Ήχοι Guitar Rig (software)

Status
Not open for further replies.
παιδιά εγώ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα ούτε όταν είχα την soundblaster audigy ούτε φυσικά τώρα που έχω την εκπληκτική από κάθε άποψη Edirol UA-25...

αρα ειναι θέμα ίσως καλωδίου, έλειψη καλής κάρτας ήχου ή ρυθμισής της; Ελειψή γνώσης? Οτι θες μπορεί να ειναι. Ακόμα και λαθος σε κάποια σύνδεση... Κρίμα πάντως γιατί ειναι πολύ γερό plugin..

Εννοείται ότι δεν θα λυθεί εξολοκλήρου το πρόβλημα φίλε Μενέλαε, άλλωστε το αναφέρω και έγώ :wink: Απλά το είπα σαν μια πρώτη λύση

Τσέκαρε τους τελευταίους drivers της κάρτας και ότι τυχόν παρεμβάλλεται μεταξύ κιθάρας και κάρτας και ίσως να βρίσκεται εκεί το πρόβλημα.

Αν και κατα την προσωπική μου άποψη κατά 80% μάλλον φταίει η κάρτα

εγκατέστησα το Asio4All' date=' και το επέλεξα ως driver από το Amplitube, αλλά όταν συνέδεσα την κιθάρα το πισί κράσαρε άσχημα (ούτε reset δεν έπαιρνε, μόνο power off-on)
αυτό ενημερωτικά για όποιον τυχόν έχει κάρτα SoundBlaster PCI-128 και ΝΟΜΙΖΕΙ πως μπορεί να παίξει με τέτοια λογισμικά :([/quote']

Το Amplitube δε ξέρω. Καλύτερα να κοιτάξεις με ποια προγράμματα είναι συμβατό (δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει μαζί τους), γιατί π.χ. ξέρω πως με το Adobe Audition δεν είναι, με απότέλεσμα όποτε πας να φορτώσεις το Amplitube στο Adobe Audition σβήνει αυτόματα το πρόγραμμα (Adobe). Αλλά θα μπορούσε να μην είναι συμβατή και η κάρτα (μιας και υποθέτω ότι είναι παλιά). Κάποιο φόρουμ θα υπάρχει και για το Amplitube (π.χ. στην έπίσημη σελίδα τους όπου μπορείς να ρωτήσεις για αυτά)

Edit: ¶λλωστε όπως έγραψε και ο girginarios σε ένα άλλο thread η κάρτα σου δεν υποστηρίζει asio drivers, που ίσως είναι αυτή η αιτία του κρας.

δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα με το λογισμικό, είδε το νέο driver, μου επέτρεψε να το επιλέξω, αλλά τι να το κάνεις όταν ολόκληρο το πισί παθαίνει εγκεφαλικό και έμφραγμα μαζί, όταν συνδέω την κιθάρα;

όποιος έχει την διάθεση ας γράψει τι κάρτα ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως παίζει με ASIO4ALL ή ASIO γενικώτερα, ώστε να δω τι επιλογές έχω από κάρτες που ΟΝΤΩΣ θα κάνουν τη δουλειά

δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα με το λογισμικό' date=' είδε το νέο driver, μου επέτρεψε να το επιλέξω, αλλά τι να το κάνεις όταν ολόκληρο το πισί παθαίνει εγκεφαλικό και έμφραγμα μαζί, όταν συνδέω την κιθάρα;
όποιος έχει την διάθεση ας γράψει τι κάρτα ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως παίζει με ASIO4ALL ή ASIO γενικώτερα, ώστε να δω τι επιλογές έχω από κάρτες που ΟΝΤΩΣ θα κάνουν τη δουλειά[/quote']

Δεν ξέρω και εγώ πολύ από αυτά.

Αλλά η κάρτα σου με τους Asio drivers παίζει; ¶κουσες καθόλου μουσική;

Επίσης το Amplitube δεν μπορείς να το λειτουργήσεις μόνο του. Πρέπει να είσαι μέσα σε κάποιο πρόγραμμα και από εκείνο το πρόγραμμα να το επιλέξεις σαν plug-in.

δεν ξέρω πώς μπορώ να πώ στην κάρτα να χρησιμοποιήσει τα ΑΣΙΟ όταν παίζω μουσική από την κάρτα

είμαι βέβαιος πως το ΑΜΠΛ παίζει και μόνο του χωρίς άλλο host λογισμικό, το έκανα πριν βάλω τα ΑΣΙΟ, αλλά ακουγόταν απαίσια

δεν ξέρω πώς μπορώ να πώ στην κάρτα να χρησιμοποιήσει τα ΑΣΙΟ όταν παίζω μουσική από την κάρτα
είμαι βέβαιος πως το ΑΜΠΛ παίζει και μόνο του χωρίς άλλο host λογισμικό' date=' το έκανα πριν βάλω τα ΑΣΙΟ, αλλά ακουγόταν απαίσια[/quote']

Για το τελευταίο δεν ξέρω γιατί και εγώ προσπάθησα να το παίξω μόνο του αλλά δεν έπαιζε. Και στο manual άμα διαβάσεις αυτό λέει, ότι μόνο μεσω ενός host προγράμματος.

