Ήχος Tele: Ξύλα, μαγνήτες ή/και γνώση;

deadendmind

Παλιά καραβάνα
Λοιποοοον, να το πρόβλημα μου... Ειμαι ενας (κατα τα αλλα) ευτυχης κατοχος μιας 50'ς τελε με bigsby...Οι στοκ μαγνητες δεν μου αρεσαν καθολου(texas specials) και αμέσως αλλαχθηκαν με τους απιστευτα καλους Haussel(http://www.guitars.gr/haussel.htm) Broadcasters... To ηχόχρωμα ειναι οτι ακριβως ζητουσα μονο που εχω ενα πρόβλημα, που δεν οφειλεται στους μαγνητες, μιας και το ειχε και με τους προηγούμενους: Ο ηχος βγαινει πολυ κομπρεσαρισμενος, πνιχτος... Δηλαδη ενω η χροια ειναι πολυ καλη, βγαινει σαν να "πνιγεται" μεσα απο το σωμα... Δεν ξερω τι μπορει να φταιει, δηλαδη αν ειναι κατασκευαστικο θεμα η θεμα ηλεκτρικων. Σε αλλους μπορει να αρεσει αυτος ο ηχος αλλα για μενα που την θελω για surf/grind δεν μου κανει, θα τον ηθελα πιο "αερατο"... Το σωμα ειναι swamp ash 3 pieces με πραγματικα πολυ βερνικι πανω... Λετε να φταιει αυτο; Μια πιθανη λύση θα ήταν να αλλάξω σώμα η να βγάλω το βερνίκι; Περιμενω απαντήσεις.. Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η απάντηση του άσχετου (είναι σαν να παίζω ΛΟΤΤΟ - Κι αν σου κάτσει???) : Έχεις σκεφτεί μήπως φταίει η γέφυρα - bigsby ? (Γι'αυτο την πουλάς βρε την κούκλά?)

Edit: Τα παραπάνω τα λέω γιατί η μοναδική κιθάρα με Bigsby Που έχω δοκιμάσει - παίξει (μια Ibanez archtop) είχε επίσης πολύ κομπρεσσαρισμένο ήχο (το πιθανότερο να φταίγανε οι μαγνήτες γι'αυτο βέβαια) και αυτός είναι ο λόγος που κατέληξα στη Sheraton.

Οχι δεν την πουλαω για αυτο... Βασικά μαλλον δεν θα την πουλησω, απλα μου ρχεται μια huber σε λιγο καιρο και χρειαζομαι money! ;) Σκεφτομαι να δωσω το νεφρο μου.. :lol: :lol:

Oσο για την γέφυρα κ το bigsby, φημιζεται για το ποσο bright σου κανει τον ήχο και όχι για το ποσο τον κομπρεσάρει!

Το σωμα ειναι swamp ash 3 pieces με πραγματικα πολυ βερνικι πανω... Λετε να φταιει αυτο; Μια πιθανη λύση θα ήταν να αλλάξω σώμα η να βγάλω το βερνίκι; Περιμενω απαντήσεις.. Ευχαριστώ
τι ειναι αυτα που λες παιδακι μου!! 8O ασε το σωμα κατω μια χαρα ειναι (λες και με δυο κομματια θα κομπρεσσαριζε λιγοτερο... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) και ασε το βερνικι ησυχο!! :lol:

Γενικα το bigsby σου δινει οντως λογο ΜΑΖΑΣ περισσοτερο sustain (που το εκλαμβανεις σαν compression).

Παντως για να μην σε σκασω αλλο ΧΑΜΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΣΟΥ και το "compression" θα φυγει....

α,και ο ηχος βγαινει απο τους ΜΑΓΝΗΤΕΣ οχι απο το σωμα (εκτος κι αν παιζεις χωρις ενισχυτη....)

Τι ΒΑΡΟΣ εχει η κιθαρα σου & ποιους HAUSEL εβαλες??

Eιναι βαριουτσικη η κιθαρα (οχι εξωφρενικα βαρια) και εβαλα του Haussel Broadcasters...(edit)Παρ όλα αυτα νομιζω πως λιγο weight relief θα ηταν πολυ καλο!

δυστυχως οι μαγνητες που εβαλες ειναι απο τη φυση τους κομπρεσαρισμενοι (οπως και στις original blackguards) ,φανταζομαι θα εχουν Flat poles ετσι δεν ειναι?...

