Superfunk είπε:
yann
δεν θελω να σε προσβαλλω (ειλικρινα) αλλα ΟΛΑ αυτα που εγραψες ανηκουν στον χωρο της επιστημονικης φαντασιας.
τα kiln dried ξυλα χρησιμοποιουνται εδω και πολλα χρονια και ειναι βεβαια ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ συνεβει ποτε στα μουσικα οργανα (και στα ξυλα)
επειδη εχουν περασει ΔΕΚΑΔΕΣ vintage Fender απο τα ..χερακια μου επετρεψε μου να εχω προσωπικη γνωση (που ισως εσυ απλως την πηρες..διαβαζοντας... ;D) τοσο για τα φινιρισματα (αλλα σεναρια επιστημονικης φαντασιας για τα ''επιτρεποντα την αναπνοην" nitro finishes και αλλα τετοια τρελλα ;D ;D) οσο και για την...αντοχη & το ..παλαιωμα των...ξυλων.. (εχω δει απιστευτες αθλιοτητες και σε πανακριβες Φεντερ του 60 και το 90% των vintage Fender μπασων εχει σκευρωμενα μπρατσα....απο την αλλη το γιαπωνεζακι μου ειναι τουφεκι και δεν καταλαβαινει Χριστο

)
βεβαια εχεις καθε δικαιωμα να τα πιστευεις αυτα που πιστευεις and your mileage may vary..
Εδω πρεπει μαλλον να σου συστηθω επαγγελματικα:
10αδες vintage Fender περασαν απ'τα χερια μου μονο 1987-89 που ημουν repairsman
για το (ιστορικο και r.i.p.) Music Corner στο Αννοβερο.Οπως και αυτες που σημερα μπορει να ειναι..vintage!
Τοτε εκανα και τις πρωτες μου (και επιτυχημενες) κατασκευες,που ειναι ακομα ζωντανες..!
Ως εκει εφτασα με τις οδηγιες και τις ευλογιες της Rockinger,
του Atze,του Arndt και του Alexander (τοτε βαφεα της Rockinger).
Στην Ελλαδα δουλευω ως κατασκευαστης απο το 2001,και δει...με μπουζουκια!! ;D
(εχει αλλη χαρη το ζουκι)
Καποιοι με ξερουν ως βοηθο του Παναγιωτη Βαρλα,που ειναι κυριως προσωπικος φιλος.
Ως επισκευαστης συνεργαζομαι με μουσικα κατ/τα της Αθηνας,
και χαιρω σεβασμου,λογω των σωστων διαγνωσεων και επιτυχημενων εγχειρησεων!
Ετσι,οτι λεω μπορω και να το αποδειξω,οπως και να το εξηγησω!
Αλλιως,..εχω και ενα απ'τα ρητα μου: "Δεν ξερω,δεν λεω!" :-X
Καποια απο αυτα που αναφερεις κινουνται οντως στη σφαιρα της φαντασιας...
τα kiln dried ξυλα χρησιμοποιουνται εδω και πολλα χρονια και ειναι βεβαια ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ συνεβει ποτε στα μουσικα οργανα (και στα ξυλα)
(αλλα σεναρια επιστημονικης φαντασιας για τα ''επιτρεποντα την αναπνοην" nitro finishes και αλλα τετοια τρελλα ;D ;D)
Και εξηγω:
-Το νιτρο επιτρεπει την αναπνοη....αλλα μονο οταν αρχισει να "σκαει"!! ;D
Δεν αναφερομαι σε αναπνοη,αλλα σε δονηση!
-Τα ξυλα ξηραντηριου ειναι επικινδυνα μονο αν χρησιμοποιηθουν "φρεσκα"...
αν αποθηκευτουν σωστα για μερικα χρονια,αποκτουν τις ιδιοτητες των φυσικα αποξηραμενων,
ομως η απωλεια λογω τασεων ειναι μεγαλη (κοβωντας ενα κομματι απο τον κορμο,το βλεπεις να στραβωνει...
και να στρεβλωνεται,οποτε πολυ πλανισμα,κακος ελεγχος των "νερων"..)
Ηχητικα υπαρχουν διαφορες μονο λογω του ιδιου του ξυλου,
και ενας κατασκευαστης μπορει να το ξεχωρισει ακομη και "μουσκεμα",μετα την κοπη του κορμου.
Τα πραγματα δεν ειναι απλα,αλλα ουτε και περιπλοκα.
Η βασικη ιδεα ειναι αυτη:
Οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα....
Ps: Φυσικα και δεν προσβληθηκα,αποψεις σου! Πιθανολογω οτι εισαι πωλητης! ;D