Επειδή αρκετά μέλη του forum είναι ή μπορεί να γίνουν μέλη της ΑΕΠΙ, ίσως να τους ενδιαφέρει το θέμα.
http://www.judex.gr/?p=8810
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν την έβγαζες εσύ θα την ξέραμε από πριν.LK είπε:δεν έβγαλα εγώ την απόφαση.
Λακη, επειδη εγω (σαν μαγαζατορας) πληρωνω ΑΕΠΙ και πραγματικα μας πιανουν τον πωπο, και επειδη προχτες σε μια γενικη συνελευση του εμπορικου συλλογου εδω στα μερη μου τεθηκε απο τον προεδρο του επιμελητηριου Θεσπρωτιας το θεμα αυτο....ειναι λεει σε διαπραγματευση με την ΑΕΠΙ για μειωση των συνδρομων, αυτο που γραφεις παραπανω τι ακριβως σημαινει για μας?? Για ξηγαμας με απλα λογια τι θελει να πει ο ποιητης.... 8)LK είπε:Επειδή αρκετά μέλη του forum είναι ή μπορεί να γίνουν μέλη της ΑΕΠΙ, ίσως να τους ενδιαφέρει το θέμα.
Όχι , αυτό αφορά τις σχέσεις της ΑΕΠΙ και των μελών της (στιχουργών και συνθετών), δεν έχει να κάνει με τους μαγαζάτορες.Thomsot είπε:Λακη, επειδη εγω (σαν μαγαζατορας) πληρωνω ΑΕΠΙ και πραγματικα μας πιανουν τον πωπο, και επειδη προχτες σε μια γενικη συνελευση του εμπορικου συλλογου εδω στα μερη μου τεθηκε απο τον προεδρο του επιμελητηριου Θεσπρωτιας το θεμα αυτο....ειναι λεει σε διαπραγματευση με την ΑΕΠΙ για μειωση των συνδρομων, αυτο που γραφεις παραπανω τι ακριβως σημαινει για μας?? Για ξηγαμας με απλα λογια τι θελει να πει ο ποιητης.... 8)
Καλά παιδίμ' όταν είσαι σε τάπμλετ ΔΕΝ διαβάζεις;Superfunk είπε:Με το τσιγκελι θα στα βγαζουμε ρε δικηγορε? ;D
Δηλαδη θα παιρνω περισσοτερα ή λιγοτερα απο εδω και μπρος?
Αν είναι να παίρνει λιγότερα ως μεσάζοντας (μην πω νταβατζής καλύτερα και με κόψει η λογοκρισία), και τα χρήματα να πηγαίνουν στους δημιουργούς, τους κατεξοχήν δικαούχους των δικαιωμάτων δηλαδή, τότε πολύ καλώς έγινε έτσι. Και φυσικά επιτέλους που έβαλαν ένα τέλος σ' αυτό. Να πληρώνει ο κάθε μαγαζάτορας (αν και όποτε και όποιοι πληρώνουν βέβαια, σ' αυτό το λαμογιστάν που ζούμε), αλλά αν εν τέλει πληρώνει, τα χρήματα να πηγαίνουν σε συνθέτες και στιχουργούς, πολλοί από τους οποίους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.LK είπε:Χοντρικά, είναι μια απόφαση που "ευνοεί" τα μέλη (στιχουργούς- συνθέτες), όχι γιατί είναι με το μέρος τους, απλά γιατί ή ΑΕΠΙ καταχρηστικά , εκμεταλλευόμενη το μονοπώλιο της , επέβαλλε όρους εν μέρει ετεροβαρείς (δεν το λέω εγώ η επιτροπή το λέει).
«είναι αδικαιολόγητη η άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχτεί τη μερική ανάθεση διαχείρισης των δικαιωμάτων των πνευματικών δημιουργών. Είναι υπέρμετρα υψηλή η επιβολή προμήθειας για την είσπραξη των δικαιωμάτων των δημιουργών και υπάρχει παράλειψη της ΑΕΠΙ να γνωστοποιεί κατά τρόπο πλήρη και ουσιαστικό το αμοιβολόγιο και τον κανονισμό διανομής της στους ενδιαφερόμενους δημιουργούς και χρήστες αλλά και το ύψος και τα κριτήρια διάθεσης (για πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς) των ποσών, τα οποία παρακρατούνται βάσει συμφωνιών αμοιβαιότητας.»
Στο Ελλαδισταν ολοι οι μαγαζιατορες πλερωνουν ΑΕΠΙ, να εισαι σιγουρος γι αυτο, γιατι αν δεν πληρωσει παει αμεσως δικαστηριο. Ρωτα και το Λακη να σπει.cyclops είπε:....Να πληρώνει ο κάθε μαγαζάτορας (αν και όποτε και όποιοι πληρώνουν βέβαια, σ' αυτό το λαμογιστάν που ζούμε), .....