το γεγονος οτι η κιθαρα σου ειναι βαρια (ισως και λογω των κιλων του bigsby) της δινει περισσοτερο sustain & compression (και οι περισσοτερες original blackgaurds τα ..ειχαν τα κιλακια τους και για αυτο και ειναι διασημος ο κομπρεσσαριστος "country'' ηχος τους.)

μια 60s τελε (απο αυτες δηλ.που ηταν/ειναι με rosewood fretboard/alder body,οχι βεβαια πως παιζει και κανα ρολο αυτο αλλα συνηθως ειναι ελαφρυτερες, & ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ staggered pickup poles (οι περισσοτερες 60s ,70s τελε εχουν "αναιμικους" απο πλευρας εξοδου μαγνητες) θα σου δωσει περισσοτερο twang & αερινο ηχο

Aχά, ο ήχος της γενικα μου αρέσει, απλα τη"προοριζα" για αλλο είδος..! Εχεις να μου προτείνεις καποιον τύπο μαγνήτη για να αντικαταστήσω τους japan μαγνητες της pink paisley (η οποια ειναι παναλαφρη btw!) tele μου ετσι ωστε να εχω το προαναφερθεν αποτελεσμα;

ΧΑΛΑΡΑ αυτοι

http://www.guitarpartsresource.com/pickups_tele62custom.htm

ειναι οι πιο Twangy μαγνητες που κυκλοφορουν στην αγορα,απιστευτο deal!!

δεν χρειαζεται να αλλαξεις τον neck (ο οποιος ετσι κι αλλοιως για....μοστρα ειναι..:) ) ο bridge αρκει.

παντως αν η κιθαρα σου εχει Ferules δεν βλαπτει σε τιποτα να πειραματιστεις αφαιρωντας το bigsby & βαζοντας μια Vintage 3 saddle bridge,με STEEL saddles)

δυστυχως δεν εχει ferules και δεν ξερω αν θελω να την πειραξω... Σκεφτομουν στην paisley να βαλω brass saddles και τους fender nocaster... Θα δω!

αν το κανεις αυτο θα την "κομπρεσαρεις" και αυτην, ασε τα steel saddles & παρε ενα σετ λιγοτερο κομπεσαρισμενο απο τους Nocasters που ειναι και αυτοι compressed.

Το surf twang που επιζητας θελει steel saddles & "αδυναμους" μαγνητες (και ΜΑΚΡΙΑ απο τις χορδες)

Παντως ΧΑΜΗΛΩΣΕ τους μαγνητες στην bigsby και νομιζω θα δεις ΜΕΓΑΛΗ διαφορα..... :wink:

κιθαρα που δεν σου καθεται καλα απλα την πουλας..ουτε να μπλεκεις με upgrades στυλ να βγαζεις το bigsby ουτε τιποτα...

α!και για την ιστορια..απο την στιγμη που θα βαλεις την κιθαρα σε εναν ενισχυτη και παιξεις ηλεκτρικα,δεν θα ακουσεις μονο μαγνητες αλλα και τον συνδιασμο τους με το ξυλο πανω στο οποιο βρισκονται κτλ κτλ...

ειναι τουλαχιστον αφελες να λεμε οτι ο ηχος βγαινει μονο απο τους μαγνητες και οχι απο το σωμα.

παντως κανε αυτο που σου ειπα με τους μαγνητες and get back to me :wink:

α, την τελευταια φορα που επαιξα ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα ο ηχος εβγαινε μεσω του ΕΝΙΣΧΥΤΗ μου..(ακολουθωντας την ....αρχεγονη σειρα του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ρευματος το οποιο ως γνωστον καποιοι ΑΦΕΛΩΣ πιστευουν οτι δεν μεταδιδεται μεσα απο το ξυλο,καθοτι το ξυλο ειναι μονωτικο υλικο, αλλα μεσα απο μαγνητες,καλωδια,output jack & εν τελει ενισχυτη & μεγαφωνο...) το σωμα οσο κι αν προσπαθησα δεν μπορουσα να το ακουσω γιατι τα 100 βαττ του Mesa Boogie σκεπαζαν δυστυχως τον ακουστικο ηχο του.... :wink: :wink:

κατι που ξεχασα να σου προτεινω ειναι να τοποθετησεις τις χορδες ΠΑΝΩ απο το retainer του Bigsby ωστε να εχεις μικροτερο string angle πισω απο τη γεφυρα,θα εκπλαγεις απο τη διαφορα στον ηχο (θα κοπει αρκετο sustain & θα παρει "αερα" η κιθαρα,δοκιμασε το γινεται ευκολα) :twisted:

