Κάρτα Ηχου και συμπιεσμένα αρχεία ήχου

giop

Θαμώνας
Καλησπέρα σε όλο το noiz! Αυτό είναι το πρώτο μου post οπότε συγχωρέστε με αν έκανα κάτι λάθος.

Έχω μια απορία και σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ που το κατέχετε το ζήτημα του ήχου.

Πρόσφατα αγόρασατα τα Altec Lansing MX5021 και είμαι ενθουσιασμένος, αλλά με τρώει το σαράκι όσον αφορά στην κάρτα ήχου. Συγκεκριμένα έχω ένα laptop με AC97 που βγάζει μόνο μια έξοδο για headphones(αν και τα mx5021 άλλωστε δεν έχουν τίποτα πέρα από line in.)

Η ερώτηση είναι η εξής:Θα υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση στην ποιότητα αναπαραγωγής με μια σοβαρή κάρτα ήχου, τόση που να δικαιολογεί το κόστος της.

Καταλαβαίνω ότι είναι μια μάλλον χιλιοειπωμένη ερώτηση και ζητώ την κατανόηση σας, αλλά αυτά που βρήκα με λίγο ψάξιμο έρχονται σε αντίθεση. Με ενδιαφέρει μόνο η ποιότητα αναπαραγωγης μουσικής και όχι οι ταινίες, παιχνίδια ή η σύνθεση μουσικής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μεγάλο post.

Κοιτα μια καλυτερη καρτα ηχου απο την onboard που εχεις προφανως θα σου δώσει μεγαλυτερη ευελιξια αν χρειαστείς να ηχογραφήσεις κάποιο line σημα...και πιθανα θα σου μειώσει το latency με τις συσκευές που χρησιμοποιείς...

Τώρα ποσο θα έχεις διαφορά στον ηχο στην μουσική...Δεν ξέρω...αλλά προφανως αφού θα έχεις καλυτερους convertors υποθετώ πως ναι...

Σχετικά με αυτό ομως...Ρολο παίζουν και τα ηχεια...και τα συγκεκριμενα που λές δεν τα γνωρίζω...

EDIT: Το thread το έχεις βαλει σε λάθος τομεα....Καποιος mod προφανως θα το αλλαξει...

Σ'ευχαριστώ για το γρήγορο reply. Με ενδιαφέρει αποκλειστικά η ποιότητα αναπαραγωγής μουσικής, τα ηχεία είναι πραγματικά πολυ καλά αλλά δεν παύουν να είναι ηχεία υπολογιστή,ίσως τα καλύτερα "multimedia" 2.1 αλλά ηχεία υπολογιστή... Απλά, είμαι περίεργος αν έχει "audibe" διαφορά.

Μια ερώτηση ακόμα, θέλω να πάρω ένα μεγαλύτερο καλώδιο minijack σε minijack για να μπορώ να έχω το subwoofer πιο μακριά απ'το pc.

Υπάρχει "ποιοτικό" και "κακό" minijack ή χάνω το χρόνο μου με ασήμαντα?

ΥΓ:ούτε που ξέρω σε ποιον τομέα είμαστε τώρα... Sorry,αν μπορώ και βρω την άκρη θα το μεταφέρω μόνος μου-αν γίνεται.

Πρόσφατα αγόρασατα τα Altec Lansing MX5021 και είμαι ενθουσιασμένος' date=' αλλά με τρώει το σαράκι όσον αφορά στην κάρτα ήχου. Συγκεκριμένα έχω ένα laptop με [b']AC97[/b] που βγάζει μόνο μια έξοδο για headphones(αν και τα mx5021 άλλωστε δεν έχουν τίποτα πέρα από line in.)Η ερώτηση είναι η εξής:Θα υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση στην ποιότητα αναπαραγωγής με μια σοβαρή κάρτα ήχου, τόση που να δικαιολογεί το κόστος της.
τσου :(

Πρόσφατα αγόρασατα τα Altec Lansing MX5021 και είμαι ενθουσιασμένος' date=' αλλά με τρώει το σαράκι όσον αφορά στην κάρτα ήχου. Συγκεκριμένα έχω ένα laptop με [b']AC97[/b] που βγάζει μόνο μια έξοδο για headphones(αν και τα mx5021 άλλωστε δεν έχουν τίποτα πέρα από line in.)Η ερώτηση είναι η εξής:Θα υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση στην ποιότητα αναπαραγωγής με μια σοβαρή κάρτα ήχου, τόση που να δικαιολογεί το κόστος της.
τσου :(
Λακωνικός πλην όμως κατατοπιστικός. Ευχαριστώ.

αν έχεις firewire πάρε μια firewire interface (πλεον δεν λέγεται κάρτα ήχου, αφού δεν είναι κάρτα) και θα είσαι μια χαρά. αλλιώς usb2. μπορείς να πάρεις και pcmcia αλλά λογικά θα ξεφύγεις σε κόστος

firewire έχω αλλά δεν είναι πανάκριβες?(ακριβότερες από pcmcia?)

Θα με βόλευε βέβαια περισσότερο μια εξωτερική,καθώς θα μπορούσα να τη χρησιμοποιώ και μελλοντικά αν πάρω μετά desktop.

Το θέμα είναι αν θα έχει καποια διαφορά, να είναι ας πούμε "ένα κλικ" πιο καλος ο ήχος,σα να έχω καλύτερα ηχεία.

Επίσης, για το καλώδιο καμια άποψη. Αν πάρω κανενα τυχαιο παίζει να είναι χειρότερο απ'αυτό που εχουν ηδη τα mx5021?(τυπικο έχουν)

στο playback δύσκολο να ακούσεις διαφορά. το καλώδιο των ηχείων σου θα είναι οκ.

