Ήχοι Guitar Rig (software)

Status
Not open for further replies.

menelaos

Noiz Addict
Λοιπόν........ Σκεφτόμουν μήπως μπορούσαμε να ανεβάσουμε κάπου ήχους που έχουμε φτιάξει στο guitar rig ώστε να τους μοιραστούμε και να πάρουμε ιδέες για το πώς δουλεύει ο καθένας το εν λόγω software.... :) Τι λέτε;

Συμφωνώ και επαυξάνω. Να γίνει το ίδιο για όλα (amplitube, amplitube 2.0, guitar rig 1 και 2) και πάει λέγοντας. Αν μπορείς κανε edit το πρωτο σου post και άλλαξε την ονομασία σε guitar software topic ή κάτι τέτοιο..να αφορά τα πάντα..

Συντομα θα επανέλθω με τους ήχους μου από guitar rig. Ενας τέλειος τόπος για ανέβασμα αρχείων είναιτ ο www.rogepost.com

Τα λέμε

μα καλά αυτά τα guitar rig και το amplitube πώς τα έχει καβατζώσει τόσος κόσμος;

δεν είναι και φτηνά...

τι έχει παιχτεί;

μάλλον είμαι έξω από τα κόλπα...

Πολλοί τα έχουν σπασμένα. ¶λλοι τα έχουν από διάφορα bundles (σε LE συνήθως). Και φυσικά άλλοι τα έχουν αγοράσει :)

κατέβασα χθες το ντέμο, και διαπίστωσα πως όλα τα presets βγαίνουν με πολύ θόρυβο (συνδέω από line-out της κάρτας στο HiFi, και οι ενδείξεις έντασης εισόδου και εξόδου στο GR είναι πολύ λογικές, γύρω στο μισό )

υπάρχει κάποιο σετάρισμα που πρέπει να κάνω;

επίσης η καθυστέρηση/latency είναι αισθητή, ξέρει κανείς αν υπάρχουν ASIO drivers για μια παλιά Soundblaster που έχω (αν θυμάμαι καλά είναι η PCI-128);

Πολύ καλή ιδέα.

Όμως επειδή μπορεί να δημιουργηθεί ένα θέμα όλόκληρο με νεκρά λινκς αν τα ανεβάσετε σε ξένο site με ημερομηνία λήξης, υπάρχει χώρος στο My Uploads αλλά και στα Downloads που κάνει την ίδια δουλειά.

κατέβασα χθες το ντέμο' date=' και διαπίστωσα πως όλα τα presets βγαίνουν με πολύ θόρυβο (συνδέω από line-out της κάρτας στο HiFi, και οι ενδείξεις έντασης εισόδου και εξόδου στο GR είναι πολύ λογικές, γύρω στο μισό)[/quote']
Γενικώς υπάρχει αυτό το πρόβλημα με το Guitar Rig, αν κάποιος ξέρει τη λύση θα με σώσει κι εμένα! :)

Πολύ καλή ιδέα.Όμως επειδή μπορεί να δημιουργηθεί ένα θέμα όλόκληρο με νεκρά λινκς αν τα ανεβάσετε σε ξένο site με ημερομηνία λήξης' date=' υπάρχει χώρος στο My Uploads αλλά και στα Downloads που κάνει την ίδια δουλειά.[/quote']

Ευχαριστούμε πολύ αρχηγέ! Περίμενα να ακούσω μια "επίσημη γνώμη", χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ιδέα :)

κατέβασα χθες το ντέμο' date=' και διαπίστωσα πως όλα τα presets βγαίνουν με πολύ θόρυβο (συνδέω από line-out της κάρτας στο HiFi, και οι ενδείξεις έντασης εισόδου και εξόδου στο GR είναι πολύ λογικές, γύρω στο μισό )
υπάρχει κάποιο σετάρισμα που πρέπει να κάνω;

επίσης η καθυστέρηση/latency είναι αισθητή, ξέρει κανείς αν υπάρχουν ASIO drivers για μια παλιά Soundblaster που έχω (αν θυμάμαι καλά είναι η PCI-128);[/quote']

Δεν ξέρω τί κάνετε εσείς αλλά σε εμένα δουλεύει μια χαρά.

