Ξερω οτι δεν θα βοηθηθείς και πολύ αλλά παρε μια ιδέα για τα Eminence:Σκέφτομαι να αλλάξω το μεγάφωνο του ενισχυτή μου. Μιας και η eminence προσφέρει αρκετες λύσεις σε χαμηλό σχετικά κόστος ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη έχετε για τη συγκεκριμένη μάρκα.
Μιας και ανοιξε θεμα για eminence θα ηθελα και γω μια αποψη. Εχω ενα Governor σε μια custom καμπινα που εχω φτιαξει αλλα του λειπουν πολλα μεσαια' date=' για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον...
Ψαχνω κατι λιγο πιο "παχυ" αλλα με εξισου σφιχτα μπασα, για πειτε καμια προταση
Αποτι ακουσα στo site της eminence, το legend 121 ειναι κοντα σε αυτο που ψαχνω, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος :roll: [/quote']
τα legend 121 τα ειχα σε εναν twin reverb μου και μπορω να πω οτι ειναι τραγικα με τελειως πλαδαρα μπασα κτλ κτλ..
οσο για την custom καμπινα σου κατι πρεπει να εχει ..λαθος στην κατασκευη γιατι τα governor ειναι full στα μεσεα και εχουν ΠΟΛΥ παχυ ηχο..
να ξερεις οτι μια χαλια καμπινα κανει ενα μεγαφωνο και εναν ενισχυτη να ακουγονται χαλια...
γνωμη μου:βαλε το governor σου σε μια καλη καμπινα πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση και εκει θα το ακουσεις σωστα...
υ.γ.η καμπινα σου ειναι closed back?
Λοιποοον...Παίζω με Gibson les paul std. Το ηχείο προορίζεται για έναν Μesa Boogie studio22+. (To δικό του ηχείο πρέπει να είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει). Θα με ενδιέφερε μιας και ο συγκεκριμένος ενισχυτής φοράει EL84' date=' να πιάσω έναν πιο vox ήχο χωρίς να πληρώσω 350Ε για τo alnico blue της celestion. Έτσι σκεφτόμουν τα Red Fang τα οποία η eminence υπονοεί οτι κάνουν την ίδια δουλειά. Thanks![/quote']
Θα σου μιλήσω καθαρά εμπειρικά σαν πρώην χρήστης του Studio 22+.
Ο ενισχυτής δεν έχει μπάσα, κι αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Επίσης, ο 22+ ανήκει στην κατηγορία των Boogie που τα μεσαία τους κομπρεσάρουν αμέσως, ενώ τα πρίμα όχι, άρα το να του βάλεις alnico μεγάφωνο θα υπερτονίσει αυτήν την ιδιαιτερότητα, πράγμα που δεν θα σου αρέσει.
Επειτα, τα περισσότερα alnico δεν ξεπερνούν το rating των 30 watt επομένως θα τα υπεροδηγήσεις εύκολα - εκτός αν αυτό είναι που θέλεις.
Εχε υπόψη σου πως ο 22+ δεν θα παίξει εύκολα σαν vox γιατί είναι τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας, κι επιπλέον, οι EL84 μπορεί να τον κάνουν πιό πλαδαρο στα χαμηλά του, αλλά λόγω της σχεδίασης του EQ έχει αρκετά γρήγορο attack στα πρίμα, άρα δεν θα του ταίριαζε ούτε ένα greenback-style μεγάφωνο.
Προσωπικά, θα πήγαινα για κάτι σαν το classic lead της Celestion για να κολακεύσω τον χαρακτήρα του, ή κάποιο EV12L της Electrovoice για πιο hi-fi επιδόσεις.
Παρεπιπτόντως, τί set up χρησιμοποιείς,και τί μουσική θέλεις να παίξεις ?
Εγω απλα ψαχνω κατι πιο ανοιχτο' date=' λιγοτερο κομπρεσσαρισμενο, με ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ μεσαια :lol: :lol: :lol:[/quote']
α με βαση αυτο το κλιπακι θες και αλλα μεσαια εσυ;;;εισαι αρρωστος!!! :lol: :lol: 8)
δυστυχως οι συνταγες για....ποιοτικο (τωρα τι σημαινει αυτο δεν πολυκαταλαβαινω.. :lol: ) ηχο ειναι ΠΟΛΛΕΣ και δε μας φτανει ενα....noiz για να τις αναλυσουμε.... :lol:εμένα με ενδιαφέρει γενικά ένας ποιοτικός ήχος
προφανως αναφερεσαι σε αυτοEπίσης ο Mike Trentino (κατασκευαστής των ενισχυτών που χρησιμοποιήθηκαν στο ομώνυμο τους album και guitar tech των PJ) έχει δηλώσει οτι για το συγκεκριμένο album χρησιμοποιήθηκαν μεγάφωνα μικρότερης ισχύος από την ονομαστική τών ενισχυτών!!!