.Θα φτιάξω μια κιθάρα μοναδική με σπεκς που γουστάρω  και έχω δοκιμάσει παλιά (πχ string through και tune-o-matic, 25.5" scale, shallow neck pitch)

2.Θα φτιάξω την κιθάρα όσο πιο κοντά γίνεται (με τις ικανότητές μου) στα Vintage Specs...

Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση υπάρχει το μειονέκτημα ότι θέλει πολύ περισσότερη δουλειά

α.για να δώσω γωνία στο μανίκι (έχω σκεφτεί πώς,αλλά το πρότζεκτ κινδυνεύει να καταστραφεί)

β.το σχέδιο βγαίνει 'έξω' από τα όρια της σανίδας οπότε πρέπει να κολλήσω έξτρα Κορίνα για να συνεχίσει το Headstock το οποίο δεν ξέρω αν είναι και πολύ καλή ιδέα... Ειδικά αν θέλω να του δώσω κλίση 17 μοίρες...

Αυτά θα τα αποφασίσω εν καιρώ.... αύριο θα ποστάρω φωτοζ από την  κοπή του outline της κιθάρας ,

το κομμάτι άρχισε κάπως έτσι... (δεν είναι το εν λόγω κομμάτι αλλά κάπως έτσι ήταν...)

esperanzascrap.jpg

Wish me luck!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ierissiotis είπε:
Κάνε τα μαγικά σου πάλι! ;D
Α ρε Μπιλάρα ολόκληρο καλοκαίρι δεν καταφέραμε να βρεθούμε στο χωριό!

Θενξ μαν!   :D Όπως κατάλαβες μου έλειψε ο P90 ήχος!

Επίσης να σημειώσουμε ότι από το μαδέρι που πόσταρα παραπάνω κάποτε βγήκε ... η παρακάτω 'Σπεράντζα'

DSC02007.jpg

Καλή επιτυχία Δόκτωρα! Για doublecut δεν το σκέφτεσαι καθόλου? Μια πανάλαφρη tv

yellow με wraparound αλλά με '50s προφίλ και contours στο σώμα θα ήταν όνειρο.

Καλη επιτυχία! οσο για το headstock μην σε προβληματιζει, ειναι καλυτερο να γινει με ενωση 2 ξυλων. αν γινει μονοκοματο με την κλιση που θες, δεν θα εχει και πολυ αντοχη λογω του short grain.

bihlas87 είπε:
Καλή επιτυχία Δόκτωρα! Για doublecut δεν το σκέφτεσαι καθόλου? Μια πανάλαφρη tv

yellow με wraparound αλλά με '50s προφίλ και contours στο σώμα θα ήταν όνειρο.
Να 'στε καλά όλοι, ευχαριστώ!!

Εννοείται TV yellow και 50's προφίλ ,contours αλλά double cut... δε νομίζω... έχω κολλήσει εδώ και καιρό με το παρακάτω λουκ...

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-Custom/1960-Les-Paul-Special-Single-VOS.aspx

oπότε προς τα εκεί στοχεύω προς το παρόν και βλέπουμε στην πορεία! Θα πέσει πολύ δοκιμή για το χρώμα!

E.G. είπε:
Καλη επιτυχία! οσο για το headstock μην σε προβληματιζει, ειναι καλυτερο να γινει με ενωση 2 ξυλων. αν γινει μονοκοματο με την κλιση που θες, δεν θα εχει και πολυ αντοχη λογω του short grain.
Θενξ!Tο θέμα είναι... πού είναι προτιμώτερο να γίνει η ένωσις? Εγώ θα την κάνω εκεί που με βολέυει (μετά το nut 3-4 cm) αλλά νομίζω οι luthiers λένε ότι καλύτερα να γίνει πριν το nut

αυτό που θα κάνω είναι κάπως έτσι... Εγκρίνεται? Γνώμες?

anck3.jpg

οπως το εχεις σχεδιασει να το κανεις. οσο για τους luthiers, εγω οσα βιβλια εχω προτεινουν την ενωση που περιγραφεις. αν χρησιμοποιησεις και headstock veneer κρυβει και την ενωση των 2 ξυλων.

E.G. είπε:
οπως το εχεις σχεδιασει να το κανεις. οσο για τους luthiers, εγω οσα βιβλια εχω προτεινουν την ενωση που περιγραφεις. αν χρησιμοποιησεις και headstock veneer κρυβει και την ενωση των 2 ξυλων.
Να 'σαι καλά E.G. σ ευχαριστώ πολύ!! Αυτό γέρνει την πλάστιγκα προς τη vintage μεριά!

argytar είπε:
Α ρε Μπιλάρα ολόκληρο καλοκαίρι δεν καταφέραμε να βρεθούμε στο χωριό!

Θενξ μαν!   :D Όπως κατάλαβες μου έλειψε ο P90 ήχος!

Επίσης να σημειώσουμε ότι από το μαδέρι που πόσταρα παραπάνω κάποτε βγήκε ... η παρακάτω 'Σπεράντζα'

DSC02007.jpg
Studio54gr παραμονεύεις? ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back