Για τα presets με παραμόρφωση το gain της κάρτας μου το έχω στο μηδέν. Στα καθαρά presets θέλει λίγο gain από την κάρτα.

Ο θόρυβος, μου συμβαίνει όταν σε ένα preset με παραμόρφωση έχω και gain ή όταν επιλέγω κάποιο συγκεκριμένο μαγνήτη στη κιθάρα.

Ειχα και εγώ αυτο το πρόβλημα με τον θόρυβο. Στο rig 2 εχουν βάλει καποια κουμπια learn και στο input και στο output στα οποια βαρας οσο ποιο δυνατα μπορείς και ριθμίζονται μονα τους και δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος.Όποτε θα υποθέσω οτι αν ριθμιστούν τα input και output στο Rig 1 ή στην κάρτα ή στην προενήσχηση μάλλον θα μείωθεί το προβλημα του θορύβου.Μια γνώμη απλά δεν είμαι και ειδικός .

Οσο για ASIO πρίν πάρω καλήτερη κάρτα και είχα την default του pc ειχε δεί δραματική βελτίωση με το ASIO4All. Δεν θύμαμαι απο πού το είχα κατεβάσει αλλα ειναι free οποτε ψάχτο.

Αν όμως στο preset υπάρχει πολύς θόρυβος, τότε αν βάλεις το learn που λές, μπορεί να μην ακούγεται τίποτα :wink:

έχω χρησιμοποιήσει το learn αλλά ο θόρυβος παραμένει σε απαράδεκτα επίπεδα, αλλά και το σήμα το ίδιο, χάλια είναι

εγκατέστησα το Asio4All, και το επέλεξα ως driver από το Amplitube, αλλά όταν συνέδεσα την κιθάρα το πισί κράσαρε άσχημα (ούτε reset δεν έπαιρνε, μόνο power off-on)

αυτό ενημερωτικά για όποιον τυχόν έχει κάρτα SoundBlaster PCI-128 και ΝΟΜΙΖΕΙ πως μπορεί να παίξει με τέτοια λογισμικά :(

Μήπως δίνεις πολυ gain απο προενήσχηση ή σε οτι χρησιμοποιεις αναμεσα σε κάρτα ήχου και κιθάρα???

δεν χρησιμoποιώ τίποτε ανάμεσα, αλλά οι μαγνήτες είναι active EMG

πάντως με τα drivers της creative δεν εχω τόσο μεγάλο πρόβλημα (αν και ορισμένες φορές η ανάλυση της οθόνης πέφτει σε 600χ400, 4 bits!

Λοιπόν, πλέον την κιθάρα μου τη γράφω (από mBox) με το gain στο 0 και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα! :)

mBox: recording interface της Digidesign (έρχεται με το Pro Tools LE). Χρησιμοποιώ το Guitar Rig ως plugin. Εννοούσα απλώς ότι όντως από τη στιγμή που δε χρησιμοποιούσα καθόλου ενίσχυση από το hardware μου, το GR δούλευε άψογα, όπως πρότεινε κάποιος 'συνάδελφος' (:)) παραπάνω :)

Καταρχάς πρώτη φόρα ποστάρω στο noiz και αυτό γιατί πολλές από τις απορείες μου έχουν απάντηθεί από παλαιότερα ποστ και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ο καθένας προσπαθεί ανιδιοτελώς να βοηθά όσο μπορεί!!!

Στο θέμα μας τωρα: Βασικά θα μπορούσες να προσθέσεις ένα noise reduction (από την καρτέλα vol στο guitar rig) αμέσως μετά το input αν και δεν νομίζω ότι αυτό θα λύσει και πολύ το πρόβλημά σου.Μάλλον είναι ζήτημα κάρτας ήχου φίλε gdevelek :wink:

(soundblaster κάρτες :lol: :lol: :evil: :evil: )

Welcome boukaw! Μπα, το noise filter δε θα λύσει το πρόβλημα. Για να δουλέψει ικανοποιητικά θα πρέπει να το ρυθμίσεις πολύ επιθετικά, οπότε μετά θα σου καταστρέψει τον ήχο, θα κάνει κοψίματα. Είναι θέμα του Guitar Rig, πολλοί είχαν αυτό το πρόβλημα, μάλλον έχει να κάνει με drivers + το input volume ;)

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back