Ηχογραφηση και Linux..

IraklisZS τα 9 στα 10 απ τα επιχειρήματα σου δεν στέκουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σου τα απαντήσω ένα ένα άλλα αν θέλεις μπορώ να τραβήξω μερικά

videos με το κινητό σε παλιό υπολογιστή (PIII) για να δεις πως "πετάει" το VLC στα XP την ώρα που το ίδιο VLC στον ίδιο υπολογιστή "σέρνεται" στο Κubuntu 8.04.

Είμαι σίγουρος οτι δεν έχεις δουλέψει XP και είσαι απ την αρχή αρνητικός.

Δουλεύω linux πολλά χρονιά τώρα (πάντα παράλληλα πχ win 98se-mandrake 9, win2k-suse 10, XP-ubuntu) και κρίνω αντικειμενικά. Σε μερικά πράγματα τα linux είναι

χροοοοοονια μπροστά άλλα σε μερικά άλλα αιώνες (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) πίσω!

Ωραία η πλάκα με την πασιέντζα άλλα εγώ εννοούσα παιχνίδια  ;)

ρε συ watcmen, τουλάχιστον εγώ κάνω τον κόπο να γράψω κάτι και να προσπαθησω να το τεκμηριώσω.

το να μου λες οτι 9 στα 10 απτα επιχειρηματα μου δεν στεκουν, ακόμα και λήθεια να είναι, δε προσφέρει τίποτα σ'αυτους που διαβάζουν το θέμα

οτι είμαι απο την αρχήγ αρνητικός το παραδέχτηκα ο ίδιος

IraklisZS είπε:
η αλήθεια είναι οτι δε γουσταρα τα XP για πολλούς λόγους όπως οι διαφημίσεις, τα buy full version, τα "there are unusued icons on your desktop", τα τρομοκρατικα "your computer might be at risk!" και γενικά όλα αυτά που "πετάγονται" και σου σπάνε τα νεύρα. Το linux μου δινει την εντύπωση πως με σέβεται σαν χρήστη περισσότερο.
επίσης, για να μιλήσουμε για σχετικά βαριες εφαρμογές, το world of warcraft παίζει μια χαρά στο λίνουξ

to linux αξιοποιεί πόρους και κάνει multitasking πολύ καλύτερα από τα οποιαδήποτε windows

έχει κανείς κάθε συμφέρον να επιδιώξει να τρέξει βαριές και πολλές εφαρμογές σ' αυτό

και καθώς το linux εξελίσσεται  δεν βαραίνει όπως βαραίνουν τα windows, που θέλουν όλο και περισσότερη μνήμη/CPU απλά για να σηκωθούν, πριν καν ανοίξει κανείς την πρώτη του εφαρμογή

[offtopic]

Το 2003 για μένα το linux (slackware 9 base install και όλα τα υπόλοιπα compiled τοπικά) έκανε σε desktop και networking πολύ άνετα αυτά που ήθελα. Δυστυχώς όμως για ήχο έπρεπε να κάνω reboot στα Windows.

Θα συμφωνήσω με το μέλος Evilnye, χρειάζεται χρόνος για διάβασμα για να παίξουν όλα και μερικές φορές δεν υπάρχουν όλα αυτά και τα υπόλοιπα για τον καθένα διαθέσιμα.

[offtopic]

EDIT: Ωραία, yet another linux vs windows flame war. Στα όπλα !

Λοιπον... η καλητερη λυση ειναι να εχεις τα linux σε ολον σου τον σκληρο και να κανεις ενα virtual pc μεσα απο αυτο και να περασεις τα ΧΡ τα 7 η οτι αλλο λειτουργικο θες να εχεις.... και ετσι μπορεις να εισαι πληρος καλημενος!!! ;)

Να δω κάποιον επαγγελματία (κι όχι κανένα παιδάκι) να χρησιμοποιεί linux στο studio και να πεθάνω μια ώρα νωρίτερα.

Εν τέλει, ψαχνόμαστε για να είναι πιο εύκολα και γρήγορα τα πράγματα. Αν είναι να κάτσουμε να ψαχτούμε άπειρες ώρες για κάτι που δουλεύει ήδη σωστά, είμαστε άπειρα τυφλοί.

Τελικά έχουμε τίποτε άλλο να πούμε περί Linux και ηχογράφησης ή να το κόψουμε εδώ και να γυρίσουμε στο παλιό, καλό flame war όπως σωστά σημείωσε ο ghen;

ρε συ watcmen, τουλάχιστον εγώ κάνω τον κόπο να γράψω κάτι και να προσπαθησω να το τεκμηριώσω.
το να μου λες οτι 9 στα 10 απτα επιχειρηματα μου δεν στεκουν, ακόμα και λήθεια να είναι, δε προσφέρει τίποτα σ'αυτους που διαβάζουν το θέμα
ε τι να απαντήσω τώρα εγώ? είναι αστεία αυτά τα πραγματα:

there are unusued icons on your desktop

αν σε προβλημάτισε αυτό και δεν έμαθες μέσα σε 2" πως απενεργοποιείτε τότε πως κρίνεις

ένα λογισμικό χωρίς να το ξέρεις?