εξαρτάται το πως ορίζεις το πανάκριβο :P δεν νομίζω να είναι ακριβότερο απο pcmcia

θέλω πιο μακρύ καλώδιο,γυρω στα 4m(εχουν 2m).

Βρήκα μόνο φθηνά και σκέφτηκα μήπως ειναι χειρότερα απο τα default. Μια που το κόστος του καλωδίου είναι μικρό δε θα ήθελα να πάρω κάτι χειρότερο απ'αυτό που εχόυν,ακόμα και αν η διαφορά είναι μικρή για να την καταλάβεις.

Μαλλον ειμαι υπερβολικος.

αν το καλώδιο είναι πραγματικά φθηνό θα έχεις όντως πρόβλημα. αλλά μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο, και μια επέκταση να βάλεις δεν χάλασε ο κόσμος. δοκίμασε με ανοιχτά τα ηχεία και χωρίς να παίζει κάτι να βάλεις την ένταση στο τέρμα (απο τα ηχεία). θα έχει κάποιο θόρυβο. δοκίμασε το ίδιο και με το καινούργιο σου καλώδιο, αν υπάρχει τρομακτική διαφορά απλα πήγαινε και πάρε άλλο.

ΔΕΝ υπαρχει λογος να παρεις καρτα ηχου για την ακροαση μουσικης. Και με την on board μια χαρα εισαι.

Ειναι περιττο εξοδο.

Οσο για το καλωδιο, μπορεις δυστυχως να το δεις μόνο μόνος σου αν και λογικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Θα το δοκιμασω το κόλπακι για το θορυβο,δεν το ήξερα.

Οπότε καρτούλα δεν παίρνω-ευτυχώς γιατι δεν μου περισσεύουν κιόλας- και παίρνω όποιο minijack βρω. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας. Καλή συνέχεια!

Θα το δοκιμασω το κόλπακι για το θορυβο' date='δεν το ήξερα.[/quote']
ούτε και εγώ, τώρα το σκέφτηκα χαχα

ότι χρειαστείς εδώ είμαστε :D

Απο την στιγμή που δεν έχεις μονιτορ ηχεία (γιατί, κακά τα ψέμματα, η altec lansing δεν βγάζει και τίποτα hi-fidelίστικο για ακροάσεις) λογικά δεν αξίζει τον κόπο να πάρεις πολύ καλή κάρτα ήχου. ΩΣΤΟΣΟ, μία εξωτερική κάρτα ήχου θα έχει σίγουρα καλύτερους D/A μετατροπείς που σημαίνει πιο πιστό ήχο, και ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ παρεμβολές απο τους σκληρούς δίσκους, την κάρτα ήχου κλπ (είναι εύκολα αντιληπτές σε υψηλές εντάσεις). Αλλά εγώ θα λυπόμουν να δώσω λεφτά να πάρω κάρτα ήχου με balanced εξόδους για να μου ρίξει την ποιότητα το minijack line in και τα altec lansing ηχεία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Θα ακούσεις διαφορά, αλλά δεν αξίζει (κατά τη γνώμη μου πάντα)

ναι βέβαια δεν είναι μόνιτορ και δεν θα ηθελα, να σου πω την αλήθεια, να είναι μόνιτορ γιατί μια που δεν ασχολούμαι με σύνθεση κλπ ίσως ο ήχος των multimedia ηχείων να είναι πιο γλυκός στο αυτί μου.

απο την άλλη εγώ την εκτίμησα-παραδόξως- την έλλειψη οπτικών κλπ εισόδων,γιατί απ'οτι κατάλαβα δόθηκε το βάρος στην ουσία και όχι στις προσταγές του marketing. Τι θέλω να πω, σε συγκριση με άλλα "ακριβά" ηχεία -υπολογιστη πάντα!- ακούγονται πολύ καλά. πχ τα logitech σου δίνουν πληθώρα εισόδων για να χαίρεσαι και δεν έχουν καν tweeter... απ΄την άλλη τα mx5021 οχι επειδή εχουν tweeter και drivers πολυπροπυλαινιου,αλλά επειδή εχω ακούσει και τα logitech z-5400 είναι πολύ καλύτερα. Ούτε εγώ την είχα σε υπόληψη την altec lansing,αλλά διάβασα πολύ καλά λόγια για τα συγκεκριμένα και με την πρωτη ευκαιρία έδιωξα τα creative των 50 ευρω... Οπότε απ'οτι κατάλαβες ένας καημένος είμαι και γω που ήθελα να ακούω καλύτερα τη μουσικούλα μου... δεν είμαι και ο Κορκολής lol...

νααπο την άλλη εγώ την εκτίμησα-παραδόξως- την έλλειψη οπτικών κλπ εισόδων' date='γιατί απ'οτι κατάλαβα δόθηκε το βάρος στην ουσία και όχι στις προσταγές του marketing.[/quote']

Βασικά δεν είναι επιταγές του μαρκετιγκ το να έχεις οπτικές εισόδους και άλλα καλούδια!

Δεν είπα οτι οι οπτικες ειναι επιταγη του μαρκετιγκ,αλλά το να τις βάλεις σε ηχεια υπολογιστη χωρις tweeter και με "μπουκωμένο" ηχο πιστεύω πως μάλλον είναι.

απλά θα μπορούσε από την άλλη να είναι το 1ο βήμα προς την ολική αναβάθμιση του ήχου του υπολογιστή. Και εννοείται πως αν δεν έχεις όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα (μια αλυσίδα είναι όλα) και δεν σκοπεύεις να τα πάρεις, τότε εννοείται πως θα πας σε κάτι πιο απλό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back