James Trussart guitars

Superfunk

R.I.P.
Θρύλος του Noiz
Προσφατα εις τας ...Ευρωπας :)  επαιξα με 2-3 κιθαρες του κυριου αυτου

http://www.jamestrussart.com/

επειδη επαθα χοντρη πλακα (ειδικα με τα μοντελα που φορουσαν ΔΙΠΛΟΥΣ ,ναι σωστα διαβασατε ΔΙΠΛΟΥΣ μαγνητες :) :))

και επειδη βεβαια δεν προτιθεμαι να σκασω 4 χιλιαρικα για να αποκτησω μια,ξερει κανεις που,πως μπορουμε να ...φτιασουμε ενα "κουφιο" ατσαλινο σωμα tele με humbucker routing??  Κανενας απο κανα μηχανουργειο ρε παιδια??

(και αλουμινενιο να ειναι δεν με χαλαει...)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
oi διπλοι επιβαλλονται αλλιως πιθανον να φτυνει πριμα η κιθαρα

φοβερη ιδεα.

δωσε μου μια μερα, ;)

Αυτη εδω με ξετρελλανε

DSC09933.JPG

και θελω να φτιαξω την ιδια αλλα σε τελε σχημα (με TV JONES Filtertones σαν και αυτη)

ακουγονταν σαν τεραστια τελε με φοβερο σκασιμο και καθαρο ηχο (το ιδιο καλα ακουγονταν και μια τελε με διπλους sd alnico 2 pro) καμμια σχεση με τον τυπικο humbucker ηχο.

η κλασσικη τελε με τους μονους ακουγονταν πολυ καλα αλλα εφερνε παρα πολυ σε dobro & ειχε παρα πολλα πριμα (ηταν ομως τρομερη για old school blues)

ολες οι κιθαρες του ηταν ΑΤΣΑΛΙΝΕΣ ,αλλα φανταζομαι οτι με το ευκολοτερο στην επεξεργασια αλουμινιο θα εχω παρομοια αποτελεσματα.

Δεν ειναι αναγκη να ειναι διατρητο,οι αλλες δυο ειχαν μονο διατρητη πλατη....ε,καλα για το Bigsby τους πας ενα σχεδιο και ξεπατικωνουν ακριβως τις τρυπες που χρειαζονται...

εχω κατι ζαντολαστιχα αν τα ρουταρω....

κανουν για 4 οργανα, 

αστειευομαι θα εχει ομως πολυ παγωμενη αισθηση ε?

Εμενα μου αρεσε πολυ και ιδιαιτερα αυτη που ειχε εβενινη ταστιερα και αλουμινενιο binding.

Ειχε τοσο καλο ηχο που ουτε καν προσεξα αν ειχε κρυα αισθηση ή οχι :) :)

Ωραιος  μαγκας ο Trussart....

Ε δωστα βρε σουπερφανκ και συ τα 4 χιλιαρικακια, τι ψυχή έχουν??

Αφου τα'χεις, ειδικά τώρα που έγινες και τιβι σταρ :D

Να ρωτήσω κάτι που ίσως ακουστεί και χαζό?

Αν το σώμα το κάνεις από αλουμίνιο Superfunk, το ποίο είναι πολύ μαλακό υλικό, δεν υπάρχει περίπτωση να "σεκβρώσει" από την τάση που ακούν οι χορδές στη γέφυρα? Ή μιλάμε για ενισχυμένο όπως αυτό που έχουν πχ. οι σκελετοί των ποδηλάτων??

Δεν είναι όλα τα αλουμίνια ίδια. Τα high-end ποδηλατα έχουν πλαίσιο από αλουμίνιο και αντέχουν μια χαρά.

Ετσι ακριβώς, αμα ήταν μαλακά όλα τα αλουμίνια όλοι οι τρελοι BMXαδες θα ειχανε μείνει ανάπηροι τώρα  ;D

Υπάρχουν κράματα αλουμινίου που συνδυάζουν χαμηλό βάρος/ υψηλή αντοχή. Φαντάζομαι η κιθάρα  που έδειξε ο σουπερφανκ θα είναι πολύ ελαφριά και άνετη.

