Να σας πω πρώτα πως έχω κάποια εμπειρία με FL Studio απ' το 2010 γύρω, on-and-off μέχρι σήμερα. Για να αποφασίσω εν τέλη πως δεν είναι για μένα, δηλαδή για παραγωγή κομματιών, και γενικά τα DAWs. Θα προτιμούσα κονσόλα hands-on κλασσική (20th century says hello).
Ούτε επαγγελματίας μουσικός είμαι ούτε πλούσιος για τέτοια κονσόλα. Αλλά είμαι μεγάλος φαν της ηλεκτρικής κιθάρας και του συνθ-ροκ, μεταξύ άλλων. Ήδη έχω ηλεκτρικές κιθάρα και μπάσο.
Έτσι κάνω πλάνα για home studio και έχω καταλήξει στα εξής για αρχή;
- Yamaha ModX M7 (synth + workstation + recording hub)
- Ibanez Pia (lifetime premium guitar)
- 2x KRK Rokit 7 G5 (monitors)
- 2x Cordial CSI 3RP Metal Silent (καλώδια)
- t.akustik ISO-Pad 7 (ζεύγος αφρού monitors)
Αν θέλετε να δείτε και εικόνες:
Μένω σε ήσυχη γειτονιά, δεν ξέρω κατά πόσο θα χρειαστώ και headphones, δεδομένου πως ούτε σκοπεύω να βάζω δυνατή ένταση και μαθαίνοντας πως μια καλή μίξη πρέπει να γίνει με monitors.
Το workflow κυρίως θα είναι drums programming και εν συνεχεία ηχογράφηση live παίξιμο σχεδόν όλα τα άλλα, με overdubs κτλ.
Κάθε γνώμη, παρατήρηση και συμβουλή σας καλοδεχούμενη!
Ούτε επαγγελματίας μουσικός είμαι ούτε πλούσιος για τέτοια κονσόλα. Αλλά είμαι μεγάλος φαν της ηλεκτρικής κιθάρας και του συνθ-ροκ, μεταξύ άλλων. Ήδη έχω ηλεκτρικές κιθάρα και μπάσο.
Έτσι κάνω πλάνα για home studio και έχω καταλήξει στα εξής για αρχή;
- Yamaha ModX M7 (synth + workstation + recording hub)
- Ibanez Pia (lifetime premium guitar)
- 2x KRK Rokit 7 G5 (monitors)
- 2x Cordial CSI 3RP Metal Silent (καλώδια)
- t.akustik ISO-Pad 7 (ζεύγος αφρού monitors)
Αν θέλετε να δείτε και εικόνες:
Μένω σε ήσυχη γειτονιά, δεν ξέρω κατά πόσο θα χρειαστώ και headphones, δεδομένου πως ούτε σκοπεύω να βάζω δυνατή ένταση και μαθαίνοντας πως μια καλή μίξη πρέπει να γίνει με monitors.
Το workflow κυρίως θα είναι drums programming και εν συνεχεία ηχογράφηση live παίξιμο σχεδόν όλα τα άλλα, με overdubs κτλ.
Κάθε γνώμη, παρατήρηση και συμβουλή σας καλοδεχούμενη!