Ηelp!!!Aλλαγη ηχειου σε combo!!!

rocka cola

Της παρέας
Εχω ενα ηχειο που λεει οτι ειναι 8Ω και θελω να το βαλω στον vox ac4 tv που εχω.

Καθως αλλαζα το ηχειο ειδα οτι το παλιο ειναι 16Ω.Μπορω να το βαλω?Η πρεπει να βαλω αναγκαστικα ιδια Ω ηχειο?

Εψαξα λιγο στο internet αλλα δεν βρηκα κατι πολυ ουσιαστικο.

Μονο στο site της celestion λεει οτι καλο ειναι να εχουν ιδια αντισταση...

PLS Help!!!

Αν ο ενισχυτής σου δεν έχει διακόπτη επιλογής Ohms, καλό θα ήταν να μην το κάνεις. Το ανάποδο δε θα ήταν τόσο πρόβλημα (αν το original ήταν 8 και του έβαζες 16άρι)

χμμ...

δηλαδη αν το βαλω θα καει ο ενισχυτης?

γινεται καπως να κανω καποια μοντα και να το βαλω η απλα να το πουλισω?

Ο ενισχυτής σου τι γράφει? Πόσα watt σε Ω λέει πως είναι? για παράδειγμα θα λεει 150W/8Ω.Μπορείς να το δείς?θα σου πω ακριβώς...

βρηκα αυτα...αρα 16Ω

# Controls: Tone, Volume, OP Level (4W, 1W, ¼ W)

# In/Out Jacks: Input, External Speaker Jack (¼')

# Output: 4 Watt RMS 16-Ohm

# Speakers: AC4TV – 1 x 10" 16-Ohm Celestion VX10 custom speaker;

λεει οτι τον εκαναν ετσι για να μπορεις να συνδεσεις μεγαλη καμπινα....

μπορεις να αλλαξεις τον μετασχηματιστη εξοδου και να βαλεις εναν με 4-8-16 ohm.αλλα καλυτερα να βρεις 16αρι μεγαφωνο.

4watt RMS στα 16Ω???Λοιπόν άκου!το 4W/16Ω σημαίνει πως αν βάλεις ένα ηχείο 16Ω στον ενισχυτή σου θα αποδίδει ισχύ 4Watt.Αν βάλεις ένα ηχείο εμπέδησης 8Ω στον ενισχυτή θα τον αναγκάσεις να στέλνει περίσσότερο ρεύμα αρα και περίπου τη διπλάσια ισχυ στο ηχείο σου.Αυτό που θα γίνει ουσιαστικά με την άυξηση του ρεύματος θα είναι να μικρύνει ο χρόνος ζωής των κυκλωμάτων του και να ανέβει η αρμονική του παραμόρφωση(Τotal Harmonic Distortion THD) πράγμα που θα έχει αντίκτυπο στον ήχο σου! Μην φοβάσαι πάντως πως θα καεί.

απο θεμα χρηματων η απο θεμα αποδοσης στον ηχο?

p.s.

μην παρεξηγειτε τις ερωτησεις,ειμαι ασχετος με αυτα αλλα μαθαινω...

δηλαδη γινεται απλα δεν ειναι και οτι καλυτερο και εχει και διαφορετικα αποτελεσματα.

Αυτη την αλλαγη που προτινε πριν ο ακαλουποτος αξιζει να την κανω?

rocka cola είπε:
δηλαδη γινεται απλα δεν ειναι και οτι καλυτερο και εχει και διαφορετικα αποτελεσματα.

Αυτη την αλλαγη που προτινε πριν ο ακαλουποτος αξιζει να την κανω?
Εγώ δεν θα το έκανα πάντως γιατί δεν ξέρω πόσο θόρυβο θα είχα μετά!

Μια ερώτηση.Τι σόι ενισχυτής είναι αυτός που έχει ισχύ 4W/16Ω?Για ποιό πράγμα τον χρησιμοποιείς?

PS οκ τον βρήκα τον ενισχυτή σου!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Don't do it Φαίδων...

Θα μειωθεί πολύ η διάρκεια ζωής της τελικής λυχνίας του αν παίζεις συχνά και σε  ένταση με το 8Ω μεγάφωνο.

Μπορείς όμως να βρεις κι ένα ακόμη 8Ω μεγάφωνο, να συνδέσεις και τα 2 εν σειρά και να έχεις συνολικά 16Ω αντίσταση. Έτσι θα ναι μια χαρά κι ο τελικός.

Ακόμη καλύτερα, μια καμπινούλα 1Χ12" εξωτερική με 16Ω αντίσταση και ήταν ό,τι πρέπει και δεν χρειάζεται να κάνεις mod και στον ενισχυτή.

π.χ.

http://www.thomann.de/gr/vht_special_speakercabavsp112vht.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_valve_junior_1x12_cabinet.htm

εχω ειδη μια καμπινα 2Χ12 αλλα ο σκοπος αγορας αυτου του ενισχυτη ηταν για να παιζω σε χαμηλες εντασεις εσωτερικου χωρου με ωραιο ηχο....και ειπα απλα να του αλαξω το μεγαφωνο για καλυτερο αποτελεσμα αλλα αν δεν παθεις δε θα μαθεις λενε...

οποτε θα ψαξω να βρω ενα 16ohm αυτη τη φορα.

ευχαριστω παιδεια οσους βοηθησαν!

αν κανενας ακομα εχει καμια καλη ιδεα για το τι μπορω να κανω ας πει pls.

rocka cola είπε:
btw o ενισχυτης χωραει μονο ενα ηχειο oποτε αποκλιεται και η αγορα δευτερου...
με λίγη δουλίτσα στη μία έξοδο προς ηχείο μπορούν να συνδεθούν δύο, συνδεδεμένα μεταξύ τους σε σειρά ή παράλληλα ;)

αυτο σιγουρα γινεται εχω δει και κατι σχετικα διαγραμματα για το πως να τα συνδεσεις,

αλλα που θα μπει το δευτερο?Η καμπινουλα του ιειναι παρα πολυ μικρη και σχεδιασμενη για ενα μεγαφωνο.

αν ηταν θα ειχα παρει κεφαλη απο την αρχη...

ΟΚ νομιζω εβγαλα συμπερασμα.Κοινως 1)η παω και αλλαζω output στον ενισχυτη και μετα ξεχναω τις καμπινες 16Ω 2)η βρισκω ενα αλλο μεγαφωνο3)το βαζω και αγοραζω και μια ντουζινα λαμπες να χουμε να καιμε.

Trending...

Νέα θέματα

Back