+1jmone είπε:το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί σετάρισμα
το πάχος των χορδών δε το γνωρίζω αλλά θα σου πρότεινα
να αγοράσεις ένα παντέχορδο μπάσο ώστε να μη μπλέκεις
και να παίζεις με χορδές και όχι συρματόσκοινα
μιτζόρε ή μανόρε ? :kabamaru-x- είπε:προσεχε μην το κουρδισεις σε ΞΙ![]()
Δεν ειναι απαραιτητο αυτο,με μια μπαντα που παιζαμε πριν 2-3 χρονια ειμασταν κουρδισμενοι σε Β και ουτε δικασο παιζαμε και οταν παιζαμε γρηγορα φταναμε και τα 120 bpm.Μαλιστα δεν θυμαμαι ο μπασιστας να εχει βαλει βαριες χορδες πανω.Οταν εγω επιχειρουσα να παιξω το μπασο ετριζε πριν το ακουμπησω,οταν αυτος επαιζε εβγαζε εναν ηχο παραδοξως δεμενο και punchy χωρις ιχνος τριξιματος.trigga είπε:μυρίζομαι μεταλλίδι και διπλοκασονόμποτα με τριπλέτα στο ψηλό καπέλο και βόλτα με τράκα σε 300 τέμπο.
Μηπως φιλε mesime.... σε προλαβε ο Κωστας στις ....κλανιες; ;Dkwstas79 είπε:....το μπάσο θα ακούγεται σαν κλανιά ιπποπόταμου που κλάνει μία έξω από το νερό και μια μέσα στο νερό.
Ειτε κλανια πεις,ειτε πλαδαρος,ειτε flabby το νοημα ο ozmo το πιανει.Vartanis είπε:Μηπως φιλε mesime.... σε προλαβε ο Κωστας στις ....κλανιες; ;D....το μπάσο θα ακούγεται σαν κλανιά ιπποπόταμου που κλάνει μία έξω από το νερό και μια μέσα στο νερό.
Πάρε το παχύτερο σετ 5άχορδου και βάλε τις 4 πρώτες. Αυτό κάνω στο precision μου. (το τι έχω κάνει βέβαια κατά καιρούς...αν είχε φωνή το κακόμοιρο)ozmo είπε:γεια χαρα....
Θελω να κουρδισω το ηλεκτρικο μπασσο μου σε σι (Β) ξερει κανεις τι παχος χορδων θα πρεπει να βαλω??????
επισης θα χρειαστει σεταρισμα μολις μπουνε οι χορδες??????
Ευχαριστω
ΕΕΕΕΕ σκατα τιναυτα νομιζα οτι θα ειναι πιο απλο..... ευχαριστω πολυkwstas79 είπε:Πάρε ένα σετ πεντάχορδου (π.χ. 40-130) και πέτα την σόλ (την πιό ψιλή).
Στάνταρ θα πρέπει να ανοίξεις το Nut για να πάρει τις πιό χοντρές χορδές και ίσως έχεις πρόβλημα και με την γέφυρα.
Επίσης αν δεν έχεις ενισχυτή της προκοπής το μπάσο θα ακούγεται σαν κλανιά ιπποπόταμου που κλάνει μία έξω από το νερό και μια μέσα στο νερό.
Κοιτα, το μπασο απο τη στιγμη που του αλλαζεις μεγεθος χορδων θελει ΣΙΓΟΥΡΑ σεταρισμα... Οποτε στο μαγαζι που θα σου το σεταρουν θα ρωτησεις κ τι χορδες θα βαλει για να μαθουμε κ εμεις... Ενω την κιθαρα μου την εχω σε Β, τα μπασα μου εχουν φυσιολογικο κουρδισμα κ δεν εχω ιδεα τι παιρνουν. Παιζεις Isis κ τετοια φαση?ozmo είπε:ΕΕΕΕΕ σκατα τιναυτα νομιζα οτι θα ειναι πιο απλο..... ευχαριστω πολυΠάρε ένα σετ πεντάχορδου (π.χ. 40-130) και πέτα την σόλ (την πιό ψιλή).
Στάνταρ θα πρέπει να ανοίξεις το Nut για να πάρει τις πιό χοντρές χορδές και ίσως έχεις πρόβλημα και με την γέφυρα.
Επίσης αν δεν έχεις ενισχυτή της προκοπής το μπάσο θα ακούγεται σαν κλανιά ιπποπόταμου που κλάνει μία έξω από το νερό και μια μέσα στο νερό.
ΥΓ οσο για τους υπολοιπους τους εξυπνακιδες δεν θα τους μιλαω οταν γινω διασημος![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
θα παω για setup τι αλλο να κανω και θα σας πω τι παιζει τελικα.om είπε:Κοιτα, το μπασο απο τη στιγμη που του αλλαζεις μεγεθος χορδων θελει ΣΙΓΟΥΡΑ σεταρισμα... Οποτε στο μαγαζι που θα σου το σεταρουν θα ρωτησεις κ τι χορδες θα βαλει για να μαθουμε κ εμεις... Ενω την κιθαρα μου την εχω σε Β, τα μπασα μου εχουν φυσιολογικο κουρδισμα κ δεν εχω ιδεα τι παιρνουν. Παιζεις Isis κ τετοια φαση?ΕΕΕΕΕ σκατα τιναυτα νομιζα οτι θα ειναι πιο απλο..... ευχαριστω πολυΠάρε ένα σετ πεντάχορδου (π.χ. 40-130) και πέτα την σόλ (την πιό ψιλή).
ΥΓ οσο για τους υπολοιπους τους εξυπνακιδες δεν θα τους μιλαω οταν γινω διασημος![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Θεική απαντηση!!!kwstas79 είπε:Επίσης αν δεν έχεις ενισχυτή της προκοπής το μπάσο θα ακούγεται σαν κλανιά ιπποπόταμου που κλάνει μία έξω από το νερό και μια μέσα στο νερό.