Ήχος Tele: Ξύλα, μαγνήτες ή/και γνώση;

εγώ συμφωνώ οτι η θεωρία και η αρμονία βοηθά πολύ...αλλα υπάρχουν παααααααααααααάρα πολλοί παίχτες που έπαιξαν και χωρίς αυτά...απλά πρεπεί ναχεις πολύ ταλέντο για να μην χρειάζεσαι τα αρμονικά και θεωρητικά βοηθήματα...
ακριβως αυτο λεω...

εγώ συμφωνώ οτι η θεωρία και η αρμονία βοηθά πολύ...αλλα υπάρχουν παααααααααααααάρα πολλοί παίχτες που έπαιξαν και χωρίς αυτά...απλά πρεπεί ναχεις πολύ ταλέντο για να μην χρειάζεσαι τα αρμονικά και θεωρητικά βοηθήματα...
Ακριβώς φιλαράκι όπως βοηθά και η έννοια του γνώστη του οργάνου που παίζει (όχι με την στενή έννοια του οργανοπαίκτη) και κακά τα ψέματα τέτοια ταλέντα υπάρχουν και υπήρχαν αλλά πολύ λίγα έγιναν γνωστά.

μπορουσαμε να σου απαντησουμε οχι μονο σε αυτη την ερωτηση και σε πολλες αλλες. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ????? ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ???

τετοιου επιπεδου γνωση προσφερεται ΑΠΛΕΤΗ εδω και δεκαετιες. αν το σκεφτεις καλα oμως απεχει χιλιαδες μιλια απο την ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

δεν εχω καμια διαθεση να συνεχισω την κουβεντα αυτη. αλλωστε εχουμε ξεφυγει εντελως απο το θεμα που εθεσε ο deadenedmind.
αυτο μιχαλη μου ειναι δικο σου προβλημα!το πως θα χρησιμοποιησεις τα"εφοδια" που σου δινει ο δασκαλος(ελπιζω οντως να ηταν καλη δασκαλα) και να τα περασεις στην πραξη!

αυτο ειναι το ταλεντο!

ο δασκαλος ειναι μεχρι ενος σημειου!

τετοιου επιπεδου γνωση προσφερεται ΑΠΛΕΤΗ εδω και δεκαετιες. αν το σκεφτεις καλα oμως απεχει χιλιαδες μιλια απο την ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ακριβως προσφερεται απλετη!αλλα επειδη ΟΛΑ ειναι στο μυαλο πολυ λιγοι ξεχωριζουν!

ειναι σαν μου λες οτι δεν ξερεις ποια μοναδικη..διεση εχει η σκαλα G major και να γελας με την ερωτηση και να μου λες..ελα ρε τακη ποιος τα σκεφτονταν αυτα!
τακη πραγματικα κανεις λες και μολις ανακαλυψες τον τροχο. σου ξαναλεω οτι τετοια πραγματα τα ξερουν ΕΦΤΑΧΡΟΝΑ.

τον οπλισμο της καθε κλιμακας μας τον μαθαιναν με ποιημα :lol:

ειναι σαν μου λες οτι δεν ξερεις ποια μοναδικη..διεση εχει η σκαλα G major και να γελας με την ερωτηση και να μου λες..ελα ρε τακη ποιος τα σκεφτονταν αυτα!
τακη πραγματικα κανεις λες και μολις ανακαλυψες τον τροχο. σου ξαναλεω οτι τετοια πραγματα τα ξερουν ΕΦΤΑΧΡΟΝΑ.

α οκ γιατι για μια στιγμη με φοβισες λιγο με αυτα που μου ελεγες και εφτασα μεχρι το αλλα ακρο για να δω τι παιζει!λεω και εγω! :lol: :lol:

προσωπικά έχω ακούσει δεκάδες κλιπακια στο νοιζ από πολύ μεγαλύτερα παιδιά(υποτίθεται εμπειρότερα μουσικά) και είναι ζήτημα 2-3 άτομα να έπαιξαν κάτι άλλο εκτός της πεντατονικής(δεν μιλάω για ξεπατικοσουρα solos αλλα για αυτοσχεδιασμό)

επίσης και εγώ στα 7 μου ήξερα από έξω την πρωινή προσευχή στο σχολείο.

Αυτό τι σημαίνει ?οτι ήμουν ιερέας??

αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν χρειάζονται γνώσεις.

οτιδήποτε και αν κάνεις στην ζωή σου χρειάζεσαι γνώσεις.

όσες περισσότερες έχεις τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις(είτε έχεις ταλέντο είτε όχι)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

οχι' date=' αλλα μακαρι να ειχες γινει, γιατι ετσι το noiz[b'] θα ειχε μειον εναν ειρωνα.[/b] :wink:

οχι' date=' αλλα μακαρι να ειχες γινει, γιατι ετσι το noiz[b'] θα ειχε μειον εναν ειρωνα.[/b] :wink:
δυστυχως διαβαζω τα ποστς σου και δεν μπορω να αγιασω.