Παρακαλω μην μπερδευεστε  , τα ποδηλατα χρησιμοποιουν  ΣΩΛΗΝΕΣ

αλουμινιου και οχι  φυλλο οπως  θα πρεπει για να κατασκευασθει η

κιθαρα .

Τωρα και για φυλλο  θα υπαρχει το καταλληλο κραμμα , αλλα θελει

μελετη το πραμα , με δυναμεις κλπ.

Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκα σε φύλλα αλουμινίου, για πλαίσιο μίλησα.

Τώρα το να κάνεις μια μεταλλική κατασκευή που θα αντέχει δεν είναι και καμιά πολύπλοκη διαδικασία. Κάνεις ένα καλό πλαίσιο για τα σημεία στήριξης και το "ντύνεις" με το υπόλοιπο design.

Jasemeister είπε:
Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκα σε φύλλα αλουμινίου, για πλαίσιο μίλησα.

Τώρα το να κάνεις μια μεταλλική κατασκευή που θα αντέχει δεν είναι και καμιά πολύπλοκη διαδικασία. Κάνεις ένα καλό πλαίσιο για τα σημεία στήριξης και το "ντύνεις" με το υπόλοιπο design.
Αυτο λεω και εγω , αλλο το πλαισιο των ποδηλατων που ειναι απο

σωληνα (χωρις ραφη) αλουμινιου  και  αλλο το Φυλλο αλουμινιου που θα χρειαστεις  για την κιθαρα .

Ολες οι κιθαρες που επαιξα ηταν καταρχην ΑΤΣΑΛΙΝΕΣ,ομως ολες ειχαν κατω απο τη γεφυρα ενα ξυλινο "μπλοκ" (wooden block) οπως εχουν πολλα ξυλινα σκαφη και  αυτο αποροφα ολη την ταση των χορδων.  ;)

Λογικα πρεπει να παιζει και κανα κολπο με συντονισμο. Αλλιως υποπτευομαι οτι θα ακουγεται σαν τενεκες (ξεγανωτος)

Το αλουμινιο απο την αλλη, θα εχει τελειως διαφορετικο ηχο απο το ατσαλι λογω διαφορετικης πυκνοτητας και ελαστικοτητας.

Η μεταδοση των ταλαντωσεων ισουται με την τετραγωνικη ριζα του λογου του συντελεστη ελαστικοτητας προς την πυκνοτητα του μεταλου.

Με λιγα λογια, οσο μεγαλυτερος ο συντελεστης ελαστικοτητας, τοσο πιο γρηγορη η μεταδοση των ταλαντωσεων, και,

οσο μεγαλυτερη η πυκνοτητα, τοσο πιο αργη η μεταδοση των ταλαντωσεων.

Για παραδειγμα:

Το ατσαλι εχει πυκνοτητα 7721 Κg/m3

To αλουμινιο εχει πυκνοτητα 2560 - 2640 Kg/m3

Το τιτανιο εχει πυκνοτητα 4500 Kg/m3    (m3 = κυβικο μετρο)

Αντιστοιχα, οι συντελεστες ελαστικοτητας:

Αλουμινιο: 9,9 - 10,3 Χ 10^6 psi

Ατσαλι: 31,4 - 27,4 Χ 10^6 psi

αναλογως θερμοκρασιας

οποτε, go figure...   ;)

ρε σ superfunk ηταν βαρυ το οργανο?

ενταξει δεν τρελαθηκα παντως! αμα ειχα λεφτα για πεταμα κ δεν με ενοιαζε θα επερνα ετσι μια συλογη!

Superfunk είπε:
Ολες οι κιθαρες που επαιξα ηταν καταρχην ΑΤΣΑΛΙΝΕΣ
Μιας και τα ονόματά τους ξεκινάνε από STEEL έτσι πρέπει να'ναι  :P

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
41
Εμφανίσεις
9K
Απαντήσεις
19
Εμφανίσεις
3K