Pavlos.Sage
Θαμώνας
Παιδιά ποια μάρκα πιστεύετε ότι έχει τις καλύτερες χορδές? Ποιες χρησιμοποιείται? Εγώ βάζω 9.5'' Elixir
Ολόσωστος αδερφέ... Δεν ξέρω γιατί αλλά έβαλα πρόσφατα elixir και ψιλοαπογοητεύτηκα... Σε 1 βδομάδα έγιναν χάλια... με λέει ο καθηγητής μου παίζει να είναι και από την υγρασία μέσα στο σπίτι (που να ανάψουμε καλοριφέρ..) παίζει και να είναι από το καθαριστικό για την ταστιέρα. Επειδή με το τρέμολο δν μπορώ να καθαρίσω ταστιέρα χωρίς χορδές ψέκασα από πάνω...AXLNICK είπε:Αν έχεις τα δικά μου χέρια (τοξικός ιδρώτας :'( :'( :'() καλά κάνεις και βάζεις Elixir !!!
Και εγώ αυτές βάζω και σε κάποιες άλλες κιθάρες βάζω flat Pyramid για άλλον ήχο jazzy !!!
Άλλες που δοκίμασα GHS, κτλ... καλές ήταν αλλά μετά από 1-2 παιξίματα.... (αν και τις σκούπιζα) γινόταν χάλια !!!
Μακράν οι χειρότερες οι Ernie... πενιά και αλλαγή !!!
Αν με Elixir κράτησες εβδομάδα... φαντάσου με τις άλλες !!!! Βέβαια εδώ που τα λέμε μια εβδομάδα (αν παίζεις πολύ) είναι καλά για αλλαγή... αλλά άλλο το τι πρέπει και άλλο το τι γίνεται συνήθως!!!!Pavlos.Sage είπε:Ολόσωστος αδερφέ... Δεν ξέρω γιατί αλλά έβαλα πρόσφατα elixir και ψιλοαπογοητεύτηκα... Σε 1 βδομάδα έγιναν χάλια... με λέει ο καθηγητής μου παίζει να είναι και από την υγρασία μέσα στο σπίτι (που να ανάψουμε καλοριφέρ..) παίζει και να είναι από το καθαριστικό για την ταστιέρα. Επειδή με το τρέμολο δν μπορώ να καθαρίσω ταστιέρα χωρίς χορδές ψέκασα από πάνω...
Dr strings που ειναι και σε...ζημιαρικα χρωματα ;DPavlos.Sage είπε:Παιδιά ποια μάρκα πιστεύετε ότι έχει τις καλύτερες χορδές? Ποιες χρησιμοποιείται? Εγώ βάζω 9.5'' Elixir
Δοκίμασε να τις σκουπίσεις με κανένα πανάκι χωρίς καθαριστηκό υγρό γιατί επιδή είναι δυνατό υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση να κάνει ζημιά στο "νικέλ" της χορδης και να πιάνει πιο ύκολα σκουριά.Pavlos.Sage είπε:Εγώ πιο πολύ θέλω να δίνω περισσότερη βάση στο θέμα αντοχή λόγω του οικονομικού.. Στην παλια μου την κιθάρα είχα τις .elixir για κανα 3μηνο έπαιζα 1 ωρίτσα την ημέρα και ήταν σε κατάσταση καινούριου.. Τωρα με την καινούρια σε 1 βδομάδα αχρηστεψαν! Βασικά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο που είχα χρόνο και εκατσα και έπαιξα λίγο παρά πάνω..
Οι καλύτερες χορδές μακράν είναι του θωμά,διότι πολύ απλά είναι οι πιο φτηνές....http://www.thomann.de/gr/harley_benton_valuestrings_009.htm Επίσης μεγαλύτερου μεγέθους χορδές κρατάνε περισσότερο....επίσης το σκούπισμα είναι must αν δεν θες να αγοράζεις καινούργιες εγώ τις σκουπίζω με πανάκι με λίγο οινόπνευμα (δεν έχω παρατηρήσει τη φθορά του νίκελ που αναφέρθηκε)Pavlos.Sage είπε:Εγώ πιο πολύ θέλω να δίνω περισσότερη βάση στο θέμα αντοχή λόγω του οικονομικού.. Στην παλια μου την κιθάρα είχα τις .elixir για κανα 3μηνο έπαιζα 1 ωρίτσα την ημέρα και ήταν σε κατάσταση καινούριου.. Τωρα με την καινούρια σε 1 βδομάδα αχρηστεψαν! Βασικά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο που είχα χρόνο και εκατσα και έπαιξα λίγο παρά πάνω..
