Χορδές 9ρες – 8ρες για ακουστική παίζουν?

betoniera

Θαμώνας
Θέλω να βάλω λεπτότερες από 10ρες σε μια ακουστική γιατί παίζω με 8ρες ηλεκτρική και μου φαίνονται θεριά οι 10ρες. Πήγα ρώτησα στην Αθήνα … δεν υπάρχουν λεπτότερες από 10 για ακουστική μου παν σε 3 μαγαζιά που πήγα. Ένας μου πε ότι σπάνε (?) γιατί άραγε? δεν έχει τρέμολο η ακουστική σκέφτομαι τώρα? απορροφάει τάση? σε μια ηλεκτρική ενός φίλου που δεν έχει τρέμολο (μια κορτ) 8 φοραει και δεν του σπάνε… το μόνο που πάει το μυαλό μου είναι ότι θα κάνουν ποιο ντενεκεδένιο τον ήχο αλλά και πάλι αν δεν δοκιμάσω…

Τώρα σκέφτομαι να της βάλω χορδές για ηλεκτρική να δω τι λέει… όχι ότι είναι κανένα φοβερό εγχείρημα και μαζεύω γνώμες πριν το κάνω, την στιγμή που έχω βρει και με 4 euro ;) απλός κουβέντα να γίνεται…

Ποια η διάφορα μεταξύ χορδών ηλεκτρικής και χορδών ακουστικής τελικά? πέραν του ότι είναι φτιαγμένες από διαφορετικό υλικό και χουν μπρούντζινο χρώμα… ευθύνονται καθόλου για τον ήχο της ακουστικής? με ποιο τρόπο επηρεάζουν…

Χορδές 9ρες – 8ρες για ακουστική παίζουν?
με την καμμια.

πηγαινε να σου ΣΕΤΑΡΟΥΝ σωστα την κιθαρα σου.

Τώρα σκέφτομαι να της βάλω χορδές για ηλεκτρική να δω τι λέει…
αυτο ειναι απλο..δεν θα...λεει τιποτα,σαν τενεκες ξεγανωτος θα κανει.... ;D

Μια μπετονιέρα ‘πρόφαση’ καθώς το θέμα πήγαινε άπατο…

fotia_1.jpg

ερωτηση....μπορω βρε παιδια να βαλω 12αρες χορδες σε μια telecaster baja..για ποιο jazzy ηχο......

Οτι θες βαζεις,εννοειται βεβαια οτι θα πρεπει να ξανασεταρεις την κιθαρα,φυσικα πιο Jazzy ηχο δεν θα βγαλεις... ;D,εκτος βεβαια και αν οι χορδες ειναι flatwound

εγώ πάλι θα σου πρότεινα να μείνεις στις 10αρες και απλά να μη κάνεις τη σύγκριση με την ηλεκτρική... εξάλλου αλλιώς παίζεις ηλεκτρική, αλλιώς ακουστική.

Σε κάποια φάση είχα 9αρες στην ηλεκτρική και 12αρες στην ακουστική, αλλά δεν το έκανα θέμα.  ;)

Betoniera, dude, δεν μπορώ να στο πω πιο απλά: είναι καιρός να γίνεις άντρας!  Άκου 10άρες στην ακουστική!!! :P ;D ;D ;D

Πέρα από την πλάκα τώρα, κοριτσάκια 12 χρονών παίζουν με 12άρες στην ακουστική... εκτός αν έχεις σοβαρό πρόβλημα στα δάκτυλα καλό είναι να βάλεις 12άρες (και μετά 13άρες) για να δυναμώσουν λίγο και τα χέρια σου. Εξάλλου στην ακουστική δεν έχει bend και σχετικά κόλπα.

Ναι αλλα τα κοριτσακια παιζουν πυξ λαξ και κατσιμιχα στη καλυτερη, το παιδι μπορει να θελει να κανει κ bend, μπορει να θελει να κανει κ arpeggio και αμα του τη δωσει κ πολυ να κανει κ taping... κακο ειναι?

Η' μηπως η ακουστικη ειναι αυστηρα για ακορντα ?

Αδελφε βαλε  9ρες αν πιστευεις οτι θα σε βοηθησει και θες να δοκιμασεις, σημασια εχει κ να ευχαριστιομαστε κ λιγο περα απο το να πατρωναρουμε τους εαυτους μας με τα σωστα κ με τα πρεπει..

8ρες μη βαλεις και να βρεις, πραγματι θα σου σπασουν.

