Les paul η κάποια άλλη super strat?

Ευχαριστώ! Είναι του 2023 και είδα βάση serial number ότι φοράει 490-498
Super ! Και με το coil tap έχεις ακόμα πιο μεγάλη γκάμα ήχων!

Πάντως όταν την πήρα το 2010, έκανε 1090€ και τώρα έχουν πάρει Φουλ αύξηση 🙈

Πάντως για μαγνήτες κλπ δεν θα βιαστώ. Θα δώσω χρόνο στους υπάρχον γτ πολλές φορές το αυτι δεν έχει συνηθίσει έναν ήχο και του φαίνεται μάπα ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα. Ας εξοικειωθώ πρώτα με το όργανο και βλέπουμε. Δεν είχα ποτέ μου Les Paul και είναι άλλος κόσμος εντελώς από αυτά που είχα.

Λοιπόν μετά από σεταρισμα και ρύθμιση ύψους μαγνήτων ήταν λες και πήρα άλλη κιθάρα! Sustain for days που λένε....Έπος! Και οι μαγνήτες τελικά δεν ήταν αυτό που άκουγα στην αρχή. Πολύ καλύτερα ακούγονται τώρα.

Το "κόλπο" με τους 490/498 ειναι να σεταρεις τον ενισχυτή με τους μαγνήτες στο 7-8 σε volume και tone.

Έτσι ξεκινάς με μαγνήτες που ακούγονται old school paf κσι έχεις headroom να προσθέσεις γκάζι και πρίμα για να βγεις μπροστά.

Επίσης πολλοί les paul players σετάρουν τον ενισχυτή στον neck μαγνήτη. Λίγα πρίμα παραπάνω είναι προτιμότερα απ το να ακούγεσαι μπουκωμένος.

Το "κόλπο" με τους 490/498 ειναι να σεταρεις τον ενισχυτή με τους μαγνήτες στο 7-8 σε volume και tone.

Έτσι ξεκινάς με μαγνήτες που ακούγονται old school paf κσι έχεις headroom να προσθέσεις γκάζι και πρίμα για να βγεις μπροστά.

Επίσης πολλοί les paul players σετάρουν τον ενισχυτή στον neck μαγνήτη. Λίγα πρίμα παραπάνω είναι προτιμότερα απ το να ακούγεσαι μπουκωμένος.
Σωστά! Το ανακάλυψα μόνος μου! Βέβαια όχι με τον neck που λες αλλά παίζοντας με το volume και το tone. Βασικά τώρα παίζω με τα πάντα στο τέρμα αλλα έπαιξα με το eq του ενισχυτή και ήρθε ο ήχος εκεί που ήθελα. Όσο για το έξτρα γρεζι που ήθελα ήρθε από το κλασσικό boss sd1 που σφίγγει τον ήχο τόσο όσο.

Δεν με βρίσκεις σύμφωνο στο "τέρμα όλα".
Μπορεί να έχει δίκιο αλλά για αυτό το έξτρα γρεζι δεν γίνεται να τα έχω τα πότενσιομετρα στο 7-8...ίσως και οι μαγνήτες να μην είναι αυτοί που πρέπει για αυτό που θέλω

Αυτό κατ'εμέ είναι το "σωστό" (οκ, είναι σχετικό αυτό, το δέχομαι) με μια Les Paul.

Σέταρε τον neck μαγνήτη για έναν ωραίο, lead tone, με sustain και επαρκή πρίμα. Άρα στον bridge θα ΄φέρεις λίγο πίσω τα πρίμα με το ποτενσιόμετρο σου, και όταν / αν θες να κόψεις ακόμα περισσότερο μέσα στο mix θα έχεις περιθώριο να το ΄φερεις στο μέγιστο.

Μπορεί να έχει δίκιο αλλά για αυτό το έξτρα γρεζι δεν γίνεται να τα έχω τα πότενσιομετρα στο 7-8...ίσως και οι μαγνήτες να μην είναι αυτοί που πρέπει για αυτό που θέλω

Όταν θέλεις τον ήχο στο 100%, με γρέζια, φούλ συχνότητες κλπ, τότε τα έχεις όλα τέρμα ανοικτά. Είναι θέμα επιλογής αυτό, και τις περισσοτερες φορές είναι επιθυμητό.

Αλλά, όταν παίζεις με μια μπάντα ζωντανά, και έχετε ρεπερτόριο που απαιτεί δυναμικές (σημεία full blast και σημεία που πέφτει πολύ η ένταση), απαιτεί και να προσαρμόζονται τα παιξίματα και οι ήχοι ανάλογα. Όταν παίζεις πχ με εναν Marshall DSL με gain στο 50% για ρυθμικά, και με ένα SD1 για να μπουστάρει για lead, πως θα κατεβάσεις ένταση και θα χαλαρώσεις το παίξιμο σου? Υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως πχ να πας στο καθαρό κανάλι να δώσεις λίγο od με το sd1.

Ένας άλλο τρόπος είναι απλά να ρίξεις το volume. Δεν θα δώσει το 100% του ήχου η κιθάρα, δεν θα ακουστούν όλες οι συχνότητες που έχει, αλλά θα είναι πιο ευαίσθητο στην πένα και τα δάκτυλα, πιο mellow, και μόλις το γυρίσεις σε full blast, θα εκτιμηθεί περισσότερο ο ήχος σου. Και θα εκτιμηθεί περισσότερο η δυνατότητα να πας από 100% στο 5% και να επιστρέψεις πίσω. Με καθαρό κανάλι και od, θα πήγαινες στο 50% και θα επέστρεφες, και δεν θα είχες καλή αίσθηση στο χέρι.

Κάποια κομμάτια σε σπρώχνουν να παίζεις straight, στο 100%. Κάποια άλλα, σου δίδουν ελευθερία να ανεβοκατεβάζεις τη δυναμική όλου το κομματιού. Κάποιοι παίχτες παίζουν αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο. Πχ ρυθμίζουν τον ήχο με το volume στο 7, ώστε να έχουν έναν καλό ρυθμικό ήχο. Αν θέλουν cleanish ήχο, πάνε στο 3-4. Όταν θέλουν να πάνε σε lead, το γυρνάνε στο 10. Εκεί ο ήχος γίνεται αρκετά κοφτερός, αλλά αυτό είναι επιθυμητό, ώστε να ακουστούν στο μιξ. Simple as that.

Trending...

Νέα θέματα

Back