Σε μαγαζιά που πουλάνε χρώματα, σιδηρικά, εργαλεία κλπ. Το σφουγγαράκι το ζητάμε όπως το έγραψα, δηλαδή "Γυαλόχαρτο σφουγγαράκι πολύ ψιλό" ή "Γυαλόχαρτο σφουγγαράκι Very Fine". Στο ίδιο μαγαζί θα βρείς και το γυαλλόχαρτο των 220 ή 280 grit και πάλι το ζητάμε έτσι, 220άρι ή 280άρι.gdevelek είπε:...και πού μπορούμε να βρούμε τα υλικά
"γυαλόχαρτο σφουγγαράκι very fine" δεν ξέρω πού μπορώ να βρω για παράδειγμα
Καταρχήν το silvo είναι για ασημικά, τα τάστα είναι stainless-steel ή hard-brass.Earendil είπε:Εγώ "μασκάρω" την ταστιέρα με χαρτοταινία και τρίβω δυνατά με βαμβάκι/πατσαβούρι εμποτισμένο ( ;D) λίγο Silvo στην άκρη. Το Silvo προορίζεται για γυάλισμα ασημικών και κάνει μια χαρά δουλειά.
Δεν έχω επιχειρήσει να παίξω με γυαλοχαρτάκια και σφουγγαράκια, είστε βέβαιοι ότι καταφέρνετε να αμβλύνετε με τον τρόπο αυτό τις ό,ποιες λακούβες των τάστων σας εσείς που τα χρησιμοποιήτε;
Δε θες να καλύψεις τις λακούβες, αλλά θες παρ'όλα αυτά να φέρεις τα τάστα στο ίδιο ύψος.WilliamSats είπε:Καταρχήν το silvo είναι για ασημικά, τα τάστα είναι stainless-steel ή hard-brass.
Οι λακουβίτσες που λες είναι αποτέλεσμα "χρόνιου παιξίματος", με τον καιρό δηλαδή θα γίνει αυτό ούτος ή άλλος, αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν είναι να καλύψουμε τις λακούβες (δεν γίνετε αυτό) αλλά να φέρουμε όλα τα τάστα στο ίδιο ύψος για να μην έχουμε τριξίματα, έιναι το λεγόμενο leveling και αν σου φαίνετε οτι έτσι "τρώμε" τα τάστα, θα σου πω οτι αυτό είναι το σωστό μιάς και κάποια στιγμή θα τα αλλάξουμε μετά απο μερικά χρόνια παιξίματος.
Δηλαδή για να καταλάβω, εσύ με το silvo κλείνεις τις λακούβες?Earendil είπε:Δε θες να καλύψεις τις λακούβες, αλλά θες παρ'όλα αυτά να φέρεις τα τάστα στο ίδιο ύψος.
Έχω χάσει κάτι πολύ βασικό στις εξελίξεις της Μηχανικής κύριε καθηγητά;
Επίσης, αν κάνεις fret leveling με σφουγγαράκι...μπορείς να μου στείλεις μια προσφορά;
Μη πετάω τα λεφτά μου στους σκιντζήδες και χαλάνε κι αυτοί τις λίμες τους...
Δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο. (Σιγά μη παραχώσω και τη γυναίκα του πρωτομάστορα).WilliamSats είπε:Δηλαδή για να καταλάβω, εσύ με το silvo κλείνεις τις λακούβες?
Ενώ αν κάνω τακτικά πάνω - κάτω στα τάστα με το 220άρι θα τα παραδώσω στο γιό μου ανέπαφα;Η μόνη περίπτωση να πας στους σκιντζήδες είναι να έχεις αφήσει την κιθάρα χωρίς τρίψιμο για πολλά χρόνια έτσι ώστε στο τέλος να χρειαστεί να πας σ'αυτούς.
Willy,αυτα τα νουμερα ειναι για να τριβεις μαδερια και καδρονια,οχι ταστιερες....WilliamSats είπε:Σε μαγαζιά που πουλάνε χρώματα, σιδηρικά, εργαλεία κλπ. Το σφουγγαράκι το ζητάμε όπως το έγραψα, δηλαδή "Γυαλόχαρτο σφουγγαράκι πολύ ψιλό" ή "Γυαλόχαρτο σφουγγαράκι Very Fine". Στο ίδιο μαγαζί θα βρείς και το γυαλλόχαρτο των 220 ή 280 grit και πάλι το ζητάμε έτσι, 220άρι ή 280άρι.
dkall,.....και πριν τα τριψεις ,θα βαλεις και χαρτοταινια στους μαγνητες για να μην κολησουν τα ρινισματα επανω τους .....
επισης χαρτοταινια θα βαλεις και στην ταστιερα ΜΕΤΑΞΥ των ταστων (θα φροντισεις δηλ.να "μασκαρεις" την ταστιερα σου ετσι ωστε να βλεπεις μονο τα ταστα,θα βαλεις και χαρτοταινια στους μαγνητες για να μην κολησουν τα ρινισματα επανω τους .....