παντως κανε αυτο που σου ειπα με τους μαγνητες and get back to me :wink:
α' date=' την τελευταια φορα που επαιξα ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα ο ηχος εβγαινε μεσω του ΕΝΙΣΧΥΤΗ μου..(ακολουθωντας την ....αρχεγονη σειρα του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ρευματος το οποιο ως γνωστον καποιοι ΑΦΕΛΩΣ πιστευουν οτι δεν μεταδιδεται μεσα απο το ξυλο,καθοτι το ξυλο ειναι μονωτικο υλικο, αλλα μεσα απο μαγνητες,καλωδια,output jack & εν τελει ενισχυτη & μεγαφωνο...) το σωμα οσο κι αν προσπαθησα δεν μπορουσα να το ακουσω γιατι τα 100 βαττ του Mesa Boogie σκεπαζαν δυστυχως τον ακουστικο ηχο του.... :wink: :wink:

κατι που ξεχασα να σου προτεινω ειναι να τοποθετησεις τις χορδες ΠΑΝΩ απο το retainer του Bigsby ωστε να εχεις μικροτερο string angle πισω απο τη γεφυρα,θα εκπλαγεις απο τη διαφορα στον ηχο (θα κοπει αρκετο suatain & θα παρει "αερα" η κιθαρα,δοκιμασε το γινεται ευκολα)[/quote']

+1

alla γιατι 5 διαφορετικες les paul std(το ιδιο οργανο)στον ιδιο ενισχυτη να ακουγονται διαφορετικα?

οκ.συμφωνω.ηλ κιθαρα παιζουμε οι περισσοτεροι και αυτο π ακουμε ειναι ο ενισχυμενος ηχος.αλλα δεν γινεται να μιν αναγνωριζουμε 5 πραγματα.με την διαφορετικη αντιληψη που ο καθενασ εχει πανω σε αυτα.

(sorry ακυρο με το topic)

το σωμα μιας κιθαρας ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι παιζει ρολο στον ηχο (γιατι νομιζεις ρωτησα τι ΒΑΡΟΣ εχει η κιθαρα του??) μια και αυτο (μαζι με τη γεφυρα και τα αλλα σημεια επαφης της ταλαντουμενης χορδης) διαμορφωνει (χωρις ομως καποιος να μπορει να το προδικασει με σιγουρη μεθοδο μια και καθε κομματι ξυλο ειναι εντελως διαφορετικο απο το αλλο ακομα και απο το ιδιο δεντρο) τους παλμους της χορδης τους οποιους μετα μεταφερει ο μαγνητης στον ενισχυτη,ομως κυριολεκτικα μιλωντας ο ηχος ΔΕΝ βγαινει απο το σωμα οπως σε ενα ακουστικο οργανο αλλα απο το ΜΕΓΑΦΩΝΟ του ενισχυτη...

αρα νουμερο ενα στον ηχο μας δεν ειναι οι μαγνητες αλλα η τελευταια..πηγη του ηχου μας,οπως και στην ακουστικη...δηλαδη το μεγαφωνο του ενισχυτη μας!να η νεα θεωρια κυριες και κυριοι!τι μαγνητες και ξυλα μας λετε τωρα! :D

ομως ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μιλωντας ο ηχος ΔΕΝ βγαινει απο το σωμα οπως σε ενα ακουστικο οργανο αλλα απο το ΜΕΓΑΦΩΝΟ του ενισχυτη...

ακολουθωντας την ....αρχεγονη σειρα του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ρευματος το οποιο μεταδιδεται μεσα απο μαγνητες,καλωδια,output jack & εν τελει ενισχυτη & μεγαφωνο..

http://www.aegean.gr/social-anthropology/canakis/Courses%20offered/Pragmatics/Presupposition.htm

Κάτσε πως μου το είπε ο elavd να δεις πριν 2 βδομάδες;

The same things my little pantelis, the same things my pantelis!

Πάντως για τα ξύλα θα μπορούσα να ρωτήσω τους καθηγητές μου να σας πω; Και ότι μου πουν να σας το μεταφέρω.

Βέβαια αν πάρετε (η 1 από τις 2 ομάδες) την απάντηση μην τους κράξετε. Ξέρουν πολλά περισσότερα από ίσως και όλους εδώ μέσα!

Trending...

Νέα θέματα

Back