εχω βαλει πολλες φορες 9αρες απο ηλεκτρικη σε ακουστικη,  ο ηχος ειναι αρκετα χαλια, οπως εχει και μεγαλη πτωση και στην ενταση του οργανου. Παρ ολα αυτα μπορεις να κανεις και τα bend σου, βολικο αν δεν εχεις αλλο οργανο και θες να παιξεις μερικα "ηλεκτρικα" πραματα. Φετος στις διακοπες θα παρω την ακουστικη με 10αρες ηλεκτρικης, δεν παω για ηχογραφιση, απλα θελω να παιζω.

fuZZed είπε:
Ναι αλλα τα κοριτσακια παιζουν πυξ λαξ και κατσιμιχα στη καλυτερη, το παιδι μπορει να θελει να κανει κ bend, μπορει να θελει να κανει κ arpeggio και αμα του τη δωσει κ πολυ να κανει κ taping... κακο ειναι?
*γκου χου*, τι διακρίσεις είναι αυτές δεν κατάλαβα;;; :P

ίσως οι 12αρες να είναι βαριές για bending, αλλά οι 11αρες που είχα πριν λίγο καιρό στην ακουστική ήταν μια χαρά και για πολλά "κόλπα". :)

Πολλα κολπα??????? χχμμμμ...... :P

Μπορει εσυ να εκανες πολλα κολπα οπως λες, αλλα επειδη το παιδι που εκανε το ποστ προφανως ζοριζεται (στην αντιθετη περιπτωση δε θα ψαχνοταν επι τουτου) του επια οτι δεν ειναι κ κανα αμαρτημα να δοκιμασει κ με πιο ελαφριες χορδες.

Πολλα κολπα εσυ, πολυ απλα μιλαω εγω!!

:P ;D

χαχαχαχα ok ok, δεν είπα ότι είναι κακό, απλά είπα και εγώ τη γνωμη μου :)

(tapping σε ακουστική???)

φανταστείτε δηλαδή να θέλει να παίξει κάποιος μπάσο με 30αρες! δεν είναι κακό, προς Θεού, ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά για κάποιο λόγο χρησιμοποιούνται πιο βαριές χορδές! :)

Παιδιά, ΟΚ, βάλτε και 7άρες αν θέλετε στην ακουστική, όμως το ρημάδι το όργανο, για να βγάλει ήχο, πρέπει με κάποιο τρόπο να κουνηθεί το καπάκι. Και με κάτω από 11άρες... δεν...

εγώ που έχω σχετικά λεπτά δάχτυλα παίζω με 12άρες, αλλά με την καμία πιο κάτω.

να ακουστουν και λίγο τα μπάσα ρε αδερφέ ;D

Σημασια εχει σε τι κιθαρα θα τις βαλεις.. αν η κιθαρα ειναι φθηνη κ χορδες μπασου να βαλεις μπαρμπουτσαλα μπασα θα ακουστουν.

Εχει πολυ περισσοτερη σημασια ο εκαστοτε παιχτης να μπορει να εχει ευκολα-σωστα πατηματα χωρις να παραγει κακοπαιγμενες νοτες  και στη τελικη να ευχαριστιεται το οργανο του, απ το να εχει σωστα μπασα και δονησεις καπακιων κτλ..

ποσο μαλλον σε μια φθηνη ακουστικη.

Οσο αφορα την ενδυναμωση των δακτυλων , ειναι πολυ πιο σωστο να ανεβαζει το νουμερο των χορδων βαθμιαια παρα να παει κατ ευθειαν σε 12ρες, μιας κ με αυτο το τροπο αν ειναι επιμονος κ το παλεψει πολυ μπορει να παθει κ καμια ζημια! Λαθος?

Τελειωνοντας επισημαινω οτι η ανεση στο παιξιμο ειναι το Νο1 παραγωγο του σωστου ηχου. Ετσι δε λεμε ολοι οτι το 70% του ηχου μας ειναι απ τα δαχτυλα? Αν τα δαχτυλα δε πατανε καλα κ για να πιασεις ενα μπαρε σου ανεβαινει η πιεση τοτε τι ηχο μπορεις να εχεις????

Μπορείς να βάλεις ότι θέλεις,αρκεί να σεταριστεί η κιθάρα σ'αυτο .

Εγώ κάποτε έβαζα 10αρες αλλά την σολ την έβαζα χωρίς "περιτύλιγμα" για να παίζει κανένα σήκωμα . ;)

Τώρα πια έχω καταλήξει αυστηρά στις 13άρες και δεν τις αλλάζω 8).... ???μάλλον.... ::)!!!! ;D ;D ;D ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back