Κλασσικός vox ήχος;;

Status
Not open for further replies.

menelaos

Noiz Addict
[confused]Ρε παίδες έχω μια απορία ;D Αν κάποιος (εγώ ;D) θέλει κλασσικό vox ήχο....... προς ποιους ενισχυτές πρέπει να κινηθεί; Από τους vox βλέπω 300 παραλλαγές κάθε μοντέλου...... Ποιοι λένε και ποιοι όχι; :( [/confused]

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
AC30 / AC15 Handwired (CC Series), AC30TBX (UK Reissue '90's), AC30CC2X, AC15CC1X, ή κάποιον original JMI made πρίν το 70  ;D

Αυτά απο Vox, γιατί αν αρχίσουμε με τους κλώνους..... ::)

χεχε όχι, για το original πράμα έλεγα..... δηλαδή πού να υπολογίζω χρηματικά;

Για να το παω και λιγο παραπερα (συμπαθαμε μενελαε ;D), τι ακριβως εννουμε κλασσικο vox ηχο (με παραδειγματα);

Εχω μια σχετικα καλη ιδεα για το τι ακριβως ειναι ο κλασσικος fender ηχος, o κλασσικος marshall ηχος, αλλα vox;

α) blue alnico μεγαφωνο

β) mullard nos λυχνιες 

οποιοσδηποτε Vox ,  ετοιμος ......

αμα εχεις τα χωνεις και παιρνεις handwired ,αλλα και οι αλλοι μια χαρα παιζουν

με τις παραπανω προυποθεσεις

if_it_is είπε:
Λογικά Bryan May φάση θα εννοεί! ;)
Χεχεχε όχι ΜΟΝΟ, αλλά με πιάνεις ;D ;D

α) blue alnico μεγαφωνο

β) mullard nos λυχνιες 

οποιοσδηποτε Vox ,  ετοιμος ......

αμα εχεις τα χωνεις και παιρνεις handwired ,αλλα και οι αλλοι μια χαρα παιζουν

με τις παραπανω προυποθεσεις
οι nos μπαίνουν μετά τη συζήτηση στη μπυροποσία ε;;;  ;D ;D Δηλαδή συνολικά πού να περιμένω να φτάσει το πράμα;

Και αλήθεια, τι διαφορές έχουν όλες αυτές οι παραλλαγές μεταξύ τους;

menelaos είπε:
Και αλήθεια, τι διαφορές έχουν όλες αυτές οι παραλλαγές μεταξύ τους;
To....μεγαφωνο στην καφε σειρα , το ξυλο της καμπινας και το handwired  και

η λαμπα rectifier (πως γραφεται ?)  στην μπεζ σειρα

Σε ηχοχρωμα  και κοστος αποκτησης  ;)

Ναι αυτό το ηχόχρωμα θα το ήθελα λίγο πιο αναλυτικά :D :D Είμαι και λίγο άσχετος με amps.... :D :D

βγαινουν κ με μπλε ηχειο!

VOX AC15 CC1X BLUE BULLDOG

κ κανουν καμια 200 euro παραπανω!

εχει τοση διαφορα στον ηχο οσο στα λεφτα?(ασχετος ειμαι κ ρωταω)

Πολύ - πολύ γενικά:

AC30/15 Custom Classic (China) > είτε με το Celestion είτε με το φτηνό κινέζικο μεγάφωνο αυτοί είναι απίστευτοι ενισχυτές σαν σχεση τιμής / απόδοσης. Εχουν τον early 60's Vox ήχο κατα 90% και αυτό τους κάνει δελεαστικότατους. Υπάρχουν και οι Handwired  εκδόσεις τους οι οποίες το 90% που λέγαμε παραπάνω το κάνουν 99% αλλά θα σου κοστίσουν κάνα 500 ευρώ παραπάνω ανα μοντέλο.