Για να επιλέξεις τους asio drivers, μπες μέσα σε ένα πρόγραμμα όπως το Cubase ή όποιο άλλο χρησιμοποιείς, και σε κάποιο μενού θα υπάρχει η επιλογή Audio devices κάτι παραπλήσιο, πάντως να κοιτάξεις να αναφέρεται στο hardware δηλαδή στην κάρτα σου (δεν ξέρω τί γνωρίζεις γι αυτό σου τα γράφω έτσι). Από εκεί υπάρχει, σε όλα τα προγράμματα, η επιλογή του driver που θα χρησιμοποιήσεις. Επέλεξε το asio και δοκίμασε αν η κάρτα σου παίζει με asio drivers (μέσα απο εκείνο το πρόγραμμα. Δηλαδή άνοιξε κάποιο μουσικό αρχείο μέσα σε εκείνο το πρόγραμμα.)

Προτείνω αυτή τη λύση γιατί δεν ξέρω πως γίνεται από τα windows να επιλέξεις ποιον driver θες για την κάρτα σου.

θες να σου βάλω screenshot με το amplitube-2 standalone?

το cubase δεν το έχω (ή τίποτε άλλο παρόμοιο), μεταξύ των ερασιτεχνών είμαι ερασιτέχνης

Καθίστε μισό λεπτό γιατί μπερδεύτικα!!!Για το amplitube 2 μιλάμε τόση ώρα;

Καταρχάς πως συνδέεις την κιθάρα;Κατευθείαν στο line out της κάρτας;

Αν ναι τότε αυτό είναι λάθος καθώς όργανα όπως η κιθάρα και το μπάσο απαιτούν είτε σύνδεση μέσω όργανο-->di box-->είσοδος κάρτας είτε κάρτα με ειδική ΗιΖ (ή αλλιώς γνωστή ως instrument) είσοδo.

Εξάλλου το ίδιο το manual του amplitube 2 το αναφέρει ρητά ότι απαιτήται κάρτα με τέτοια είσοδο και φυσικά latency τουλάχιστον κάτω των 10ms για ικανοποιητικά αποτελέσματα! :wink:

στο line-in βέβαια, έτσι;

ναι ξέρω περί DI box, δεν έχω πάρει ακόμη, μάλλον θα πάρω ένα παθητικό φτηνό να δω τι γίνεται

όσο για latency θα αναγκαστώ να πάρω νέα κάρτα

ελπίζω να βρω μια που να υποστηρίζει ΑΣΙΟ κάτω από τα 50Ε

θες να σου βάλω screenshot με το amplitube-2 standalone?
το cubase δεν το έχω (ή τίποτε άλλο παρόμοιο)' date=' μεταξύ των ερασιτεχνών είμαι ερασιτέχνης[/quote']

Ναι ότι ανοίγει ανοίγει αλλά παίζει κιόλας; Εσύ είπες ότι παίζει, εγώ δεν ξέρω δεν κατάφερα να ακούσω ήχο και με λίγα λόγια έκανε και κάτι περίεργα. Όμως μέσα από ένα πρόγραμμα έπαιζε κανονικά. Λάβε υπόψη και αυτά που είπε ο boukaw.

Δεν ξέρω ίσως το κρας που έπαθες να έφταιγαν οι drivers σε συνδυασμό με την κάρτα.

ότι παίζει παίζει, αλλά παίζει χάλια, αφενός γιατί δεν έχω DI box κι αφετέρου γιατί το latency είναι πολλές δεκάδες ms

το κρασάρισμα σχεδόν σίγουρα οφείλεται σ' αυτό που λές

Λοιπόν άκου τι μπορείς να κάνεις:¶νοιξε το πρόγραμμα τράβα όπου είναι τα set up του και εκεί που που θα σου λέει κάτι περί input ή wave (ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων δεν θυμάμαι ακριβώς) δως του asio4all.Τώρα από το asio control panel επέλεξε buffer size όσο μικρότερο γίνεται εως ότου ακούσεις τα clics και γενικότερα σπασίματα στον ήχο.Αυτό πρόκειται να σου λύσει εν μέρει το latency (αλλά προσοχή όχι τελείως :D ).

