Evilnye είπε:
Η νέα έκδοση (9.10) βελτίωσε πάρα πολύ την αναπαραγωγή βίντεο που μικροκολληματάκια τα είχε, αλλά τώρα βλέπω στην αναπαραγωγή ήχου.
τι εννοείς μικροπροβληματάκια? οι εφαρμογές αναπαραγωγής multimedia του linux για μένα ειναι πιο μπροστά απο οτιδήποτε έχω δοκιμάσει ως τώρα. Φυσικά, το windows media player των windows xp απλά δεν υπάρχει καν, κατα την άποψη μου μπροστά σε προγράμματα όπως το amarok, smplayer, vlc (υπαρχει κ για win)
και τα παραπάνω τα έλεγα ήδη και απο την (k)ubuntu 8.04
το
http://ardour.org/ το δοκιμασες?
το xp ......... είναι οτι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει και θα το έχεις μπροστά σου για αρκετά χρόνια ακόμα (τουλάχιστον 5)
δεν βλέπω να ασχολείται κανείς με το linux σοβαρά
έχει guitar rig και cubase? κανένα παιχνίδι για διάλυμα?
πραγματικά αφού υπήρξα χρηστης των xp για πολλά χρόνια, δε μπορεις να με πεισεις με τετοιο τρόπο οτι τα XP ειναι ό,τι καλύτερο έχει βγει μεχρι τώρα. Πραγματικά, τα xp εξαντλήσαν την υπομονή μου τόσο πολύ ωστε να δοκιμάζω να βάλω λινουξ, τότε που το λινουξ ήταν γεμάτο bugs και απίστευτα εχθρικό προς το χρήστη.
το γεγονός οτι θα τα βλέπουμε μπροστά μας δεν έχει να κάνει με το πόσο καλά είναι, αλλά με τις συμφωνίες που μπορεί να κάνει η microsoft για να τα εξαπλώσει.
είχα βαρεθεί κάθε 2 μήνες να κάνω format+επανεγκατάσταση, να βάζω 15 cd με drivers, να ξαναεγκαθιστώ άπειρα προγραμματακια και εφαρμογούλες
χώρια που για να έχεις έναν ασφαλή υπολογιστή στα XP, αλλά και για όλα τα προγράμματα (απο διαφορετικές εταιρίες, που χρησιμοποιουν τις δικές τους βιβλιοθηκες χωριστά και δεν συνεργάζονται) που θα χρειαστείς και τα windows δεν έχουν, θα πρεπει να πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου, και πάλι σταθερό συστημα δε θα έχεις.
όσο για παιχνιδάκια φυσικά και έχει! και πολύ περισσότερα απο την πασιέντζα και το ναρκαλιευτή.
εν κατακλείδει να πώ πως είναι προφανές οτι το λίνουξ ποτέ δεν είχε τις ευκαιρίες να αναδειχθεί λόγω του οτι οι εταιρείες δίσταζαν να δώσουν πληροφορίες για το hardware ή να παρεχουν ανοιχτό τον κώδικα των προγραμμάτων τους, επομένως η δουλεια των προγραμματιστών γινεται πάρα πολύ πιο δύσκολη. πλέον όμως πολλες εταιρείες έχουν αρχίσει να δίνουν drivers και να υποστηρίζουν τους πελάτες τους που χρησιμοποιούν λίνουξ.
Για λογισμικά που δεν υπάρχουν για linux, μπορουν να χρησιμοποιηθουν λύσεις όπως το wine ή virtual box που τρεχουν τα ίδια τα windows μεσα στο λινουξ