AC30/15 TBX (UK) > αυτοί είναι οι τελευταίοι made in UK Vox και σταμάτησαν να παράγονται το 2004. Δεν είναι ακριβέστατα αντίγραφα των παλιών αλλά είναι οι αγαπημένοι μου γιατί "ακούν" τα διάφορα πεταλάκια καλύτερα απο όλους. Ειδικα ο AC30TB με τα Celestion Greenbacks πρέπει να είναι ενας απο τους καλύτερους ενισχυτές που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δυσεύρετοι και σπάνιοι, αλλά όχι ιδιαιτερως ακριβοί.

Να θυμάσαι πως οταν υπάρχει το "Χ" στις καταλήξεις των κωδικών (AC30CC2X, AC30TBX, κτλ) αυτό αναφέρεται στο Celestion Alnico (Blue) μεγάφωνο, το οποίο εχει καθιερωθεί να είναι συνώνυμο του παραδοσιακού (βλ Beatles, May,Keith Scott, Edge, κτλ) Vox ήχου.

Αν μπορούσε με λόγια κανείς να περιγράψει τον VOX ήχο, πώς θα τον περιέγραφε;

Και πώς θα τον συνέκρινε με τον αντίστοιχο Fender ήχο;

.......Αν θες μια πρόταση για πρώτη αγορά ενος ενισχυτή με χαρακτηριστικό Vox ήχο κοίτα αυτόν:

http://www.thomann.de/gr/vox_ac15h1tv.htm , ο οποίος στην Ελλάδα πωλείται περίπου στα €1250.

elavd είπε:

Vox: Πριμομεσαίος, σφιχτός, edgy, ultra-responsive.

Fender: Μπασοπρίμος, πλαδαρούτσικος, κρυστάλλινος, "3D".

Ξέρω, πολύ Σπαρτιάτικες και γενικόλογες περιγραφές, αλλά αυτοί οι ενισχυτές μου ακούγονται ακριβώς έτσι..  ;)

elavd είπε:

Περισσότερα και ποιο "ξερά" πρίμα και ποιο in your face ήχος. Μιλάω πάντα για τον vox ac15 με alnico blue που είμαι κάτοχος.

Δηλαδή με μια απλοϊκή περιγραφή, η συχνοτική καμπύλη των Fender έχει "βύθισμα" στα μεσαία, ενώ η αντίστοιχη καμπύλη στους VOX έχει τα μεσαία ανεβασμένα;

Silot είπε:
.......Αν θες μια πρόταση για πρώτη αγορά ενος ενισχυτή με χαρακτηριστικό Vox ήχο κοίτα αυτόν:

http://www.thomann.de/gr/vox_ac15h1tv.htm , ο οποίος στην Ελλάδα πωλείται περίπου στα €1250.
+1 για την πρόταση, κι'αν το φέρεις και συμπαθητικά είναι αρκετά πιθανό να τον πάρεις και πιο φτηνά απ'τα 1250.

Γενικά πάντως πιστεύω ότι όποιο vox και να πάρεις, αξίζει να φοράει το celestion μεγάφωνο καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της voxίλας

elavd είπε:
Δηλαδή με μια απλοϊκή περιγραφή, η συχνοτική καμπύλη των Fender έχει "βύθισμα" στα μεσαία, ενώ η αντίστοιχη καμπύλη στους VOX έχει τα μεσαία ανεβασμένα;
Δεν θα έλεγα ότι οι fender έχουν βύθισμα στα μεσαία, αλλά μάλλον οι vox έχουν τονισμένες - με πολύ γλυκό τρόπο - τις ψηλομεσαίες συχνότητες.

Άσε δε που το ευρύτερο φάσμα των λαμπάτων fender, κάνει λίγο επισφαλή τον χαρακτηρισμό του ήχου τους κατά τρόπο γενικό, ενώ με τους vox είναι κάπως πιο συγκεκριμένα τα πράγματα..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back