Πάντως αν τελικά αποφασίσεις ότι αγοράζεις κάρτα μην πολυβιαστείς.Κάνε έρευνα αγοράς κοίτα και παλαιότερα posts και θα δεις ότι από 100-300e υπάρχουν αρκετά τίμια προιόντα για τη δουλεία που τα θες.

gdevelek έγραψε:

στο line-in βέβαια, έτσι;

Ουπς... βεβαίως και στo line in!!!! :oops: :oops:

η επιλογή του buffer size στο asio είναι άνευ ουσίας, αφού με τη σύνδεση της κιθάρας στο πισί, αυτό κρασάρει άσχημα (όταν έχω επιλέξει asio από το amplitube) κι έτσι τερματίζεται βίαια η όλη προσπάθεια

αν πρέπει να δώσω 100+ ευρώ για κάρτα, μάλλον θα το εγκαταλείψω, αφού έτσι κι αλλιώς θα πάρω σύντομα το v-amp-2 το οποίο απαλείφει το πισί απο την εξίσωση (θέλω να στήσω χώρο εξάσκησης στο υπόγειο του σπιτιού ενώ το πισί είναι στο κυρίως σπίτι)

Βασικά μπας και το έχεις σπασμένο;Στο λέω αυτό καθώς παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ με το cubase μέχρι που το πήρα γνήσιο και έλυσα τα προβλήματά μου.Και από τότε φρόντισα ότι έχω (αυτά τα ελάχιστα βέβαια) είναι γνήσια :wink: !!!

Καθίστε μισό λεπτό γιατί μπερδεύτικα!!!Για το amplitube 2 μιλάμε τόση ώρα;Καταρχάς πως συνδέεις την κιθάρα;Κατευθείαν στο line out της κάρτας;

Αν ναι τότε αυτό είναι λάθος καθώς όργανα όπως η κιθάρα και το μπάσο απαιτούν είτε σύνδεση μέσω όργανο-->di box-->είσοδος κάρτας είτε κάρτα με ειδική ΗιΖ (ή αλλιώς γνωστή ως instrument) είσοδo.

Εξάλλου το ίδιο το manual του amplitube 2 το αναφέρει ρητά ότι απαιτήται κάρτα με τέτοια είσοδο και φυσικά latency τουλάχιστον κάτω των 10ms για ικανοποιητικά αποτελέσματα! :wink:
Ρε παιδια το DI τι ειναι;Εγω εχω την creative audigy 2 platinum η οποια εχει και εξωτερικο driver,πανω στον οποιο βρισκονται 3 line in τα 2 απο τα οποια ειναι στο μεεθος του βυσματος του καλωδιου της κιθαρας. Αυτο θεωρειται ΗιΖ είσοδoς; Ακομα και με αυτη την καρτα και με latency να φτανει ως 2ms εχω θορυβο οταν στο guitar rig2 χρησιμοποιω heavy distortion.

Χονδρικά di box είναι 1 κουτί που αναλαμβάνει να μετατρέψει το αδύναμο σήμα της κιθάρας και του μπάσου σε σήμα κατάλληλο για απ'ευθείας σύνδεσή της (καρφί που λέμε) σε κάρτες ήχου ή κονσόλες. Το αδύναμο σήμα των οργάνων αυτών είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βάθμο για το θόρυβο που παράγουν, ο οποίος γίνεται εντονότερος στα preset με distortion!!!

Τώρα το αν μια κάρτα έχει line είσοδο στο μέγεθος του καρφιού της κιθάρας δεν σημαίνει τίποτα!!!!! Κοίτα να δεις αν σε κάποια είσοδό της έχει κουμπί επιλογής line/instrument. Λογικά θα βρίσκεται κάπου δίπλα στο ρυθμιστικό του input (αν και δεν ξέρω κατά πόσο η audigy 2 platinum διαθέτει τέτοια δυνατότητα). Σε περίπτωση που έχει τέτοια ρύθμιση, κάθε φορά που συνδέεις την κιθάρα ή μπάσο με την κάρτα, ενεργοποίησε και την ένδειξη instrument.

Να φανταστείς ότι κι έγω το ίδιο πρόβλημα είχα μέχρι που απέκτησα μια ταπεινότατη καρτούλα των 150e που παρείχε τέτοια δυνατότητα σε συνδιασμό με χαμηλό latency (<10sec) και βρήκα την υγεία μου!!!! Ο ήχος ακόμη και στα πολύ "βαριά" distortion έγινε πολύ καθαρός :D :D

ταπεινότατη καρτούλα με 150Ε? 8O

με τόσα παίρνεις μητρική ΚΑΙ επεξεργαστή!

Έχεις υπόψην σου πόσο μπορεί να φτάσουν οι καλές κάρτες ήχου;

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back