Καλωδια για Guitar Wiring

katrinas

Ακροατής
Θελω να αλλαξω τα καλωδια στην παλια μου κιθαρα και να κανω και νεες κολλησεις! Τι ειδους καλωδια θα χρειαστω? πως να τα ζητησω?

Ξερω πως χρειαζομαι απλα χαλκινα αλλα και <<shielding>> θωρακισμενα για τις γειωσεις και το output jack.

Βασικα πως ακριβως να τα ζητησω? και σε ποιες διαμετρους επισης?

:)

Σιγα μη βαλεις θωρακισμενα καλωδια σε κιθαρα....πηγαινε σε ενα ηλεκτρονικαδικο και παρε απλο λεπτο καλωδιο και θα εισαι οκ (εγω στις δικες μου χρησιμοποιω καλωδιο απο ενα παλιο πορτατιφ της γιαγιας μου...20 χρονια τωρα και δεν λεει να τελειωσει... ;D) .

Superfunk είπε:
Σιγα μη βαλεις θωρακισμενα καλωδια σε κιθαρα....πηγαινε σε ενα ηλεκτρονικαδικο και παρε απλο λεπτο καλωδιο και θα εισαι οκ (εγω στις δικες μου χρησιμοποιω καλωδιο απο ενα παλιο πορτατιφ της γιαγιας μου...20 χρονια τωρα και δεν λεει να τελειωσει... ;D) .
Είναι vintage όμως ....

katrinas είπε:
;D ;D Δεν εχω δυστυχως πορτατιφ.
γι' αυτό και σου έδωσα ξεκάθαρες προδιαγραφές να πεις στο μαγαζάτορα

το πρώτο είναι υπερβολικά καλό για τη χρήση σου, είναι όπως λέμε στα ελληνικά  "overkill"

και το δεύτερο πολύ αμφιβάλλω αν σου χρειάζεται, με τους 4 αγωγούς

:) Ευχαριστω  gdevelek

Θα ηθελα εννοειτε να βαλω και και καλωδιο οπως στην πρωτη φωτος τα πανω,πως θα τα ζητησω αυτα παρακαλω?

katrinas είπε:
Θα ηθελα εννοειτε να βαλω και και καλωδιο οπως στην πρωτη φωτος τα πανω,πως θα τα ζητησω αυτα παρακαλω?
νομιζω αυτου του τυπου τα καλωδια στα μαγαζια τα λενε καλωδια με μπλενταζ ;)

DELAGOHN είπε:
νομιζω αυτου του τυπου τα καλωδια στα μαγαζια τα λενε καλωδια με μπλενταζ ;)
το μπλενταζ το χρησιμοποιεις αφου το περιστρεψεις.......για να το χρησιμοποιησεις στην καλωδιωση.......μπλενταζ ειναι το 2ο το 1ο εχω τις αμφιβολιες μου............

Mπλεντάζ λένε οι ηλεκτρονικοί την θωράκιση ( το πλέγμα ).

Αυτό με τους 4 αγωγούς θα το χρειαστείς μόνο για Humbuckers οι οποίοι έρχονται χωρίς δικό τους καλώδιο, ( όπως οι δικοί μου Bartolini M4 για 5χορδο μπάσο ), και μόνο σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις διακόπτη για να σπλιτάρεις τους μαγνήτες σου σε 2 μονοπήνιους. Διαφορετικά, ενώνεις με ένα καλωδιάκι την έξοδο του ενός πηνίου στην είσοδο του άλλου ή τα συνδέεις παράλληλα και ένα καλώδιο με αγωγό + μπλεντάζ σου κάνει μια χαρά...

Εγώ για γειώσεις βάζω το επάργυρο της Prolink που το βρίσκω σε 2Χ1mm (και 2Χ2mm για καλώδιο ηχείου ή καμπίνας) και στα δικά μου αυτιά έχει διαφορά απο άλλα πιο απλά καλώδια.

Το ίδιο (prolink) χρησημοποιώ όταν βάζω μονούς μαγνήτες και έχω την εντύπωση οτι ένα μέρος τον θορύβων κόβεται (λες να είναι η ιδέα μου?)(μαζί με cavity & pickguard shielding).

Για διπλούς και πιο απλές δουλειές έχω κάμποσα καλώδια απο παλιά τροφοδωτικά Η/Υ (που τα βρίσκω και "τζαμπα" ;D ).

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
2
Εμφανίσεις
962
Απαντήσεις
0
Εμφανίσεις
1K
Απαντήσεις
8
Εμφανίσεις