σορι κιόλας ΔΕΝ έχω σκοπό να σε μειώσω. ΜΑΚΑΡΙ  σύντομα τα linux να γίνουν τόσο καλά ώστε να μπορώ με ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ να ξεφορτωθώ τα παραθύρια (αλλα sf  ;D)

πάρτε και το παραθυρ 99 να γελάσετε (βλέπε συνημμένα, κάντε το αποσυμπίεση, και παρουσίαση με το power point)

τέλος flame war, συνεχίστε με το audacity ( :P)

Βλάχικα.zip

Attachments

Evilnye είπε:
Εγώ έχω μια m-audio fast track usb, αλλά ελάχιστες φορές ηχογράφησα στο Ubuntu (αν κ μπορώ)

Τελευταία πάντως έχει αρχίσει να μου παρουσιάζει άκυρα παράσιτα κατά την αναπαραγωγή μουσικής που στα xp για παράδειγμα δεν αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα.
ακριβως το ιδιο μου κανει κι εμενα και δεν ειναι θεμα linux προσοχη...Κανει το ιδιο πραγμα οποτε επιχειρησα να εγκαταστησω διαφορετικους drivers απο αυτους που ειχε στο cd .Οταν λεω διαφορετικους εννοω νεες εκδοσεις απο το σαιτ της m-audio

Ναι!

Ακριβώς το ίδιο παίζει και σε εμένα!

Αλλά τους drivers τους έβαλα στα xp! Στο Ubuntu δεν έχω πειράξει τίποτα!

Εάν επέστρεψες στους drivers από το cd, επανήλθαν όλα στο φυσιολογικό;

Είναι στοιχειωμένες οι m-audio. Όσο τη χρησιμοποιώ δεν μπορώ να πω πως με καλύπτει.

Ευχαριστώ πάντως θα το δοκιμάσω!

Ενημέρωση μιας και επέστρεψα στους drivers που δίνει στο cd στα xp, φαίνεται να έχει διορθωθεί και το τυχόν πρόβλημα στο ubuntu.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά γενικά όπως φαίνεται το update της m-audio δεν είναι καλό.

vitali είπε:
Να δω κάποιον επαγγελματία (κι όχι κανένα παιδάκι) να χρησιμοποιεί linux στο studio και να πεθάνω μια ώρα νωρίτερα.
Φιλε vitali, μην λες μεγαλα λογια, τσεκαρε το Mirror Image Recording Studios, η το Linux in the Professional Recording Studio by Steve Cook, αλλα μην πεθανεις κι'ολας   :P

Περα απο την πλακα, εκτος απο το Ubuntu studio, υπαρχει και το Studio 64, ειδικα για Linux και multimedia δουλεια.

Βεβαια η αληθεια ειναι οτι σημερα μπορει κανεις να δουλεψει επαγγελματικα σε οποιαδηποτε πλατφορμα, αρκει να εξικοιωθει μαζι της.

Αλλα γιατι να περιοριζομαστε σε ενα λειτουργικο συστημα (XP/MacOSX), εαν μπορουμε να εχουμε και ενα δευτερο (Linux) η ακομα και ενα τριτο (BeOS) -δωρεαν- μαζι με ολα τα καλουδια που μας προσφερουν?

Aν μπορουσε το Atari τo '86 (TOS) σιγουρα μπορει και το linux σημερα.

Παρεπιπτοντως ενα PentiumIII/512mb με dmx fire δινει latency... 0.6 ΜS στο Studio 64! Στο ιδιο συστημα, μονο για να ανοιξουν τα XP και το SX χρειαζεται 9 λεπτα αναμονης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εγώ πάντως όσο γνωρίζω το ardour, τόσο πιο πολύ μένω εκπληκτος απο την ποιότητα των plugin του και γενικά του προγράμματος.

κανονικά χρησιμοποιώ Kubuntu, αλλά αυτες τις μέρες έβαλα και την ubuntu studio για να έχω real-time kernel

G.E.O. είπε:
Παρεπιπτοντως ενα PentiumIII/512mb με dmx fire δινει latency... 0.6 ΜS στο Studio 64!
Μια διορθωση

Το παραπανω συστημα εδωσε latency 6.4 ms kai oxi 0.6. Σε ενα E2200/3GB με dmx fire το latency κατεβηκε στα 0.6 Μs.

yameth, μιλαω για το γνωστο latency, δηλαδη απο την στιγμη που πατας το πληκτρο στο midi κλαβιε μεχρι την στιγμη που ακους τον ηχο απο τα ηχεια.

Η καρτα ειναι η Terrateq dmx 6 fire. Ειναι pci καρτα με μπροστινη μοντουλα για το cdrom bay.

To distro ειναι το studio 64 τρεχει απο live cd.

To συστημα ειναι ενα pc E2200/4gb, τιποτα το ιδιεταιρο δηλαδη.

Το latency που αναφερει ειναι μικροτερο του 1ms, συγγεκριμενα 0.6ms.

Εκτος βεβαια εαν η παραπανω τιμη ειναι εικονικη.

Παρ'ολα αυτα, παιζοντας μου ειναι αδυνατον να καταλαβω την παραμικρη καθυστερηση, ενω πχ. τα δεκα ms στο Ableton μπορω να τα αντιλιφθω, χωρις ομως να γινονται ενοχλητικα.

Trending...

Νέα θέματα

Back