δεν εχω δικαιωμα να λεω την γνωμη μου mister?

(δεν είχα καμία διάθεση ειρωνείας αλλά μάλλον είσαι καχύποπτος)

στο χέρι σου είναι λοιπόν για ποσά ακόμη ποστ θα παραμείνω ‘φιλικός’ και μη-ειρωνικός απέναντι σου.

This is my guitar.

There are many like it, but this one is MINE.

My guitar is my best friend. It is my life.

I must master it as I must master my life.

My guitar without me is useless. Without my guitar, I am useless.

I must play my guitar true.

I must shred faster than my bandmate who is trying to outstage me.

I must score with the groupies before he does. I will...

My guitar and myself know that what counts in music is not the notes we play,

the noise of our amp, nor the smoke on the stage.

We know it is the rock that counts. We will rock...

My guitar is human, even as I, because it is my life.

Thus, I will learn it as a brother.

I will learn its weaknesses, its strengths, its parts, its accessories,

its pickups, and its fretboard.

I will ever guard it against the ravages of weather and damage.

I will keep my guitar dirty and ready, even as I am dirty and ready.

We will become part of each other. We will...

Before God I swear this creed.

My guitar and myself are the defenders of rock.

We are the masters of our bandmates.

We are the saviors of my life.

So be it, until there are no bandmates, but a solo carreer like Satch.

έμπνευση της στιγμής από το γνωστό U.S. Marine creed :p

Επειδή Μιχάλη εσύ είπες ότι είσαι κουλός στην κιθάρα, άμα σε δω ρε κιαρατά να τίς βρίσκεις και σε όλες τις θέσεις στην κιθάρα με την μία σαν ποίημα όπως τα ξέρεις απ έξω θεωρητικά τότε να σε πιστέψω. Γιατί μάλλον ο Τάκης και ο whitenoise, την πρακτική εφαρμογή εννοούσαν και όχι την γνώση!

Επειδή Μιχάλη εσύ είπες ότι είσαι κουλός στην κιθάρα' date=' άμα σε δω ρε κιαρατά να τίς βρίσκεις και σε όλες τις θέσεις στην κιθάρα με την μία σαν ποίημα όπως τα ξέρεις απ έξω θεωρητικά τότε να σε πιστέψω. Γιατί μάλλον ο Τάκης και ο whitenoise, την πρακτική εφαρμογή εννοούσαν και όχι την γνώση![/quote']

οσα δεν φτανει η αλεπου taq μου.. :wink:

Τάκη θα μας κάνεις κιαλλα θεωρητικά tests?:) τι κερδίζουμε?
Το κλασικό μαντολάτο :lol: :lol: , έλα μωρέ ας ξεφύγουμε λίγο από όλα αυτά....

Επειδή Μιχάλη εσύ είπες ότι είσαι κουλός στην κιθάρα' date=' άμα σε δω ρε κιαρατά να τίς βρίσκεις και σε όλες τις θέσεις στην κιθάρα με την μία σαν ποίημα όπως τα ξέρεις απ έξω θεωρητικά τότε να σε πιστέψω. Γιατί μάλλον ο Τάκης και ο whitenoise, την πρακτική εφαρμογή εννοούσαν και όχι την γνώση![/quote']

τακη μου, δεν πουλαω γνωση!!! το αντιθετο. αυτο που θελω να πω ειναι οτι θεωρητικη καταρτιση εχουν απειροι, οπως και τεχνικη εχουν απειροι(με καθε ειλικρινια, δεν ανηκω σε καμια κατηγορια απ τις παραπανω). αυτο δεν τους κανει περισσοτερο ικανους απο κανεναν να γραψουν ενα κομματι.

οσα δεν φτανει η αλεπου taq μου.. :wink:
οχι και αλεπου... πιο πολυ σε αρκουδα φερνω.. :D

που να ησουν και ειρωνας ρε μπαγασα. εχω αρχισει να σε συμπαθω ,εισαι σπανιο ειδος ξερολλα :wink:

Michael, δεν πιστεύω πως οι άπειροι έχουν τεχνική..... ή τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω τι λες....τι εννοείς..... :oops:

Michael' date=' δεν πιστεύω πως οι άπειροι έχουν τεχνική..... ή τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω τι λες....τι εννοείς..... :oops:[/quote']
το μικες μου αρεσε πιο πολυ :D

τακη μου απλα, δες το θεμα στατιστικα. ποσα ατομα στην ελλαδα, εχουν πτυχιο κιθαρας η σε καποιο αλλο οργανο??

και τεχνικη εχουν και μαλιστα απειρως περισσοτερη απο αυτο που εμεις εδω μεσα θεωρουμε τεχνικη, και ΑΠΛΕΤΗ θεωρητικη γνωση εχουν, και κλιμακες ξερουν κλπ.

ολα αυτα δεν ειναι ουτε ξεχωριστα, ουτε προνομιο λιγων. ισα ισα το αντιθετο.

Trending...

Νέα θέματα

Back