Αυτες που βρισκω ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ στο ebay...μια και αφου τις αλλαζω καθε 10-12 ωρες παιξιματος η...μακροζωϊα τους δεν με αφορα (ετσι κι αλλοιως δεν ΥΠΑΡΧΕΙ χορδη που να μην ακουγεται ψοφια και να μη χανει σε intonation μετα απο 12 ωρες παιξιματος)Ποιες χρησιμοποιείται?
Με οινόπνευμα δεν ξέρω αν κάνει ζημιά γιατί δεν έτυχε να το δοκιμάσω.INSECT είπε:εγώ τις σκουπίζω με πανάκι με λίγο οινόπνευμα (δεν έχω παρατηρήσει τη φθορά του νίκελ που αναφέρθηκε)
Δεν υπαρχει καμμια "σχολη" και κανενα θεμα προς συζητηση...μια και εκτος απο τον ηχο (που και παλι με μεγαλη δυσκολια μπορω να δεχτω οτι σε καποιον αρεσει μια πεθαμενη χορδη σε μια ακουστικη ή ηλεκτρικη κιθαρα (στο ΜΠΑΣΟ το καταλαβαινω βεβαια)) μιλαμε και για το intonation της χορδης το οποιο μετα απο 12 ωρες παιξιματος παει περιπατο...οποτε δυσκολα μπορω να αποδεχτω οτι καποιος κιθαριστας τη...βρισκει να παιζει ξεκουρδιστος...AXLNICK είπε:ΑΛΛΟΥ;;; ΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ;;;; ;D ;D ;D ;D
Ωστόσο φυσικά και η φρέσκια χορδή δεν συγκρίνεται.... στο χέρι !
Αλλά στον ήχο;;; Ας μην ξεχνάμε και την "σχολή" που πιστεύει στην χρησιμοποιημένη χορδή !!!
Αλήθεια ένα καλό τέστ θα ήταν και θέμα προς συζήτηση... μια κιθάρα με ένα καινούργιο σετ VS μιας κιθάρας με used set της ίδια εταιρείας !!!
Σημείωση: Φυσικά και είμαι υπέρμαχος των ολοκαίνουργιων χορδών αλλά θα ήθελα να ξέρω !
Superfunk είπε:Δεν υπαρχει καμμια "σχολη" και κανενα θεμα προς συζητηση...μια και εκτος απο τον ηχο (που και παλι με μεγαλη δυσκολια μπορω να δεχτω οτι σε καποιον αρεσει μια πεθαμενη χορδη σε μια ακκουστικη ή ηλεκτρικη κιθαρα (στο ΜΠΑΣΟ το καταλαβαινω βεβαια)) μιλαμε και για το intonation της χορδης το οποιο μετα απο 12 ωρες παιξιματος παει περιπατο...οποτε δυσκολα μπορω να αποδεχτω οτι καποιος κιθαριστας τη...βρισκει να παιζει ξεκουρδιστος...
Εξαλλου μη ξεχνας οτι πολλες απο τις ..ιστοριες λατρειας των πεθαμενων χορδων ερχονται απο τις εποχες που οι στανταρντ χορδες στις κιθαρες ηταν 13αρες flatwound που ετσι κι αλλοιως τον..ιδιο ηχο εχουν και φρεσκιες και μπαγιατικες.. ;D
Παντως σε ΟΛΑ τα στουντιο που εχω παει και σε ΟΛΕΣ τις παραγωγες στις οποιες ημουν παρον (και στο εξωτερικο και στην Ελλαδα) ΟΛΟΙ οι κιθαριστες αλλαζαν χορδες ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ στις ηλεκτρικες,οχι μονο εβαζαν ολοφρεσκες χορδες με το που εμπαιναν στο στουντιο αλλα αλλαζαν και χορδες ακομα και την ιδια μερα.
Στο Nashville δε που ειχα την τυχη να παρακολουθησω την ηχογραφηση αλμπουμ γνωστου καλλιτεχνη ο κιθαριστας που επαιζε ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ αλλαζε χορδες σε ΚΑΘΕΤΡΑΓΟΥΔΙ (ανα 20-30 λεπτα!!οχι αυτος βεβαια ,ο τεχνικος του... ;D για αυτο αλλωστε ειχε και ..μπολικες ακουστικες μαζι του..)
Αρα το ιδιο με εμενα λες και εσυ.. ;Dαφού αυτό συμβαίνει κατά 90% παντού και είναι πασίγνωστο
How often do you change them?
When they break.
Don’t they lose their sound before that?
Probably.
Ακριβώς αυτό! ;D ;D ;DSuperfunk είπε:...αλλοιως κατανταμε σαν τον μεσο..ιντερνετικο κιθαριστα που ακουει το ash & τo rosewood & αλλαζει καθε μηνα μαγνητες γιατι κατι "λειπει" απο τον ηχο του μονο και μονο επειδη οι χορδες του εχουν πεθανει